Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lowland

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kávézó megnézte, mit mértek a közvéleménykutatók az utóbbi két évben az Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció támogatottságáról. A tendencia sokakat meg fog lepni: az MSZP stagnált, a DK ellenben gyarapodik. Ebből az következik, hogy Gyurcsány Ferenc pártja új szavazókat hoz. Nem az…..
A kőbányai Illatos Csirke büfében ebédeltem, kell néha egy kis kacsanyelv és disznóköröm a tésztaleveshez. Visszafelé a Dózsa György úton ért az első terelés: belefutottam a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek monstre tüntetésébe. A demonstráció céljaival kapcsolatban…..
Lowland 2011.05.07 00:57:53
Nem olvastam el az összes Kommentet, de hát az a baj hogy sok a tévhit ebben a nyudijazásban. A legfontosabb kimondta hogy a rendvédelmiseknek alanyi jogon jár a kedvezményes nyugdíj, bár igaz jelenleg 60 évesen mehetnek nyugdíjba.
Ha egészségügyileg alkalmatlan és meg van a 25 éves szolgálati viszonya, vagy a beosztása megszünik és nem tudnak megfelelőt adni másikat és szintén meg van a 25 éves szolgálati viszonya na akkor van esélye elmenni szolgálati nyugdíjba. Hogy még is miért mennek el oly sokkan 25 év után hát azért mert 25 év alatt annyira leamortizálódik a rendvédelmis hogy alkalmatlanná nyilvánítják a szolgálatra. Csak azt nem tudom hogy akik szolgálatra alkalmatlannok azzal Pintér mit akar csinálni nem lehet mindenki belügy miniszter.
Vagy tud mindegyiknek egy széket adni és tologatja a papírokat valamelyik irodában? De elvileg aki irodás az is ha hivatásos szolgálatban van ha szükséges fegyveres szolgálatra vezényelhető, akkor mi van most? Egyébbként is az egyik legundorítobb munka adó ép az állam, ha csak lehet lenyulja minden jutattásukat akik az államtól kapják a pénzt, régebben nem volt olyan év hogy valamilyen szabálytalanság miatt ne fizetett volna az állam keményen mert a szakszervezetek megtámadták a juttatások megvonása miatt és pert nyertek az állammal szemben. A tiszthelyetess rendőrők 85-90 ezerforintott visznek haza. Nem 150 ezret. Amúgy a tiszthelyetes képző nem leánynevelde elég keményen kell tanulni és ráadásul sok baromságot. De ezzel nincs elintézve a dolog mert "atyáink" a parlamentben, hogy bizonyitsák nem semmiért vannak ott gyártannak negyedévente 30-60 uj tv-t v változtatnak meg akkor a rendőrnek azt meg kell tanulni mert másképp nem tud intézkedni. És ezt a "löketek" alkalmával számon is kérik tőlük. Oszt ha nagyon nem tudja a dolgokat akkor szolgálatból felfüggesztik. Ha egy utonálló feljelenti mert szerinte neki jogai vannak a rendőrrel szemben akkor a rendőrt felfüggesztik mig kinem derül hogy alaptalan a vádaskodás ellene. Bele lehet képzelni magunkat hogy lelkileg hogy érzi magát az ilyen ember ? És a rendvédelmi szolgálatoknál tisztelett a kivételnek ugy mennek a dolgok még most is hogy : én is ember vagyok meg te sem.
Persze a civil szakmákban sem koönnyű az élet, én próbáltam mind ketőtt. De higyék el nekem hisz nekem már mind 1, hogy sokat öregedtem mig BM-es voltam. Sajnálatos hogy az orvosok nincsenek megfizetve, nem is maradnak itthon, a tágabb családomban 3 orvos van 2 Amerikában van 1 meg Németországban, holott itt végezték el az egyetemet bár aki Németországban van az ott végezte el mert már akkor tudta hogy nem tud megélni orvosként itt. A rendőr szakma tényleg választott szakma, de remélem nem haragszanak meg rám a egyenruhások hogy akinek van egy kis esze nem megy egyenruhásnak mert 25 év alatt tönkre megy. Igaz sokukon nem látszik, de azért meg kell kérdezni a feleségét ha egyáltalán megmaradt vele hogy mit éltek meg. Én elmentem annak idején dolgozni és onnan telefonáltam haza a nejemnek hogy költözzön az anyjához a gyerekkel mire hazérek mert olyan külföldivel szemben intézkedtem aki utána rosszul lett és a megyei korházban sem tudták pontosan mibaja, de azt mondták lehet ebolás. Lehet okoskodni és ezt nem is fogja senki megérteni aki csak civilként nézi a dolgokat mert csak azt látja hogy a rendőr furikázik a rendőrautóval, és még pénzt is kap érte. Sorolhatnám még a dolgokat kb 3 órán keresztül, de felesleges. A civil élet sem könnyű hisz én azt is csináltam nem lettem egyből BM-es, de higyék el Szolgálni nem egyszerű dolog.