Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giga66

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran esik szó a városi növénynevelésről, melynek eredményei a szép közterek, utcafrontok, parkok, és persze az ízlésesen kialakított, virágokkal díszített erkélyek, balkonok. Van azonban ezeknek a szorgos kezek által rendbe hozott területeknek egy tipikusan városi ellensége,…..
Egy éve még szinte mindenki elítélte László Petra cselekedetét, amikor a menekültek kitörésekor egy gyermekét a kezében tartó férfit gáncsolt el, majd egy kislányba is belerúgott. Tettét csak súlyosbította, hogy hivatalosan újságíróként volt jelen a röszkei réten, de egy szélsőséges nézeteiről…..
 Magyarország 1965 óta minden évben nevez filmet a Legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára; ettől hosszabb töretlen nevezés-szériája csak Franciaországnak van. A franciák csak ebben a kategóriában 12-szer nyertek (ezek kívül van rendezői, színészi, dokumentumfilmes, sőt, A némafilmes óta Legjobb…..
Először volt negatív kutyás élményben részünk egy kutyabarát helyen, ráadásul a vendégek jóvoltából. Ha egy étterem ajtaján látod a kutyabarát jelzést, de te irtózol a kutyáktól, minek mész be? Az eset nem volt rémes, de szerintem érthetetlen és kissé bántó is.…..
Elvitt minket már a fapados sok helyre, volt köztük sok felejthető, jópár „egyszer láttuk, többet nem fogjuk” típus, és szerencsére nem kevés emlékezetes is. Az élmények leülepedtek, napirendre kerültek a jövő évi tervek, s rögtön felmerült a kérdés: mi az, ahol voltunk…..
Óriási port kavart a Jobbikhoz közel álló N1TV azóta menesztett munkatársának, László Petrának az esete, aki mint az köztudott, egy rendőrök elől menekülő migráns kislányba belerúgott, egy kisgyerekkel a kezében szintén a rendőrök elől futó menekült férfit pedig…..
Amit a legtöbben elvárnak a másiktól társkeresés közben, hogy ápolt legyen. Ez a minimum, és ha ezt valaki nem teljesíti, akkor nagyon kicsi lesz az esélye arra, hogy társat találjon. Azt is mindig hozzáteszik, hogy az ápoltsághoz az is hozzátartozik, hogy valakinek rendben legyenek…..
giga66 2015.08.20 18:06:01
Bár a fine dining a fő szenvedélyem, azért a jó és autentikus street food is jöhet!..
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
Amikor meghallottuk, hogy a Wizz végre repülni kezdi Lisszabont, kellemes borzongás futott végig a tagjainkon. Mert az a város nemcsak egy hely, ami rajta van a látni kell típusú listákon. Ez az a város, ahová úgy érkezünk meg már az első alkalommal is, mintha sosem mentünk volna…..
Vasútállomás hangosbemondóval (forrás: vasútállomások.hu) Vannak jellegzetes városi hangok, amiket nap mint nap hallunk, megszoktuk őket, de gyakran nem sokat tudunk az eredetükről. Két ilyen hangról lesz most szó: a már éppen megszűnőben lévő, vagyis már alig hallható…..
giga66 2014.07.28 18:00:33
@nyisziati:
Egy Budapesten élő angol nő hangját hallani a metrón és a 4-6 os villamoson
Neked olyan "műmájer angolos" szerintem érthető és főleg autentikus
Mindennapi Ördögünket add meg nekünk, Uram, ámen. (Ismeretlen netes szerző, 2014) A magyar média úgy pörög Ördög Nórán, mintha kötelező lenne, hát mért pont mi maradjunk ki a buliból? A Bors ma az RTL-nek nyalt oda egy kellemesebbet az  ÖTVENMILLIÓS PER FENYEGETI ÖRDÖG…..
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható.Július 3: A tömegközlekedés gerince az új gyorsforgalmi hálózat. Ma délelőtt az Újvárosháza dísztermében megkezdte tanácskozását…..
Kicsinyes Bezzeg bácsi #1 2014.04.26 10:43:26
Jó néha régi ismerősöket viszont látni. Tegnap is szembejött a fejemben BezzegAzÉnIdőmben úr, vagy ahogy csak a gyerekek hívják: Bezzeg bácsi.Már elég rég nem láttam az öreget. Mondta is, hogy bezzeg az ő idejében az emberek még összejártak találkozni kocsmákba meg…..
Hat évet szánt az életéből a kérdés megválaszolására egy francia fotós, aki ennyi időn keresztül fotózta a kiöregedett egykori prostituáltakat Mexikóvárosban. A fotókból aztán elképesztő könyv született. Mexikóvárosban van egy hely, ahol azok az egykori örömlányok…..
Gasztrobizarr Szörnypiac 2014.05.17 15:29:12
A Váci úton - az aluljárót mellőzve - suhannak át bottal vagy anélkül az élelmes, illetve lépcsőzni nagyon nem akaró nyugdíjasok, egyenesen a Lehel csarnok felé. Sokan már jönnek el, az egymással még vásárlás után is szóba álló házaspárok megrakott cekkereiket…..
Néhány éve nyitott az első Cserpes Tejivó a Deák térnél. Ebben jártam már többször, és ajánlottam ismerőseimnek is, hiszen a választékban minden jóval telepakolt hatalmas szendvicsek, hideg és forró tejes italok szerepelnek, az árak nem vészesek, viszont minden nagyon finom és…..
 foto: ustream A legviccesebb mindig az, amikor a hibát keressük. Sajnos kismagyar valóságunkban ez jellemzően mindig meg is van. Most éppen itt van: A'lmos. Tényleg egy percig sem tűnt fel senkinek, hogy az egésznek semmi értelme? Miért erőltetünk valamit, ha nem is figyelünk rá?…..
Mert vagy ostoba vagy pedig demagóg. Már egy ideje figyelem alakítását, de amit a héten művelt azt már nagyon nehéz karakterleütés nélkül kibírni… Egyszerűen már nem megy! Ugyanis Péterünk a napokban döbbent rá, hogy a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki…..
Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett! Alapvetően azt vallom, hogy a…..
Utoljára szervezünk Budapesten nagy Critical Mass demonstrációt április 20-án, amivel lezárjuk a kerékpáros városért vívott küzdelem első, harcosabb szakaszát. Legyen ez a valaha volt legnagyobb! Ha régen jöttél el, vagy eddig sosem jött össze, most ne hagyd ki az utolsó nagy…..
Nemrég tértem vissza egy hathónapos dél-amerikai utazásról, aminek az elején úgy döntöttem, hogy spórolási célzattal megpróbálkozom a CouchSurfinggel, amivel korábban minimális tapasztalatom volt Európában. Ami alapvetően rossz volt. Így aludtunk például egy vasfogú…..