Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edeleny beres

513 bejegyzést írt és 264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi két évet a Clio Cup Europe bajnokságban töltötte Tim Gábor, hétszeres bajnok vanyarci pilóta. Ugyan nem tudott teljes szezont futni - 2022-ben, valamint 2023-ban két-két versenyhétvégén indult közösségi adományozásnak köszönhetően - mégis rengeteg tapasztalatot szerzett. Az idei évben már…..
A Metabond márka neve több évtizede ismerősen csenghet minden magyar ralirajongó számára, hiszen a Magyarországon és a környékbeli országokban is meghatározó piaci pozíciót betöltő kenőanyag-adalékok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég immár több évtizede támogatója a ralisportnak. A…..
Az elmúlt két évben Turán Frici és Farnadi Ági neve összeforrt a ralisportban, azonban a 2024-es idény nem csak a szezonnyitó Rally Hungary miatt lesz különleges. "Ágival 2017-ben versenyeztünk először együtt, majd 2022-ben újra egymás mellé sodort minket az élet. Teljesen más energiákat hoz egy…..
Zajlik a pályák előkészítése, a szervezők kihívásokkal teli versenyt ígérnek, Veszprém városa pedig tárt karokkal várja a rali Európa-bajnokság mezőnyét. A királynék városában megtartották a V-Híd Rally Hungary első sajtótájékoztatóját. Az ERC-szezon idénynyitó versenye iránt elképesztő az…..
Kezdetét vette az idei bajnokság!  A rallysimfans keretén belül idén is kiírásra került a SMARTZILLA által támogatott Magyar Virtuális Rally Bajnokság, mely versenysorozat tavaly igen nagy népszerűségnek örvendett, nagyon pozitív visszajelzések érkeztek. A Richard Burns Rally magyar plugin…..
A “Nagy Finálé”-hoz érkezve méltán dörzsölhettük a tenyerünket, mert több csapat is úgy érkezett Zemplémbe, hogy kategóriánként még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. I. SMARTZILLA RBR Magyar Bajnokság - Zemplén Rally Habár Kiss Bálint korábban már bebiztosította kategória győzelmét a korábban…..
A nagy nemzetközi rendezvények – mint amilyen a Rally Hungary – különböző környezeti hatásokkal járnak, amelyeket fel kell ismerni, és aktívan dolgozni a csökkentésükön. Erre törekszik a hazai ERC-futam, a Rally Hungary szervezőbizottsága.  Immár negyedszer vendégeskedik hazánkban a rali…..
A Volkswagen Magyarország, a Rallye Dream Blog és a Turán Motorsport közös pályázatot hirdet “Kerékcsere kihívás” néven. Időről-időre szurkolói aktivitásra ösztönzi a magyar rali rajongókat Turán Frigyes és navigátora, Farnadi Ágnes. Ezt idén legfontosabb futamuk, a magyar bajnokság leghosszabb és…..
A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben.  „Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára…..
Egy gyorsasági szakaszon a nézőknek autózott Csomós Miklós és Bán Viktor az Országos Rallybajnokság ötödik futamán, a Győr Rallyn. Az összes többin a leggyorsabbak voltak a Skoda Fabia Rally2 evóval és magabiztosan nyerték a versenyt. A HM Academy versenyzője ezzel pályafutása harmadik…..
Több évtizedes szünetet követően szeptember 8-10. között visszatér a hazai bajnokság az autógyártás fellegvárába, ugyanis megrendezik az I. Győr Rallye-t. A kétnapos győri versenyen 6 kategóriában összesen 136 páros áll rajthoz, köztük természetesen az idei bajnokságban jelenleg összetett második…..
A Barum Rallyn megszerzett Európa-bajnoki második helyezésük után először láthatják a szurkolók hazai pályán Csomós Miklóst és Bán Viktort a hétvégi Győr Rallyn. A jó híreknek ezzel azonban még nincs vége, hiszen Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila is visszatér, aki Cseh Vilmosnak fog…..
Pályafutása legjobb eredményét érte el Csomós Mixi és Bán Viktor a rally Európa-bajnokság hetedik futamán, a Barum Rallyn. A HM Academy magyar párosa nagyon kiegyensúlyozott versenyzéssel szerezte meg a második helyet, ami Ferjáncz Attila és dr Tandari János 1987-es győzelme és ’88-as második helye…..
 Az idei Budapest Rally pénteki rajtceremóniáját Salgótarján főterén rendezték meg és itt jelölték ki a szervízparkot is,tekintettel a közelben lévő mátrai gyorsaságikra. A gyorsasági szakaszok össztávja 172,5 km volt, sajnos a nyárnak köszönhetően nagyon sokan távol maradtak a futamtól. Többen…..
Közel kéthónapos kihagyás után új autóval és új navigátorral, a Róma Rallyn tér vissza Csomós Mixi a rally Európa-bajnokságra. A Kanári-szigetek Rallyn megsérült autó újjáépítéséhez a szurkolók is jelentős segítséget nyújtottak, hiszen a Skoda Fabia Rally2 evo új karosszériáját teljes egészében…..
A veszprémi versennyel ötödik állomásához érkezett a Magyar Virtuális Rally Bajnokság. A hosszú, dobálós murva gyorsaságikról híres versenyre két hétnyi felkészülési idő volt a rendezők jóvoltából. A 99 km össztávú versenyhez kedvező időjárási körülmények párosultak.   Első nap, az egyetlen…..
I. SMARTZILLA Magyar Bajnokság - Szombathely Rally  Az idei MVRB bajnokság negyedik fordulóját Szombathelyen rendezték meg. A tempós murvás pályák nem okoztak túl nagy meglepetést a versenyzőknek. A rendezőknek köszönhetően jól ismert szakaszokon mérhette össze tudását régi és új versenyző a 105,2…..
„Először is szeretném megköszönni mindenkinek az érdeklődést, a jókívánságokat és a biztatást – mondta Csomós Mixi.  Atival (Nagy Attila) mind a ketten jól vagyunk, bár én nagyon magam alatt vagyok, hogy ekkora kárt okoztunk az autóban.  Baleset miatt esett ki Csomós Mixi és Nagy Attila az FIA…..
Idei második FIA rally Európa-bajnoki futamára készül Csomós Mixi és Nagy Attila, a május 5–7-e között megrendezésre kerülő Kanári-szigetek Rallyn. A HUMDA Academy párosa a szezonnyitón elért eredményének köszönhetően az igen előkelő 8-as rajtszámot kapta. Sőt, a promóter először szereltet hivatalos…..
I. SMARTZILLA Magyar Bajnokság - Duna Rally  Mint az írásom alcíme is előfeltételezi, nem tudok nem említést tenni a verseny hetén történt, a rally világot igen megrázó Craig Breen halálesetéről. Mint azt már sokan tudják a 33 éves ír pilóta a Croatia Rally VB futamra való felkészülés során életét…..
Ismét rally autók durrogásától volt hangos a Bükk a március első felében megrendezett Miskolc Rally futamán. Az időjárás kedvezett a rendezvénynek így a népes mezőny összeszedetten állt a rajt ceremóniához. A két napos versenyen 12 gyorsasági szakaszt kellett…..
Teljesen új, neonzöld-fekete "ruhát" öltött Turán Frici és Farnadi Ági Volkswagen Polo-ja, amellyel a páros az idei évben is a Magyar Országos Rali Bajnokság futamain áll rajthoz. A versenyautó 2023-as design-ját a csapat által kiírt pályázatra érkezett több mint húsz pályamunka közül választotta ki…..
Igen komoly mezőnyben és nagyon nehéz körülmények között szerezte meg Csomós Mixi és Nagy Attila idei első rally Európa-bajnoki pontjait a Fafe Rallyn. A HUMDA Academy versenyzői gyorsaságból és kitartásból is jelesre vizsgáztak, ráadásul a Mixi style szállóigévé vált.  Parádés mezőnnyel vette…..
A teljes idei hazai ralibajnokság névadó támogatója a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel (MNASZ) kötött megállapodás alapján. A március 31. és április 2. közötti Székesfehérvár Rally-val kezdődik és az október 6-8-i nyíregyházi Rally…..
Egy év tapasztalattal a hátuk mögött és ezúttal már bajnoki pontokért harcolva kezdi Csomós Mixi és Nagy Attila az idei rally Európa-bajnokságot a portugáliai Fafe Rallyn. A HUMDA Academy párosa nagyon erős mezőnyben fog megmérkőzni, de magabiztosan várják a szezonnyitót.  Már nem kell sokat…..