Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T-Maci

149 bejegyzést írt és 301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A SATA Rallye Açores 2014. 4. gyorsaságiján ugyanaz a szikla fogta meg a Fiesta R5-öt vezető Kajetanowiczot és Mourat...
Élőben Miskolcról a GTG Stúdió jóvoltából: Élő<p>Elavult a böngészője,…..
A hétfői adminisztratív és technikai átvételekkel hivatalosan is elkezdődött a 91. Pikes Peak -i Nemzetközi Hegyiverseny. Kedden szabadedzéseket tartottak, szerdán, csütörtökön és pénteken következnek a kvalifikációs edzések, vasárnap pedig a versenynap. Az edzések idején 3…..
Kell az olcsó versenyzési lehetőség, de a felelőtlen, trükköző rendezők könnyen tönkrevághatják az egész hazai amatőr autósportot. A Totalcaron megjelent cikkünk kommentposztja. ..
T-Maci 2013.05.26 21:47:19
@exhighand:

"Megkerülhetetlen tény az, hogy a drift is egy másik autó sport és ezért nem az MNASZ felügyeli."

Ez nem igaz! Az MNASZ Drag és Drift szakága alá tartoznak a drift versenyek.
TMG összeollózott egy remek videót Matók Ádám és Kecskeméti Balázs Miskolc ralijáról.  Van itt minden a rajt előtti "feszült" pillanatoktól kezdve, a gyorson történteken keresztül,  cél utáni elemzésig minden. Az Eger rallyes baleset után eléggé ijesztő, amikor a…..
A Miskolc Rallye egyik legjobban várt csatája Turi Tomi és Matók Ádám közötti összecsapás volt. Tomi a legenda, Ádám az ifjú versenyző, aki borsot tör az "öregek" orra alá. A várt csata részben elmaradt, mert Ádáméknak AC gondjai lettek a szombati 3. gyorson. Mivel szuper…..
A sprintes naptárba nem fért bele idén a BAZ Rallysprint Bajnokság. A rendező nem adta fel, küzd azért, hogy versenyt rendezhessen. Az első rendezvénye 2013. április 21-én lenne a miskolci Vasgyárban.   Mivel a raliversenyek számát korlátozták, más utat kellett választani…..
T-Maci 2013.04.13 18:30:24
@pukketíta: Ugye azt te sem hiszed el, hogy eddig minden rendben volt...
Írtunk már a sportrendszámról és a francia megoldásról is. Most jöjjön egy kis matek: mennyi az annyi? A rendszám kiváltásának négy szakasza van, négy helyszínen kell kinyitni a pénztárcát: az MNASZ-nél, a hírhedt Mozaik utcában, a biztosítónál és a Központi…..
T-Maci 2013.01.30 14:56:57
@MajorMajor: Adásvételivel igazolod a tulajdonjogot.

@dhrbikes: Nem kell regadót fizetni.
T-Maci 2013.01.30 21:43:18
@jürgen baromartz: Összeépített autó egy kicsit más történtet. Ott lényegesen több dologra van szükséged pl.: terv, statikus, mindenféle műbizonylat
T-Maci 2013.04.13 16:54:27
@gabba1: Ha minden másban megfelel a rallye2 f csoport vagy a P szabályainak és tudod igazolni az autó eredetét, akkor elvileg nincs akadálya a papírozásnak.

Még mindig csak a groupama biztosítónak van ajánlata és a fent leírt ár az érvényes. Annyi plusz információnk van, hogy időarányosan is lehet kötni a biztosítást.
A mai prológgal megkezdődött a 2013-as Terep-Rallye Országos Bajnokság és a Közép-európai Zóna Trófea  első futama.  Fotó: Csáki Szilárd A síugró legenda, Adam Malysz nyerte a péntek esti száguldást 1 másodperccel megelőzve Kordáékat. 24 másodperc…..
Szinte az utolsó pillanatban készült el Lévai Ferkó csapata az új Hondával. Korábban posztoltunk már egy videót az építésről, jöjjenek most a részletek, hogyan készült Matók Ádám 2013-as versenygépe. Az első lépésekről Ferkó mesélt: Egy versenyautó…..
Bátorság és őrültség között szűk a mezsgye, főleg ha egy autóversenyzőről beszélünk. Érdemes rászánni azt a közel 12 percet erre a videóra: Colin McRae 15 éves ralis pályafutását mutatja be. Szerintetek bátor vagy őrült?   ..
Lassan elkezdődik a szezon, ideje átvenni a legfontosabb biztonsági szabályokat: Mindig tartsd be a rendezők és a sportbírók utasításait, főleg akkor, ha azt kéri, hogy fáradj biztonságosabb helyre! Számolni kell azzal, hogy  akár etap is lehet a gyorsasági szakasz a nézők…..
Elnökségi döntés alapján csak 35 ralijellegű autóverseny lehet 2013-ban Magyarországon. Ebbe a keretbe bele kell férnie az ORB-től kezdve a miniraliig mindennek. A korábban kiadott naptárak alapján 18 "hely" maradt a sprinteknek. Ezek az alábbiak: Időpont Verseny…..
T-Maci 2013.02.23 11:05:32
@ommm: Elvileg, ha sportrendezvényt akarsz tartani, akkor kell a szövetség hozzájárulása. Gyakorlatilag nem tudom hogy tudnák megakadályozni azt, hogy mondjuk a saját ralikrosszpályádon versenyt rendezz.
A két francia zseni egy videóban! A különbség mindössze 0,8 másodperc. Hiányozni fognak ezek az összecsapások! ..
Nobuhiro "Monster" Tajima közismert figura az autósportban. Pikes Peak sikerei mellett fontos szerepet vállalt a Suzuki ralis programjában. Ő volt a Suzuki Sport igazgatója, és ő irányította a rövidke WRC programot.   A tavalyi elektromos Pikes Peak autó után októberben új…..
Folyamatos javulás mellett a kategória negyedik helyén végzett Lukács „Csucsu” Kornél és Mesterházi Márk, a Tatai Aréna SE színeiben induló páros a hétvégén Lettországban rendezett ERC futamon. A hó és hideg helyett csak jég és 0 fok volt. Bővebben a…..
Folyamatos javulás mellett a kategória negyedik helyén végzett Lukács „Csucsu” Kornél és Mesterházi Márk, a Tatai Aréna SE színeiben induló páros a hétvégén Lettországban rendezett ERC futamon. A hó és hideg helyett csak jég és 0 fok volt. Csucsu: A Lett ERC…..
Végre megjelent az alapkiírás. Itt olvashatjátok: Itt letölthető. Lehet WRC-vel is bajnoki címet szerezni. Marad az S csoport és csatlakozik hozzá a P csoport is. Lesz Murva kupa, 2wd kupa, 2wd H kupa, Lada Kupa, Rallye2-ben Lada kupa és BMW kupa. Nevezési díjak: OB 4kerék…..
Hálid al-Kászimi (angol átírással: Khalid al-Qassimi arabul: خالد القاسمي) nagyot repült a Citroen DS3 RRC-vel a Katar Ralin. Az eddigi vébés szereplése alapján nem egy őstehetségnek, de úgy látszik, tökös a srác, ha át kell tolni, akkor áttolja!  ..
A tegnapi képek után ma reggel egy belső felvételt kaptunk Turán Friciék lettországi tesztjéről. ..
Hétvégén rendezik az ERC második futamát, a Liepāja-Ventspils Rallyt. A pályabejárás ugyan még csak holnap kezdődik, de már ma javában teszteltek a srácok. Turán Frici és Zsiros Gabi tesztjéről kaptunk néhány exkluzív fotót. ..
Nem várt sikert hozott Csucsu Citroen versenyautójára kiírt design-pályázat: 36 pályázó összesen 44 tervet küldött be, sokszorosan felülmúlva a várakozásokat, és alaposan megnehezítve a döntést.  Bővebben..
Nem várt sikert hozott Csucsu Citroen versenyautójára kiírt design-pályázat: 36 pályázó összesen 44 tervet küldött be, sokszorosan felülmúlva a várakozásokat, és alaposan megnehezítve a döntést.  Amikor kiírtuk a pályázatot, arra gondoltunk, hogy talán majd 8-10…..
Ők is emberek, néha náluk is elszakad a cérna. Nézzétek meg a 10 legbosszantóbb esetet a ralivébé történelméből. 10. Ha egy versenyzőt megállít a rendőr, sok jóra nem számíthat. Főleg akkor, ha hiányzik az egyik kereke az autónak. A kereke ugyan nem hiányzott, de a…..