Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sellőlány_

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi esküvői murin kitettek magukért a vendéglátók. Kifejezetten finom és gusztusos ételek kerültek felszolgálásra, különös tekintettel az eddigi még sosem kóstolt csemegére, a teknősre. A békával ellentétben, amelyet minden gond nélkül hajlandó vagyok elfogyasztani, a…..
Szép őszi szombat volt. Az elmúlt időszakban már felkerestem 1-2 állandó budapesti piacot, de nem találtam azt, ami után kutatok. Nevezetesen olyan gasztro élményt, amit egy külföldinek is szívesen megmutatok. Egyelőre nem akarok piacot, piacokat nevesíteni, de összességében…..
A flódni „kérdés” tovább folytatódik. Egyszerűen folytatódnia kell. A „kis összehasonlításom” nem várt módon megmozgatta az érdeklődőket, de az ismerőseimet is. A közvetlen környezetemet mintának véve a következőkre jutottam. Sokan egyáltalán nem hallottak még…..
sellőlány_ 2014.01.15 16:40:36
@mojoking77: Kínai tulaj.... Dzsízusz... Bennem egyedül az E-80 hagyott valami nyomot, mondjuk valami iszonyat gejl, de a kávéhab csík díjat érdemelne. A többi ízlések és pofonok. A barátaim minden szülinapja a narancsos trüffeljüket nyomatják. Ők imádják, nekem ehetetlen.
Xianning bevásárlóközpontjait elöntötte a medúza. Mindenütt van belőle, szárított, meglehetősen bizarr formában. Még sosem kóstoltam, de egyszer lehet ki kellene próbálni. Találtam ma a nagy Zhongbai mellett egy valamivel kisebb belvárosi élelmiszerboltot is, ahol a helyi…..
A laptopra rakott win7 végzetesen megadta magát. A telepítő lemeze nincs itt, az usb-s bootolás meg az istennek sem akar sikerülni. Olyan hibaüzeneteket produkál, amit még az életben nem láttam. Küszködök, remélhetően sikerrel járok. Marha boldog vagyok... Legrosszabb esetben…..
sellőlány_ 2014.01.10 19:24:01
A suli ünnepi bankettet rendezett a tiszteletünkre tegnap. Ott volt minden fejes, még ajándékot is kaptunk. Az ételekre sem lehetett panasz, egy nagyon nívós hotel különtermében rakták elénk a fogásokat. Ahogy az ilyenkor már csak lenni szokott, folyamatosan zajlottak a…..
sellőlány_ 2013.12.28 01:44:15
@Liping: valóban, mi is többet vártunk. Most épp Vietnám közepén vagyunk, Saigonban 26, a Mekong deltánál 28 fokok voltak, ami pont kellemes volt. Hanoiban már csak 16 fok várható, ezért gyors újratervezés után úgy döntöttünk, hogy az utazást Phu Quoc-on fejezzük be, ahol ismét 30 fokok lesznek.:-) Úgyhogy igen, hatarozottan jó irányba mész majd, viszont pont ezért magas faktorszámú naptej mindig legyen nálad. :-)
Tegnap a kínai űrkutatás újabb fegyvertényt valósított meg. Az USA és a Szovjetunió után harmadikként sikeres landolást hajtott végre a Holdon. Ezzel majdnem 40 év szünetet követően ismét ember alkotta jármű rója az égitest felszínét. A Chang'e 3 névre hallgató szonda…..
sellőlány_ 2013.12.15 22:28:45
@Benbe: Gyerekkoromban a cirkusz után a Planetariumtól irtóztam a leginkább, sajnos ez az élmény aztán meghatározta annyira a felnőttkoromat is, hogy a szabadidőm ne prizmatükrök elemzésével teljen. :-) Viszont az ember annyiféle teóriát hallott már a holdraszállásról, ezért számomra az lenne az igazán hiteles, ha pl. pont a kínaiak real time-ban leadnák, hogy a holdjáró elmegy az amerikai zászló mellett.
Azért érdekes, hogy ennek a kínai akciónak nincs nagy visszhangja a sajtóban.
Reggel estünk túl a másodéves osztály soron következő csoportjával a vizsgán. A mára esedékes tanulókon túl itt volt az egy hete elvérzett két csajszi is utolsó esélyként bizonyítani. Ezt eleve nem lett volna kötelező bevállalnom, kizárólag azért kaptak lehetőséget, mert…..
sellőlány_ 2013.12.12 20:02:26
@virágelvtárs: Te hol élsz és mióta tanítasz?
sellőlány_ 2013.12.13 20:56:10
@virágelvtárs: erre a a kommentekre emlékeztem haloványan, amiből a nyelvtanárság maradt meg... De újra olvastam és ezért vedd úgy, hogy meg sem kérdeztem.

virágelvtárs 2013.12.04. 08:55:29
@Liping: Remélem ez a bölcsességemnek szól, hahaha. Ha zokon veszem, azt észre fogod venni, Xianningben is vannak embereim :) De a "pacák" szó használatáért 9 pontot le kell vonnom sajnos.

Amúgy a témához szólva, bár az eredeti szakmámban mint nyelvtanár szinte semmi gyakorlatom, én is inkább azt értékelném inkább, mennyire tudnak viszonylag folyékonyan kommunikálni, a szókincs apróságait meg a nyelvtani hibákat könnyebben elnézném.
Jelentem, a hezitálásnak és a kedves olvasók idegesítésének vége szakadt.Ezekben a pillanatokban végeztem a foglalással. Január 27-én kelek útra Hongkongból, s február 14-én szállok fel Bangkokból vissza Wuhan felé. Nem lesznek pandák. Hacsak a szingapúri állatkert nem tart…..
Talán még nem unjátok túlságosan az ötleteléseimet, így bemutatom a legújabbat. Erős a gyanúm, hogy ez lesz a befutó, bár nálam sosem lehet tudni. Miután találtam egészen meghökkentően olcsó áru repjegyeket, s nekem való programokat, kialakulóban van egy délkelet-ázsiai…..
A kirándulás körüli agyalás azóta sem csillapodik, különösen hogy most erősen mozgáskorlátozott vagyok, s így jobb dolgom sem akad. Malajzia mellett (ami azért valószínűleg úgysem jön össze magamat ismerve) belföldi úti célokon kattog az agyam. Abban majdnem biztos vagyok,…..
Közeleg a téli szünet, s így én is egyre inkább azon járatom az agyam, hogy mit kezdjek majd magammal erre az időre. Kína hatalmas, s rengeteg olyan része van, ahová szívesen eljutnék. A lehetőségeket némiképp korlátozza az idő, mivel januárban északon nem annyira barátságosak…..
sellőlány_ 2013.11.29 13:48:47
@Liping: Bali Indonézia, de nagyon atipikusan "indonéz” darabkája annak a nagy országnak. Buddhista-hinduista, mosolygó, békés emberekkel, nyugatiakra specializálódott szolgáltatásokkal teli, hangulatra viszont más, mint Thaiföld. Az embert ott megszállja valami megmondhatatlan harmónia és boldogság, valahogy nem azokkal a diszkont-légitársaságos full részeg partiarcokat látja maga körül, mint mondjuk Thaiföldön, könnyű olcsón jó programokat találni. Pl. Ubud, Monkey Forest, Blue Lagoon ( elképesztő korallszigetekkel), vulkánok, templomok, hőforrások. Minden elérhető 1 nap alatt, nem kell körutazni. És biztos Zero kóla is van :-) Nem tudom, mik a preferenciáid kikapcsolódás címen, de ha csak 1-2 hétre tudsz elszabadulni, a hátizsákozás és mindenféle kalandokba csöppenés nem biztos, hogy akkora kikapcsolódás lenne (ez azért Borneo felé ez szinte borítékolható). Mi igy jártunk anno, és borzasztóan sajnáltuk, hogy Balira végül csak 4 napot hagytunk. Persze drukkolok, bármi is legyen a választásod.
A saját angolomat elég jónak tartom.  A helyi, kínai beszélők ilyen tudása viszont csapnivaló, mint erről már sokszor megemlékeztem. Így aztán szokatlan felüdülés, élmény, amikor nagy ritkán én tanulhatok tőlük. Még a tavalyi tanév elején, Kínába érkezésem után…..
Wuhan Közép-Kína legnagyobb metropolisza, egyben Hubei tartomány székhelye. A szűkebben vett városban közel hétmillióan élnek, míg a város irányítása alá tartozó teljes közigazgatási területen mintegy tízmilliónyian. (Mint egy korábbi posztban erről már szó volt, a teljes,…..
Az elsősöknél feladatnak a kiejtés gyakoroltatását kaptuk. Ennek megfelelően őket nem is nyúzom mással, így is akad min csiszolni. A kedvenceim továbbra is a turizmust tanuló fiatalok. Csak 11-en vannak az osztályban, ennek köszönhetően bőven jut rájuk idő. Abszolút biztos…..
sellőlány_ 2013.10.25 08:16:54
Az életem annyiban változott meg az elmúlt egy évben, hogy gyakran vagyok Londonban egy helyes brit srácnak köszönhetően. Most épp 3 hétig vagyok itt. Semmi különös. Későn kelek, elmegyek a délben kezdődő bikram jóga órára, hazamegyek, kimosom a ruháinkat és a vizes bikram…..
sellőlány_ 2013.10.23 10:07:30
@nikita: @nikita: Főképp erre a bekezdésre reagáltam a hozzászólásomban. "Sok magyar költözött Londonban az elmúlt években. Ebből is két tipus van. Az egyik (nagyobb halmaz), aki tanulatlan, itt pizzafutárkodik, étteremben mosogat, otthoni hazalátogatásai során dicsekedhet a haveroknak a 350 ezres fizetésével, és a menő cuccaival, amit Londonban fillérekért megvehetett. 6 fontos GAP farmer, Pesten 20 ezer Ft. De nem beszél arról, hogy a 4-5 zónában lakik kinn a picsában szar környéken, voltakép nem is Londonban."
Ja, és a Richmond park nem egyenlő Richmonddal, és nem is családdal mentem oda :-)
Utazás: buszozva a zónák között valóban bele lehet futni dugókba, de a többség által használt metróvonalakon szinte lehetetlen órákat utazni. Az 1-3 zóna távolság max. 25-30 perc, egyszer vegigmentem a Piccadilly line-on Heathrowtól Cockfosterig, ez 1 óra 15 perc volt. (Gyakorltilag minden 1.-től induló zónát kétszer érintve.) Persze ezek a futamidőt csak azokra érvényesek, akik nem mozgássérültek vagy nem rendelkeznek irdatlan pakkokkal, mert ha át kell szállni 2-3 line és vonat között, a sok lépcső lassítja a közlekedést.
sellőlány_ 2013.10.23 10:51:37
@nikita: Nem, csak amit írsz, azt olyan módon és evidenciával írod, mintha nem is lehetne másképp. Ezért is írtam, hogy London (és közigazgatásilag hozzá tartozó nyúlványai, melyekre a 13m lakossal hivatkozo), annyira sokarcú. Sokféleképpen meg lehet élni, a te valóságod egy a sokmillió közül. És általában - másokkal ellentétben - nincs is bajom a hasonló hangvételű posztjaiddal, de ez most valamennyire érintette a saját tapasztalataimat, amiket válaszként jogosnak véltem megosztani.
Ma gyanútlanul tartottam az angolos épület felé, hogy ott aztán okítsam az ifjúságot, amikor egyszer csak hív Zhao Sheng, hogy valamiért nem lesz meg ez az óra, ne siessek annyira. Valahogy túléltem a helyzetet, de mivel amúgy is volt vele némi megbeszélni valóm, így felsétáltam…..
Tegnap óta elkezdett kissé borongósabbra fordulni az idő. Azért hajnali fagyokat meg nagykabátot még nem kell elképzelni, de a térd alá érő farmeromban már kissé kevésbé kellemes a kinti lét. Eddig amúgy nagyon jó idők voltak. A magyar delegáció ideérkezésének idejét…..
sellőlány_ 2013.10.16 22:41:44
Úgy látszik, azért a szerencse nem kerül el. Ma útnak indultam tanítani, aztán a teremhez érve meglepő módon nem találtam senkit. Kicsit hamarabb érkeztem, úgyhogy vártam, meg közben próbáltam elérni Zhao Shenget is, nem sok sikerrel. Végül a sokadik hívást felvette, s némi…..
sellőlány_ 2013.10.13 20:03:11
@Liping: nem angolajkú országból származol, de beszélsz (tanítasz) angolul, europaid a külsőd, viszont kínaiul is gond nélkül beszélsz es létezel, plusz megbizható es lelkiismeretes vagy (időben odaérsz évkezdésre, lehet rád számítani, becsülettel végzed munkád) és még a diákjaid is kedvelnek... Ja és nem lépsz le pár hét után.... :-)
sellőlány_ 2013.10.14 18:35:48
@Liping: jah, hát szívesen,.. ;-) Nem ismerlek személyesen, csak a blogban leírtakra tudok hagyatkozni, és abból úgy tűnik, hogy azért komolyabban veszed a dolgokat, mint a tengerentúli kollégák. :-)
Ígérem, többet nem adok bejegyzésnek ilyen hosszú címet, de nem tudtam dönteni. Mindkét része igaz, s attól függ, honnan nézzük. De inkább belevágok a közepébe. Bizonyára mindannyiunknak megvan a maga hülyesége, nekem jutott több is. Ezek egy része inkább maradjon az én…..
Továbbra is kedvezően alakul a terhelésem. Mint kiderült, a jövő héten is csak ez a szokásosnak mondható négy órácskám lesz az osztályokkal, s immár azt is megerősítették, hogy azt követő, szeptember 23-val induló héttől kezdve is csak 12x45 perc munkaidőnek leszek kitéve.…..
Lenne témám írni, s hamarosan sort is kerítek majd rá, de jelenleg kissé kellemetlenül érzem magam. Nem kell aggódni, nem vagyok beteg, de az utóbbi napot erősen vízszintesen töltöttem el, s sajnálatosan ez nem járt élvezetekkel. Aki tapasztalt már idegbecsípődést, az tudja,…..