Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyar_ellenállás

0 bejegyzést írt és 853 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szkítiától Maghrebig A baszkok 2011.02.14 14:09:00
Rubruquisnál tehát úgy olvastuk, hogy a vandálok Baskíriából jöttek ki, ami nem más, mint maior ( vagy magna ) Hungária, vagyis a magyar őshaza! Ez a Baskíria Kézai Simon mester krónikájában is felbukkan, mégpedig szintén a magyarok őshazájának, Scythiának részeként:…..
magyar_ellenállás 2022.08.17 18:20:49
Sipike érzelmi kötődése a háza előtti villanyoszlophoz nem újkeletű. 10 éven belül kétszer cserélték, az utóbbi esetben viszont már nem tudni minek, mindenesetre az érintésvédelem és biztonság jegyében PET palackkal hidalták át a rossz elhelyezésből adódó problémát. 10…..
magyar_ellenállás 2017.11.14 12:25:58
@dr. phil. Sün‼ ツ: Mindennap, de nem ugyanabban az időpontban. Remélem, segítettem eligazodni a magyar nyelv útvesztőjében.
Csak egyetlen egy szó, mely Ammianus Marcellinus római tábornok és történetíró, Rerum Gestarum című művének egyik fejezetében olvasható, mégis sokat elárulhat a Kárpát-medence lakóiról, azok nyelvéről. A történet szerint Kr. u. 359-ben a medence népe fellázadt a II. Constantius római császár által…..
- avagy az ösztönök harca - A tudósok szerint evolúciósan hajlamuk van rá, hogy őket vegyék feleségül. Noha ösztönösen vonzódnak az okosakhoz is. Jó kis ellentmondás, ugye? Kezdjük rögtön az elején. Eddig a nőkről hitték, hogy hajlamosak fogni maguknak egy megbízható társat, aki jó apa, s amikor…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Salem tizenkettedik részében a pokolbéli boszorkányok magyar szavakat használnak a pokol nyelvén. És valóban, az öreg boszorkányok magyar szavakat mondanak, de mintha csak valaki lefordította volna Google Translate-tel a…..
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
magyar_ellenállás 2014.01.29 09:37:08
@Repülős Gizi: Elhúzhatna a halál náthás farkincájára, aki olyanokat írogat, mint te. "Ellenben vicc nélkül kérdezem, hogy akit egy egyszeri 40 kHUF többletköltség ellehetetlenít, annak biztos szüksége van autóra..."

Ha összeszámolnám, hogy havi szinten hány ilyen "egyszeri" többletköltséggel baszogat kunyeráló tenyerét felém nyújtva mindenféle kotvadék hatóság meg szeretetszolgálat meg a pöcsömtudjami, akkor felsírnék éjszaka álmomban. Sejtésem van róla, de mióta egyszer csak az üzemanyagköltséget számoltam ki, tikkel a jobb szemem, többet nem kockáztatok.

Nagy a valószínűsége, hogy ezekből a plusz tízesekből befolyó zsetont sem csíkfestésre fogják költeni, hanem X.Y. fogja belőle magát párszor lesz.patni.
magyar_ellenállás 2014.01.29 09:48:41
@Loós Gyula: "Lehet úgy érzik az autósok, hogy túlzott adót fizetnek, de erre azt kell mondanom, hogy nem kötelező autóval járni."

Végül is, villanyt sem kötelező otthon használni, meg gázt sem. Sőt, levegőt sem kötelező venni.

Amikor ingáztam, két hétig bírtam a vonatozást, mert egyszerűen foshulladék, szakadt, mocskos szerelvényekben ÁLLVA kellett utaznom. A buszjegy ára meg horrorisztikus, meg várakozzon a tököm a szétvert buszmegállóban esőben, hóban, szélfúvásban.

Mostanában inkább iszom egy felest, aztán városon belül elmegyek kerékpárral bárhová, ha nem kell cipelni semmit, minthogy pénzt adjak ki a nagy büdös semmire, amit tömegközlekedésnek csúfolnak.
Éppen ma 45 éve, Bauer Sándor autószerelő-tanuló az emberi jogok eltiprása és a kommunista önkény ellen való tiltakozása jeléül, Budapesten a Nemzeti  Múzeum kertjében önégetéssel öngyilkosságot követett el. MEGRÁZÓ KÉPEK ÉS FELVÉTELEK!..
magyar_ellenállás 2014.01.24 09:41:49
Köszönjük a megemlékezést!
-------------
@Bandigyerek: Bandigyerek, te mocskos suttyó! A te anyádnak meg az abortuszt kellett volna kedvezményesen elintézni, mikor még benne voltál.
A metrón utaztam a Keletihez, ahol egy születésnapot kellett ünnepelni a Barlang Sörözőben, és velem szemben az ablakon megláttam egy regény hirdetését: Vass Virág Sokszor csókol, India! című (leendő?) bestsellere nézett velem farkasszemet. A plakáton volt egy rövid idézet is,…..
magyar_ellenállás 2014.01.15 09:53:07
@Gagarin73: "Vass Virág könyvei emlékeztetnek a 70-es években gyakori "pöttyös" és "csíkos" sorozatoknak nevezett leányregények modern változatára.pl.A Két Lotti. Noha ezek a könyvek nem klasszikus szépirodalmi művek, de irodalmi értékük mindenképpen volt."

A pöttyös és csíkos könyvek szerzői emlékeim szerint kiváló tehetségű szépírók voltak, csak épp ifjúsági témákat dolgoztak fel és a szókincset is a fiatalokéhoz igazították.
magyar_ellenállás 2014.01.15 09:55:17
@leninahuxley: Igen, ez a bociszem eléggé árulkodó tud lenni. :)
magyar_ellenállás 2014.01.15 09:58:05
@BrianZ: A Foucault-inga remek könyv, az internet egy kicsit keresztbe tett az elképzelésnek, de még így sem lenne értelmetlen vállalkozás egy-egy szakdolgozatot vagy komplett regényt béríróként összedobni.
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
Ahogy a frissen megvett Fiat Ulysse-t vittük Szentendréről az M0-on, pár dolog kiderült. Például, hogy nem rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnt. A mosatásnál kiderült, hogy sehol sem ázik be, és hogy a kilencvenes évekből, franciáktól származó, sötét színű autókkal…..
Hosszasan bámultam a legújabb rezsiharcra felhívó levelet. Elsőre azt gondoltam, megőrültem. Aztán rájöttem, nem én bolondultam meg. Ilyen a Világon nincs, mint ebben a jobb sorsra érdemes országban. Először is, ki csökkentette a rezsit? Nem a kormány? Mert ezt a penetráns…..
Ahogy 2011-ben bevezették, Kerényi ötlete nyomán idén is megkapták az általános iskolák 5. osztályos tanulói a Nemzeti Hitvallást, a 8. osztályosok pedig az Alaptörvényt. Hoffmann Rózsa ezúttal ezt a szép levelet küldte mellé a gyerekeknek, szeretettel. (fotó:…..
Néhány sarok a VII. kerületi vigalmi negyedben – általában olyanok, ahol térfigyelő kamera sem működik – rendszeresített kerékpárlopó hellyé vált. A technika pofon egyszerű, valakik kilazították a jelzőtábla alumínium oszlopát az aszfaltban, épp annyira, hogy ne legyen…..
magyar_ellenállás 2013.08.01 23:09:05
@petimegmondja: "Mert Magyarorswzágon (és még nagyon sok helyen) nagyon helyesen a törvény tiltja. A rendőr csak a spontán cselekményeket üldözheti, de nem idézheti elő a bűncselekményt, hogy azután tetten érhesse." Ebben az a fura, hogy a pénzügyőr és adóellenőr meg csinálhat ilyet. Komoly jogállamban élünk. :)
magyar_ellenállás 2013.08.02 03:23:34
@nowy: Szóval kiskorúval dohányárut vásároltatni az nem csalizás, hanem felebaráti szeretetből elkövetett próbavásároltatás.
Csabi lábadozásának környékén lelassultak, sőt, teljesen megálltak az események Dezső körül, ezt sokan észrevették már, a fejemhez is vágták páran. Most viszont, hogy újra munkába állt, úgy felpörgött minden, hogy alig győzöm kapkodni a fejemet, nem tudok olyan gyorsan…..
Az orosz nyelvű fedélzeti videók, már megint. Úgy tűnik, a helyzet keleten nem hogy javul, inkább egyre romlik. Másra nem következtethetünk az alábbi videóból, ahol apuka és gyermeke csak csőre töltött pisztollyal mer átkelni a zebrán. Bár a kamerás kocsi láthatóan időben…..
magyar_ellenállás 2013.06.12 13:18:04
@lord75: Annyi a kanyar a történetben, hogy ha a családnak nincs zsetonja húsra, akkor a gyerektől apucival bezárólag mindenki zsíroz deszkán fog tengődni, amíg helyre nem áll a rend. De nagyban az játszik, hogy apuci továbbra is két pofára falja a rántott húst, a többiek meg rágják a küszöböt. A politika kurvára nem úgy működik, mint egy vállalkozás, mert a parlamentben minden papír alapon, bemondásra történik, senki nem tartozik felelősséggel semmiért stb. stb.

A hiteles/gazdasági válságos buli okai:
1. öngerjesztő folyamat, ami óhatatlanul előjön a népesség növekedése miatt (biológiai ok)
2. a harácsoló tőkés az mindig is harácsoló tőkés marad, aki leszarja a mások nyomorát, és soha nem elégszik meg annyival, amennyije van (lélektani ok)
3. egy ország előre megtervezett, jól felépített, fegyveres összecsapás nélküli leigázása (történelmi ok)

A többi rizsa. Nem tudom, mennyire gondoltok bele, de az EU és az ENSZ nem csupán a hazai és európai tolvaj-csóró ingyenélő százezreket eteti itatja a TI adótokból napi szinten, hanem pl. pár százmillió afrikait és ázsiait is. Bizonyára megvan a tervük ezzel az irgalmatlan mennyiségű élőerővel is + nekik szépen tud termelni exportra néhány csókos, miközben a szomszédja éhen döglik vagy felakasztja magát, mert a bank éppen árverezi élete munkáját a feje felől, mert egyszer behúzták a csőbe valami buzi hitellel.

Röviden: ennyi.
Korábbi ötlete alapján börtön várna a képviselőre, aki reggel halálra gázolt egy idős nőt. A szakértő szerint nem a jogszabály a hibás, hanem az autós, aki nem ismeri. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
magyar_ellenállás 2013.05.22 15:46:45
@tomcsibácsi: "jó nem tanultam annyit"
Annak fényében, hogy a héten írta meg a sajtó: az EP elnökének érettségije sincs, semmiről nem maradtál még le. :)

A mentelmi jog arra jó, hogy mindenféle jogi hercehurca ürügyén senki és semmi ne tudjon megakadályozni egy képviselőt abban, hogy ellássa a feladatát.
magyar_ellenállás 2013.05.22 15:51:00
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Azért egy 100-200 méteres utat még futva is nehézkes 10 mp alatt megtenni. :)

Azt ne felejtsd el, hogy bizonyára (többnyire) nem a zebra irányában lesz dolga annak, aki nem sétál el odáig. Visszafelé is meg kell tennie az utat.

2x50 méter már elég nyomós érv a máshol történő FIGYELMES átkelésre annak, aki amúgy is nehezen mozog vagy siet.

Arról egyébként nyilatkozik a KRESZ, hány méter távolságról nem kell már elbattyogni a zebráig? Én nem emlékszem ilyenre.
magyar_ellenállás 2013.05.22 15:59:58
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Egyetértek veled, csak amióta egyszer kénytelen voltam iszonyatosan fájó lábbal kb. 2 km-t sétálni, azóta megértem azokat az időseket, akik inkább kockáztatnak. Megesik, hogy bottal, járókerettel vágnak neki az átkelésnek (mondjuk ez extrém eset, de láttam már ilyet).

Amúgy rengeteg gyalogos rezzenéstelen arccal, mindenféle körülnézés nélkül lelép az úttestre ott, ahol tudja, elsőbbsége van. És ha a hülye autós vagy kerékpáros ezt nem tudja???

Más: Szép hosszú, egyenes út, bokrokkal? A yard már porolja is a traffit, és üti a koordinátákat. :)
Elismerték a hibát, de a cég nem akart fizetni. Az igazgató bujkált, a biztosító mosta kezeit, a kár kétmillió forint. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Földrengés Magyarországon, háromszáz felett az euró, de a netre ragadt egyszeri polgár számára mégis a nap híre, hogy már nálunk is működik a Google Street View. Míg az átlag felhasználó vicces jeleneteket keresett, mi az autóink után kutattunk. A képek tanúsága szerint…..
Szerény javaslat: csökkentsük a balesetek számát, állítsuk meg pihenni az átutazókat! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
magyar_ellenállás 2013.04.17 14:47:41
@Abfangjaeger: "A MÁV fuvarozási üzletágát -a MÁV-Cargot- 2008-ban eladtuk-eladták a drága jó politikusaink az osztrákoknak, a Rail Cargonak."

És azóta egy korábban X ideig tartó átrakodás most 3X ideig tart, mert így háromszoros bérleti díjat számolhatnak fel mindenért. (Bennfentestől tudom.)
Mindenki megvárhat egy autót, nem igaz? Várjon csak türelemmel, mert én éppen másra koncentrálok. A telefonomra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
magyar_ellenállás 2013.04.03 09:42:02
@antimason: Jaja. Hívj fel, ha elindulsz, hívj fel, ha odaértél, hívj fel, ha történt valami, hívj fel, ha nem tudsz felhívni.

Boldog 80-as évek, még vezetékes telefonunk se volt.
magyar_ellenállás 2013.04.03 10:13:28
@ProhiOtti: Ha átmész a piroson, nincs bekötve az öved stb., akkor sem kell tárgyi bizonyítékkal szolgálni. A rendőr látta, és ha kötekszel, úgyis talál valamit, amiba bee tud kötni. Már tapasztaltam, azóta kussolok. Illetve igyekszem "szabálykövető magatartást tanúsítani". :)
magyar_ellenállás 2013.04.03 16:02:32
@Texaszi Láncfűrészes: "Ha nap mint nap egyazon útvonalon közlekedik az ember, akkor ha a fene fenét is eszik, rutinból fog közlekedni azon az útvonalon."

4 évig tettem meg napi szinten egy oda-vissza 100 km-es távot a 4-es főúton. Szinte soha nem lankadt a figyelmem, és nem bíztam magam a rutinra, mert (ugyancsak) napi szinten láttam árokba borult, karambolozó járműveket. Te hiába vagy rutinos, ha más meg közben balfasz vagy éppen először jár arra életében. A halálban meg a lebénulásban pedig nem szeretnék rutint szerezni.
A közutak kezelői tanultak a múltkori fiaskóból, ezért minden tőlük telhetőt megtettek már tegnap éjjel, hogy mindenki a fontos információk birtokába jusson. Az M0-n legalábbis ezt láttam. Azoknak, akik esetleg nem vették volna észre a hófehér utakon, három nyelven is…..
magyar_ellenállás 2013.03.27 09:46:51
@streetsta:

"Aztán lehet itt adni a harcos magyart, meg az én országomban beszéljen az én nyelvemen"

Ennek semmi köze a harcossághoz.

Senkitől sem várom el, hogy az én országomban az én nyelvemen beszéljen. De azt elvárom, hogy tartsa tiszteletben az itteni szokásokat, törvényeket. Ha ezt képes megtenni, kap érte cserébe vendégszeretetet, figyelmességet.

A rinyálást meg egy ideje leszarom mindenféle szinten.
magyar_ellenállás 2013.03.27 09:52:50
@streetsta: Mondhatnám neked is, hogy butaságokat beszélsz, ehelyett inkább visszakérdezek: Megírtátok az illetékes elvtársaknak, hogy lett volna helyes a tájékoztató felirat?
magyar_ellenállás 2013.03.27 13:04:29