Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lorenz67

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki követte vitánkat az Értelmes Tervezettség hazai képviselőivel az erre a célra közösen létrehozott blogon, bizonyára észrevette, hogy a kéthetenkéntire tervezett levélváltások elapadtak, miután ellenfeleink közel egy hónapja nem válaszoltak legutóbbi írásunkra. Az Értem Egyesület saját honlapján…..
lorenz67 2011.04.05 10:31:52
@VRbagoly: "Szerintem igazad volt, egy mozgó óra tényleg nem lassul le attól, hogy mozog. Az órában nem romlik el semmi, nem fog lassabban járni. Csak a téridő szerkezete olyan őrült, hogyha elkezdünk mozogni benne, akkor A és B téridő pontok között lehet különböző időtartamú utakat tenni."

A lényeg szerintem a mérésben van.
Mi csak lassabbnak mérjük(látjuk) a mozgó tárgy óráját.
Egyébként egymáshoz képest egyenletesen mozgó megfigyelők mindig a másik óráját látják lassúbbnak.

Mielőtt bajai rám ordítaná az ikerparadoxon következményét,miszerint miért marad akkor az egyik iker fiatalabb a másiknál,közlöm,hogy a turpisság a visszafordulásban és a csak egyik szereplőt érintő gyorsulásban van.
Innentől kezdve már nem tekinthetőek egyenrangú mozgásállapotban lévő rendszereknek,és bizony a gyorsabban haladó(mivel gyorsulni volt kénytelen a visszautazáshoz és az újbóli összehasonlításhoz),fiatalabb marad a másikhoz képest.

Brian Greene-nél egyszerűbben ,szerintem senki sem tudja elmagyarázni ezt az effektust.
Lásd egy régebbi kommentemet
lorenz67 2011.04.05 10:35:05
@lorenz67: bocs,lorenz=sztrugackij
lorenz67 2011.04.05 11:15:46
@bajai: "1. B elindul v sebességgel majd felgyorsul 2 v-re, megfordul és ugyanígy visszatér A- hoz, A megtett út legyen L.
2. B elindul 2v sebességgel megfordul visszatér A-hoz, a megtett út legyen 1000000000000000000000000000000L.
Melyik esetben történt több gyorsulás? Az 1-ben.
Melyikben nagyobb az időeltérés? A 2-ben."

Azt hiszem ,te kissé hülyének nézel,és egyszerű mondatokat sem tudsz értelmezni.Vagy inkább szándékosan értelmezed félre.

A mondatom így szólt(és kopizok ha nincs ellenedre):

"A többszöri és/vagy nagyobb gyorsulás nagyobb sebességet is jelent a nyugvó partnerhez képest"

Hol látod te leírva a gyorsulások tényleges számának jelentőségét.
Maximum az időeltérés pontos kiszámításához szükségesek.
Többszöri kisebb gyorsulás,vagy egyszeri nagyobb szerintem fizikailag majdnem egyenértékű,pontos matematikai számításnál lehet eltérés.

Áruld már el,hogy ha ugyanazon a ponton fordulnak meg,hogy lehet a visszafelé vezető út hosszabb?

Ha meg nem ugyanott fordulnak meg,akkor természetes,hogy a második útnál nagyobb az időeltérés.

Szerintem összekevered a megtett utat az idővel ,de arra is van válaszom.

A másodiknál azért lesz nagyobb az időeltérés(ha erre gondoltál),mert az út elején eleve nagyobb sebességgel indult(2v,és itt sem tudod a gyorsulást kiiktatni),tehát hamarabb kezdett az órája eltérni a másikétól,míg az előző esetben kevésbé intenzív gyorsulással( és ezért később) érte el a 2v-t.

Murguly György egy számomra definiálhatatlan entitás ,de te biztos kedvelnéd.
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
Szkeptikus blog Energiakarkötők 2011.02.24 07:24:00
Véletlenül bukkantam rá a Power Balance energiakarkötőkre a világháló böngészése közben. Ezek az egyszerűnek kinéző karkötők szinte mindenhol megtalálhatóak manapság, és egyre népszerűbbek. Nemrég olvashattunk róluk az igen népszerű sportgéza internetes portálon, máshonnan pedig megtudhatjuk, hogy…..
lorenz67 2011.02.27 10:41:59
@wmiki: Tehát nem tudod milyen nézetet képviselsz,nem tudod miért írogatsz erre a blogra,a legelemibb kérdéseket is megkerülöd.Fogalmad sincs a dolgok működéséről,nem tudsz fogalmazni,a 10 éves lányomnak gazdagabb a szókincse,50-es IQ-val észt osztasz.
Egyáltalán ilyen iskolázatlansággal és értelmi képességgel,hogy tudtál életben maradni ezen a bolygón?
Nagyon tanulságos volt téged megismerni az írásaidon keresztül,a te szinteden állók általában nem jutnak számítógéphez a putriból.
Remek példa arra,hogy a szociális háttér nem mindig determinálja az értelem kifejlődését.
Részemről befejezettnek tekintem a veled való párbeszédet,hogy egy már-már klasszikust idézzek:"az értelem nevében".Te persze reagálj nyugodtan,mindig elolvasom és mindannyian itt a blogon remekül szórakozunk rajta.Egyszer még híres leszel még ha a butaságod révén is.
lorenz67 2011.02.27 14:21:03
@wmiki: Te mivel is foglalkozol nem kókler szinten?