Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szamiz67

0 bejegyzést írt és 976 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok minden lehet hatással arra, melyik országot választjuk határátkeléskor. Jellemzően a megkereshető pénz dönt, esetleg a nyelvtudás, a munkalehetőség, az otthontól való távolság, a szerelem vagy esetleg csak a szerencse – a mai poszt egyfajta beszélgetés kezdete is lehet arról, ki miért éppen oda…..
Szamiz67 2020.11.30 07:51:30
@Platonica: Német nyelvterület, képalkotás egy speciális területe, amelyre vagy befutok 50+ évesen, vagy nem...
Szamiz67 2020.11.30 07:51:30
@midnight coder: Igen, igazad van, ezért is képezem magam a egy speciális szakterületre, amely hiányszakma és a német munkaerő piacot is figyelem, hogy hol van a legnagyobb hiány ilyen jellegű munkaerőből. 7 év képzés 1 (tervben van egy MA is) szakirányú diploma lesz benne, meglátjuk.
50%-nál több esélyt én sem adok magamnak, még úgy sem, hogy vannak kint ismerőseim ezen a területen. Ha nem jön össze, akkor maradok, amellett is vannak persze érvek.
Szamiz67 2020.12.01 07:33:07
@Arthamyr: Köszönöm, egyelőre német szakmai közép, angol közép van, a németre rájön még félév intenzív szakmai mielőtt pályáznék és a rég elfeledett, de azért nem reménytelen oroszt is szeretném legalább alap ügyfél/beteg kommunikációs szintre hozni. A specifikáció csak extra, van már pár év általános szakmai tapasztalat mögöttem.
Meglátjuk, nem égetek fel semmit itthon magam mögött, rádobok 1-2 hónap kinti, németországi álláskeresést, tájékozódom, ha nem megy, akkor erősödött az itthoni 'piaci' pozícióm és ennyi. Üdv. :)
Hydro Fehérvár AV19–FTC-Telekom 3-6 Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Azt ígértem a torna előtt, hogy szívvel-lélekkel játszunk majd, és ez most két győzelemre volt elég. Nagyon komoly csapatmunkát tettünk bele ebbe a hétvégébe. Rendkívül fontos volt, hogy végig négy sorral tudtunk játszani, és…..
Szamiz67 2020.01.20 17:53:01
@21 ezer Ft: A buziligák-ban 'meggyengült' MAC, Volán, DVTK csapatáról a magyar kézi válogatott edzőjének pár napja hallott nyilatkozata jutott eszembe, miszerint az erős hazai és mellette top, FF4-re esélyes klubokban is játszó legjobb férfi kézilabdásoknál határozottan észrevehető, hogy kizsigerelve érkeztek a mostani EB-re, ezért támadásban kimondottan cél az ő kevésbé friss védekezésükre építeni. A MAC, a Volán és a DVTK pont olyan szintű csapat, hogy az első meccstől folyamatosan teljes erővel kell nyomniuk mindenki ellen, hogy a rájátszásra legyen némi esélyük, így aztán kb. a mostani időszakra rendszeresen kifogynak minden mentális és fizikai tartalékból.
És ez még csak a kezdet a Környezetvédelmi Ügynökség szerint, amely azonnali cselekvésre szólít fel...
Szamiz67 2019.05.19 12:25:40
@John Brennan: Probléma megoldva, kéz leporol.
Ja, végül is mi közünk hozzá, hogy százmillió évek alatt 'elraktározott' szénhidrogén mennyiséget 1-200 év alatt elégettünk, hogy kivágtunk kontinenseket borító erdőket, hogy monokultúrákkal, nagyipari mezőgazdasággal nyomtuk tele a Földet, hogy műanyaggal borított tengernyi területek léteznek, hogy lehalásztuk az óceánokat, a megmaradt halak, tengeri emlősök teli vannak szennyező anyagokkal és műanyaggal, hogy a termőföld erősen fogyóban, hogy ivóvíz egyre kevesebb jut, hogy1-2 emberöltő alatt is annyit változott a Föld klímája, élhetősége, mint korábban ezer év alatt. Abban igazad lehet, hogy a leszarom magatartás, meg a hülyeség viszont változatlan és örök.
  Sokan csodálkozunk azon (a kormánypárt hívei természetesen nem), hogy miként képes a magyar miniszterelnök valamint a külgazdasági és külügyminiszter olyan határozottsággal nekimenni Németországnak, az unió és világ egyik vezető gazdasági hatalmának?A kormány feltétlen hívei egyértelműen a…..
Szamiz67 2018.10.18 18:13:10
@midnightcoder2: Külker cégnél dolgoztam a 80-as években, nem, nem volt mit eladni (megfelelő volumenben) nyugatra, alapvetően azért mert a magyar szocialista gazdaságban nem volt verseny, nem volt érdemi minőségbiztosítás, kontrolling, logisztika, innováció. Bérmunkát (olcsó munkaerő) és félkész alapanyagot adtunk el (ezt tudtunk...) nyugatra.
Szamiz67 2018.10.18 18:14:38
@midnightcoder2: És kinek hiányzik Gyurcsány? 9. éve az Orbán kormány kezében vannak a közbevételek, közkiadások.
Szamiz67 2018.10.18 18:27:56
@GNDL: Mi hol van és mennyire német/nemzeti egy termék az elég nehéz kérdés,bármelyik 'német' autóban 80% felett van a globális beszállítói piac részesedése.
Nyilván jóval kevesebb szép üzenetet kapok a témában, mint azok, akik valamilyen népszerű/ismert fajtájú kutyának keresnek gazdit - pláne ha ingyen örökbefogadható a jószág - de még így is néha soknak érzem. Ahogy írtam azt tegnap este, egy népszerű fajtás csoportban tagnak lenni (konkrétan bull…..
Hogy sikerült évszázadok erőfeszítése után elsőként végighajózni az Északnyugati átjárón? Mennyire lett bevett tengeri útvonal, és hogy változik ez az Északi-sarkvidék felmelegedésével? Valóban reális kereskedelmi hajózási útvonalként számolni vele? Egyáltalán milyen hely is az…..
Egy újabb bejegyzés a férjemtől, Viktortól, az offshore-botrány svéd vonatkozásáról. A címben szereplő kérdést nem én tettem fel, hanem Leif Östling, a Svenskt Näringsliv (nagy vonalakban ez olyasmi, mint Magyarországon az iparkamara) elnöke. Az illető úr nagy pechjére szerepel a legújabb…..
Szamiz67 2017.11.07 14:39:32
@chrisred: A KSH adatokhoz (ha nem kizárólag szöveges időszakijelentésbe van csomagolva)könnyen hozzáférek, erre írtam " Svédországban jóval magasabb az állami alkalmazottak aránya a foglalkoztatottak körében."
Igen. csak nem mindegy az arányok és a két (online, offline) rendszer összehangolása, pár éve elég abszrudnak hatott, hogy az az Állam küldözget egymástól iizikailag is távol lévő hivatalokba tulajadoni lapért, NAV igazolásért, anyakönyvi kivonatért, amely mindezen nyilvántartásokat vezeti és bármely ablakban ott helyben meghatalmazást adhatnék a hozzáféréshez, ahelyett, hogy fizikailag kellene szaladgálni.
A magyar közig rednszer kiváló működésére:
-vezetői engedély, szeméyli ig. lejártára jön a figyelmeztető email az ügyfékapun keresztül, de arról már nem, hogy postázásra került, így alkalmi érdeklődésemre közölték az illetékes okmányirodában, ja bocs már itt van 2 hete....
-Központi Okmányirodában úgy működött az idpont foglalás, hogy online, telefonon előre foglaltak az emnberek időpntot, így elvileg az összes ablaknál ügyfélnek kellett volna ülnie, hiszen nekem pont a teljes foglaltság miatt mondták azt ott helyben, hogy ügyintázni nem tudok, csak foglalni, miközben a lefoglalt időpontokra nem jött el a 70-80%-az ügyfeleknek, így tök üres irodát láttál magad előtt, ahol nem tudsz ügyet intézni...
-A Központi Okményirodába betelefonálva feljaánlották, hogy időpontot foglalnak a helyi, lakhely szerinti okmányirodába, közig,ablakba, de a helyi okmányirodába bemenve semmit sem tudtak a foglallásról, mert mint kiderült a rendszer még nincs összekötve a központi irodával...

A mnagyar közig. sajátosságai közé tartozik, hogy a nem Fideszes Budaörsön volt a régió közig.központja, kormányhivatal és földhivatala, de büntetésből (hogy a helyi lakosok megtanulják a 'rendet') három helyre dobták szét a Budakörnyéki Földhivatalt (Törökbálintra, és 2 érdi épületbe) , továbbá Budakeszire került a kormányhivatal, okmányiroda, emiatt pl. Budakeszin, Érden el kellett költeni egy csomó pénzt és persze a régió lakói utazgathatnak össze-vissza, miközben Budaörs jó helyen volt és megvolt az infrastruktúra.
Szamiz67 2017.11.07 14:41:50
@Szamiz67: Bocs a sok hibáért , nagyon rosszul látom a blog világos háttere és betű típusa miatt a leírtakat.
Szamiz67 2017.11.07 15:14:53
@chrisred: Nekem a link tartalam csak prémium szolgáltatásként jön fel, de majd megoldom, köszi!
A Kéken való túra nekem a nagybetűs Menedék. Menedék a hétköznapok hajtása, a stressz, a világ történései elől. Olyan pár nap ez mindig, amíg csak a kedvesemmel, a barátaimmal együtt töltött órák, a jó beszélgetések számítanak, vagy a hosszú csöndek, amikor némán baktatunk egymás mellett/mögött az…..
Szamiz67 2017.10.24 13:05:05
@MACISAJT: Releváns, minden problémafelvetésre alkalmas komment, gratulálok!
Micsoda ellentmondás, kalandvágyból megtalálni egy kiegyensúlyozott, nyugodt életet – írja a mai poszt szerzője, Péter, és azért ha jól belegondolunk, van ebben valami, és aligha van vele egyedül. Ő elég sok mindent hagyott (félig-meddig) a háta mögött Magyarországon, amit kapott, az egy kellemesen…..
Szamiz67 2017.10.18 10:21:28
@Virago_1000: Létezik ilyen idióta ország, ahol a Kormányzat fizetett embereket alkalmaz, akiknek az a dolguk, hogy 'lehülyézzék' az életük egyik nagyon nehéz döntését meghozó, felnőtten, esetleg középkorúan az országot elhagyó százezreket, hogy rosszul érzézékelik a magyar valóságot, pláne a németet, dánt, svédet, osztrákot?
Csak tájékoztatásként, szintén 50-es ember vagyok, aki jövőre már szintén valahol német nyelvterületen fog élni, dolgozni, menekülve az embereket állandóan uszító, mindent elfoglaló korrupt, populista orbánizmus elől, de főleg az összeomló egészségügy és nyugdíjrendszer kilátásai, ill. az egészségügy esetében a jelene elől...
Szamiz67 2017.10.18 13:04:00
@Manka88: Hasonló cipőben járok, hasonló lépésekben gondolkodom. 1 diplomám és egy középfokú német és angol nyelvvizsgám van. Egyrészt sok mo.-i diploma és szakmai háttér nem kompatibilis pl. a német munkaerő piaccal. Ha közgazdász, könyvelő, adótanácsadóként dolgozol itthon, akkor az eltérő adó és számviteli környezet miatt szükséged lesz pár évre és kinti szakmai képzésekre, hogy Németországban regisztrált és szakmailag is képben lévő könyvelőként, adótanácsadóként dolgozhass (jogászok detto). A diplomás állásokra sokkal több jelentkező van, nagyobb hangsúllyal veszik figyelembe a releváns, adott közegben szerzett szakmai tapasztalatot és persze a erősebb a kapcsolatrendszer szerepe is. Továbbá diplomás és persze nagyon sok középfokú, emberekkel érintkező, kommunikáló (call center, kereskedelem, asszisztens) munkakörben nem elég a közép és a felsőfokú nyelvvizsga sem, hanem magabiztos élő (diplomás esetén pedig a választékos tudás sem hátrány) nyelvtudás kell, amit csak nyelvi közegben szerezhetsz meg.
Ezért fogok én is olyan területen munkát keresni, ahol a fejlesztésre váró nyelvtudás nem akkora probléma és csak 1-2 év kint tartózkodás után tervezem, hogy szintet tudok lépni.
Előre bocsájtom, hogy ezek a gondolatok nem lesznek éppen szerencsésszamarasak... Fura módon kibillentem a megszokott optimizmusomból. Tudom, hogy átmeneti ez az állapot, és azt is tudom, hogy néha nem árt megtapasztalni ezt is, de most azt érzem, hogy muszáj kiírnom magamból. Napok óta több…..
Szamiz67 2017.09.28 09:10:44
@bigdata: Gyerekkoromban vidéken az 50 éves nénik (pláne, ha megözvegyültek) már eltemetkeztek a fekete ruháikba és kendőikbe, otthonról ki se mozdultak.
Na most Budapest 50+ -os baráti kör, évente párszor negfordulunk valamelyik belvárosi táncos szórakozóhelyen (és nem a retro partikon, mert azt egyikőnk se bírja), szegény mai fiatalokat sokkalva :) és többségüknél nagyobb életörömmel keveredünk az éjszakába...
Továbbá ilyen-olyan koncert, színház, könyvklub, sokan közülünk képzésekre, másoddiplomás elfoglaltságot szerveznek maguknak, nyelvet tanulnak, nem egy külföldre távozó van a csapatban. Persze öregszünk, de ez teljesen más 'szabályok' szerint megy végbe, mint néhány évtizeddel korábban.
„Bárcsak jelét látnám annak, hogy a vélt vagy valós iszlám fenyegetés hatására egyházaink és híveink szorosabbra zárnák soraikat, szenvedélyesebben keresnék a Szentháromság Isten igazságát és vállalnák a közösséget Jézussal!” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása.  „Amíg időnk van, tegyünk jót…..
Szamiz67 2017.07.10 14:50:34
"Nagyon kevesen képesek józanul és tényszerűen véleményt formálni, csak a két szélsőség, a teljes liberalizmus és az elutasító szélsőséges gyűlölet hangja hallatszik."
@ivangroznij:

A 'teljes' liberalizmus 'szélsőséges' alapelvei (ha jól sejtem, teljes megfelelésben az aktuális magyar alkotmánynak/alaptörvénynek...):

-törvény előtti egyenlőség
-a megismerés és oktatás szabadsága
-vallásszabadság
-jogállam
-a magántulajdon tisztelete
-szexuális szabadság
-szólás és sajtószabadság
-lelkiismereti szabadság

A szélsőségesen elutasító gyűlületnek ezek lennének az ellentétei, a másik véglet?

A tényszerű vélemény formálásra törekvés jegyében a szavak, kifejezések megfelelő használatára is törekedni kellene.
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
Szamiz67 2017.07.07 13:33:41
@dekoninckxx: Ezesetben lelkiismeretes ember nem szavaz., a távolmaradás is véleménynyilvánítás.
Szamiz67 2017.07.07 13:53:43
@Kampfer: Az írás nem a Választókhoz szólt, hanem a Fidesz szavazókhoz (számomra minden biztos pártválasztó hasonlóan necces) , akik nem képesekek önálló, független szavazóként viselkedni, hanem számos negatív tapasztalatuk ellenére is kényszeresen a Fideszre (a stabil MSZP szavazók dettó) szavaznak.
Nekem nincs fix párt preferenciám (van viszont egy stabilnak mondható értékrendem, amelyhez egyik párt sem passzol), ha nincs kire szavazni, akkor nem szavazok, vagy csak azért választok (2006) egy kisebb pártot, hogy ne 2 nagy párt maradjon a Parlamentben.
Egy ilyen nagy pártot, mint a Fidesz el kell néha engedni (ahpgy sajnos a szoci szavazók nem engedték el 5% alá 2010-ben az MSZP-ét) , hogy elinduljon egy belső mozgás, öntisztulás. A pártokat forgatni kell (2010-ben az MSZP teljes leépítése, Parlamentből való kiebrudálása volt számomra a legfontosabb), a beállt hatalmi viszonyok , a százmilliárdok ellopására kialakított céghálózatokat le kell néha bontani, hogy csökkenjen,nehezebb legyen lopni.
Függetlenség, változatos, nem berögzült választás, vagy a távolmaradás, ez a minimum, amit minden Választónak el kell érni, előbb vagy utóbb, ehhez persze nem szabad rettegni a többi választó döntésétől, viszont ki kell menni az utcára, ha egy törvény, kormányzati döntés nem tetszik, ilyesmi....
A szövetséget is meglepte a Debrecen visszalépése..
Szamiz67 2017.06.15 11:40:50
@Imam Khomeini:
"A beszámolóból annyi derült ki, hogy az összes bevétel durván 178 millió forintot tett ki"
TAO támogatás: 102 308 423 Ft
Szponzorációs támogatás: 900 000 Ft
Műhelytámogatás: 3 300 000 Ft
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten támogatta a csapatot, így elég biztosra vehetjük, hogy a tao-kérelemben feltüntetett 15 millió forintos önkormányzati támogatás megérkezett (amúgy magát a Debreceni Hoki Klubot, mint a DJ Team tulajdonosát, az önkormányzat 2016-ban 60 millió forinttal támogatta)"
A debreceni klinikán vezetőként dolgozó barátom a debreceni önkormányzat egyik cégét vezeti (tanszék+kórházi egység), pár éve a Főnix és a Stadion üzemeltetési veszteségeire hivatkozva vettek el tőlük gazdálkodási pénzt, emiatt kellett a munkavállalók bérkeretét csökkenteni.

A jégkorong csapathoz annyi köze van, hogy az önkormányzat költségvetését így is rendkívül megterhelte az aránytalanul nagyra méretezett, kihasználatlan sport és szabadidő létesítmények fenntartása, erre jött rá pl. a professzionális vízilabda, majd a jégkorong csapat szinte kizárólag állami, önkormányzati pénzből való indítása és fenntartása.
A város 3 évig vállalta a MOL indulás rá jutó anyagi terheit,azzal számoltak, hogy sikerül szponzorokat találni, de "A szponzori bevételekre csak úgy, mint 2015-ben, 2016-ban is 40 milliót várt a hokiklub, de ezt a beszámolóból tudjuk, hogy ennek az összegnek a 2 százaléka(0,9 millió) folyhatott csak be" nem sikerült szponzort találni.

Lehet, hogy nálad nem, de nálam összefüggésben vannak ezek a dolgok, csak olyan fejlesztéseknek van értelmük, amelyek organikusan illeszkednek az adott környezet, település teherbíró képességéhez, a helyi vállalkozásokhoz és a környék lakosainak vásárlóerejéhez.
A magyar sportba (amit imádok és követek!) jelenleg mesterséges, bújtatott (pl. irányított TAO pénzek, irányított állami cég hirdetések, irányított államnak beszállító cégek szponzorációja) állami százmilliárdok vannak beöntve, amelyet felhasználva úgy lehet tenni, mintha valós kereslet és pénz lenne focistákra, pólósokra, kézilabdásokra és kisebb arányban/részben, de mint látjuk a jégkorongosokra és több ezres, tízezres csarnokokra.
Egymásra licitálva épülnek a túlméretezett csarnokok, ide jönnek havi milliókért a profi státuszú délszláv focisták, kézisek,pólósok, miközben az elszegényedő magyar társadalom, családok nem tudják a gyerekeiket a versenysportban tartani, mert a nagy többségnek nincs pénze sportszerre, ruhára, utaztatásra.
Nem az intézmények építésével van gondom, hanem azzal, hogy ezek nem gyerekeknek, nem az utánpótlásnak épültek és nem állnak arányban a valós igényekkel.
Nekem pl. semmi bajom a veszprémi, győri kézi csarnokkal, a Groupama arénában többször jártam, szerintem az például teljesen jó méretű az adott környezetben (beleértve a válogatott meccseket is), de Debrecenbe felesleges volt akkora stadiont építeni és Budapestre is túlzás az új Puskás mérete. Inkább álljunk sorba évente 1x,2x egy 20-25ezres stadion előtt, mert nem jutunk be az adott válogatott meccsre, mint félház, negyedház legyen rendszeresen a 60ezres Puskás stadionban.
Gondolkodjunk a hétköznapok igényeivel és racionalitásával, nem lehet mindent olyan kapacitással építeni, hogy majd 5-10-20 év múlva lesz majd itt pár EB mérkőzés vagy olimpia. A gyerekeknek és az amatőröknek kell minél több sportolási, egészségmegőrzésre alkalmas kapacitást építeni és segíteni a nehéz anyagi helyzetben lévő családokban felnövő gyerekeket. (Bocs a terjengősségért, de a kihasználatlan 20.000-es, Uefa 4-es Nagyerdei Stadion és kerítés tövébe járás között lett volna még alternatíva...)
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
Szamiz67 2017.04.05 17:50:28
@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Ja, ja nyomjuk az álhülyét...
A Közép-Európai Egyetem/CEU USA-New-York Állam diplomája nélkül is Budapesre fog jönni a régió legtehetségesebb diákságának egy része...
Új egyesületi tagok, honosítási változások és újabb TAO-s pályázatok A válogatott szakmai stáb javaslatára alapozott egyhangú döntés értelmében a magyar felnőtt válogatottban csak magyar állampolgársággal rendelkező játékosok nevezhetők korlátlan számban egy mérkőzésre. Kettős…..
Szamiz67 2017.03.25 16:36:11
@Uteapu: Nem székelyként/erdélyiként kommenteltem, csak érdekelt, hogy lehet-e ilyen célja a korlátozásnak, mert többször felmerült már témaként az utóbbi 1-2 évben, hogy valami megtört a székely hoki fejlődésében és a problémák egyik oka, hogy nem tudják megtartani, otthon tartani a tehetséges fiatalokat.
Szamiz67 2017.03.25 16:40:15
@Imam Khomeini: Köszönöm, igen ez a (fő)szándék egyértelmű.
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
Szamiz67 2017.01.17 13:18:45
@BluE: A Szovjetunióban szerintem nem művelgettek magánemberek földeket, meg nem tartottak otthon túl sok tehenet, sertést, stb, állatot sem (ez a Kádár rendszer 68-as reform eredménye volt Mo.-on, mármint a háztáji). A központosított termesztés, begyűjtés, elosztás következménye lehetett, hogy a 'paraszt' várhatta mikor jut vissza kenyér formájában a környékbeli földeken megtermelt búza...
Szamiz67 2017.01.17 13:25:09
@M. Péter: Nagyközségben nőttem fel, ott nem nagyon emlékszem száraz kenyérre, mindig gyorsabban elfogyott, mint megszáradt volna. Szombat délben bezártak az élelmiszerboltok, így már reggel menni kellett a friss sütés kirakásakor, de kb. 10 körül kikerült az utolsó sütés is a kemencéből, de az már lutri volt, hogy jut-e belőle. Tejből, kenyérből inkább kevesebbet terveztek a boltban, csak ne száradjon/romoljon meg hétfő reggelig. Húsáru ugyanez, meg kellett kérdezni mikor lesz szállítás, pl. rövid karaj :) , mert a keresett húsféleségek hamar elfogytak.
Hogyan lehet megtörni a jeget egy hosszú út elején? Miért jó az, ha több ezer kilométert utazunk idegenekkel „összezárva"? A BlablaCar közösség Németországba és Ausztriába ingázó utasai meséltek...
Szamiz67 2016.11.30 21:46:42
@Ceruza Peter: Gondolom ezért kell megnézni az autó típiusát, évjáratát, a felöltött képet, továbbá olyan autóssal menni, akinek sok pozitív visszajelzése van.
Szamiz67 2016.11.30 21:56:58
@sunabajnok: Én a nyáron vittem (egy dániai út kapcsán) 2 utast egy Hamburg melletti kisvárosba, A két utas 90 Eurot fizetett, max. 2 órát mentünk megállás nélkül, de ha bárki szólt, akkor rögötn megálltunk. Amit az utasok felróhattak, hogy túlpakoltuk magunkat és nekik kevás hely maradt, elfértek de csak azért mert nagyon csomagot hoztak magukkal.

Egyébként most is van fenn Karácsony előtti 35 Euro/fős út, nem tudom miért kell kamuzni.
A távolsági buszokat nyilván rendesen gyíilkolja a magyar oszkar és a nmezetközi rendszerek is, de az ijesztgetés aligha fogja vissza ezt a piacot.
Miután a melegek mindennapjait és szexuális életét korábban már kiveséztük, épp itt az ideje, hogy beszéljünk a leszbikusokról is. Összegyűjtöttük hát a kérdéseiteket, a legártatlanabbaktól a leggátlástalanabbakig, hogy egyszer s mindenkorra választ találjunk rájuk. Mivel szerkesztőségünknek…..
Szamiz67 2016.11.30 14:02:20
@Kivancsi: Ált.iskola alsó tagozat, olvasás, értelmezés:
"Mivel szerkesztőségünknek sajnos még nincs leszbikus tagja, ezért kedves ismerősünk, Juli segítségét kértük, aki örömmel állt rendelkezésünkre."
Szamiz67 2016.11.30 14:04:09
@maxval bircaman BircaHang szerk: Aki érdektelen témába belenéz és kommentel, az vajon ...?
57 #09 / 30 2016.11.11 08:18:23
D O L G O Z Ó    FELADATTUDAT    Az egészségügybe beleivódott egy rossz stílus - ...nénikém, üljön már le oda! ...menjen már, várjon a sorára! -, amivel az ország lejáratja magát. Önkéntes ápolásom során találkoztam egy pökhendibb nénivel, aki leszúrt, hogy miért megint a reggeli közben…..
Szamiz67 2016.11.12 06:04:34
Beteg és hozzátartozó oldalról van kórházi tapasztalatom és azt kell mondjam, hogy az ápolók elsősorban a rájuk nyomott megoldatlan élethelyzetekkel, az Állam és a hozzátartozók által magára hagyott emberektől 'félnek' , azoktól a betegektől, akik alig képesek kommunikálni, alig-alig jut rájuk figyelem, néha jön be hozzájuk egy-egy hozzátartozó, akkor is csak formálisan letudva, hozzá persze akkor se érve a beteghez, se megetetni, se megtörölni, vagy legalább megfogni a kezét.
A másik ami szomorú változás, hogy a még kommunikálni képes, családi kapcsolatokkal rendelkező rokonokkal is egyre kevesebben tudnak mit kezdeni, amikor ott ül a hozzátartozó az ágyon, akkor is elvárja, hogy az ápoló etesse meg nagyit, nagypapit, fel sem merül egy fürdetés, vagy egy kéz, lábápolás, fogmosás, stb. , már az is nagy dolog, ha rendszeresen új pizsamát hoznak be...
A magyart betegek is megérik a pénzüket, 10 napot töltöttem augusztusban egy heveny gyulladás miatt kórházban, kb. 10 férfi betegtárssal voltam ezidő alatt egy szobában, közülünk 4 betegtársra lehetett számítani, 2 nagybeteg volt, a maradék 4 beteg nagyívbe tett rá, ha a betegtárs segítségre szorult. Ja az meg egy külön téma, hogy a 10 nap alatt soha sem volt foglalt a két közös zuhanyzó egyike sem a reggeli órákban, amikor reggelente kimentem zuhanyozni, miközben a két zuhanyzóra 8 (4-4 női, férfi) szoba, kb. 45-50 betege jutott....
Amikor úgy kell társat keresned, hogy közben gondoskodnod kell gyermekedről, gyerekeidről, akkor nincs könnyű helyzeted. De mire kell odafigyelned, hogy az új kapcsolat boldogságot hozzon, és ne csak újabb problémákat? Hiszen ez egy több szereplős helyzet, ahol a gyerekekre is figyelni kell. Ha egy…..
World tanks jagtiger 2016.11.08 10:25:22
A StuG III sikerével a páncélvadász feladatkörben, a hadsereg vezetése a Harmadik Birodalomban úgy határozott, hogy a meglévő páncélozott harci járművek alvázait használja a páncélvadászok alapjának, amelyek nehezebb lövegeket és vastagabb páncélt kapnak az alaptípusnál. A német páncélvadászoknak…..