Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dömbi

0 bejegyzést írt és 2024 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vita zajlott korábban e hasábokon egyik kedves kommentelőnkkel a rák + főtt tészta kombináció körül. Ő azt mondja: rákot csak magában (legfeljebb salátával), jómagam pedig szinte mindig főzök valamilyen finom tésztát a rák, kagyló, sőt tengeri hal mellé is. Ennek oka…..
dömbi 2016.07.11 16:37:07
dömbi 2016.07.26 10:32:21
@Andrass9:
Beteljesuletlen almom, hogy az en Emesztogodreim is jollakjanak 3 db garnelaval....
Minden nap csinalnek nekik. Esku! :) :)

@Mitzi von Küche:
Kisde kezd rakapni a tesztakra. Nincs ellenemre, mit ne mondjak... :D :D
Lepcsánkparty Bergamói kóstoló 2016.06.27 00:05:00
 A hegyek lábánál terül el az ősi lombard város, Bergamo. A közelben fekszik Milánó, ezért sokan csak leszállnak itt és már mennek is tovább, pedig van benne bőven látnivaló. A felsőváros (Citta alta) várfallal erődített középkori városrész, ahová funicularéval lehet feljutni. Sokáig volt…..
dömbi 2016.07.11 16:50:11
Azt hiszem, az a gomb nem is nyomós, hanem billenős. Van az 'A' állás, ami a megbízható, okos, rendes kölyköt rejti, aki bár nem tanul eleget, de szereti a tesóit, és megbízhatóan jön-megy a számára egyre táguló világban, kedvesen mosolyogva azon, hogy én minden sarkon szörnyet vizionálok, de mégis,…..
Lepcsánkparty Perfekt tiramisu 2016.03.21 00:05:00
Pillanatok alatt világhírnévre tett szert a tiramisu, amit tradícionális itáliai desszertnek gondolnánk, pedig csak az 1960-as években alkották meg Venetoban. Ma már nincs olyan olasz trattoria, ahol ne szerepelne az édességek között, de az egész világon népszerűvé vált. Hogy miért? Az édes és…..
dömbi 2016.03.24 08:01:53
@Benikuty:
Koszonom a tippet. Melegben kicsit maceras innen vinni a mascarponet :)
A legnagyobb uzlet lenne otthon, ha mascarponeval raknam meg az automat sajt es csoki helyett. :DDD

@Mitzi von Küche:
"...tulajdonitanak neki" - minek nem? :O :DDD
"Nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot!" A mondóka gyerekkoromból mindig eszembe jut, ha libacombot sütünk. Ilyenkor jöhet egy kissé töményebb ennivaló, de azért igyekszem light üzemmódban készíteni. Gyümölcs és liba, kacsa együtt - kedvelt kombináció nálunk. Úgy érzem, a hús zsírosságát…..
dömbi 2016.02.29 19:47:55
@Benikuty: @Mitzi von Küche:
Jujjj, isten ments az en kicsavarodott izlesemhez igazodni, meg a gyerekeimnek sem engedtem meg soha.
Halat rakot tenger gyumolcseit minden formaban imadom, ezt le se tudnam tagadni :DD
dömbi 2016.03.02 10:58:52
@AnicasubRosa:
Ez most felhivas kerengore, vagy mire...osszekoltozesre?
Ha te jossz ide... :DDD
Tél vége felé már igencsak elfog a vágy mediterrán ételeket enni, de messze még a vakáció... Lássuk akkor, hogy itthon az átlagos felhozatalból mit lehet kihozni. Nagyobb méretű rákokat (pl. tigrisrák vagy nagyobb garnéla) fagyasztva sok helyütt lehet kapni - persze, nem az…..
Három a pisztráng - komplett tálat szerettem volna, ne kelljen külön készíteni a köretet, a fél vasárnap délelőttöt a konyhában töltve, de az íze se legyen szokványos. Az eredmény itt látható.  A pisztrángokat megtisztítottam, megmostam, besózva és citromlével hintve egy órát állni hagytam. A…..
dömbi 2016.02.02 08:51:53
@Mitzi von Küche:
Harombol egyet legalabb teleportalhattal volna. :)))
dömbi 2016.02.02 21:58:05
@AnicasubRosa:
Pontosan igy okoskodtam en is. :DDD
Ó, milyen gyönyörűségeket találtam a minap egy szupermarket hentesosztályán: argentin steak... Egyenként csomagolt  20 dekás szeletek érlelt marhafartőből. Nem olcsó, de néha elcsábulhat az ember, főleg, ha imádja a marhasteaket, mint én. Eszembe jutott Argentina, ahol…..
dömbi 2016.01.25 20:28:01
@Mitzi von Küche:
Kisdet nehany eve orokbeadtam egy kedves barati parnak.
Minden nap argentin belszinnel tomtek 2 honapig.
Na, mondok, tulzottan egyoldalu a gyerek taplalasa, visszacsinaltam a dolgot, hazahoztam a gyereket. :)))
dömbi 2016.01.26 08:10:58
@AnicasubRosa: @Mitzi von Küche:
Nehezen, de sikeresen visszaallitottam a jol ismert emesztogodor funkcioba :DDD

Nalunk olcsobb az argentin import hus, mint a hazai.
Én már megkaptam a karácsonyi ajándékomat - mégpedig azért, hogy az ünnepre már tudjak készíteni sokféle finomságot. A karácsonyi ajándékom egy szuvidáló készülék és a hozzátartozó vákuumos fóliázógép. Mivel is lehetne egy gépet kipróbálni, mint egy gyönyörű, 62 dekás hízott kacsamájjal - dobjunk…..
dömbi 2015.12.16 15:26:58
@Mitzi von Küche:
Most beszeltuk ismerosokkel, hogy ezeket a felszereleseket gepeket rogton indulasnal kellene megvenni, es gyakorlatilag egy eleten at kiszolgalnak. Persze akkor nincs a fiataloknak anyagi fedezetuk ra, a mi idonkben meg nem is volt a nagy resze, vagy nem is tudtuk, hogy leteznek.
dömbi 2015.12.17 08:12:49
@Benikuty:
Lehet nelkule is meg sok minden mas nelkul is, nem is ezt vitatom felre ne ertsd.
Mikor en kezdtem a feleseg anya szerepet, nem volt penzem pl. Kichen Aidra, Kirby porszivora, hasonlokra, pedig ezek mar akkor is leteztek. Igaz nem is tudtunk rola. Baromi dragak ezek a dolgok, de tuti eletem vegeig nem kell beloluk masikat venni napi hasznalat mellett sem.

A kocsonyat meg addig emlegetitek itt, hogy szepen sorba jarok majd mindenkit az unnepek alatt kocsonyaert :)))
dömbi 2015.12.17 08:17:27
@Mitzi von Küche:
+1
Ha meg nincs meg mindenkinek az ajandeka, javaslom nezd meg az Inter Discount ch. heti akcios ajanlatat.
Ételrecepteket kombinálni, kitalálni kedvenc szabadidős elfoglaltságom. Most elképzeltem, milyen lenne a banánnal kombinált palacsinta, de nem az a szokványos amerikai fajta, hanem krémesebb, lágyabb...  Mi lenne, ha összehoznánk a klasszikus csúsztatott palacsintával? Ennek a…..
dömbi 2015.12.07 08:37:19
@Mitzi von Küche:
Pedig engem erdekel. Foleg, ha goz folott verted, es milyen geppel?
Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Ott mosolygott rám a két gyönyörű lazacpisztráng a halaspultról szombat délelőtt és már tudtam, ez lesz ebédre. Aztán a zöldséges részlegen megláttam az édesköményt és a terv rögtön összeállt a fejemben... Zsákmányommal…..
Télen melegen, nyáron hidegen egyformán jólesik az üdítő, pikánsan savanykás zöldbableves. Ez a mostani fagyasztott babból készült, mégpedig zöld színűből. Tettem bele többféle zöldséget is és nem a szokásos tejfölös habarással készült. Egyáltalán nem  szoktam…..
dömbi 2015.11.16 19:45:10
@Mitzi von Küche:
Regebben sosem foztem zoldbablevest. Ez lesz az elso :D

@Benikuty:
Kepzelheted, husleves gulyasleves feherrepa nelkul...
dömbi 2015.11.17 07:52:31
@Benikuty:
+1 :DD
@Mitzi von Küche:
2 Emesztogodor meg a zoldbableves:
- Meg ne edd, ez meg nincs kesz, nincs benne hus!
-Mikor is latta utoljara orvos anyat? Ideje idopontot kerni..., nem, inkabb vigyuk el ot most azonnal.

:((((
A liba igazi ünnepi étel, de ősszel és télen szerencsére sok az ünnep, lehet libát sütni többször is. Márton-nappal indul a liba szezonja és tart egészen tavaszig. A hagyomány szerint aki Márton napján ludat nem ehetik, egész évben éhezik. Erről szó sem lehet, így egy finom…..
dömbi 2015.11.10 16:59:46
@Mitzi von Küche:
Van bizony, csak az khmm... tiltolistas :)))
Sziciliai raguleves az mar biztos holnapra, melle csalanos ricottas canellonin gondolkodom.
 A vargánya az itthoni gombák királynője. Mindig öröm, ha a piacon frisset lehet kapni. A vargánya csodás íze mindent feldob, szűzpecsenyével pedig igazán remek párosítás. Ez az étel néhány perc alatt elkészül, közben isteni illatok terjengenek... Két szép szűzpecsenye-derekat körülbelül másfél…..
dömbi 2015.11.05 09:15:45
@A fickó:
Itt 10 dekat HA kapok ennyi penzert :(((
Ugyes voltam, mar elcsencseltem a shitakimat varganyara, otthon az ujdonsag :D
dömbi 2015.11.06 19:48:33
@Mitzi von Küche:
Nincs az az isten amiert o sportolast ilyesmiert felfuggeszte 2 percre is :)))
Ugorj at holnap del korul, lesz friss szedesu shitakim. :D
dömbi 2015.11.08 11:02:09
@Mitzi von Küche:
Hat na. Es ezt mondjam egy birkozonak...
Ezt te sem gondolod komolyan :DDDDDDDDD
Ha nem lakunk a hegyek közelében és nem szedhetünk saját magunk gombát, akkor a bolti vagy piaci csiperkéhez kell folyamodnunk, ha gombalevest akarunk enni. Ám ezt is lehet úgy készíteni, hogy a végeredmény ínycsiklandóan finom legyen. Itt láthatók a gombaleves hozzávalói: csiperkegomba, hagyma,…..
dömbi 2015.10.19 08:33:15
@Mitzi von Küche:
Frau Mitz ne tessek engem gyanuba hozni :D
Itt terem a hegy belsejeben kiszuperalt katonai bunkerban, es a kisfiam szedi szombatonkent.
Migrosban aruljak 40 fr./kg.

@AnicasubRosa:
<3
dömbi 2015.10.19 19:57:56
@Benikuty:
Nem nem, csak napszamban szedi. Tudod diakmunka :D

@Mitzi von Küche:
Vinnek neked szivesen frisset, ki is birna telen a kocsiban a max 10 orat, de hogy kerul hozzad?
dömbi 2015.10.21 15:33:24
@Benikuty:
Mindig mondom: tiszta anyja ez a gyerek :DDDD
Pénteken mondtam Mitzikének, hogy a napokban szilvásgombócot tervezek főzni. Ebből lett vasárnapra - a gulyásleves utáni fogásként - lekváros derelye. Történt közben ugyanis, hogy kiderült, a szilva már annyira puha, hogy féltem, vasárnapra megplöttyed. Gondolkodtam azon, hogy…..
dömbi 2015.09.28 08:33:17
@Mitzi von Küche:
:D Megeloztel :D
dömbi 2015.09.28 17:33:37
@AnicasubRosa:
Nincs mit draga Baratnom, jovore is :DDDD
Ha van jónéhány ajándékba kapott körténk és van két kacsamellünk, ez a legjobb dolog, amit tehetünk. Öntöttvas sütőedénybe velük: a húsokat besózni, borsozni, apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel meghinteni - és még belerakni két szép nagy csirkecombot is, mert közben kiderül, hogy…..
dömbi 2015.09.21 18:12:00
@Benikuty: @Mitzi von Küche:
Kortecarpaccio bazsalikomos pestoval...? :))
dömbi 2015.09.22 13:20:45
@Mitzi von Küche:
Most mit csinaljak, kacsarol van szo, koszonom szepen nem vagyok ehes... :(
Gondoltam, valamit en is csipegetnek :)))
Lepcsánkparty Marlin steak 2015.09.07 00:05:00
Hemingway kisregénye, Az öreg halász és a tenger lapjairól ismerős a marlin, de eddig még sosem kóstoltam. Most, amikor megláttam a halaspulton, frissen felvágva, úgy éreztem, meg kell vele közelebbről ismerkednem. A két szép, másfél ujjnyi vastag szelet összesen több, mint 50 deka volt. Enyhén…..
dömbi 2015.09.07 09:26:33
A britek egyik kedvenc desszertje, a crumble, azaz morzsasüti borzasztó egyszerűen elkészíthető desszert, ínycsiklandó végeredménnyel. A gyümölcsön (és szinte bármilyen gyümölcsön) kívül csak pár dolog szükséges hozzá és a legkezdőbb háziasszony/ember is biztos sikert ér el vele. Ha van otthon…..
dömbi 2015.09.01 14:52:17
@Mitzi von Küche:
Valljuk be Mitz, eleg kicsi a talkak merete, meg jo, hogy pillanatok alatt kiurultek... :)))
Itt a padlizsán főszezonja. Ezt a soknevű zöldséget legalább húszféleképpen el lehet készíteni, egyik finomabb, mint a másik. Most a Közel-Keleten népszerű, Ájult imám néven ismert töltött padlizsánt mutatom be, ezúttal hússal töltve.  Az "Ájult imám" (İmam…..
dömbi 2015.08.24 15:46:58
dömbi 2015.08.25 08:54:16
@AnicasubRosa:
Szomszed noci fugefajan az iden hatalmas almanagysagu mezedes fugek voltak...:))
A fadat kizarolag deli fekvesu feher hazfal ele ultesd, azt hazudjak, akkor minden evben csodas termesre szamithat a fogyaszto.

@Mitzi von Küche:
Ennyit enni... :DDD
  Paradicsomi állapotok: nyári vasárnap (bár a hőség inkább pokoli) és egy könnyű és finom pisztráng-ebédet kell előállítanom, de úgy, hogy hamar kész is legyen, ne szenvedjek a konyhában fél délelőtt, ahelyett, hogy az árnyas teraszon pihennék. Így tehát mediterrán…..
dömbi 2015.08.19 20:46:18
@Mitzi von Küche:
Mire leeg az egesz haz, csak megsulnek a halak is :(
Valami otthonosabb receptre gondoltam :D
dömbi 2015.08.22 16:36:18
@Mitzi von Küche:
Vigaasztaljon, hogy itt nem esik az eso, 2. napja ragyogo napsutes.
Kovetkezo hetre 27-30 fokot josolnak, szoval hovisszavero folia marad ahol van. :))
Nagyon menő étel, világszerte divatos, de még magyar neve sincs. Mindenesetre a marha puha stefánia részéből vágott, érlelt, márványos szeleteket nevezik így - mostanában, hála nagy…..
dömbi 2015.08.14 07:38:07
@AnicasubRosa:
Itt csak 14 fok van, ha jol viselitek magatokat odatancolom a huvoset. Esetleg :DDD
@Mitzi von Küche:
Mi nem gondoljuk, mi tudjuk.
dömbi 2015.08.14 21:33:11
@Mitzi von Küche:
Nem kivansagmusor, Kell a 14 a 40 helyett vagy igen?!? :DDD
Lepcsánkparty Káposztás kocka 2015.08.03 00:05:00
Egy vallomással kell kezdenem: sok finomságot és különlegességet kóstoltam világszerte, sokfélét el is készítettem, de a legeslegnagyobb kedvencem akkor is a káposztás kocka. Nagy mennyiséget képes vagyok behabzsolni belőle, pedig vigyáznom kellene vele.  Most a legjobb a…..
dömbi 2015.08.07 16:33:31
@Daró: @Benikuty:
Kacsazsir libazsir...na azert mar beallnek a sorba en is. :D
dömbi 2015.08.07 20:18:48
@Benikuty:
Nincs sajnos ilyen uri huncuttsag.
Viszont most kaptam 2 kosar rokagombat. Komoly munkaba telt kideriteni mi is valojaban.
Most torom az okos fejecskemet mit is kezdjek vele.
dömbi 2015.08.08 17:03:00
@Mitzi von Küche:
Nalunk pici bebipolip, rak, tintahal, stb. mascarpones tejszines martasban frissen sult zoldfuszeres buborekkenyerrel.
Lepcsánkparty Meggyes piskóta 2015.06.29 00:05:00
Végre itt a nyár, érik a meggy. Ezt a pár marék meggyet az előbb szedtem a fáról. Itt van tehát az ideje az idei első meggyes piskóta készítésének. Megmostam, kimagvaltam, becukroztam, kis ideig állni hagytam a meggyet. Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Hét egész tojást…..
dömbi 2015.07.06 14:49:19
@Mitzi von Küche:
Nalunk ilyen uri huncuttsag, mint Tecso es tarsai nincsenek, van viszont az ev minden napjan ugyanolyan borzalmas izu malna eper afonya gorogdinnye stb. Spanyoloktol jon a legrosszabb izu gyumolcs zoldseg. Gorogoktol szoszo, Marokkobol idonkent meg eheto is. :(

@Benikuty: @Hurri Kán:
Kedvenc otthoni gyumolcsom a malna (volt).
Ha mar az se magyar...lassan mi a fenenek mennek haza... :(
dömbi 2015.07.07 15:50:14
@Benikuty:
Valamikor a dunakanyar tele volt malna eper foldekkel. :)
dömbi 2015.07.07 22:10:15
@Mitzi von Küche:
Azt nem lesz nehez :))
@Benikuty:
Na ez az, izetlen, mar az is valami az ittenihez kepest.
Lisszabonnak különleges a fekvése: dombokra és a köztük lévő völgyekre épült, a Tejo folyó széles torkolatánál. Magával ragadó, ahogy emelkedőkön és lejtőkön keresztül csatangolunk az utcákon vagy villamosozunk, felvonózunk a különböző városrészek között. Már többször jártam itt, most egy központi…..
dömbi 2015.07.07 08:10:04
@Mitzi von Küche:
"Portugaliaba menjunk nyaralni, mert ott tiszta erobol nonek a palmafak!!!"
Kiabalta Kisde, 3 evesen, hatalmas vilagjaro tapasztalataval. :)))
Kiderult, tetszett neki nagyon a plakat az IBUSZ irodak kirakataban, ahol a homokos tengerparton a palmafa szinte vizszintesen nott ra a tengerre. :DDD
Ennyi a portugal elmenye a csaladnak.
Azota se jutott el egyikunk se oda...
Viszont az itteneiektol hallva latva, igen szimpatikus a gasztronomiajuk.
dömbi 2015.07.07 15:47:44
@Mitzi von Küche:
Bezzeg Kisdombi...o mar akkor tudta :DD
Lehet, hogy atveres volt a nagy poszter/plakat, de Portugalia volt reklamozva vele.