Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrStrato

41 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már szokásomnak lehet mondani, hogy a szerepjátékkal kapcsolatban megfogalmazok fogadalmakat az új évre. Ami a tavalyi fogadalmakat illeti, nagy sikerről nem beszélhetünk. A szerepjáték fejlesztéssel teljesen leálltam, inkább a meséim előkészítése vette el időmet. Az LFX-en többet szerettem…..
Nem túl szimpatikus, amikor az ember saját magát dicséri, de szerintem atomjó lett az idei első vendéges podcastadásunk. Persze ez nem nekünk köszönhető (Grath, ülj közelebb a mikrofonhoz!!!), hanem vendégünknek, Képes Gábornak, akinél többet kevesen tudnak a magyar informatika történetéről...
MrStrato 2016.01.18 13:34:30
(Akkor is olvasd el, ha nem szoktad hallgatni a podcastet! Köszi!) Végére értünk a múlt év besztofjainak, visszatérünk a szokásos ügymenetbe, ami rögtön egy új Checkpoint Mini adást jelent. Illetve nem is olyan szokásos az ügymenet: többen jeleztétek, hogy a podcast műfaja annyira nem fekszik…..
Átok ült a múlt heti podcastadáson, ami abból is látszik, hogy múlt héten nem is volt adás. Múlt keddre szerveztünk felvételt, de Grath aznap elgyötört hangon hívott, hogy bekapott valami vírust, és nem nagyon tud kimozdulni a lakás legkisebb helyiségéből. Pénteken aztán…..
Egész népszerű lett videojátékos podcastünk; az elején még ezer hallgatásnak is nagyon tudtunk örülni, de most például az esportos adás már 3500 fölött jár (plusz iTunes). Ezt nagyon köszönjük, viszont elég vegyes visszajelzések jönnek azt illetően, hogy milyenek legyenek az…..
A fél gémerközösség Fallout-lázban ég, ahogy közeleg a Fallout 4 premierje, mi is egyre gyakrabban beszélünk a szerkesztőségben a sorozatról. Tegnap például Klág kollégával - tudjátok, a medvepulóveres ember (bár mostanában inkább rókapulóveres) - dumáltunk arról, hogy…..
Idén rendszeren érkeztek olyan hírek Amerikából, hogy az asztali szerepjátszás ismét fellendülőben van. Megfigyelhető egyfajta hullámzás a szerepjáték sikerességében. A 80-as évek elejének nagy szerepjátékos robbanása után, az évtized második felében visszaesés…..
Legkedvesebb szerepjátékaim 10. helyezett: Savage Worlds A Savage Worlds egy méltán sikeres univerzális rendszer. Mindenkinek tudom ajánlani, ha harc központú játékot játszanál, és nem akarod elbonyolítani. Alapjaiban egy nagyon egyszerű rendszerről van szó. Egyes…..
Legkedvesebb szerepjátékaim 5. helyezett: Dungeons & Dragons Elsősorban az AD&D 2. kiadás, amivel kezdtem, de ide értek bármi hasonlót, pl. a Kard és Mágiát is. Bővebb magyarázatot nem igényel...
MrStrato 2015.07.28 14:44:27
Legkedvesebb szerepjátékaim 3. helyezett: Call of Cthulhu és Trail of Cthulhu Rendben, ez egy kis csalás lesz, hisz itt két játékról van szó. Igaz, hogy kettő a rendszer, viszont egy a forrás, egy a környezet,  egy a hangulat. Az utóbbi tíz évben részemről a Gumshoe rendszer…..
Az 1980-as években egy Erick Wujcik nevű szerepjáték tervezőben felmerült az ötlet, hogy a szerepjátékhoz nincs szükség kockára, se semmilyen véletlen generáló eszközre, amit ugyan sokan kétségbe vonnak, de szerintem teljesen igaza van. A dolog azért is különös (számomra),…..
Az alsótagozatból a felsőtagozatba lépés egyik biztos jele, hogy az ember már nem kalózos szemfedőket firkál a tankönyvekben a fotókra, hanem pöcsöket. Vannak, akik ezt később sem növik ki, a péniszrajzolás a közösségi tartalom része a videojátékokban is. Volt ezzel elég…..
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
IDDQD A THQ csődje jó 2013.01.08 11:41:25
Pontosan fogalmam sincs, hol tart épp a végjáték a THQ ügyében, de mondok valamit: én örülök, hogy a földbe állt az a szar cég. Hopp, pillanat, mielőtt nagyon belemelegszünk abba, kinek és mit csináljon az anyja, elmondom, hogy nem a játékokat összehegesztő fejlesztőcsapatok…..
Loot Perspective 2012.12.15 13:00:26
Elkészült a Perspective, ami egy igen érdekes ötvözete egy first person nézetű játéknak és egy 2D platformernek. Adott egy kis kék emberke, aki a kék színű elemeken tud ugrálni, a narancssárga felületek érintésétől pedig meghal. A játék során váltogathatunk aközött, hogy…..
Loot Miért jó a Minecraft? 2011.08.06 23:36:00
Régóta látok híreket és videókat szerte a neten a Minecraft című játékról, de ezidáig nem éreztem semmi csábítót arra, hogy kipróbáljam. Soha nem tűnt túl érdekes játéknak, így nem is nagyon tettem érte semmit, hogy kiderítsem, miért akkora a felhajtás körülötte. A…..
Loot Project Giana 2012.07.31 10:44:04
A C64-es éra egyik nagy sikerű játéka, a The Great Giana Sisters új életre kel. Bár az eredeti játékot készítő Spellbound stúdió feldobta a bocskort pár hónappal ezelőtt, a legénység átevezett a Black Forest Games nevű hajóra, melyet teljes egészében maguk…..
Loot Unmechanical előzetes 2012.07.15 21:06:00
Egy hangulatos kis előzetes jelent meg a Talawa Games és Teotl Studios berkeiben készülő Unmechanical című játékhoz: A játék augusztus 8-án érkezik PC-re, és egy héttel később iOS-re...
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
MrStrato 2012.07.11 10:49:01
Loot LEGO Minecraft 2012.06.17 15:57:00
Már kapható a LEGO webshopjában a Mincraft ihlette készlet, mely nagyon sok apró elemből áll, s így inkább csak a játék hangulatát adja vissza, mint kreatív hajlamaink kibántására ösztönözzön. A 10 éves kortól ajánlott készlet szinte csak a legegyszerűbb LEGO elemekből…..
Loot Ballagási Indie Royale 2012.05.30 22:55:00
A legújabb Indie Royale akció ma indult. A csomagban található 5+1 játék a következő: The Void: Steam (PC), Windows, Desura Dead Pixels: Windows, Desura (Indie Royale exkluzív PC megjelenés) The Ship: Steam (PC) (2 további elajándékozható Steam kulcs is jár hozzá) 1000…..