Regisztráció Blogot indítok
Adatok
warr

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a repülést, mint a technikai fejlődés motorját kell illusztrálni, gyakran találkozni a Concorde vagy az Airbus A380 fotóival, vagy valamilyen, jelenleg is használt vadászgéppel. Néha azonban felbukkan egy olyan típus is a képeken, ami – bár csak két példányban repült – talán bármely másiknál…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
warr 2019.12.08 13:30:50
18+! Az 1970-ben alapított Vörös Hadsereg Frakció, kommunista, városi gerilla csoport volt és az európai baloldali terrorizmus legmeghatározóbb szervezetévé nőtte ki magát. Mi motiválta őket? Kik voltak, mit akartak? Most mindent megtudhatsz róluk dióhéjban...
Az előző részben megismerhettük Kanada, Spanyolország, Egyiptom, Svájc, és Argentína 2. világháború utáni vadászgépfejlesztéseinek történetét. Mint azt láthattuk, egyáltalán nem volt egyszerű dolog korszerű harci gépet megtervezni és legyártani, nem is sikerült mindenkinek. A most következő részben…..
Pár nappal ezelőtt egy szavazással egybekötött vitaposzt keretein belül az elmúlt 2500 év sorsdöntő szárazföldi csatáiról beszélgettünk közel 300 kommenten keresztül. Szokásunkhoz híven most értékeljük a voksolás eredményét, újabb felületet biztosítva a kulturált véleménykülönbségek korrekt…..
warr 2019.06.27 19:24:51
@promontor: igen, én is erre gondoltam, kb a legismertebbek kerültek előre. Beütött az index-címlap :-)

Valaki írta, hogy bekerülhetett volna a listára a noszf/téli palota ostroma, ezzel is maximálisan egyet értek. Nem sok minden befolyásolta jobban a 20. század eseményeit, mint a kommunizmus megjelenése és térhódítása...
Hét tenger Maggie és Frank 2019.06.26 17:42:05
Az első világháború váratlanul és felkészületlenül érte valamennyi hadviselő felet, korábban senki nem számított egy ilyen nagyságrendű fegyveres konfliktusra. Ezt a felkészületlenséget csak fokozta, hogy a fegyveres erőknél egy rakás olyan technológiai újdonság került első ízben alkalmazásra,…..
1880-as évek. Egy magas fa metszése, még emelőkosaras daru és motoros fűrész nélkül az Egyesült Államokban..
Elérkeztünk a végéhez, úgy hiszem, hogy a sorozattal méltó emléket állítottak a csernobili katasztrófának. Jöhetnek a mindent eldöntő pillanatok, az utolsó rész a bírósági tárgyalás köré fog épülni, ahol megtudjuk, hogy mi történt az erőműben. Én pedig köszönöm szépen mindenkinek a figyelmet!…..
Ebben a részben életképekben mutatják be, mi is történt, igaz az idővonalon jelentősen gyorsítunk. A szigorúbb nézők szóvá tették, hogy nem feltétlenül mutattak be mindent, de legyen ez a legkisebb gond, a rész hozza a megszokott színvonalat. Elsőként az evakuálás egy…..
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
warr 2019.06.05 13:30:52
@Inner Circle: Én hónak esetleg jégnek nézem. Mondjuk tényleg össze van kicsit csúszva :-)

Az utolsó képen meg mintha egy kicsit idősebb JFK ülne.
A lázadó hajók elfogott tengerészei elleni tömegperek július végén kezdődtek el. A hatóságoknak egy ideig problémát okozott, hogy pontosan miként is kezeljék a történteket, hadbíróság elé való katonai lázadásként, vagy a polgári törvénykezés hatálya alá tartozó politikai bűncselekményként. A kormány…..
Az első rész alaposan felforgatta a lelkünket, a baleset mellett azt is láthattuk, hogy reagálnak a politikusok a helyzetre: kiderült hogy a SzU hírneve az első, az emberek meg valahol a lista végén állnak és félinformációkból dolgozik mindenki. Az első résznél nem került szóba,…..
warr 2019.05.25 16:37:17
@PeniValdes: úgy általában zseniálisan sikerült a casting, Jared Harris és főleg Stellan Starskgard zseniális, de a harmadik részben a bányászos jelenetek is valami félelmetesek, a pocakos bányászvezér is irgalmatlanul jó.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
warr 2019.05.04 14:30:02
@pethő.anni: Havas, mint cselekvő karakter? Mindig is egy fogalmatlan balf@sz volt, még a girhes barbárcsajnak is egyértelmű volt, hogy nem tud semmit :-D
Totálisan nem vezetö, irányító alkat.
warr 2019.05.04 14:51:26
@pethő.anni: jó, hát Bran-nél többet cselekszik, az tény, de ettől még nagyon kevés szegény.
warr 2019.05.04 20:43:02
@Bikli néni: azért nem kell hozzá Guderianba oltott Zsukovnak lenni.

A nagy többség be a várba, lovasok kint kétoldalra, nem a béna sarlóikkal, hanem sárkányüveggel. A várat vagy két sir árokkal körbeásni, felgyújtani, várfalat sárkányüveggel kirakni. Íjászok a falakra. Megvárni míg jönnek a zombik, nem ész nélkül nekik menni. Amikor jönnek, a nagxját a két sárkánnyal felégetni, a maradékot a lovasokkal kétoldalról közrefogni és ledarálni, közben az íjászok is dolgozhatnak. Jah, amíg jönnek a zombik, lőni őket a katapultokkal, ha már vannak. Bran-t nem kirakni a ligetbe tíz nyomi vikingutánzattal, hanem be a vár közepére, hadd jöjjön érte a night king. Mikor jön, lenyilazni obszidiánnal a sárkányát a picsába, amikor szétporlad és NK lepottyan, akkor őt is. Game over, on to Cersei & co. :-)
1893. Az első vízalatti (búvárruha nélküli) szelfi, készítője a francia Louis Boutan..
1903. Fiatalkorú színes bőrű elítéltek kinti munkán az Egyesült Államokban..
warr 2018.09.11 09:46:30
@tamask: Putyin jobbkezes, nem pont a bal oldalán hordta a pisztolyt?
Októberben lesz 100 éve, hogy a magyar közigazgatás kivonult az ország egyetlen igazi kikötőjéből, Fiuméből. Fiume, vagy horvát nevén Rijeka, különleges helyet foglal el a magyar történelemben. Egy eltűnt világ emlékét hordozza: a magyar tengeri világét...
warr 2018.08.21 18:19:44
@pitcairn2: Kossuth, mint No. 1 szabadsághős? Ugye csak viccelsz? :)

Gyáva szájhős, maximum.
1901. A himlőoltás népszerűsítésére készült brit agitációs fotó. A jobb oldali fiú kiskorában részesült oltásban, míg a bal oldali nem.....
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
A második világháború idején az amerikai hadvezetésben gyorsan rájöttek, hogy a tengeri hadviseléshez szükséges utánpótlás szállító hajók kíséretére új hajóosztályra van szükség. A konvojkíséretet adó hadihajóval szemben az elvárások a következők voltak: jó…..
warr 2018.04.26 10:30:13
@butyko: A Clemson-osztály romboló volt, a posztban is említett flush-decker féle. Mondjuk a Caine elvileg rombolóból átalakított aknaszedő volt, és a valóságban is alakított át ilyeneket a Navy Wickes-, Clemson- és később Gleaves-osztályú rombolókból, szóval félig-meddig mégis megállja a helyét :)
Régen volt már magyar tematikus poszt, itt az ideje bepótolni a hiányosságot. Kivételesen 30 fotót nézhettek meg országunk múltjából. Ígérem a jövőben sokkal több magyar képet nézhettek meg. SOKKAL többet. Csak meg ne unjátok :) "Szerecsen honvéd a körúton, arab betűs transzparensek május elsején,…..
warr 2018.03.12 11:46:37
@gigabursch: a lapátot simán fogja az ember, az evező pedig valahogy rögzítva van a csónak- vagy hajótesthez, mint a kielboat-okon vagy bele van dugva pl az evezővillába, nem?
warr 2018.03.12 11:47:43
@gigabursch: no látom közben már megfejtődött, jól van :)
A haditengerészettel rendelkező országok hadihajóiknak különös gonddal választanak nevet. Szinte minden ilyen országnak vannak névadási hagyományai, sőt, hagyományos hajónevei. A legyártott hadihajó-sorozat, vagyis hajóosztály első tagjának neve egyben az egész hajóosztályt is elnevezi. Az osztály…..
warr 2018.01.17 06:28:18
@proletair: Klassz :)
Gondolom sokat írtak már róla, de mégiscsak "saját" flotta: SMS Tegethoff? Vagy orosz részről az Admiral Kuznyecov.
warr 2018.01.18 11:03:25
@proletair: Akkor sok szabadidőt kívánunk, és várjuk a posztokat :)
warr 2018.01.22 21:44:34
@Faby: Heh, látom más is nézi azt a sorozatot :P
Ausztráliától Franciaországon és Észak-Afrikán át az Államokig. Ebben jártak a férfiak a kapitalista országokban...
warr 2018.01.19 11:25:23
@Colonel H. Stinkmeaner: attól, hogy mindenki összefeküdt mindenkivel, még homárnak néznek ki.
Hét tenger A polai rajtaütés 1. 2017.06.06 10:28:30
  A közelgő szép kerek, 99-ik évforduló kapcsán nyilván lesz majd néhány megemlékezés a neten az egyetlen magyar építésű csatahajó, a Szent István meglehetősen dicstelen pusztulásáról. A hajóról az elmúlt években örvendetes módon számos publikáció, könyv, újságcikk, tanulmány született, és talán…..
1865. július 7. A Lincoln-merénylet összeesküvőinek kivégzése. Balról a második az egyetlen nő köztük, Mary Surratt. A merénylőt, John Wilkes Bootht a katonák a letartóztatása során ölték meg..