Adatok
palam
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Nudli, gnocchi, nokedli, galuska. Ha hiszed, ha nem, rokonok. Alak, íz és elkészítési mód tekintetében mindenképp, de etimológiailag is. Lehetnek édesek és sósak, géppel-kézzel egyformára hengergetettek, vagy szabálytalanra szaggatottak. A nokedli és a galuska közötti…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Az egyik: maradék (vagy nem maradék) pörkölthús apróra vágva, tejfölös pörköltszafttal elkeverve, beletöltve a gombócokba... a kifőtt gombócok és persze az angyalbögyörők a tejfölös pörköltszaftba beleforgatva...
Szűkösebb napokon nudli készült, foghagymás, forró tejfölben megforgatva, kis reszelt sajttal összesütve... de volt juhtúróval összemelegítve, szalonnapörccel megszórva... egyik sem diétás, de finom!