Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sibbolet47

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őrtorony archívum 1947 Őrtorony 2017.06.06 17:00:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24      1946 Őrtorony  3 4 5 7 9 X 09 10/01 10/15 11/01 11/15 12/01..
Magyarországon korlátozhatják a fogyatékos emberek választójogát. Ma Jehova Tanúi korlátozott választójogáról lesz szó.   Aki nem tudná: Jehova Tanúinak TILOS szavazni.     Nem hiszitek? Helyes: Cseh Köztársaság (‎1 találat) Mivel a törvény megkövetelte az emberektől, hogy…..
sibbolet47 2017.11.08 16:59:53
@keresemazutam: Ha figyeltél akkor láttad a levezetést, hogy miért 625

i. e. 539-től felfelé, akkor megérted, de a kérdésed szerint úgy látszik nem ezt teszed.
Ez a különbség abból ered, hogy a Biblia egyik helyen a koronázása, a másik helyen pedig az uralkodása vagyis a beiktatásának az évére utal (pl. 2Kir 11:12 Akkor kihozta a király fiát, és rátette a diadémot meg a Bizonyságot. Királlyá tették hát, és felkenték őt. Tapsolni kezdtek, és ezt mondták: „Éljen a király!”)

Ez nem az én saját logikám.

A Biblia itt ellentmond a régészet azzal részével, ahogy értelmezik, mert a régészet nem ír dátumot vagy évszámot ebben az esetben tudtommal.

És a te levezetésed 48 évet tesz ki, nem pedig 70-et.
a 48 honnan van, mert a Bibliából biztosan nem, hiszen az uralkodási évben a pusztulási éveket nem adhatod össze, hogy úgy kapj egy dátumot.

kerekíteni persze lehet, de akkor téves adatot kapsz.
sibbolet47 2017.11.09 16:43:25
@a századik juh: Szóval kiközösített személyek blogja?
Hiszen ezt kérdeztem, és nemkaptam választ.
Így már érthető számomra az okoskodások a bibliai kronológi és a világi téves kronológia mellet való kitartás, és hiába az össze érv.

Tényleg nem tarjuk a kiközösettekkel a kapcsolatot akár neten akár neten kívül. - Úgyhogy angolosan távozom, és sajnálom ,hogy továbbiakban nincs lehetősegem kifejteni ezt a kronlógiai okfejtést.
sibbolet47 2017.11.07 20:09:05
@keresemazutam: Először is Nabukodonozor i. e. 625-ben kezdett uralkodni nem pedig 605-ben (a linket csak néhány megközelítő helyes dátum miatt közöltem (tehát nem mind helyes, bibliailag)

i.e 539 októberében Dán 5:30 Még aznap éjjel megölték Belsazárt, a káldeus királyt, 31 és a méd Dáriusz kapta meg a királyságot, mintegy hatvankét éves korában.

i. e. 538 tavaszán kezdődött el az első uralkodási éve a legtöbb történész nézete szerint
i. e. 538 végén vagy i. e. 537 elején bocsátották ki a rendeletet
i. e. 537 tavaszán ért véget az első uralkodási éve

i. e. 537 2Kir 36: 22 És CÍRUSZNAK, PERZSIA KIRÁLYÁNAK ELSŐ ESZTENDEJÉBEN — hogy beteljesedjék Jehova szava, amelyet Jeremiás szája által szólt — Jehova felserkentette Círusznak, Perzsia királyának szellemét, ő pedig felhívást küldött szét egész királyságában szóban és írásban is, amely így szólt: 23 „Ezt mondja Círusz, Perzsia királya: »A föld összes királyságát nekem adta Jehova, az egek Istene, és ő bízott meg azzal, hogy építsek neki házat Jeruzsálemben, amely Júdában van. Bárki van is köztetek az ő egész népéből, legyen vele Jehova, az ő Istene, és menjen fel!«”
Jer 25:12 »A hetven év elteltével pedig az történik majd, hogy számadásra vonom Babilon királyát és azt a nemzetet vétkéért, igen, a káldeusok földjét, és elhagyatott pusztasággá teszem időtlen időkre — ez Jehova kijelentése. — Jer 29:10 „Mert ezt mondja Jehova: »Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, rátok irányítom figyelmemet, és megerősítem rátok nézve jó szavamat: visszahozlak benneteket erre a helyre.«

i. e. 537 + 70 = i. e. 607

i. e. 607+18 = i. e. 625

i. e. 625 Nabukodonozor ur első éve. Jer 32:1 Ezt a szózatot intézte Jehova Jeremiáshoz Sedékiásnak, Júda királyának tizedik évében, vagyis Nabukodonozor tizennyolcadik évében. 2 Abban az időben Babilon királyának hadserege ostromolta Jeruzsálemet, és Jeremiás próféta felügyelet alatt volt az Őrség udvarában, amely Júda királyának házában van.
A példán igaz, mert, amikor Dáriusz elfoglalta Babilont 539-ben (a hiteled letelt), csak 1 évvel (utána autót vettél) engedte haza, tehát nem esik egybe a letelés a vevéssel
"11Megjelent ugyanis megváltó Istenünk kegyelme minden ember számára" Titusz 2:11 Nézzük, hogyan értelmezik ezt a Bibliaverset Jehova Tanúi, akik szerit senki nem részesülhet megmentésben, aki nem tanulmányozza velük "a Bibliát": "Mi a helyzet az olyan írásszövegekkel, mint mondjuk a Titusz…..
sibbolet47 2017.11.04 19:24:57
@a századik juh: Szívesen, ám én nem mondta, hogy te Ördög lennél, csak azt, "mint az Ördög" - tehát olyan, de nem az.
Ugyanis az ember nem Ördög. :)

Filgyel jól!:
A 100. juh Jézus szemléltetésében ösztönösem kóborog el, mivel pásztor nélküli, de a juhok engedik, hogy vezessék őket, és követik a pásztorukat, és megtanulják felismerni a hangját (Ján 10:2-5)
Tehát te, mint egyik 100. juh szükséged van Jézus által tanított alaptanításokra pl.:
. megtalálni az igaz vallást (hitet) a Biblia alapján Ef 4:5
. engedned kell, hogy tanítsanak mindarra, amit a Biblia tanít és nem emberek kitalálását Máté 28:19,20

Ne magadtól értelmezd a Bibliát, hanem a Biblia saját magát magyarázza ki, hogy minek mi az értelme, mert ha nem így teszel akkor csak okoskodás lesz a vége Csel 8: 30,31 30 Fülöp odafutott, és hallotta, amint fennhangon olvassa Ézsaiás prófétát, és ezt mondta: „Érted is, amit olvasol?” 31 Az így szólt: „Hát hogyan is érthetném, hacsak valaki útmutatást nem ad?” És kérlelte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön le mellé.

Kezdetnek így kell elindulnod, ha azt akarod, hogy megtudd mi Isten szándéka veled.

Megtérni bárhova meglehet, de nem biztos hogy az igaz Istenhez térsz meg ha nem vagy nyitott.

És itt jön megint a teokratikus kiadvány. Miért nem pontosítasz legalább 1-et konkrétan (oldalszám szerint), mint általánosan?
sibbolet47 2017.11.07 17:52:16
@a századik juh: pásztor nélküli, mert Jézus azt mondja "mint a pásztor nélküli juhok" Máté 9:36

"milyen pásztor is az, aki nem tudja, hogy a juhok "ösztönösen" el szoktak kóborolni."

Hát az a helyzet, hogy 10 év alatt nem tanultad meg azt az alapszabályt, amit Jézus tanított:

JÉZUS A PÁSZTOR Ján 10:7-15 Jézus ezért ismét szólt: „Bizony, bizony mondom nektek, én vagyok a juhok ajtaja. 8 Mindazok, akik helyettem jöttek, tolvajok és rablók, de nem figyeltek rájuk a juhok. 9 Én vagyok az ajtó; aki rajtam keresztül lép be, megmentésben részesül, és be- és kijár, s legelőt talál. 10 A tolvaj nem egyébért jön, mint hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, éspedig bőséggel. 11 Én vagyok a jó pásztor; a jó pásztor a lelkét adja a juhokért. 12 A béres, aki nem pásztor, és a juhok nem a sajátjai, amikor látja a farkast jönni, otthagyja a juhokat, és elmenekül — a farkas pedig elragadja és szétszéleszti őket —, 13 mert béres ő, és nem törődik a juhokkal. 14 Én vagyok a jó pásztor, és én ismerem a juhaimat, és a juhaim is ismernek engem, 15 mint ahogy az Atya ismer engem, és én is ismerem az Atyát; s a lelkemet adom a juhokért.

PÁSZROROK JÉZUS JUHAIT LEGELTETIK:
Ján 21: 15 Amikor pedig megreggeliztek, Jézus így szólt Simon Péterhez: „Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem ezeknél?” Ő ezt mondta neki: „Igen, Uram, tudod, hogy vonzódom hozzád.” Ezt mondta neki: „Legeltesd a bárányaimat.” 16 Ismét szólt hozzá, másodszor: „Simon, János fia, szeretsz-e engem?” Ő ezt mondta neki: „Igen, Uram, tudod, hogy vonzódom hozzád.” Ezt mondta neki: „Terelgesd a juhocskáimat.” 17 Harmadszor is szólt hozzá: „Simon, János fia, vonzódsz-e hozzám?” Péter bánatos lett, hogy harmadszor is így szólt hozzá: „Vonzódsz-e hozzám?” Ezt mondta hát neki: „Uram, te mindent tudsz; tisztában vagy vele, hogy vonzódom hozzád.” Jézus ezt mondta neki: „Legeltesd a juhocskáimat.

Csel 20:28-30 28 Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg. 29 Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal, 30 és közületek is támadnak majd férfiak, akik kiforgatott dolgokat fognak beszélni, hogy maguk után vonják a tanítványokat.

szóval ez pásztor nélküli juh elkóborolt, (de nem pásztor hibájából, hiszen a pásztor a hangját használta, de ő, csak ment és találkozott a farkassal, aki báránybőrben volt és kész)

Te valójába azt állítod Jézusról: "milyen pásztor is az, aki nem tudja, hogy a juhok "ösztönösen" el szoktak kóborolni." Ez nem semmi.
Már csak annyit kérdeznék tőled, mivel 10 éve megkereszteltek Tanúként - vajon kiközösítettek, mert nagyon negatívan állsz a dolgokhoz?

Mit szeretnél, mit pontosítsak? Ráadásul 2014-es teokratikus kiadványból idéztem, ami egy másik teokratikus kiadványról beszél. itt melyik 2014-es és egy másik teokratikus? :)

Ha értenéd mit olvasol nem magyaráznál férre.

Én nem ítéllek meg, csak leírtam mi az ami Biblia szerinti (megítélni csak a Biblia teheti, amivel az téged lemér, meg mindannyiunkat)

Nem mostam össze semmit, de a Biblia minden részét figyelembe kell venni, ahoz hogy teljes képet kapjunk,különben saját magunkat is becsapjuk és másokat is. :)
sibbolet47 2017.11.08 17:18:46
@a századik juh: Na figyelj te már alaposan benne vagy a slamasztikában és csak vádolsz, vádolsz, és ne látod a fától az erdőt, ahoz személyesen kellene beszélgessünk, hogy megnyugtatásban részesülj, mert szerintem, te igen nagy gazemberséget tapasztaltál a gyülekezetben a vénektől, és csak csodálkozom ennyi gyűlölettől.
Én is tapasztaltam már a vénektől bevallom hideget meleget (de valójában a vének nem ilyenek, akik igazi Tanúk), de elgondolkodtam, azon a tanácson amit a fejemhez vágtak úgymond és Jehovára bíztam imában a dolgot és sikerült, én alázatosam megmutattam egy egyszerű gyülekezetbe járó kis senki, hogy mekkora szeretet és értelem van bennem, és nem emberek miatt járok hanem Jehova miatt és magam miatt (Sátán a gyülekezetbe is be akar férkőzni - a multban Sátán össze akarta törni a szervezetet, most szét akarja robbantani, és sajnos egyeseknél célt ért). Ha hagyod magad a negatívumoknak legyőzetni Sátán nyer, ha ellenállsz elmenekül tőled. :- :- :- :- :- :- :) :) :) :) :) :) :)
Az Orosz bíróság több alkalommal hazugságon kapta a tanúkat képviselő ügyvédcsoportot. Nézzünk párat kivonatosan: . . JWLAW: Jehova Tanúi több, mint 100 éves történelme bizonyítja, hogy Jehova Tanúi pacifisták, nem fognak fegyvert, így nem lehetnek szélsőségesek! Bíró: Jehova Tanúi vallása…..
sibbolet47 2017.10.25 19:38:54
@a századik juh: Szó sincs róla, hogy a keresztényi világunkban valakit is kiirtanának a vér evése miatt Istenre hivatkozva (legalábbis épeszű ember). Ez a vers az izraelitákra vonatkozott és abban az időben ezt megis tették. De Isten törvénye nem lett eltörölve (Máté 5:17) és a Görög Írásokban ez a tilalom meg lett erősítve és az ítéletkor ezért is számonkérés lesz.
De az életmentést vér által Isten nem jogosította fel az embert, hiszen akár evés akár ömlesztés által jut be a szervezetbe a vér a végcél ugyanaz meghosszabbítani az életét, és ha helyes lenne a vérátömlesztés, akkor Isten az evését sem tiltotta volna meg. Való igaz, hogy életét adja valakiért annál nagyobb nincs, de talán azok az emberek akik vérüket adják le vajon mindegyiküket a szeretet indítja?
Egy testvér a helyi gyülekezetben a körzetfelvigyázó utóbbi látogatása alkalmával a következő kérdést tette fel a körzetfelvigyázónak az összejövetel után: "Hogy lehet az, hogy múltkor egy rosszabb passattal jöttél, most meg egy újabb passattal?" Utalva a vadiúj…..