Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janossz

0 bejegyzést írt és 4379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A poros homokhátságban Kiskunfélegyháza laposan elterülő, illedelmesen unalmas mezőváros. Ami egyáltalán nem baj: manapság érték már a kiszámíthatóság, a mosolygós semmitmondás. Itt, egy romantikus kis utcában, földszintes házak szomszédságában helyezkedik el egy szerény villaépületben a Rózsakert…..
Orbán találkozott Salvinivel és Morawieczkivel, hogy az Európai Néppárttal szemben egy euro-szkeptikus ellen-frakciót hozzanak létre. Mivel ez nem sikerült, maradt az „európai reneszánsznak” nevezett laza együttműködés meghirdetése. Az orbáni politikából kikövetkeztethetjük mit is ért ő az „európai…..
Janossz 2021.04.03 11:29:15
@MAXVAL birсaman közíró: "Más helyzet. Az Angol Köztársaság hűsége biztosított."

Szerinted. Egyébként United Kingdom a neve.
Ennyire hülye még bolgárföldön sincs, egy se. Csak teszed magad.
Nem áll jól.
Egy kormánytól azt várja az ember, hogy a legjobbat tegye a polgáraival. Akkor is, ha a polgároknak fingjuk nincs, hogy mi a legjobb nekik, vagy nagyon megosztott a társadalom egy kérdésben. Vannak nehéz helyzetek, amikor sok szempont alapján mást és mást lehetne dönteni. És vannak tök egyértelmű…..
Nagyon szeretem Fekete István írásait. Külön a kedvenceim közé tartozik a Hu című regénye ami egy uhuról szól. Az említett  művén kívül  több novellájában és a Tüskevárban is megemlíti ezt az óriás termetű baglyot. Mindig irigykedve olvastam írásaiban amikor leírta , hogy elsétált egy fán ücsörgő…..
Így karácsony körül a blog is a születésnapját ünnepli, immár a hetediket. Nem létezhetne nélkületek. Minden törzskommentelőmnek, kommentelőmnek és minden kedves olvasómnak boldog karácsonyt, szeretettel teljes ünnepet, az ország népének bátorságot, értelmet és megújulást kíván a bloggazda, HaFr...
Janossz 2019.12.25 10:59:28
Sokan elmondták már, miért nem egyszerűen "farizeus", hanem a fogalom félreéértelmezése is az, ahogy Orbán közénk dobta a "keresztény szabadságot". Még fontosabbnak tartom azonban, hogy ez elég jól bizonyítja, amit eddig is tudtunk, hogy ha a liberális demokrácia hívei bajban vannak, akkor a NER még…..
Janossz 2019.09.25 19:39:59
@cívisvárosi: Először azt kéne tisztázni, te valami igazoló-bizottság vagy, vagy mifene?
Apám kommunista vállalat-igazgató volt, az ő apja meg csendőrtiszt a viharsarokban...
Ebből fejtsd meg, ki vagyok én!
Janossz 2019.09.25 19:42:55
@Comte de Gippaud: " A gond az, hogy a nyugati civilizációnak nincs hagyománya. Egyáltalán ilyen kategória sem létezik, annak abszolut értelmében. "

Istenem, menj oda, nézd meg!!
Janossz 2019.09.25 21:07:28
@cívisvárosi:
Nyilván, ha te mondod. Csak a müzlit felejtetted ki a sorból, azt is a nyelvünkből lopták a nyavalyás germánok....
Békés Márton saját elmondása (leírása) szerint térdig jár az üvegszilánkban. Kellemetlen lehet. A szerző úgy találja,  "körülöttünk szerteszét elavult régi és hamisan csengő új magyarázatok romjai borítják a mezőt, térdig járunk azon narratívák szilánkjaiban, amelyek az egyéni szabadságról, a…..
Janossz 2019.09.16 19:42:58
@cívisvárosi: " ha egy munkaadó lehülyézi a főnökét a gyárban..."
Ki a munkaadó főnöke?
Janossz 2019.09.16 20:40:35
@cívisvárosi: " így működik a piac. a kapitalizmus, aminél jobbat nem talált még ki senki se. "

Ahol működik. Itt nem akar.
A jó öreg törzsi beidegződés nemcsak a közigazgatást rakosgatja tele a rokonságokkal, de az állítólagos magyar kapitalista is gondolkodás nélkül osztja a pozíciókat cégében a rokonságnak. Nyilvánvaló, már a vicc kategóriájába tartozó alkalmatlanság esetén is.

Normális világban apanázst adnak az eltartani kívánt fogalmatlanoknak, itt igazgatót csinálnak belőlük.
Aztán csodálkozunk, miért is versenyképtelenek a cégeink. Ezekkel??
Janossz 2019.09.16 20:54:37
@cívisvárosi: A kisrészvényest nem kényszeríti senki.
Ha befektetése után számára megfelelő részesedést kap, nyilván kielégítőnek találja a cég működését, ha nem, és még le is szarják véleményét, hát továbbáll a pénzével.
" így működik a piac. "
Az talán nyilvánvaló mindenkinek, hogy nem a pártok programjai, mégcsak nem is a pártok aktuális konstellációja tartja hatalomban Orbán Viktort. Aki több mint húsz éve egy személyben határozza meg a magyar politikai életet, miközben többszörösen rendeződött át körülötte a hatalmi tér, az valami mást…..
Janossz 2019.09.10 20:03:30
@cívisvárosi: " a legfelső szja kulcs magyarországon 15%, ami nyugat-európai összehasonlításban szintén alacsony "

Egyszersmind az a legalacsonyabb kulcs is, ami ilyen összehasonlításban egyenesen rekorder.
Megint győztetek !!! :-)
Janossz 2019.09.10 20:32:54
@cívisvárosi: A legalacsonyabb kulcs 15 %.
A többi szociálpolitika.
Janossz 2019.09.10 20:54:43
@cívisvárosi: Álságos, hazug rendszer.
Ha példul a három gyerek egyike nyári szünetben munkát vállal némi zsebpénz kereset érdekében, azonnal 15 % adót fizet, akár 16 évesen, évi 300 E bruttó jövedelemből is.
Mindenki ismeri azt a sztenderd védekezést, hogy éppenséggel nem rossz, mert a gyengébb hazai valuta "segíti az exportot", ezzel pedig növeli a forintban számolt GDP-t. De még ez sem igaz. Csak akkor segíti (vállalati, szektoriális és makrogazdasági szinten is), ha az import…..
Janossz 2019.09.09 18:06:54
@cívisvárosi: " a reformszocializmus. úgy, hogy van néhány multi. ami tkp. a vegyes gazdaság. "

Vegyes...
Ezt egy másik alföldi városban úgy mondják: Elegyes, mint a kódusszar.
Janossz 2019.09.09 18:35:19
@cívisvárosi: " lehet, hogy az ukránok rosszul járnak, de mit számít az. váljanak magyarrá és jól járnak."

Ez a mondat azért elég sokat elárul az identitásról vallott nézeteitekről.
Hét tonna aranyért hottentottává is válnátok, Istentelenek?
A progresszivizmus a haladás ideológiája. Nem egyenlő a progresszióval (haladással), amely sok szempontból (életszínvonal, jogegyenlőség stb.) tény és a konzervatívok -- hacsak nem reakciósok vagy orbánisták (=cinikusak és korruptak) -- sem vitatják. A progresszivizmus ellenben speciális ideológiává…..
Nem kell elmélyült klímakutatónak lenni ahhoz -- igaz, a minimális összefüggések ismeretére azért szükség van --, hogy lehessen tudni: miért nem a klímakutatók javaslatai fogják megoldani azt a válságot, amely egyszerre állt össze objektív (leegyszerűsítve: az üvegházhatású gázok megnövekedett…..
A Momentum (nem rég még) vállaltan antiszemita politikust támogat Debrecenben. Belép a pártba az ikonikusan trágár, a Fidesz haragját kivívó Nagy Blanka. Hajnal Miklós elnökségi tag Kubatovval és Kövér Lászlóval konferenciázik Habony rokonságának tihanyi szállodájában. Csak a legújabbak. Nem épp…..
Janossz 2019.08.28 21:10:01
@talált, süllyedt: " de valójában rumci él szabad piaci alapon. "

Ez abban a pillanatban válik igazzá, mikor megszűnik az Eu-s földalapú támogatás, amiből aranyosan meg lehet élni 40 kacsából 50 hektáron.
Addig Rumcájsz csak egy here, rabló.
Janossz 2019.08.28 21:10:36
@nagyonunalmas: Biztos a magány teszi.
                                                            Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje arra a kérdésre válaszolva, milyen kampányra számít, úgy fogalmazott: ami az ellenzék részéről folyik, az nem is hasonlít önkormányzati választási kampányhoz, inkább „revansista…..
Janossz 2019.08.26 18:34:04
@Counter: Van olyan szempont, amit ritkán említenek, pedig fontos:
A Főpolgármester a város reprezentánsa is.
Közel harminc éve volt nálunk egy német egyetemen tanult, kb. negyven éves mérnök polgármesterünk.
Öröm volt nézni, ahogy II. Erzsébettel társalogtak, a fogadást és fogadtatást. Büszke voltam a városomra.

Szeben is büszke lehetett Johannisszra, és most se kell a románoknak szégyenkezni miatta.

Nem biztos, hogy a fene nagy szakértelem a fontos, ennél lényegesebb, hogy képes legyen valós szakértőkre bízni a területeket.

Tarlós Közlekedés-mélyépítés végzettségét meghazudtolva tevékenykedett, saját szakterületén sem nyújtott elfogadhatót.
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
Janossz 2019.08.17 17:37:50
@Brix: " G Fodor ki is mondta: soha nem lesz konszlidació, hiszen ők " harcosok" "
Azért egyszer megnézném akcióban a harcost...
No jó, a csapatát is.:-)
Janossz 2019.08.18 19:20:00
@Nalanda: Látom, mára sem maradunk kormánypropaganda nélkül.:-)
Te olyan jól értesültnek látszol, biztos azt is tudod, mikor készül el a debreceni beruházás?
Vagy, hogy mikor indul el...
Janossz 2019.08.24 18:07:42
@Nalanda: " Nem arról van szó, hogy a Fidesz az üdvözítő út, hanem arról, hogy a baloldal még ezt is messze alulmúlta és ma sem ígér jobbat. "

Miért? Mit ígér(t) a Fidesz?
A tömegtársadalmak kialakulása idején -- némileg leegyszerűsítve -- a liberálisokkal és a radikálisokkal szembeni konzervatív alapállás először a  hagyományok, a régi intézmények és a hellén-keresztény értékrendszer védelme, majd a XIX. század második felétől -- a brit Disraelivel, Franciaországban…..
Janossz 2019.08.21 19:09:44
@DrGehaeuse: " Tehát ha a konzervatívizmus netán képes is lenne (amit nem hiszek) feltámasztani és abszorbeálni a liberalizmust,..."

Miért is kellene élőt feltámasztani?
Pont annyi eszed van, mint Orbán Viktornak.
Ne tekintsd politikai irányzatnak, pártnak, nézd simán civilizációs minimumnak, ami beépült minden épelméjű irányzat értékrendjébe, kisebb-nagyobb mértékben.
(ebből értelemszerűen az illiberál-förmedvények kimaradtak)
Janossz 2019.08.21 20:52:50
@DrGehaeuse: Értő olvasással a mondatból kiolvasható az állításom: ha ha önmaga eredeti missziójához a liberalizmus feltámasztásával akar visszakerülni, ez azt jelenti, hogy az az eredeti ideológiája részét képezte, eszmerendszere egy eleme volt, mely most háttérbe szorult.

Te nem vagy az értő olvasás bajnoka.
Janossz 2019.08.22 21:09:33
@Khonsu: " Kívánom az illiberalizmusok minden kedves szimpatizánsának, hogy érje el a rendszer azt a szintet, amikor az élén álló szűk csoportnak már nem lesz többé szüksége a támogatásukra hatamuk megtartásához... "

Addig is, akár tanulmányútként, eltölthetnének egy-egy hónapot a például felhozott nagyszerű rendszerek hazáiban.
Még ha csak turistaként is, elég kijózanító lenne.
Az ideológiák mint afféle modern vallások felülírták a hagyományos erkölcsi rendet, amely a szélsőségek közötti arany középúttól a Tízparancsolaton át az aranyszabályig ("ne tedd mással, amit magadnak nem kívánsz"), és még tovább, az önvédelem, a viszonosság, a csere, pozitív formájukban a…..
Janossz 2019.08.19 20:21:27
@neoteny: No jó, helyesbítek: A mondat így hangzott volna kettővel kevesebb sör után:
Ezért nem kéne CSAK a progresszívokat hibáztatni.

Meleg van, Istenem...
Janossz 2019.08.19 20:24:02
@neoteny: " Lehetett volna a Harmadik Birodalom helyett egy NDK rögtön az egész akkori Németo-ból. "

Annyit se élt volna, mint a Reich. 133 nap talán nekik is jutott volna.
Janossz 2019.08.20 15:35:04
@kazsiafigyelo: A polkorrektség nem politikai irányzat, etikai, intellektuális kérdés inkább.
Persze túltolva önmagaga paródiájába fordulhat, mint bármi más.
Mindenesetre a léte az igazi fekete öves gyűlölködőket zavarja leginkább.
Vagy húsz éve írtam egy cikket Kis János egyik könyvét bírálva a semleges állam koncepciója ellen azzal, hogy a semleges állam valójában nem semleges egy társadalomban előforduló értékekkel, hanem preferálja és támogatja közöttük azokat, amelyek argumentálhatók, reflexívek, racionálisak,…..
Janossz 2019.08.14 18:25:20
@neoteny: Ha a dolgok így mennek tovább, HaFr még lehet ketreces.
Bloggal, vagy akár anélkül.
Janossz 2019.08.14 18:34:34
@neoteny: Jé, tényleg. Pár napig volt egy kis ketrec is, valami közéleti blogok, vagy mifene címmel, abba volt tették a Vincentet is, hát nincs már...
      Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni,  interjúk egész sorában bizonyít valamit, amit pláne nem fogok leírni.      Most éppen arról volt szó, hogy továbbra is Orbán tanácsadója marad. (tudománypolitikai kérdésekben ad tanácsokat, mint miniszterelnöki megbízott).     Ez az ember most…..
Janossz 2019.08.12 19:51:25
@ijontichy: " A hölgy 2007-ben végzett biomérnökként a BME-n, 2007-től pedig Palkovics doktorandusza volt 2008/2009. első félévéig (közlekedéstudomány) "

Logikus. Rövidesen megjelennek tudományos munkái a biorobotok által önvezető autókról.
Majd nem gúnyolódtok itt tovább!
Mi van akkor, ha a megvásárolt terméket nem webshop forgalmazza, hanem a partnere? Kinek könyörögjön olvasónk a hiányzó dokumentumokért? A jó hír az, hogy a magyar jogszabályok értelmében önmagában a garancia jegy hiánya nem képezi a jótállási/szavatossági igény érvényesítésének akadályát. 2018…..
Janossz 2019.08.03 10:39:04
@Az igazi Török Szultán: " Attól tartok, hogy olyanok is kommentelnek, akiknek nincs is személyes tapasztalatuk. "

A többség szemlátomást igen. De hát megszokhattuk, hogy a magyar ember mindig roppant okos a más dolgában.
Tévétől klímáig rendeltem már mindenfélét az Emagon, nem volt bajom velük.
Orbán Viktor még a jóindulatú hívő számára is talán erőltetetten, de egyetlen narratívába rendezte az utóbbi harminc év magyar politikatörténetét és ebben a narratívában helyet talált minden korábbi törekvésnek, az ellenfeleiének is, kivéve a szabaddemokratákét, akiknek a brandjéhez a liberalizmus…..
Janossz 2019.07.28 17:47:32
@Bánegressy: A jóember háromosztatú politkai térképet lát:
Szoci, konzi, libsi.
Ezekből a szocikkal már megbarátkozik, magát konzervatívnak vallva (hamisan).
Csak a liberális, csak az bántja nagyon, attól szabadulna.

Pedig hát a világ még ennél is egyszerűbb:
Vannak emberi fogyasztásra alkalmas rendszerek (ezek bármilyen felállásban tartalmaznak jó adag liberalizmust IS), és vannak kevésbé élhetők (viszont ezek általában nem híresek a szabadságról).
Ilyen egyszerű.
Janossz 2019.07.29 21:22:07
@Khonsu: " Mondania kellett valami, hát mondott valamit. "

Beégett az illiberális lázálmával, nevetségessé tette magát vele, most hát átnevezte " Keresztény szabadságnak "

És, láss csodát, a keresztény egyházi vezetőknek ehhez egy kumma szavuk sincs. A tekintélyük maradékát kártyázzák épp el.
A konzervativizmusé a legplasztikusabb politikai hozzáállás. Genetikusan a konzervatív gondolat a felvilágosodásra való reakció szülötte, de nem reakciós abban az értelemben, hogy a felvilágosodás előtti állapotot akarná visszaállítani. Ez irracionális, terméketlen, szánalmas és egyúttal veszélyes…..
Janossz 2019.07.25 21:33:35
@neoteny: József Attila idejében olyasmi nem volt.
Annak a másfél milliónak az akkori világ nem tetszett, ami viszont éppúgy nem volt kapitalizmus, mint a következő korszak szocializmusa szocializmus.

Itt minden olyan pszeudová válik valahogy. a klíma teszi, gondolom.
Janossz 2019.07.30 20:50:30
@Khonsu:" Szerinted lehetne még valamit érdemben tenni, vagy már megette a fene az egészet? "

Pont Te kérded? Hiszen Tőled tudjuk, hogy jönnek majd a csodás algoritmusok, amik helyretesznek mindent. :-)
Janossz 2019.07.30 20:55:26
@Laptop7712: " Ezért van vitya hatalmon, és tolja kultúrharcot, és nyerésre áll. :) :) :) "

Valahogy az érzésem, hogy ez nincs ellenedre.

" 2019-ben eljutottunk oda, hogy az albérlet rezsi nélkül 170 000 HUF, az ápolói nettó meg 120 000 HUF? "

Ez meg a "Vitya" eredménye. Nem vagy Te skizofrén, kicsit?
A szerző a magyar etnonacionalista rezsim legszínvonalasabb propagandistája. Könyve, a Fordul a szél összefoglalója egy feltörekvő (és korábban már többször leszerepelt) alapvetésnek. A XVIII. század vége óta halmozódó szélsőbalos és szélsőjobbos motivumok összeválogatásából és az elmaradottabb…..
Janossz 2019.07.21 19:18:32
@tele.phone: " Aztán '89-ben megkaptuk a szabadságot, és amit ezzel azóta kezdtünk, az a mi sarunk."

Nehezen tudunk betelni gyümölcseivel.
Janossz 2019.07.23 19:51:04
@neoteny: Csak nem a hal fejétől indul a szagosodás?
Mint mindig.
Janossz 2019.07.23 20:54:04
@neoteny: Köszönöm. Szimpi.
A világban háború zajlik az különféle mélységű autokratikus uralmi rendszerek és a liberális demokráciák (a nyugati civilizáció) között, amire az utóbbiak is lassan kezdenek rájönni. Ahogy minden háború esetében, az uralom mellett az eltérő uralmi logikák (itt globálisan) normatív igényű…..
Janossz 2019.07.18 21:02:06
@Tibor Rajna: " Sem Oroszországnak, sem Kínának nem érdeke a magyar egészségügy és oktatás tudatos szétverése, az ország eladósítása és lakosainak elüldözése. "

Ezek a dolgok mégis itt történnek, most.
Csak nem azt sugallja a színvonalas kommented, hogy OV a zsidók utasításait követve teszi mindezt?
Ha még emlékszünk, úgy ért véget a Kádár-rendszer, hogy az országban nem volt egy park, ami civilizált sztenderdek szerint parknak, nem volt egy út, amely útnak (és nem vegyesen kátyús és foltozott potenciális sártengernek) lett volna nevezhető. Nem voltak viselhető ruhák, csak felvehetők, nem volt…..
Janossz 2019.07.15 19:33:58
@ijontichy: " Még a Kádár-rezsim is - és ez nagy szó - morális-erkölcsi csúcs volt ahhoz képest, ahova sikerült lezülleszteni a magyar társadalmat :-(. "

Mondjuk az a pajkos kis történet, mikor egy magát nemzeti-konzervatív kereszténynek valló rezsim katonai iskolájában a hallgatók csoportosan erőszakolgatják egymást, mintegy beavatási szertartásként, mindennek az alja.
Ilyen még Ottliknál sem volt, emlékeim szerint.

Fertő.

És vajon Budaházy legényei miért nem ez iskola előtt demonstrálnak a buzik ellen??
Janossz 2019.07.15 21:08:59
@Kabai Domokos Lajos: Kétségtelenül vannak Kádár rendszerének vitathatatlan érdemei, a "legvidámabb barakkot" mindenki érti, aki abban az időben szomszédolt kicsit.

Csak hát felélte tartalékait, elfáradt, kiúttalanná vált az a rendszer.
Mert hazugságra épült. Éppúgy, mint ez a mostani.
Janossz 2019.07.16 18:41:34
@DrGehaeuse: "Irigykedő, békétlen, paraszti nép a magyar". Pont.

Lehettem úgy tíz éves, mikor egy rokon szőlejében almaszüret volt. (Vegyes kultúra, a szőlősorokban gyümölcsfákkal.)
Ott voltunk segíteni.
Nap végeztével kivettem 1 azaz egy szép piros almát egy ládából, a gazda rosszallását kivíva ezzel.
-Abból vegyél, mi is onnan esszük- mutatott a gúlába rakott, fák alól szedett, beteg, hibás almákra.
Az ingyen segítő munkaerőnek.
Azért volt abban a kulákozásban mégis valami.
Aggasztó, ahogy a hazai ellenzéknek semmilyen narratíva (=az ország és az ő -- a baloldal -- közös történetük) nem áll rendelkezésére, hogy felvegye a versenyt a Fidesz historizáló, etnicista, sérelmi-támadó világképével. Ennek az egyik oka -- a műveletlenségük, a politikai érzék hiánya és a nem…..
Janossz 2019.07.08 16:53:56
@Bánegressy: Látom G. Béla nagy rajongója vagy.
Megértelek. Korszakos zseni, a FIDESZ káderpolitikájának emblematikus figurája.
Természetesen a dühödt (irodalom, mesekönyvek elleni?) antikommunizmusa mellett egy trágyamérnöki papírral mindenhez is ért.

Most éppen a MÁV valami főtudora Vasban, büntiből, de majd fordul a kerék, megy még magasabbra is...

Emlékezetes a 94.-es választások előtt házasságkötése, amihez egyenesen egy püspökre volt szükség (már akkor!!) lakásvásárlása és letelepedése egy jobb sorsra érdemes, neki uralkodásra kiszemelt város Nagytemplomában.
És a sok szép elképzelése, hogy fogja majd ezt a porfészket felvirágoztatni. A csapból is ő folyt, helyi sajtó unásig.

Aztán veszített a választáson. Vasárnap.
Hétfőn már nem lehetett megtalálni a városban. Lehet, hogy azóta se.