Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitalis06

0 bejegyzést írt és 381 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komoly információmennyiség jut el hozzánk az egészséges étkezésről, életmódról. Ennek melléktermékeként gyakran alakulnak ki tévhitek a témában.  Egy országos vízkeménység-felmérés kapcsán derült ki, hogy a vízről is van pár téves vélekedés a köztudatban. Mivel…..
KitchenPorno Az egyensúlytészta 2015.05.25 07:00:00
Tegnap rájöttünk, hogy elfelejtettünk rendesen bevásárolni. Így amikor ránk tört az édességhiány, kénytelen voltam rögtönözni valamit. Ilyenkor nagy segítség az egyensúly tészta, ahol csak egy szabályt kell betartani: annyi liszt, annyi cukor, annyi zsiradék, amennyi a tojás…..
Eperszezon van, addig oké. De hogy esszük az epret? Nyilván úgy, hogy késsel kivágjuk szépen a szárát, majd megesszük. ROSSZ VÁLASZ.Ugyanis ezzel a finom, drága eperből kidobunk egy elég nagy darabot. Ráadásul egy csomó tápanyag is a kukába kerül. Ezzel szemben a helyes…..
A hétvégén 9 ember meghalt, amikor a texasi Wacóban több motoros banda tagjai egymásnak estek ebédidőben, egy autópálya menti zsúfolt bevásárlóközpont étterme mellett. Mintha csak a Sons of Anarchy legdurvább pillanatai elevenedtek volna meg… A történtek kapcsán megnéztük,…..
Annyira szép, színesen zöld most minden kert és rét és erdő. Aki csak teheti a szabadban tölti idejét. Ha enni vagy kávézni ugrik be az ember valahova, a melegedő, napsütéses időben szinte biztos hogy a kinti tereket részesíti előnyben. Viszont sok étteremnek és kávézónak nem…..
Ami mellé legalább még ennyi hátrányt lehetne felsorolni, mint például helytelen viseletét illetően (utcai viseletre, rövid felsővel – tevepatát villantva, narancsbőrrel kombinálva). De mi van akkor, ha rendeltetés szerint edzéshez használják? Hát ez:    1.…..
vitalis06 2015.04.22 08:05:06
@para_noir: angolul a neve yoga legging.
(a yoga pants az bővülő szárú)
„Sedamdeset dva sata” (Hetvenkét Óra) a horvát egészségügy-minisztérium projektjének a neve. Minden, rosszindulatú daganattal diagnosztizált beteg érdemi kezelését – beleértve a sebészeti beavatkozást, a sugárkezelést és a kemoterápiát – három napon belül el kell…..
Mivel a „láb mindig kéznél van”, vagyis komolyabb felszerelés nélkül, nagyjából bármikor lehetőséget biztosít a mozgásra, sokan választják a futást legfőbb sportolási formának. Akár alkalmilag, akár rendszeresen fut valaki, vagy éppen egy versenyre készül, nagyon fontos, hogy megfelelően…..
vitalis06 2015.04.13 02:11:33
@darkmirjam_light: igaz, kitalálták ezt a gyakori ivást, de ha megnézzük a versenysportolókat, akkor senki nem iszik ilyen gyakran. Mi, nagyon kemény kardió edzés esetén is csak óránként ittunk, és se az edző se az orvos se mondta, hogy ez ne lenne elég. Sőt ha olyan edzés volt (pl hosszú futás) akkor gyakran csak azdés végén, kb 2 óra után
“Istenem, Istenem”  - ezek a kiáltások hallható több nyelven azon a felvételen, amelyet a Germanwings fedélzetén, a hátsó sorokból rögzített valaki mobiltelefonnal a becsapódás előtt. A rövid klipet tartalmazó memóriakártyát a mentőalakulatok találták meg, és…..
vitalis06 2015.04.01 11:38:58
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: egyrészt a pilóta fülkéhez egy kis folyosó vezet, nem is fért volna el több utas/segítő, másrészt szept. 11 után minden pilótafülke ajtót megerősítettek, hogy a terroristák semmiképp se tudjanak bejutni kívülről....na ez most visszaütött
A megkérdezettek több mint kétharmada ellenzi a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását - derült ki az Ipsos felméréséből. Ugyanakkor a megkérdezettek körülbelül negyede vallotta, hogy szokott vasárnaponként is vásárolni, míg a megkérdezettek 77 százaléka olvas, tévézik,…..
vitalis06 2015.03.15 15:43:21
@élhetetlen: elmagyarázom.
gyerekeim egyetemista társai, nagyrész vidékiek. Áruházakban dolgoznak, délután/éjszaka. 7 napos ciklusban dolgoznak, tehát a hét bármely napjára beoszthatják őket, hétvégére is (akkor hétközna van a szabadnapjuk). Nem mondhatják azt, hogy ők ne dolgozzanak hétvégén, akkor repülnek, mert egyszerűbb ha mindenki beosztható bármely napra.
Ezzel nagyon nem értek egyet, számtalanszor előfordult, hogy hazamentek volna hétvégére, ,de nem tudtak, mert beosztották őket melózni. És megmondták nekik, hogy semmi gond, kérhetik hogy ne melózzanak hétvégén, de akkor hétközben sem fognak melózni. azonnal ki lesznek rugva
Colorcam Paleo horror 2015.03.12 14:17:05
Nem fogunk átmenni tényfeltáró tudósításokkal foglalkozó blog oldalba, mégis úgy érzem elkerülhetetlen, hogy röviden foglalkozzunk a tegnapi nap folyamán az index.hu főoldalán megjelent cikkel, melyben a NÉBIH ellenőrzést tartott egy Tolna megyei üzemben. Miért? Mivel az…..
vitalis06 2015.03.12 21:11:39
@Sol Durka: hááát nem kérdéses, a videoban jól látható hogyan csinálják. bottal se piszkálnám
Javában tart a farsang, egészen pontosan hamvazószerdáig (azaz még egy hétig) temetjük a telet, készülünk a tavaszra, és a keresztény ünnepkörön belül a húsvét előtti böjti időszakra is.  Maga a karnevál Itáliából ered, csaknem ezeréves az a dokumentum, amelyik…..
Megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik egy otthon legfontosabb pontja. Vannak akik a konyhára esküsznek, de sokaknak az ebédlő, azon belül is az ebédlőasztal jelenti a családi élet központját. Megint mások kisebb és meghittebb helyiségeket preferálnak, amiket magukra…..
Újra transzatlanti járatok indításáról beszélnek a Ryanair vezetői. Nem semmi lenne, ha valóban 100 euró alá nyomnák az átlagos jegyárat, de ehhez az kellene, hogy be tudjanak szerezni olcsón egy nagyobb széles törzsű flottát és az sem árt, ha tartósan alacsonyan marad az…..
Konyhasziget Kedvencem: Dánia 2015.01.19 21:22:33
A helyzet az, hogy már régen odavagyok a dánokért. Az oktatási és szociális rendszerük vitán felül magas szinten áll, imádom filmjeiket, sorozataikat, szeretem a dán sört, nem beszélve az ország építészetéről, formatervezési és az ebből következő lakberendezési…..
  Tésztával,rizottóval,vagy akár polentával is tálalhatod.Én jobban kedvelem friss ciabattával tunkolni!!!..
A 77 éves Jack Nicholson attól fél, hogy szerelmi románcokban bővelkedő élete végére magányos marad. A színész azt nyilatkozta, úgy érzi, múltja túlságosan is meghatározza azt, hogy mit gondolnak róla a nők. A hír kapcsán most lássuk, kik voltak az Oscar-díjas színész…..
Sólet - ahogy azt az apukám csinálja Szerintem minden családban van egy-két alap étel, amit a mamák, a nagymamák vagy esetleg a nagypapák szoktak rendszeresen elkészíteni, és amelyeknek az íze gyermekkorunktól ott van a szánkban, amik előhozzák a legjobb emlékeket. Nekem is sok…..
Érdekes, bár nem különösebben meglepő eredményt hozott egy nemrég publikált felmérés, amelyben 500 családi ház tulajdonosát kérdezték meg arról, hogy eddig milyen energiahatékonysági beruházásokat végeztek el ingatlanjaikon. Kiderült, hogy a válaszadók 11 százaléka…..
vitalis06 2014.11.28 09:54:46
@incanto: 1 millió volt, de 75% támogatás volt hozzá pár éve. 8kwp, ha jól emlékszem kb 40 m2. Szerencsére a tetőszerkezet eredetoleg cserépre volt tervezve, ami le lett cserélve zsindelyre, így azt nem kellett megerősíteni
vitalis06 2014.11.28 10:02:17
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: megnéztem, így első keresésre 3kWp van komplett rendszerben 1.7 ért most. És szerintem most is lehet rá támogatást igényelni
vitalis06 2014.11.28 10:14:55
@incanto: paks is kell azért, mert tél is van, de az biztos, hogy erre is kéne támogatás. Bár ahogy itt a homlokzati hőszigetelés, nyílászáró stb árakat nézem még még ígyis megéri, a geothermikus fűtés is, mert lehet hogy csak 20 év alatt térül meg, de független vagy mindenféle orosz és ukrán gázoktól, áremeléstől...stb
Rengeteg filmnél lehet tapasztalni, hogy mennyit számít egy jó lezárás. Néha javít, néha ront rajta, de még gyakrabban teljesen átértékeli az addig látottakat. Nem egyszer mondogattam magamban mozizás közben, hogy "a befejezésen fog itt múlni minden." És van úgy, hogy a jól…..
Nem csoda, hogy olyan maga színvonalú a francia desszertkultúra, ha még külön védőszentje is van. Egy nagyon extravagáns desszert Barcelonában, amit a terítőről kell enni, miután lehajította az - előzőleg telepingált - asztalra a lényeget a felszolgáló! [Pár napig…..