Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almare

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napra pontosan két évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő. Azóta rengeteg minden történt (erről majd kicsit később) a bloggal és körülöttünk az országgal, Európával is. Születésnapi poszt, némi feltárulkozással. Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
Az utóbbi időben ugye nem futhatok. Ezt néha jól viselem, néha viszont kezd az agyamra menni. És nem is csak a futás hiánya, hanem az is, hogy nem nagyon találkozom futótársakkal, gyakorlatilag az UB óta nem láttam úgy igazán futókat. Még abban sem volt szerencsém, hogy legalább…..
almare 2012.12.05 20:10:55
Legutóbb ott hagytuk félbe tableno történetét, hogy megérkezett az egyetemre. Mint a folytatásból kiderül, az eddigi megpróbáltatások gyenge előhangjai voltak egy két és fél éves kalandnak, benne magukból kivetkőző japánokkal és persze A Harmónia és A Kölcsönös Tisztelet…..
Japánba látogatunk ezzel a poszttal, méghozzá tableno vezetésével, akinek kalandjai első részét olvashatjátok az alábbiakban. Felhívnánk a figyelmet a un-ortodox (elnézést...) megoldásra, mellyel kijutott Tokióba. „Szóval az úgy volt, hogy 2002-ben mindenből elegem lett. Na…..
Futok. Veszteség 2012.10.20 09:06:20
Nagy visszhangja volt annak a bizonyos posztomnak. Azt gondolom, összességében jót tett a poszt, azonban van benne személyes veszteség. Nem, nem a DK Team. Hanem a csapattársam, Gergő. Mikor elkezdtem futni, egy évig egyedül futottam, aztán jött a 2011-es UB, amivel bekerültem egy…..
almare 2012.10.24 19:54:19
@hegymenetben: ez nagyon jó.
Ahogy írtam múltkor, voltam térdultrahangon, pont egy hete, ahol kiderült, hogy kezd kopni az üvegporc a térdemben. Új szóval lettem gazdagabb: a címben olvashatjátok, bonyolult lenne még egyszer leírni (amúgy remélem, ilyen módon nem sok szó kerül be majd a szókincsembe). Még…..
almare 2012.10.19 21:16:43
@csiripiszli12: az könnyen lehet, de csodálkoznék azért, ha az UB-ra nem tudnál edzeni. de persze orvos dönt.
almare 2012.10.19 21:28:09
@csiripiszli12: tudom, de szerintem az se reménytelen. ha meg nem tudsz rá felkészülni, lesz még jövőre is, térded meg csak kettő van, sőt oldalanként csak egy :) a térdprotézis pedig nem terhelhető úgy, mint egy egészséges ízület :) dehát nem kell ezeket elmondanom, úgyis tudod.
almare 2012.10.22 22:28:21
@csiripiszli12: van ilyen orrcsipesz, amit az orrodra tudsz rakni, és akkor nem megy bele a víz. ha megyünk majd a tízpróbásba frissíteni a téli futóruhatáram, tudsz venni.
Futok. Hova tűnt egy poszt? 2012.10.15 21:50:40
Nem bírok nem szólni. Ma egy futótársunk írt egy hozzászólást a fészbukon a futótársak csoportba, meg a DKTeam-csoportba is. A hozzászólást mindkét helyről kimoderálták. (FRISSÍTÉS: 2012. 10.16., 2:40: A futótársak csoportból a szerző kérésére törölték a posztot. A…..
almare 2012.10.19 09:12:06
@m.Era: itt már nem arról van szó, hogy ki tudott micsodát. ha egy vita így elmérgesedik, akkor soha nem az a konkrét eset az igazán probléma, hanem az egész helyzet mögött meghúzódó feszültség, és azon lehet elgondolkodni utólag, mindkét félnek, hogy ő mivel járult hozzá ahhoz, hogy ez a helyzet kialakult.

hogy van az, hogy van, aki megengedi magának azt, hogy minősíthetetlen stílusban, a "pozíciójával" visszaélve vagdalkozik jobbra-balra, a zárt körön kívül is (arról meg inkább nem beszélek, hogy az indulatok hogyan gerjesztődtek a csoporton belül, mert azokra, amiket Timi fent idézett a frissítésben, meg azokra, amiket nem, nem mentség a felajzott lelkiállapot), más pedig úgy érzi, hogy nem mondhatja el a véleményét, és még a saját blogjában is megkérdőjelezed azt a jogát, hogy elmondja azt. ami egyébként már rég nem a DK teamről szól, hanem általános emberi dolgokról, és Timi legutóbbi fenti kérdése az egész futótársadalmat is érinti.

a konkrét vita már nagyrészt lezárult, nem kéne újra elkezdeni, inkább azt kéne meggondolni, hogy legközelebb hogyan lehetne jobban csinálni.
almare 2012.10.19 09:49:16
@m.Era: ismétlem, már nem arról van szó, hogy a két csoport között miért volt a szakadás (én erről egyébként sem tudok véleményt mondani, mert nem ismerem a helyzetet).

a második bekezdésemben a lényeg elsősorban a hangnemre vonatkozó (inkább költői) kérdésem volt, szerintem ezen kéne elgondolkodni mindenkinek, aki érintett.

abban igazad van, hogy a blogbejegyzés alatti kommentek nem fognak tisztázni semmit, és én sem gondolom, hogy bárki jön majd mea culpázni. valóban sokkal mélyebb konfliktusokról van szó.
almare 2012.10.22 09:58:00
@Taxina: azt gondolom, nem neked kéne mea culpázni, és ha így értelmezted, amit írtam, azt sajnálom, mert nem rád gondoltam, hanem azokra, akik olyan stílust engedtek meg maguknak, amilyet. nem várom és nem is hiszem, hogy azok közül bárki is olvassa ezt a blogot, és elnézést kér a hangnemért, és abban egyetértek Erával, hogy egy konfliktust nem lehet blogkommentek keretében megoldani. mindenkinek belül kéne megoldania, mert a közös kommunikáció már nem megy. azoknak is, akik azt a hangnemet megengedték maguknak.
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..
almare 2012.08.27 07:48:53
@édeseim: +1 a hangnemmel kapcsolatban.
almare 2012.08.27 13:31:16
@VíziLó: Mennyire igazad van! Én így hoztam fel az angolomat kb. középfokról felsőfokra és tovább. Egy darab nagyon jó nyelvtankönyvet tanultam végig két munkafüzettel, minden nap legalább egy óra angol, plusz ami érdekelt, azt angolul olvastam a neten. Most már fordítóként dolgozom, elég speciális területen (persze a nyelvhez is hozzátettem azóta).

Most a franciát igyekszem gyakorlatilag a nulláról megtanulni, úgyhogy én is köszönöm a konkrét tippeket.
Ma Svájcba visz utunk, ahonnan Flow küldte el tapasztalatait (a Facebookon, mert hát így is lehet, ugye...). Írása (mely remélem, csak első a sorban) nem túl hosszú, de érdekes információkat tartalmaz. Hát lássuk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Mostanában megint nyűgeim vannak a cipőmmel vagy részben a cipőm miatt, így aztán úgy döntöttem, hogy veszek egy új cipőt. Két körmömnek a szekszárdi lejtők tettek be egy kicsit, a térdemnek meg egy tempósabb rakparti kör. Az volt az első ötletem, hogy biztos mégiscsak kicsi…..
A közeljövőben két versenyem lesz: jövő héten a keszthelyi félmaraton az utolsó lesz a tavaszi félmaratonok sorában, utána meg jön a Kékes. Ha most neveznék, utóbbira nem neveznék, de már beneveztem, így aztán jöjjön, aminek jönnie kell, pláne, hogy a rajtszámom amúgy…..
almare 2012.05.24 22:05:18
Tavaly a Vivicittá volt a szülinapi futásom, idén a bécsi félmaraton. Rendkívüli verseny volt ez, pedig nem készültem rá külön, csak így örömfutásnak szántam a sok tavaszi verseny között. Végülis az is lett belőle, pedig ha csak az eredményt nézem, lehetnék elégedetlen.…..
almare 2012.04.20 21:45:22
@csiripiszli12: persze, nem is azért írtam, hogy cenzúrázzál ön, csak meglepődtem, hogy ilyenek is megfordultak a fejedben, mert nem kéne. de majd ha legközelebb is megfordul, írd csak le, aztán majd mindenki jól megírja, mit gondol a dologról :)
Futok. Nők: a futás kisebbsége 2011.09.19 08:13:00
Szóba került Pozsonyban a Coca Cola női futás, és Iramszarvasnak volt egy felvetése, hogy kíváncsi lenne, mit szólnának az emberek, ha lenne egy tisztán férfi futás. Az én első reakcióm engem is meglepett, érezhető indulattal reagáltam rá. Valami olyasmit mondtam, hogy ha jól…..
almare 2011.09.19 21:46:28
@csiripiszli12: érdekes ez a cikk, amit belinkeltél. az biztos, hogy a férfiak teste jobban a futásra van kitalálva, mint a nőké (vagy hogy van ez a mondat) és lehet, hogy a Q-szög csak az egyik tényező ebben. meg ez nemcsak fizikai dolog, hanem pszichés is, a versenyszellemre, győzni akarásra meg hasonlókra gondolok.
a családdal kapcsolatban meg egyetértek NJocóval.

@BRandom: @csiripiszli12: azt nem hiszem, hogy a női ruházat olcsóbb, mint a férfi, de ha netán az is, akkor is: a női ruhatár általában több részből és kiegészítőből áll (pl. ott vannak a harisnyák, az egy összetett dolog!), és általában az embernél a női egyed a díszesebb tollú, ami elég bonyolulttá teszi a dolgot :)
almare 2011.09.20 09:29:09
@NJoco: igen, ebben igazad van. egyébként az nekem is eszembe szokott jutni, hogy annak idején Európában a rokokóval teljesen normális volt a finom rózsaszín, lila, világoskék meg mindenféle púderszín a férfiakon, meg a fodor, csipke és hasonlók (persze a jómódúakon, akikről festmények készültek, például). bezzeg Karinthy a XX. század elején már arról írt, hogy a férfiak ruhatára öt darab fekete cső, kettő a karoknak, kettő a lábnak és egy a törzsnek :)

én megnéznék egy piros öltönyt, ha jó minőségű a ruha és szép a szín... emlékszem még a 90-es évek két trendszínére, a püspöklilára és a mustársárgára. önmagában egyik se rossz, férfiakon sem, de azok a műszálas anyagok, amiken ezek meg bírtak jelenni...
almare 2011.09.20 10:08:24
@NJoco: a smink tényleg túlzás :) én szeretem a színeket, és szerintem jobb lenne, ha a férfiak bevállalósabbak lennének, ha nem a púderszínekkel kapcsolatban (bár én azt is el tudnám viselni), akkor legalább az élénk színekben. szóval például piros, igen :)

@Eufemia: én a versenyeket nem is igazán versenyeknek fogom fel, inkább olyan alkalmaknak, amikor kivételesen sok emberrel futok együtt, mert egyébként én is egyedül futok. nekem néha jólesik, hogy sokan vannak körülöttem :)

@azilinha: hát, ahogy olvasgattam a futóblogon az eredményeidet, azt azért nem mondanám, hogy nem nyújtasz valami remek teljesítményt... :) szerintem pont azért, mert a férfiak teste inkább van kitalálva a futásra, mint a nőké, eleve nem lehet a két teljesítményt összevetni. és ez rendben is van így.
Futok. Pozsonyban futottunk 2011.09.18 18:41:00
Amikor meghallottam ennek a versenynek a hírét, fellelkesültem, éjszaka futni külföldön egy még ismeretlen városban tökjó lehet, a táv is teljesíthető, kb. 9 kili. Ráadásul jó társaság kezdett szerveződni, BRandom és Iramszarvas köcsögtársaim mellé Simone Lewis csatlakozott…..
Orfeum A pesti dal 2011.09.14 15:20:00
A mai posztot Csáth Géza írta. 1909-ben jelent meg a Nyugatban: A pesti utcákat nem a csárdák látják el zenei anyaggal. A Nagy-körúton, Tisza Kálmán-téren és a Rádai utcában az éjfél után hazatántorgó lumpok immár nem azt a virágot siratják, amelyik "elhervadt a…..
almare 2011.09.16 10:00:41
@csodadizőz: mindenképpen fogok jönni még, nagyon feldobták a dalok a tegnap délutánomat, annyira, hogy még kommenteltem is, ami ritka szokásom :)

az az időszak nagyon pezsgő volt szellemileg, az új irányzatok a művészetekben, tudományban, rengeteg remek koponya, a mindennapi élet változása stb. stb. a nyugati kultúrában az egyik "kedvenc" korszakom, ha nem a legkedvesebb.
Futok. Lebuktam, avagy jó a póló 2011.09.13 22:18:16
Múltkor, mikor mentünk a Kopaszira, lebuktam. Mivel már nem volt időm hazamenni az órám után, kénytelen voltam annál a cégnél átöltözni, ahol tanítok. Nem volt belőle gond, jóban vagyunk, csak azért kicsit fura érzés volt, nem keverem általában a munkát a nem-munkával. Aztán…..
almare 2011.09.14 20:38:58
@csiripiszli12: bátor vagy ezzel a tegnapi futással, én biztos nem mertem volna elmenni, de tök jó, hogy jól sikerült és nincs gond a térdeddel.
almare 2011.09.15 07:57:22
@csiripiszli12: ó, ezt nagyon megértem. ebből nekem is kezd elegem lenni, és nagyon nem tesz jót a motivációmnak, hogy finom legyek. ez magyarul azt jelenti, hogy az állandó sérülések miatt kezd elmenni a kedvem a futástól, pláne, hogy május vége óta, mióta bejött a meleg, alig volt olyan futás, ami igazán jólesett volna.
almare 2011.09.15 09:57:15
@csiripiszli12: pont most vasárnap lesz egy éve, hogy elkezdtem futni... és ősszel nem volt gondom az időjárással. úgyhogy ha sikerül magam összeszedni és lemenni, akkor remélem, már nem lesz gond. tegnap nem sikerült, de ez még nem jelent semmit.
a versenyek nekem is segítenek, de valami olyan távot kéne kinéznem, amit nem a versenyen futok először. meg megvárom az órarendemet, mert ha pont azon a hétvégén kell szakképzésen ülnöm,akkor lőttek Siófoknak.
MC Markocsán küldte be az alábbi levelet: Az egész úgy kezdődött, hogy fájt a térdem. Erről beszélgettünk a Futóklubban, mikor odalépett hozzám és segítőkészen egy számomra ősinek tűnő gyógymódott javasolt: tegyek agyagot a térdemre amolyan borogatás szerűen, szépen…..
almare 2011.09.14 20:04:14
@angelday: köszi a linket, AD, én csak később kapcsolódtam be, és így könnyebben tudtam segíteni.
szerencsére már sokan írtak előttem sok mindent, így nekem nem kell. én is szeretném, ha időnként hallanánk arról, hogyan megy Jani sora.