Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morzsi36

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap este fél tíz felé úgy látszik, az MSZP lesz a nagy vesztese az EP-választásnak, aminél jobb hír aligha jöhetne a baloldalról. Az MSZP régóta, legkésőbb 2004 óta megérett a bukásra, de Mesterházy elnöksége alatt minden padlót átszakított politikai vonzerőben és…..
Megpróbálom a múltkorinál egyszerűbben, érthetőbben és rövidebben (nehéz lesz) megmutatni, mi bajom szokott lenni az „Öt gyárat zárat be az Intel”, „Kemény évre számít Demszky” típusú címeinkkel. Tele lesz durva egyszerűsítésekkel, de hát ez van. Mindenekelőtt: az…..
A volt államfő beperelte a Semmelweis Egyetemet, mert elvették tőle doktori címét. Előfordulhat, hogy a per végén még a Schmittet is elveszik tőle. Aztán a Pált. Így megmaradna nekünk az, ami ő maga. Schmitt Pál, bár eredetileg azt ígérte, hogy érvelni fog, és nem perelni,…..
Morzsi36 2012.06.17 09:40:49
@dr. Bubó: Nem neked írtam, a szerzőnek. Nem paradox, az mást jelent. A példálózás igének nincs tárgy vonzata.
Morzsi36 2012.06.17 10:35:43
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Ablonczy Bálint (Heti Válasz, Kommentár, a Mandiner-előd Reakció főszerkesztője) írását olvashatják.   Az elmúlt tíz évben a magyar jobboldal kinyílt.  Az…..
Mindannyian tudjuk; a parkolási szabályozás kaotikus, különösen igaz ez a kerékbilincs alkalmazási lehetőségeire. Volt időszak, amikor csak a KRESZ-t megsértőkkel szemben jártak el ily módon, míg egy időben (és a tapasztalatok szerint mostanában is) lejárt parkolójegyért is…..
Morzsi36 2012.05.11 11:36:49
@qwertzu: 1) Nekik szabad, van sárga villogójuk.
2) Tudom, hogy szabálytalan, azt is tudom, hogy jogszerű, amit csinálnak a közterület-felügyelők, csak alapjában gusztustalan gazemberség, ahogyan a problémát kezelik. Ha bármi értelme van a szabálynak, az nem az, hogy a kerület kasszája bírsággal gyarapodjon, hanem az, hogy betartsák, és a felügyeletnek ezért kéne dolgozniuk, nem a bírságért.
Morzsi36 2012.05.14 13:55:18
@Asztalos Gábor: a) Gyalogos vagyok, nem volt és nem is lesz autóm. Nem akadályoz, széles a járda.
B) Ha az a cél, hogy a gyalogosok ne legyenek akadályozva (vagy hogy a szabályok be legyenek tartva), és ő ráér ott üldögélni (a szabálytalanul parkoló autójában), akkor inkább szóljon minden autósnak (mint én szoktam hazafelé a csarnokból jövet), hogy ne tessék itt parkolni, mert tilos, és meg fogják büntetni. De nem ezt teszi, hanem várja, hogy az autós otthagyja a kocsiját, és jól megbilincseli. Még vár is, hogy összegyűljön pár autó, nehogy a következő észrevegye, hogy ez itt bírságolós hely.
Aiiaiiyo is a tizedik beküldéséhez közeledik, őt is nagyon komáljuk, mint Komaváryt. A poszt írása közben viszont elbizonytalanodtam, de ez az a hatás lehet, amikor túl sokat forgatsz egy szót a fejedben, és mintegy kilúgozódik a jelentése, már abban sem vagy biztos, hogy a…..
Olvasom az elemzéseket a LMP-s fejleményekről és azt gondolom, van miről beszélni, ha úgy tetszik, vitatkozni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy szegény, magát egykor ökopártnak nevező formáció az MSZP Szküllája és a Demokratikus Koalíció Karübdisze között hajózó…..
Bőven megérne egy dolgozatot az, hogy a gazdaságpolitikai intézkedései miatt hitelét vesztett Orbán-kormánynak egyáltalán nem érdeke most, hogy a szócsövén politizáljanak, ezért inkább politikamentesít, és pénzt pumpál a rendszerbe talkshow-kra, vetélkedőkre, meg olyan menő…..
Egészen bizonyos, hogy rendkívüli jelentőségű napnak nézünk elébe. Még sosem fordult elő, hogy élőlánccal fogják körbe szakszervezetek a Parlamentet. Még sosem fordult elő a rendszerváltás óta, hogy egy hivatalban levő miniszterelnök euróválságnak hazudja a ma bejelentendő…..
Morzsi36 2011.09.12 14:27:38
@kvasztics47: Ugyanarra az egyetemre jártam, mint a blog szerzője, és én is megtanultam, hogy hogyan kell olcsó retorikai fogásokkal hamis látszatokat kelteni.
Olvasd el a szöveget, amit írtam, nem állít semmit, csak az analógiát viszi tovább. Ha gondolsz valamit, az már a te bajod.
Első körben szögezzük le: semmi. Nem vonultak ki kotrógépek, nem vágják a fákat, nem ölik meg a környéken található kiskutyákat és gyerekeket, sőt, nem is fogják. Van ugyan egy koncepció a terület hasznosításáról, de ez még csak ötlet szintjén merült fel, ráadásul köze…..
Ez a téma már többször előjött ezen a blogon, és valószínű egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe. Ha a hagyatéki tárgyaláson kiderül, hogy magasabb a hitel mint az örökség értéke, érdemes visszautasítani az örökséget.Tisztelt Zugügyvéd! 2009. januárban volt a…..
  Beépítenek egy budapesti teret? - kérdezi kétségbeesve egy olvasónk. Nem is olyan rég szerepelt az Urabnistán a Nagycsarnok mögötti Csarnok tér parkosításának látványterve, ahol már a kommentekben is felmerült az épülő hotel terve. Kétségtelen, hogy az ott is bemutatott,…..
Vébé- és kánikulakompatíbilis tartalommal lepjük meg az olvasót, miszerint sörözünk. Német és belga tételek, egy kis stílusgyakorlat, bevezetés a minőségi sörözésbe. Túravezető: Nagymarosy András. Az eredmény: több mint kielégítő. Magyarország, ez a felelősség…..
Szögezzük le az elején: a magyar egészségügy úgy szar, ahogy van.Áldatlan állapotok, elégtelen ellátás, alulfizetett személyzet, és sorolhatnánk hosszan, mi mindenen kellene változtatni. De engedtessék meg nekünk adófizetőknek, hogy elsősorban ne az orvosokat és a rezidenseket…..