Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gunboat-Diplomat

0 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már megszoktuk, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, amelyet a Kanadába repült Mohácsi Viktória testvére, Mohácsi Erzsébet vezet, romaként nem képes megérteni a romák igényeit. Emlékezetes volt a győri Kossuth Lajos Általános Iskola esete, ahol a…..
Gunboat-Diplomat 2015.04.21 14:55:08
@pierre bayle:

Egalitárius eszmék és Mohácsi Erzsébet ?!?

Te találkoztál valaha vele?
Történt, hogy néhány kedves öregúr és hölgy bejelentette, hogy akkor ők most aztán csinálnak valamit a hazáért. Össze is gyűltek ezért vasárnap néhányan, mondtak egy-két dolgot. Kimentek a lapok tudósítói, tudósítottak róla. Az MTI-ben is megjelent egy összefoglaló.…..
Coco Chanel 20 aranyköpése:1., A nők G pontja a SHOPPING szó végén található!2., Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!3., Minden férfi életében csak egy nő létezik, a többi csupán az árnyéka.4., Nem szeretem a zárt felsőket - amikor férfiakkal beszélgetek, nem látom, hogyan…..
Gunboat-Diplomat 2015.01.22 21:47:01
@whowho:

Így látatlanban: tőled én is elváltam volna ...
Sokaknál kiverte a biztosítékot Maksa Zoltán Hír TV-s szereplése, ahol sikerült egy meglehetősen érzékeny témában elsütnie egy borzalmasan rossz viccet a megerőszakolt egyetemista lányokkal kapcsolatban. A Nőkért Egyesület például annyira felháborodott, hogy a médiahatósághoz…..
Gunboat-Diplomat 2015.01.04 11:34:42
@NaNehogyMár:

"sokaknál kiverte a biztosítékot" = egy maroknyi, semmirekellő libsi 'aktivista' ebbe kapaszkodott bele, hogy megpróbálja igazolni úgynevezett munkája létjogosultságát.

Egyébként szimplán egy szar poén volt.
Tamás Gáspár Miklós nagyszabású esszéjében a magyar belpolitika állóvizét felkavaró tiltakozó mozgalmakról ír. Ajánljuk mindenkinek, biztosan jut még idő az elolvasására a Harag Napja előtt. Ifjú entellektüelek, vállaljátok a legnagyobb kockázatot: egy-egy…..
Vagyunk mi, Európa második legcselekvőképtelenebb, polgárosulatlan, társadalmi kompetenciáiban gyenge, viszont győzelemre, sikerekre és elismerésre áhítozó népe. Van ő, Orbán, aki ezt pontosan felmérte, és biztosítja nekünk a karakterünkhöz illő sikereket: a társadalmat…..
Gunboat-Diplomat 2014.08.20 12:35:01
@Husz_János_Puszita:

" A tábora ellenére simán leváltható lenne, ha a többség felemelné a fenekét és elmenne szavazni."

Kire? A böszmére meg a haverjaira? Még Orbánra is előbb szavaznék, mint rájuk!
Gunboat-Diplomat 2014.08.20 12:40:21
@tamas11:

"Nincs statisztikám errről, neked sincs."

Aha, értem. Szóval akkor te tehetsz róla kategórikus kijenentéseket, de én nem.
Gunboat-Diplomat 2014.08.20 13:05:22
@Husz_János_Puszita:

"Szavazz a Péterre. :)"

Ha ő lenne az egyetlen, akire lehetne, akkor se.
„Leshetik, amíg én még egyszer forradalmat csinálok mások számára…” (Talleyrand) Augustus uralkodása alatt történt, hogy a germán chrescus törzs fejedelmének, Segimerusnak daliás fia, Arminius római zsoldba szegődött, római katonának állt. Ki is képezték, annak rendje…..
Gunboat-Diplomat 2014.08.11 22:47:36
@Virág et.:

"A helyzet az, hogy a manapság sokat szidott liberális demokrácia az egyetlen olyan államforma, ahol az egyszerű embernek van beleszólása a hatalomba"

Muhhahahahhahhahhahahhahhhahaha.
Ellentétesen ítéli meg Orbán beszédét Moszkva és Brüsszel. Egyértelműen elfogadhatatlanok Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavai az Európai Néppárt számára, amelynek Orbán pártja, a Fidesz is tagja - nyilatkozta a budapesti Közép-Európai Egyetemen tanító Anton Pelinka…..
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/topvideos/2014/08/01/lead-dnt-starr-us-backs-nato-proposal-russia.cnn.html Történelmi beszédet mondott Putyin augusztus elsején egy I. világháborús emlékmű avatásán, Moszkva mellett. A mondanivalója egyik hangsúlyos eleme volt, hogy bár a…..
Gunboat-Diplomat 2014.08.04 16:28:15
@diszkriminans:

A Nuland-Pyatt beszélgetésből pontosan kirajzolódik, milyen szerepet osztottak ebben az ügyben az amcsik Európára: "Fuck the EU!"
Gunboat-Diplomat 2014.08.04 16:31:45
@Ad Dio:

"Épp ezért volt bűn felrúgni a status qou-t. Az az egyensúly még azokkal a hányinger politikai maffiózókkal is biztonságosabb világ volt mint a mostani."

Pontosan. Egyszerűen arról van szó, hogy a jenkik ezt elkúrták. Nem kicsit, nagyon.
Már 20. napja tart a fegyveres küzdelem Izrael és a gázai palesztin szervezetek, legfőképp a Hamasz fegyveresei között, ám még mindig nem látni a konfliktus végét. Pedig közben már az is kiderült, hogy az egész válság megkezdésében szerepet játszó, izraeli fiatalok ellen elkövetett emberrablások és…..
Gunboat-Diplomat 2014.07.28 15:20:50
@martineden:

Miért is kellene egy, a gázai konfliktusról szóló cikk kapcsán a szíriai polgárháborúról 'siránkozni'?
Gunboat-Diplomat 2014.07.28 16:15:08
@martineden:

"Miért is kellene egy, a gázai konfliktusról szóló cikk kapcsán a szíriai polgárháborút Izrael nyakaba varni?Tudod,en csak valaszoltam."

Éppenséggel onnan indult a dolog, hogy I_Isti elkezdett a szíriai polgárháborúval terelni. Persze csak a szokásos, ha felmerül, hogy Izrael talán a szó nélkül hagyhatónál nagyobb számban gyilkol gyerekeket, akkor rögtön megjelenik a trollkülönítmény, hogy ésaízisz? ésabokoharám? ésamittoménbezzeg?

Mintha a tény, hogy van a Közel-Keleten egy rakás másik terrorszervezet, megbocsájthatóvá tenné az IDF által elkövetetteket.
Gunboat-Diplomat 2014.07.28 18:27:33
@martineden:

Menjél nyugodtan nagysági sorrendben, az ilyen gázai témájú cikkek alá meg majd kommentelj akkor, amikor idáig érsz.
Kocsis Máté nem Józsefvárosban gondolkodik, hanem egy nyitott, fincsiskedő, laza, fogyasztásbarát milliőben, ahol élni nem egy élet, hanem egy élmény. Pár év és ennek a kerületnek le kell cserélni a nevét is, mert egy bárhol fellelhető, előállítható, megtervezhető…..
Gunboat-Diplomat 2014.07.14 15:08:14
@Baloldali érték:

"Most kiderült, hogy a józsefvárosi gettó ősi baloldali érték, minden felelős demokratának tennie kell azért, hogy a kerület továbbra is a hajléktalanok, drogosok, kurvák-stricik, piti bűnözők terepe legyen, mert hát az utca mindenkié, de elsősorban a fent említett csoportoké. "

Ennyi. Igazán elkötelezett baloldali térdig szarban, okádékban, fecskendőben és óvszerben szereti felnevelni a gyerekeit. Szerző kb. annyira lehet 'józsefvárosi lakos', mint én Beverly Hills-i.
Gunboat-Diplomat 2014.07.14 15:33:29
@Sir Galahad:

"Kíváncsi lennék Kék pont-ügyben a józsefvárosiak véleményére is."

Szerintem ha szeptemberben tényleg bezárják, arra szervezni kéne egy ünnepi utcabált.
Gunboat-Diplomat 2014.07.14 15:35:05
@TamasGM:

"2 napja jártam arra"

Ja, akkor tényleg te oszd az eszed annak, aki itt lakik.
Minden MSZP-SZDSZ-es hülye bekommenteli, de azért egy posztot megér ez, és biztosan folytatható a sor milliónyi tétellel. Facebook, 168 óra, meg még ki tudja, mi. Most sorról sorra átvesszük az állításokat, és észérvekkel megcáfoljuk őket...
Gunboat-Diplomat 2014.05.20 15:56:28
@Lord_Valdez:

"A polgár a Fidesz legnagyobb ellensége. A polgár nem a hatalom seggnyalásából él és emiatt nincs is lekötelezve neki. A polgár nem elég engedelmes, a polgárnak véleménye van, és ki is mondja. Ebből pedig a Fidesz nem kér. Neki Homo Kadaricusok kellenek."

Kéne a Fidesznek a polgár, kéne neki nagyon, de mit csináljon, amikor csupa Homo Kadaricusból áll az ország? Élen a legnagyobb pofájú, szélsőjobboldali csürhével. Akiknek vagy a fele ráadásul a posztkomcsik háta mögül szegődött át komcsitempó helyett nyilastempóban handabandázni. Persze régi igazság: szegény ország vagyunk, csak egy söpredékre telik.
Gunboat-Diplomat 2014.05.20 15:59:44
@Istóczy Győző:

"Polgár az, aki a munkájából él"

Nem, az a proletár.
Lehet finomkodni, lehet kertelni, de keleti szomszédunk, Ukrajnai gyakorlatilag háborúban áll Oroszországgal. Márpedig egy ilyen háború a legkomolyabb európai konfliktus nagyon régóta: az egész világ feszült figyelemmel kíséri, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. És bizony, ha…..
Gunboat-Diplomat 2014.05.14 22:30:27
@Bogyó 2:

"Mindenesetre ettől még azok a jobbos értelmezések, hogy az ukrán forradalmat a nyugatiak szervezték, s amúgy az ukránok egyáltalán nem tüntettek volna, nem vehetők komolyan"

Nekem valahogy kevésbé esik nehezemre komolyan venni Henry Kissingert, mint azt a fogalmazásképtelen bohócot, aki ezt a posztot írta.

De persze további jó rettegést, dobjátok csak fel az aulfóliasisakot.
Gunboat-Diplomat 2014.05.14 22:42:50
@val:

Arról, hogy a lassan érdektelenségbe fúló Euromaidanból hogyan (és milyen pénzből) lett négyezer felfegyverzett neonácival kivívott puccs, a mainstream nyugati sajtóban is széles körben tárgyalt információkból lehetett és lehet tájékozódni.

De nem biztos, hogy ezt ezekkel a korlátolt idiótákkal kell megvitatni, mert azt feltételezi, hogy több forrásból szerzett információkból rakjon össze az ember egy helyzetértékelést, amit esetleg új információkkal szembesülve finomítani, módosítani is hajlandó legyen.

Ők viszont úgy működnek, hogy Orbán a sátán, és eköré a tétel köré kell úgy szervezni a részleteket, hogy az a tételt igazolni látszék.

Ezzel vitatkozni pedig nagyjából annyira értelmes, mint egy szcientológust megpróbálni meggyőzni arról, hogy a kezébe nyomott két fémrúd egyetlen dolgot mér: a saját hiszékenységét.
Gunboat-Diplomat 2014.05.15 00:10:27
@fehérfarkas:

"A magyar média mindkét oldalon még mindig a régi komcsi rendszer megfelelési kényszere szerint működik, és az adott politikai helyzetnek megfelelő "hivatalos" álláspont szajkózására képes. "

Ennyi. A blogszféra pedig (kevés kivétellel, ez sem tartozik közéjük), ezt a silány példát másolja még silányabb kivitelben.

Bár annyit hozzátennék, hogy mára nyugodtan beszlhetünk három oldalról, mert közben felnőtt egy éppolyan korlátolt szélsőjobboldali szubkultúra is.
Mióta megírtam a kettővel ezelőtti posztot elveszítettem húsz barátot (khm), és nyertem negyvenet (khm), ilyen könnyen megy a barátkozás, és bár a nettó nyereség hízelgő, az elveszített húszat bánom. Ezért nézzük újra a dolgot magát. 1. Az Orbán-rezsim 2014-ig alig…..
Idén a május Európa hónapja, hisz kontinensünk a következő hetekben kétszer is választ. A dolog érdekessége, hogy a két szavazás közül a második befolyásolja majd jobban az életünket, mégis, valószínűleg az első kap nagyobb nyilvánosságot és több szavazatot.  Persze…..
Gunboat-Diplomat 2014.05.10 18:52:45
@Fedor:

"Az EU választás a falvak népét mélységesen hidegen hagyja, így a városi szavazatoknak nagyobb lesz a beleszólása a végeredménybe."

Az EP-választás a városok népét is mélységesen hidegen hagyja, nem csak Magyarisztánban, hanem az egész kontinensen. Mindenki tisztában van vele, hogy az EP a tagállami politikai arénák hulladékából áll fel, és a szuperállami vágyálmok dacára egy súlytalan kamufórum.

Nemrég jött ki a felmérés, hogy a kontinens szavazóinak kétharmada egyáltalán nem, vagy inkább nem érdeklődik az EP-választás iránt. "A világűrből leszarom" opció nem volt, pedig jó eséllyel nyert volna.
Gunboat-Diplomat 2014.05.13 14:49:48
@Fedor:

Arra az EP csak rányomta a pecsétet, a Bizottság kezdeményezte és dolgozta ki a szabályozást.

Ha holnap egy tollvonással eltörölnék az EP-t, az onnan fizetést húzókon kívül a kutya észre se venné.
Tiszteletet a magyaroknak! - hirdeti úton-útfélen az állampárt kormányzó párt kampányplakátja, mit is üzenünk Brüsszelnek. Vaskos program, jól jelzi a regnáló kormány európai értékekkel szemben tanúsított bumfordiságát, a diplomáciai finomságok iránt tanúsított teljes…..
Gunboat-Diplomat 2014.05.13 14:32:35
Mi áll az ukrán válság hátterében? Tar Edit Ukrajna az 1991. évi Szovjetunióból való kiválása óta keresi a helyét a nemzetközi színtéren. Az orosz és európai kapcsolatok mélyítése államfőkön és kormányfőkön átívelő program része volt. Gyakorlatilag ez a 22 évig…..
Gunboat-Diplomat 2014.05.12 10:52:42
@conchita wurst:

"Ezért lenne nekünk jó egy 'nyugatos' Ny-Ukrajna."

Nyugat-Ukrajna most is 'nyugatos', a gond az, hogy derék amerikai barátaink nem érték be ezzel, és megpróbálták egész Ukrajnát is azzá tenni.

Az eredmény: sikerült az országot szétverni, Putyinnak pedig lehetővé tenni, hogy lenyelje a Krímet, destabilizálja a maradékot, és megalázza a nyugatot.
Gunboat-Diplomat 2014.05.12 10:55:08
@libbancs:

"a NATO oroszellenes golyófogónak szán minket"

Legfeljebb harmadrangú leszállópályának és radarállomásnak. Golyófogónak Ukrajnát szánták, de nagyon úgy tűnik, hogy nemigen fogja meg azokat a golyókat.
  Úgy látja a Horváth Csaba-Szanyi Tibor megújulási egység, hogy a kádári „kommunizmus” és a munkásmozgalom hagyományára emlékeztető szobrok mellett van a helye a német megszállás makettjének és szobrának is. Ez annak ékes bizonyítéka, hogy ők a Szoborparkra tényleg…..
Meg lehet nyugodni, a válasz egyértelműen nem, Schiffer András nem náci. Ahhoz ugyanis, hogy valakit nácinak lehessen tekinteni, ahhoz folyamatosan, konzekvensen kéne képviselnie a nácizmus (rendes nevén: nemzeti szocializmus) eszméjét. Előtte azért tisztázzuk is, mi is az a…..
1945, 1990, 2014. Vajon az idei évet is tanítják majd a suliban? Hogy lehet, hogy „fasizmus” és „kommunizmus” ismét élő fogalmak? Mi köze van az ukrán krízisnek a második világháborúhoz és a rendszerváltáshoz? És Putyinnak a fülkeforradalomhoz? Ha Orbánt nem az ellenzéke…..
Gunboat-Diplomat 2014.05.10 20:11:56
@röhögő:

"Különben mi az a liberrált?"

Közösségellenes, az egoizmust, mint egyetlen abszolút értéket bálványozó szociopata szélsőséges.

És tényleg elég sok helyen vannak uralmon.
Gunboat-Diplomat 2014.05.10 20:14:49
@Szociknak vége:

"2006 óta ki Orbán alternatívája?"

Szerintem Lézer Jani. Bár már elég vén lesz, mire össze kell csapjon Arrogánnal az utódlásért.
Előfordul néha olyan, hogy a képvágó vagy az adásszerkesztő nincs teljes összhangban a technikusi stábbal, pontosan ez történt a Duna TV Kívánságkosár című műsorában. Éppen egy Korda György-fellépés végét vágták át a műsorvezetőre, de az egyik technikus bentragadt a…..
Jól tudjuk: a címben feltett kérdés nem aktuális. Most nem aktuális. A hatalom birtokosainak, különösen csepeli helytartóinak reagálásából, kapkodásából, rettegéséből azonban azt is látjuk, hogy a kérdés kimondva, kimondatlanul  foglalkoztatja őket. Mi lesz itt, ha a…..
Azért indulok a választáson, mert tenni akaró baloldali vagyok. Erre vágja rá az átszellemült ATV-néző, hogy ez önmagában még nem indok, hiszen van MSZP, E14, DK, összefogás meg anyámtyúkja. Úgyhogy ki kell fejtenem az előbbi választ: aktívan szeretnék részt venni a…..
A 2014-es választás lesz az első, amelyen a Negyedik Köztársaság indul. Volt azonban már egy választás, amin a 4K! megfontolta az indulást, és egész érdekes betekintést kapott  a magyar politika színfalai mögé. 2011-ben járunk. A 4K! annak az évnek az elején alakult át…..
Gunboat-Diplomat 2014.02.16 21:35:38
@Blogger Géza:

"Hehe, ez a poszt tényleg tetszett, legalább megtudunk egy-két érdekességet. Sokkal népszerűbbek lennétek ezekkel, mint a borzalmas programotokkal. :)"

+1000