Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viliricsi

266 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január óta nem jártunk a koncert helyszínén, azóta épült-szépült az új Barba Negra. Kulturáltabb lett, kezdi elveszíteni sátor jellegét. Még a ruhatárnál, illetve az (eddiginél több) italos pultnál sem voltak vészesek a sorok, pedig cirka nyolcvan százalékos házat jegyezhettünk fel...
E sorok még a buli előtt íródnak…Családom külhoni érdekeltségei okán nálunk most értek véget az ünnepek. Évzárónak, utószilveszternek jobbat ki sem lehet találni, mint egy Alestorm/Gloryhammer koncertet, ahol a Rumahoy az egyik előzenekar. (Az imént a Wind Rose-zal is kísérleteztem. Így youtube-ról…..
Magyarország talán legfémesebben csillogó nevű zenekara országlásának csúcspontjaként érkezett (vissza) Budapestre, hogy celebrálja több évtizedes múltra visszatekintő Metal-Karácsonyát...
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Elvesztette a rákkal folytatott harcot a Roxette énekesnője, Marie Fredriksson. Az énekesnőnél 2002-ben diagnosztizáltak agydaganatot Az azóta egyre jobban legyengülő Fredriksson és csapata legutóbb 2015-ben járt Magyarországon. Nyugodjék Békében!..
viliricsi 2019.12.11 21:20:54
:(
A finn Sonata Arctica azon zenekarok csoportját gyarapítja, akik első lemezükkel (jelen esetünkben a '99. 9.hó 9-én megjelent Eclipticaról van szó) durrantották a legnagyobbat (nem félremagyarázandó!), majd a rögtön magasra helyezett lécet próbálják azóta is megugrani több-kevesebb sikerrel...
Abban a pillanatban, ahogy kabátjainkat a ruhatáros hölgyek gondjaira bíztuk, bazi nagy vihar kerekedé, mondom, milyen pechünk van, de hamar rájöttem, hogy fedett helyen vagyunk, és ez csakis az Arkona introja lehet. Bevallom, kicsit tartottam ettől az előadástól. Nem vagyok egy kifejezett folk…..
Először talán az írás címét illenék megmagyarázni. Amikor a klasszikus Lord felállás szélnek eresztődött, e cikk alanyát képező Pohl Mihály énekes tehetséges fiatalokkal körülvéve magát elkészítette 1993-ban az Olcsó és ügyes című Lord albumot. Egyből Szikora Robi…..
A Perfect Symmetry progresszív metal zenekar meglehetősen aktív november első felének néz elébe. 3-án (délután háromkor) lépnek a nyilvánosság elé Fejvesztetten című videoklipjükkel, mely eseményt érdemes most, e pillanatban fejvesztetten lecsekkolni a közösségi oldalon...
Nehéz manapság a koncertszervezők kenyere. Voltam már szellős nézőterű Uriah Heep koncerten nem is oly rég (’13-ban), most meg éhezők viadala folyt a jegyekért. Volt olyan netes oldal, ahol több, mint dupla áron kínáltak belépőt.. Mire fény derült a túlkereslet tényére,…..
A 2018-as esztendő bő koncertterméssel kecsegtet minket, mégis borítékolhatjuk: az évvégi leltár hazai top 5-jében helyet fog kapni az az esemény, ami az újbudai Barba Negra klubban zajlik le majd január 27-én...
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy fb oldal. A 20 éve hallgatásba burkolózó Fahrenheit zenekar hozta létre, mintegy mementóként önmagáról. És ahogy ezen a csütörtök esti bulin bizonyos Maróthy Zoltán elmondta: minden egyes megosztásra első kommentként érkezett: „mikor lesz…..
Ismét sajtóvetítésre voltunk hivatalosak. Ezúttal nem annyira profilunkba vágó ügyről volt szó. Az „elkövető” neve: Hans Zimmer, foglalkozása: filmzeneíró...
Még sohasem voltam un sajtóvetítésen, de gondoltam, bevállalok egy ilyet. A koncertfilmekkel kapcsolatban kissé szkeptikus szoktam lenni; a látványt még visszavarázsolhatja a celluloid-szalag, de a spirituális élményt aligha. Ez most sem alakult másképp, de – a filmes stábnak…..
Hogy klasszikusokat idézzünk, „útelágazodáshoz érkeztünk”, helyesebben érkezett a legeurópaibb amerikai metal-banda, az Iced Earth. Új időszámítás kezdődött az együttes életében, amikor a ’10-es évek elején szerződtették Stu Blockot, aki mindkét addig elfogyasztott…..
A kellemesen hideg Balaton-vízben vártuk az esti program kezdetét, de közben el is vittek minket terep rallyzni, sőt, vért is adtunk. A véradó sátorban (finoman szólva) nem volt nagy tolongás, pedig milyen egyszerű módját lelheti itt az ember mások megsegítésének!..
Hatásosabb lenne, ha első napot írhatnék csütörtök helyett, de hát a rendezvénysorozat szerdán kezdődött, mi meg jól nem voltunk ott. Ebben nagy szerep jutott a sulinak és a munkahelynek, de annak is, hogy bármennyire nagyon tiszteljük Deák Bill Gyula kapitányt, ővele szerencsére sokszor…..
Sajtótájékoztatóra voltunk hivatalosak, mégpedig a Harley-Davidson „palotába”, a Neszmélyi közbe, közel az M7-es bevezető szakaszához. A kapuban kapott útmutatás szerint átsétáltam a szerelőműhelyen, ami önmagában is látványosságnak számított, majd végül az esemény…..
Nem, a Rockstation nem lett továbbra sem vadászati szaklap, mely a récék becserkészésére ad tanácsokat - a Kacsa egy bisztró az óbudai Pünkösdfürdőn. A rockzene számára Kovács Balázs koncertszervező-menedzser fedezte fel...de "hallgassuk" meg őt magát a történtekről!..
Ez itt nem a reklám helye, viszont a kék közösségi oldalon létezik egy Wellington-klub. De nem a híres-neves tábornok emlékének adózva, hanem annak a progresszív dallamrock zenekarénak, melyet Paksi Endre működtetett a „két” Ossian között (1994-98). Nos, a csoport most örvendezik: megszületett a…..
Mazochista hajlamú olvasóink, akik néhanap az én írásaimat is elolvassák, bizonyára bosszankodnak standard cikkindításaimon, hogy az előzenekarok (programjának) elejét rendre lekésem. Egyrészt nem szeretném lespórolni őket, tudósításom részévé akarom tenni tevékenységüket,…..
Több, mint egy hetes az alább felvázolt koncertélmény. Viszont egyszerűen muszáj minél inkább hangoztatni: a magyar keményzenét nem csupán a Tankcsapda - Ossian - Pokolgép szentháromsága jelenti. "Az úton még poroszkál" jónéhány banda. A Felvidékről utazott hozzánk a Phoenix…..
viliricsi 2017.04.02 07:12:25
@Norbi Balogh: Jövünk is! ZeroDay feljegyezve a noteszbe! :)
Felkiálthatnánk: végre egy világsztár csapat, kik szombaton teszik tiszteletüket hazánkban, de legyenek csak alapjában véve a péntek és a szombat esték a hazai csapatoké. A szervezők is olcsóbban veszik a produkciót, amire nagy szükség van, mert fejlődünk-fejlődünk, de még…..
Az Iron Majdnemmel kezdődött minden. Akkor még rajongtunk az eredeti, angol bandáért, és szívesen vettük (vesszük ma is) a profi tolmácsolást. A magyar Maiden Dickinsonja bizonyos Kiss Zoltán volt (ma is ő); különös, hogy nem a Kiss Forever Band-et választotta. Ettől kezdve Zoli szellemként…..
Általában igyekszem nem lekésni az előzenekarokat – sokszor kifejtettem, mi okból. Most viszont kettő darab teljes koncertet ígértek a szervezők, így előre haladott korom (!) végett jobbnak láttam biztosra vetődni, és a youtube-on lekádereztem a nyitó banda, Beyond The Blacket.…..