Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sike

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
sike 2020.01.28 21:27:48
Vannak olyan felvetések, amiken tényleg el kell gondolkodni egy telepítés előtt, de én amikor napelemekről olvasgattam, ez itt mind szembejött. Nem mindenkinek éri meg egyértelműen - ha a dolog pénzügyi oldalát nézzük. Mondjuk ennek van egy erős nem pénzügyi oldala is...

Meg mondjuk álságos olyan kérdéseket feltenni, amik sugallják a rájuk adott negatív választ. Hatásvadász elrettentő megjegyzésekkel, hogy pl. a 20kW-os inverter milliós tétel. Egy átlagos háztartásnak az 5kW-os is sok.

Ami a jövőbeni teljesítményt illeti, van egy pár cikk elég régen működő napelemekről, és ez csak a Google első oldalán volt.
www.concordmonitor.com/oldest-solar-panel-NH-power-18318376
www.greenbuildingadvisor.com/article/testing-a-thirty-year-old-photovoltaic-module
Azért azt el bírom képzelni, hogy - mint minden másban - a gyenge minőségű, hitványabb panel hamarabb beadja a kulcsot.

A telepítéssel foglalkozó cégek kompetenciája érdekes néha. Volt cég, akiket nekem kellett felvilágosítani, hogy az általa 25 éves termékgaranciával árult termékre a gyártó valójában csak 12 évet ad. Nem hitte el, amíg le nem leveleztem - én, helyette - a gyártóval.

@kantorman:
A villany ára meg nem fog feljebb menni biztosan, ugye...?

@sircharley:
0%-os MFB hitel erre van (volt).

@GöTi:
Ha veszel egy mosógépet, akkor se a bolt állja a garanciát, hanem a gyártó.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Aránylag sokat vásárolok online. Koncertjegyet neten, parkolást, miegymást SMS-ben. Ma ismét felkúrta az agyam a kényelmi díj. Igaz, a szolgáltató kiépített egy informatikai rendszert, bankkártyás fizetéssel satöbbivel, de ez azért (nagyon) jó neki, mert nem kell irodát fenntartania, ahol az…..
"Egy mávos alkesz hozta tegnap a videó presszóba" - írta le Sixx, üdítően szomjasgyörgyös modorban, a fenti, titokzatos értemű, nagy jóindulattal backdoor kommunikációnak is minősíthető üzenet történetét. Ha a tömegben van mávos származású olvasó, kérjük…..
sike 2008.02.21 20:36:07
Koes záróra előtt menekülő boltosokat fogott a Westendben - ezúttal a génkezelt kísérleti állatok haltak meg hiába. A pánikba esett harmincasok kedvenc helyén, a Clinique üzletében nem a pénz az úr, lobogtathat előttük akár böröndnyi tízezrest, nem engedik be a…..
Itt már nem babra és tízesekre megy a játék, hanem darabonként egy ezresre akarták legombolni az Aréna plázás Tescóban markn-t. Mondjuk megérdemelte, mert művészfilmet, ráadásul japánt akart olcsón venni. Bruhaha, örüljön, hogy nem verte meg két fehér köpenyes valamelyik…..
@ttila a feltöltőkártyás csalásnál évtizedekkel régebbi trükköt, már-már néphagyománnyá nemesedett lehúzást dokumentált, ami a mai napig szedi áldozatait a nyugdíjasok körében:Dunaharasztin dolgozom, a Dunapart közelében. Szép időben nemegyszer előfordul, hogy lebaktatok…..
sike 2007.10.10 22:03:01
Gery Greyhound · www.bestofgyurcsany.hu/index.php 2007.10.10. 12:41:54

A vásárlásaim nagy részét kártyával intézem, és kevés bajom van a lassú kártyázással. Jó helyen jó a technika.
Ha elég sokan akarnak fizetni kártyával, akkor előbb-utóbb muszáj a boltnak még egy kis sávszélre befizetni. (Mennyi olyan volt még pár éve, hogy "Mucika, kártyázok!" "Jaj, még nem ment el az enyém...!") Vagy a banknak. Mindegy, melyik oldal a vékonyka.

Én plasztikpárti vagyok.
Rohadt jó napom van eleve, emiatt pedig 23 perce kuncogok. Ez asszem az az önmagán túlmutató, már-már örökérvényű izé, amit költészetnek szoktak nevezni. Képzeljék el egy kötetben, valami szép talpas betűvel szedve! Balázs ennyit tett hozzá a fotóhoz: Szerintem vicces,…..
sike 2007.10.01 07:34:44
Ismerkedjenek meg a modern Tantalosszal, azaz Píterrel, aki mindössze egy nyomorult telefonvonalat szeretett volna, hogy később internetezhessen, de a T-istenek gőgössége miatt pokoli büntetést szabtak ki rá: a lakóparkban folytonos éhség és szomjúság gyötörte, nyakig állt a…..
A Homár foszladozó emlékei szerint még nem találkozott pozitív márkaszervizes történettel, és természetesen most sem. Bali a sasadi Renault Baumgartnert illetve a Könyves Kálmán körúti Renault szervizben próbálkozott fékszereléssel illetve kulcsmásolással. Többet nem fog: Kb.…..