Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cikoria

25 bejegyzést írt és 573 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kispesten megtartották a szokásos évadnyitó társulati ülést. Cordella távollétében kevésbé szórakoztató mint tavaly. Egy ismerős mondatra azonban felfigyeltünk. Visszatérő kispesti motívum több tételben, avagy keresési találatok "Hemingway + balhátvéd" kifejezésre...
cikoria 2016.02.09 15:06:56
<3
Napi Bealvós Film Kardhal 2015.11.18 10:11:48
Alig telik el az első negyed óra, és Hugh Jackman, a számítógépektől eltiltott sztárhacker, fejének egy pisztolyt szegezve, miközben egy hölgy kényezteti, feltöri a CIA(?) bejelentkező felületét alig 60 másodperc alatt. Erős kezdés. John Travolta főgonosz is csak bambul a…..
20:00 Delta kommandó 22:25 Delta kommandó II. Két klasszikus akciófilm Chuck Norristól egymás után. Kell ennél több egy minőségi bealváshoz? Messze az egy a nézhetőbb, már csak Lee Marvin (Piszkos tizenkettő, Nagy vörös egyes), Bo Svenson (az eredeti Inglorious Bastards,…..
Napi Bealvós Film Dr. No 2015.11.15 18:07:58
Csaknem hét év telt el az utolsó bejegyzés óta, és meg kell állapítani, hogy ennyi idő alatt igencsak nagyot változott a technika. Akkoriban még az ágy melletti kisasztalon ácsorgott a kikapcsolásra időzített laptop, vagy egyenesen korongra írt filmeket tettünk a katódos tévé…..
Az idő egy lapos kör, és mindaz, ami egyszer megtörtént, újra meg fog történni a fény és sötétség örök harcában. Ennek örömére az Epizodisták podcast pár hónapos hiátus után visszatér a második évaddal, melynek első epizódjában mi másról beszélnénk bő másfél…..
cikoria 2014.04.01 12:33:24
Lassan telnek a napok, közeleg a második negyedév vége.. A SAMSUNG annó a NOTE ICS frissítését pont erre az időpontra ígérte. Itthon még nem történtek meg ezek a frissítések (első körben mindíg a gyárilag független telefonok kapják meg ezeket a frissítéseket, a…..
Talán a közelgő nemzeti ünnep, talán az időjárás-változás hatásának tudható be, de viszonylag csendesen telt a hét a Kárpát-medence labdakergetőinek körében. Senki nem nyilatkozta le, hogy a Hold is az ő szerény személye miatt forog a Nap körül, az edzőképzés sem ért el…..
  Napok óta izzik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár el-/átnevezéséről szóló vita, amit a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány javaslata indított el. Szőcs Géza „a könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől!” állásfoglalásával kitűnő…..
A legnépszerűbb magyar amatőr meteorológiai közösségi oldal, az Időkép végre Androidra is elkészítette a korábban csak iPhone-ra elérhető mobilkliensét. Május elejei iPhone-os kliensünk bejelentése óta számtalan visszajelzés érkezett szerkesztőségünkbe, melyekben…..
cikoria 2010.07.30 12:40:53
cikoria 2010.07.30 13:04:28
@SilentSound: nálam is 2.1 fut. addig jut el, hogy klikk, és sötét képernyő, majd kijelenti, hogy izé, és kiléphetek, vagy várhatok tovább.
fura. (megjegyzés: kb. 5-6 app van fent, tehát szó sem lehet arról, hogy valamit belegányoltam a telefonba)
Miután a 2009-es Európai Parlamenti választások adatain elvégzett, a szavazók vándorlását kutató regressziós becslésünk alapján úgy tűnt, az ott kipróbált módszer alapvetően stabil és hihető eredményeket adott, úgy döntöttünk, megismételjük a vizsgálatot a 2010-es…..
cikoria 2010.05.21 10:32:54
Pártelnök úr! Mi nem vagyunk barátok. Nem járunk hasonló klubokba. Más típusú emberek környezetében érezzük jól magunkat. Én nem tisztelem Önt, Ön pedig nem szeret minket. Nekem felfordul a gyomrom, ha az Ön sleppjére gondolok, Ön pedig valószínűleg hasonlóképpen érez…..
cikoria 2010.05.13 14:08:56
 Holnap este idén utoljára csendül fel a BL-himnusz a Puskásban. A holland játékvezető sípszava után Coulibaly az utolsó továbbjutási esélyét megragadni próbáló Liverpool kapuja, míg Szöllősi zsurnaliszta a VIP-sátorban rejtőző hidegtálak tartalma ellen indíthat…..
Blogom első sikereként értékelem, hogy a bazársor bontása kapcsán írt cikkem után egy héttel teljesen befejezték a Sibrik Miklós út, Gergely utca sarkán található üzletsor bontását. A mai nap ledöntötték a még álló falakat, elhordták a törmeléket, üvegszilánkokat. Mikor…..
Ahogy a mai napon a széles nyilvánosság számára is kiderült: ebben a hónapban az országos kereskedelmi rádiók hálózatai mellett a közösségi blogok domainjeinek pályázati kiírása és elbírálása is megtörtént. A döntés értelmében új szolgáltatók nyerték el a legnagyobb…..
cikoria 2009.11.09 21:49:18
    „Folytatódik a zsidó térhódítás: Dávid-csillagos szálloda helikopter-leszállóval a Belvárosban” - állt vasárnap a kuruc.info címlapján. A linkre kattintva az alábbi cikket találtuk, amit most teljes terjedelemben közlünk:    Folytatódik…..
Kedves Olvasóim!Az elmúlt napok tragicus történése, a Csapody-album elvesztése arra indított, hogy egy időre szüneltessem a blogot. Ettől függetlenül a vicces történetek továbbra is olvashatóak, sőt, ha bárkinek bármilyen kérdése vagy észrevétele van, drótpostán…..
Ritkán látható duplázásnak lehettünk szemtanúi az elmúlt két körben. Sőt, ki merjük jelenteni, hogy ennél már csak az lenne ritkább, ha a Honvéd egymás után kétszer nyerne. Kifli007 alteregója, Kifli008 egymás után két fordulót húzott be - majdnem. Az egészben az a…..
cikoria 2009.09.21 14:14:41
@nbcee: Pláne akik Kispest-sikert :)
Pár nappal ezelőtt az Opera már sejtetni engedte, hogy valamilyen nagy dobásuk van a láthatáron, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a Mini vagy a Mobile lesz végül. Pár napja kiderült, hogy az Opera Mini 5 új betájáról van szó, és ma végül meg is jelent az új, minden…..
Konzervatórium Ezer év dicsérete 2009.08.20 18:03:00
Hiába tépázta meg az országot forradalom, zsarnokság, megszállás, megaláztatás, még mindig létezik. Létezik, mert akik számára kedves, azok nem akarják magára hagyni.         Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól…..
Barátságos Ferencváros – Újpest, Haladás – Zalaegerszeg, Rákóczi – Pécs, Győr – Tatabánya, Diósgyőr – Nyíregyháza, Kispest – Videoton meccs nem létezik. Egészen egyszerűen vannak olyan párharcok, ahol fokozottabb indulatuk, más elvárások…..
cikoria 2009.08.12 12:22:45
Csak megszólalok most már én is.

Harminc éve kint esz a fene a Bozsikban (ha levonjuk mondjuk az első 12-14 évet, amikor még kisgyerekként, akkor is marad 16-18) és még soha fel nem merültek azok a gondolatok, amiket rosseb a cikkben említett :)

Igen, mert én szurker vagyok és nem ultra. A kettő két külön állatfaj, egymással genetikailag egyáltalán nem rokoníthatók.

A szurker számára _kizárólag_ a klub, a csapat, a játékosok és a mérkőzés létezik. Mással az egész meccsen nem hajlandó foglalkozni. Az ultra (valami fura okból) képviselni szándékozik valamit, ami megosztja az embereket, hogy stadionba való-e, vagy sem.

Rossebbel igen sokat beszéltünk már erről, nehéz megérteni a másik felet. Számomra a mérkőzés egy olyan dolog, amit a klub rendez és a klubnak joga van eldönteni, hogy oda kit enged be, és milyen viselkedést vár el tőle (ld. házibuliba sem hívunk meg akárkit). Ez az egyik oldal.

Az ultrák oldalát is meg kell érteni, mert mi lenne a klubbal a szurkolói nélkül? Tehát jogosan merül fel a kérdés: a klub a tulajdonost jelenti-e kizárólagosan, vagy az egész közösséget, amit története során kialakított maga körül?

Erről beszéltem, amikor két, egymástól gyökeresen eltérő (szurker vs. ultra) álláspontot írtam a bevezetőmben. Mindkettőnek vannak érdekei, és mindkettőnek mások.

Jelenleg az ultramozgalom szervezkedik, hallatja hangját. Sajnálom, hogy csak a maga nevében. A szurkolótársadalom ugyanis csöndes, mert őt elsődlegesen a mérkőzés, a klub érdekli (nem megkérdőjelezve, hogy az ultrákat is!) és nem az érdekvédelme.

Nehéz ügy. Nagyon nehéz.
cikoria 2009.08.12 15:00:02
@Wendriner Piroska, sakál és balerina:
Mielőtt ebből félreértés lenne: nem hiszem, hogy bárki Magyarországon az ultrák csoportja miatt nem megy ki meccsre. Ez összemosás. Az ultra szurkoló! Aki kárt tenni megy ki csapatának, az nem. De azt az ultrák is kivetik maguk közül.

Rossebet pedig csakazértsem fogom megvédeni, mert tudom, hogy nincs rá szüksége. (Nem azért mert, ő is meg tudja magát, hanem mert alaptalanok a vádak, és ezzel ő nem foglalkozik.)
Az idény során hatodik alkalommal feszülünk neki, hogy kupareprezentánsaink fáklyás meneteit némi tippelés formájában segítsük elő. A napokban frissítettük a negyedik és az ötödik fejezetet, így most nyugodt lelkiismerettel várhatjuk a honi labdakergetők nemzetközi kalandjai…..
Reggel ismét nem közlekedett a metró a Nagyvárad tér és a Deák tér között, ráadásul a pótlóbuszok is csak cammogtak az Üllői úti és a kiskorúti buckák és lezárások között. Volt bőven időm átolvasni a mai Nemzeti Sportot. A hetedik lap alján a keretes…..
Hivatalosan nem létezett az irányított sorsolás fogalma, mégis éveken át Siófokon kezdett a Fradi, illetve a zöldek hiányában az Újpest. Idén már van irányított sorsolás (és lehetőség a kettős rangadókra), viszont nincs Siófok. Túléljük valahogy. Az idénykezdet mégis…..
cikoria 2009.07.25 19:19:43
cikoria a balatonparton percenként frissíti ezt az oldalt www.nb1.hu/online/online.php?mid=2816 és örül, mint majom a farkának
távolról is üdvözletem küldöm rosseb kollégának, érzem, hogy jó befektetés volt a sörök :)
Július huszonkettedikén simogatóan tűzött le a déli nap sugára az ég tetejéről a magyar futballugarra. A Debrecen továbbjutott a BL-ben (közben a legtöbb magyar háztartásban hiánycikké vált a nyugtató), elkezdődött a Ligakupa (még Sulyok sporit is a pályára engedték),…..
cikoria 2009.07.23 12:45:53
labdabiztos Ferihegyi koktél 2009.07.10 08:21:00
Az öreg H.Kovács állt a repülőtéren a 2-es kifutó mellett. A kezében szorongatott tábláról a „Matthaus” feliratot szép lassan „Ma te ússz”-szá változtatta az eső, de ő nem adta fel. A másik kezében gyűrődő 1985-ös Népsportot a szeme elé tartva nézett…..
cikoria 2009.07.10 14:22:52
@JESTER: nyári uborkaszezon, de ilyenkor legalább röhögünk egy jót pénteken.
cikoria 2009.07.13 15:15:23
@Frigo: Összeesküvés.