Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RomBold! (törölt)

0 bejegyzést írt és 873 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kigondoltam Adj neki, RámbóMato! 2012.12.28 17:07:51
A Kigondoltam! progresszív Tudományos Kutatóközpont Társadalom- és Gazdaságtudományi tagozata nagyszerűen együttműködött a A Kigondoltam Tudományos Kutatóközpont Genetikai laboratóriumával és létrehozta Rámbó és Matolcsy genetikai ötvözetét. A dolog sikeréhez köszönjük…..
RomBold! (törölt) 2012.12.29 11:11:25
@Commandante Jayasuriya: Azt tudtam, hogy lesz egy gzdazsákilag impotens személy, aki ellenben földrajzból és biológiából kivénhedt szobatudós szintre fejlődött, és a hazugrádióból szerzett bulváros tőzsdehírekre alapozva belém fog kötni, azt viszont nem sejtettem, hogy ez te leszel.
Egy szóval sem mondtam, hogy a zsiráfok malájföldön élnek, csak azt, hogy a zsákos zsiráfszar maláj tulajdon. Ez azért van, mert ahogy a csigazabálók felvásárolták nálunk a győri édest, meg egyéb ribancokat, úgy a malájok felvásárolták Kváziföld nagy részét, és Belga Kongát is szinte hiánytalanul, ezért tart itt ez a szájbakurt makrogazdaság, hogy a cibakházi piacon a drávapiski csodarabbi áldásával kínai származású, de már csak magyarul hadováló romungrók árulják a gyanútlan lipóciai proletárnak olcsó krumpli helyett a még olcsóbb maláj tulajdonú, de természetesen orkok által Kváziföldön bányászott zsiráfszart. A hét nyelven beszélő termékismertető egyébként kitér arra is, hogy a termék nyomokban orrszarvúszart is tartalmazhat, és földimogyoró valamint kopi luwak illetve kópé lovak jelenléte sem kizárható.
RomBold! (törölt) 2012.12.29 13:01:14
@Commandante Jayasuriya: Azt konkrétan nem... de nagyszerüen tudok fütyörészve körmöt reszelgetni, miközben nyilvánvaló hülyeségeket beszélek.
RomBold! (törölt) 2012.12.29 19:45:03
@szanalmas: Rendben van.

"Elemezzetek, bazmeg!"

Elemezni annyit jelent, mint analizálni. Sóvárgó hangú könyörgésedet tehát a közérthetőség érdekében átírhatjuk így is:

"Analizáljatok, bazmeg!"

Klásszikuss irodalmi műveltségem kikényszeríti belőlem annak felismerését, hogy epekedő fohászod erősen szexuális töltetű. Valójában azt szeretted volna mondani, hogy:

"Análisan izéljetek, basszatok meg!"

Igazán romantikus hangulatban vagyok ma, éppen ezért csak azt válaszolhatom, hogy elemezzen téged a rádiházi csődör a pajkos egyluku furulyájával!
magyar-magyar szótár hideg 2012.12.26 06:25:19
"Nagy a hideg, ugye, öreg?"-kérdezi a katonatiszt a sátra nyílásában üldögélő öreg cigányt. "Te tudod, te vagy kint!"- válaszolja a cigány. /régi ludovikás tiszti anekdota Dr Esterházy Mátyás gyűjtéséből/ Téli hajnal. Minta Béla buszsofőr beprogramozta az…..
RomBold! (törölt) 2012.12.28 10:54:24
@Marie-Antoinette: Azt hiszem, még nem hülyéztelek le direktben, de most megteszem: hülye vagy.

Nem röhögtelek ki, és nem néztelek le. Az, meg, hogy egyformának próbáltál rajzolni minket Szótár úrral, csak mert néhány dologban egyetértünk, az nonszensz. Ő bevallottan autóbuzi, tehát akár az is igaz lehetne rá, hogy szarni is autóval jár, de tartok tőle, hogy pont az autóbuzisága miatt nem használja az autóját piszlicsáré pár méteres utakra. Nekem meg nincs is autós jogsim. Egy időben motoroztam, és még fogok is, de a mostani életembe nem fér bele.

Amikor hordáról beszéltem, akkor csak a felállásról, a formáról beszéltem. Vannak előnyei, vanak hátrányai, és bizonyos célok eléréséhez pont jó.
Tisztában vagyok vele, hogy az emberiség nagy része szereti a zenét. Az hogy én nem, az az én magánnyomorom. Aki szereti a zenét, azt a zene átlendítheti a holtponton. Engem régebben amikor bringáztam, akkor az szokott átlendíteni a holtponton, hogy kialakítottam egyfajta speciális tudati állapotot, amiben a fölösleges, zavaró dolgokat tompítottam, a fontos dolgokat kiélesítettem. Hosszú lenne ezt elmagyarázni, de azt hiszem, 8-10 órás, 200-270 km hosszú utakon volt időm megtanulni, hogy hogyan küzdjem le a holtpontot. De hagyjuk a pedálozást, mert mindjárt eljutok a hosszútávfutó magányosságához, az meg nagyon tré.

Elkövetted azt a hibát is, hogy mivel pontosan tudod, hogy egy undorító dagadék vagyok, ezt vetted kiindulási alapnak, és megvádoltál azzal, hogy elméleti ember vagyok, és tízszser járatlanabb vagyok a témában mint te. A baj csak az, hogy fiatalabb koromból vannak olyan tapasztalataim, amiket ma már nem tudnék megismételni, de azért támaszkodhatok rá. Például előfordult, hogy egy öbölátuszásnál 1200-1300 méternél kimentettek, ezen jól felhúztam magam, és két héttel később versenyen kívül, éjszaka, egyedül leúsztam a távot. Mindig is volt súlyfölöslegem, bár lényegesen kevesebb, mint most, azért volt idő, amikor napi rendszerességgel róttam a köröket egy elvadult focipálya körül.

De ezt inkább hagyom, mert csak a sértettség beszél belőlem.

Nézzünk inkább valami olyat, amiben otthon vagy, és amiben megint csak azt hiszed, hogy fingom sincs róla. Vegyük a jógát!

Jógánál ugye a terembérlet csili-vili gép elég elképzelhetetlen.

Jógázni hordában elég bevett szokás. Még keleten is. Mondjuk mifelénk elég gyakori, hogy speciális jógazenére jógáznak, tőlünk nyugatabbra ez még gyakoribb, szinte kötelező. Ezzel szemben egy Everestet, kínát, tibetet, indiát, pakisztánt és a fél arab világot megjárt ismerősöm arról számolt be, hogy mennyivel jobb az, amikor jógázás közben az erek surrogása adja a ritmust, a lélegzetvétel adja hozzá a kontrát. Nincs tehát semmi baj a hordaedzéssel, lehet azt többféleképpen is csinálni.

És ha menő akarsz lenni, akkor jógázhatsz kisebb csoportokban is, vagy mekkora kibaszott nagy megtiszteltetés már az, amikor egy mester veled kettesben végzi a gyakorlatait, és mi kell ahhoz, hogy csak te végezd a gyakorlatokat, ő pedig csak álljon melletted, és csendben nézzen, és a hibáidnál leállítson, és korrigálja a miliméternyi eltéréseket a mozdulataidban. De nézhetjük azt is, hogy mennyire más hangulata van annak, amikor végig instruálják a gyakorlatot, mintha egy istenverte jóga-DVD menne a háttérben, vagy amikor csak a gyakorlatok neve hangzik el, vagy amikor az sem... amikor csend van, és mégis az egész horda harmónikusan mozog együtt.

Még mindig él az a mondatom, hogy ha valóban érdekel, akkor megbeszélhetjük, de ha abból indulsz ki, hogy lenézlek, hogy kiröhöglek, hogy ki akarlak oktatni, vagy simán csak trollkodni akarok, akkor marad az, hogy nme vagyok a keresztanyád.
RomBold! (törölt) 2012.12.28 11:07:34
@magyar-magyar szótár: A lassúságot pedig eleve nem a mi európai mértékünkhöz szabják.
Egyszer egy kungfus fazon magyarázta nekem: ha stopperrel mérem az én mozdulataimat, és az övét, akkor az övé a gyorsabb, de ha kibaszom a stoppert a kukába, akkor kiderül, hogy én kapkodok, ő meg lassan végzi a gyakorlatot, ugyanis az ő mozdulatai sokkal lassabbak, mint a gondolatai, és uralja a mozdulatot, de ha akarja, akkor az idejébe még belefér az is, hogy önmagán röhögjön, vagy a külvilágot csodálja, például azt a sárga-fekete pókot, amelyik most szövi a hálóját két gilisztaűző varádics közé... én meg kapkodok, sietek, és nem bírom kontrollálni a mozdulataimat, nem röhögni, de még csak kivülről látni magamat... az sem megy... és mert a csóri pókot keresem, pedig a hátam mögött van, tehát nem is láthatom... szóval most már végképp kizökkentem az időből, térből, harmóniából és a mozdulataim gyorsabbak lettek, mint az elmém...
A mai nap közel másfél órás gyakorlása a fejlődésem szempontjából annyi, mintha meg se mozdultam volna
RomBold! (törölt) 2012.12.28 11:28:52
@magyar-magyar szótár: Ja, azt kifelejtettem, hogy azért az eszköznélküliséggel csak óvatosan! Gyakran használnak olyan dolgokat, amik nekünk európaiaknak elsőre eszköznélkülinek tűnnek. pl egy guggoló mozdulat vége ott van, ahol az öv leér a porba. Persze csak akkor, ha az öv megfelelő hosszú, és megfelelően van megkötve. És igen, ha már sokezredszer csinálja, akkor megy öv nélkül is, és miliméterre ugyanott állítja meg a mozdulatot. De eszköz lehet egy fal, vagy egy domboldal is. És azért vannak bőven eszközeik nekik is, sőt még célszerű gépeik is.
www.youtube.com/watch?v=7y7euUoPaLw

Egyébként az európai, sőt az amerikai fitnessziparban is tapasztalható egy trend, ami az eszköznélküliséget preferálja, de amíg a tömegember az erőedzéshez leginkább a fekvőpadot és a böszme nagy kétkezes súlyzókat kapcsolja, addig nem nagyon lehet elhitetni vele, hogy erőfejlesztésre az okosan válogatott jógagyakorlatok is jók. Ekkora szakadékot agyban lehetetlen megugrani.
Kigondoltam Visszatekintés 2012 2012.12.27 06:06:00
Így év vége felé boldog-boldogtalan visszatekintő listákat készít, mire érdemes emlékezni 2012-ből. Legjobb lemezek, legnagyobb sportsikerek, bukások és égések, lista mindenről, ami bárkit is érdekelhet, vagy legalábbis kitölthető vele egy cikk helye. Műhelyünk az alapos…..
RomBold! (törölt) 2012.12.27 20:37:55
@radairosseb: Haggyad csak! Vízkeresztkor majd a húsvéti nyulat etetik. Ezért múlik el így a világ dicsősegge!
RomBold! (törölt) 2012.12.27 23:11:13
@radairosseb: Az hagyján, de modoros is.

Másrészt viszont a latinos szexkultura bizonyos körökben még mindig menő.
Karácsonykor remekül fest egy karácsonyfa a szobában, de a természetben sem kevésbé domborítja ki szépségeit a téli szürkeségben. Amíg szobai karácsonyfa fényképezésével nem nagyon érdemes próbálkozni, addig természetes közegében remek fenyőfás fotókat lehet készíteni.…..
RomBold! (törölt) 2012.12.26 23:47:37
@mement: Milyen messze van a kedvenc hegyed, hogy vonattal kell odamenni hozzá?
RomBold! (törölt) 2012.12.26 23:52:35
@"the dragon": Úgy is van! Ahhoz hogy az én biciklim guruljon 100 kilométert, ahhoz elég elfogyasztanom egy bőgre macikávét, egy nagyobb tányér lencsefőzeléket, meg mondjuk két tojásos szendvicset. Ez olcsóbbra jön ki, mintha a Citroent tankolnám.
Kigondoltam A rövid hajú nők 2012.12.25 18:18:31
 "Hosszú haj, rövid ész", vagy "az ész a fontos, nem a haj", jut eszünkbe a Bánfi hajszeszbe menekülők végső érve, arról nem is beszélve, hogy néhány impotens, pókhasú pasi megpróbálkozott a kopaszságát szexuális előnnyé kovácsolni (és itt most nyilván vadul…..
RomBold! (törölt) 2012.12.26 16:45:21
@titokmacsek: Látens leszbiként simán leélheted az életedet heteroszexuális viselkedésminta szerint, te gyagyás.
RomBold! (törölt) 2012.12.26 17:45:12
@titokmacsek: Végülis tényleg nem szabad finnyáskodni! Vállalj be bátran mindenkit! Így megnőnek a pártalálási esélyeid.
RomBold! (törölt) 2012.12.26 18:33:33
@titokmacsek: Tudok titkot tartani. Szóval ha szeretnél egyszer egy hamvas mellű 18 éves kislány és egy Tom Seleck alkatú harminc fölötti kinbaku művész kettős ölelésében szexuális rabszolgává silányulni, akkor csak szólj bátran! A férjed sosem fog értesülni a dologról. A performanszon készülő képeidről lefotosoppoljuk a különös ismertetőjegyeidet, és az arcod amúgy sem fog látszani.
dedicated to Nagy tanítóimnak Szily Lászlónak, Petre Ungureanunak, Ujkihívástkereső Péternek, A Három Bárnernek Kik Értelemspermiomaikkal Fölhőzik Édes Hazánk Kibaszott Szürkeegét Az indexgecizmus egyik főlényege, hogy a magyar gonzó, amikor már nagysorozatban volt aljas…..
RomBold! (törölt) 2012.12.25 15:29:48
@magyar-magyar szótár: Irigyellek. Én 14-15 éves koromig abban a tévhitben éltem, hogy gyerek méretben csak hangszer alakú játékot, azaz megszólaltathatatlan förmedvényt gyártanak. Nekem még a szájhermónikám is csak két hangot tudott, egy mélyebbet, ha szívtam, és egy magasabbat, ha fújtam.
RomBold! (törölt) 2012.12.26 02:15:41
@nagyjoco: Részvétem :)
Amúgy jelenleg a probléma túlfelével küzdök. Nagycsoportos hercegnőmnek nem győzöm elég határozottan beleverni a buksi fejét a könyörtelen ténybe, miszerint a játékboltok kirakataiból rávigyorgó rózsaszín csillámpónis tündérgitárt/hegedűt/lantot/kutyafülit nem fogom neki megvenni, sőt ha bepalizza a nagyszüleit, akkor ordítani fogok és elpusztítom a rémet... kis türelem, sikerül félretenni pár fabatkát, akkor kap igazi hangszert... persze az nme kell neki, mert olyan ciki szine van, hogy barna, meg fehér, meg fekete, meg fémszínű... komolyan mondom, már ott tartok, hogy lefújom rózsaszínre, és átködölöm az egyik végét lilára, aztán fölmatricázom, és jóvastagon lelakkozom, hogy meglegyen az oviban elvárt giccsfaktor is, de azért hangszer legyen... vagy kukoricán térdepeltetem a kis fúriapalántát, és előbb utóbb észre tér...
RomBold! (törölt) 2012.12.26 13:17:37
@magyar-magyar szótár: Harcolok, csak szarul állok...
Kigondoltam Világvége 2012.12.21 17:30:54
ELMARADT BAZDMEG, ÉRTED?! ELMARADT! A HÜLYE KURVA ANYÁTOKAT, MOST JÖN A SZÁJBAKÚRT KARÁCSONY! ..
RomBold! (törölt) 2012.12.16 17:43:23
@radairosseb: Engem meg kiragadzs csak úgy a kontszexusból! Nem szép tőled ez a bánásmód mester! Pedig éreztem én, hogy benne vagyok...
RomBold! (törölt) 2012.12.16 19:52:46
@Commandante Jayasuriya: Ingyen megkúrhatod a jobbszélsőt, ha hagyod magad megkúratni a balszélsővel.
RomBold! (törölt) 2012.12.17 10:39:05
@Commandante Jayasuriya: Én kinyilatkoztattam, te csak feltételezel, ebből is látszik, hogy nekem igazam van, te tévedsz.
Kigondoltam Fekete György 2012.12.16 12:50:00
   Napjaink egyik legmegosztóbb közszereplője, elismert belsőépítész szakember. Kérlelhetetlen következetességgel hirdeti és lehetőségei szerint védelmezi a zsidó-keresztény hagyományok és az erre támaszkodó európai művészet szilajul ostromolt…..
RomBold! (törölt) 2012.12.16 17:12:48
@Spadla z oblakov: Nem is! Sőt, tök igazi japán étterembe se megyek, csak olyan japánkodó, de igazából kommerszkontinentális ízvilágot tükröző csehókba.
RomBold! (törölt) 2012.12.16 17:19:01
@radairosseb: Köszönöm, hogy (legalább részben) megértesz!
RomBold! (törölt) 2012.12.16 17:41:04
@radairosseb: Kiábrándultam belőled a másik posztban tett műveletlen megjegyzésed okán. Pedig olyan jól indult... ettünk volna jó magyaross fokhagymás kolbászt, meg ittunk volna jó cigányszki cserkópáleszt... hozhattad volna anyádat is... erre egy ilyen buta, oktatásellenes beszólással elrontottad az idillt.
Kigondoltam A munkanélküliek 2012.12.08 00:20:40
 A munkanélküliek nagyon buta emberek, akik nem találnak munkát, mert nem értenek semmihez. Az okos embereknek sosincs ilyen problémájuk, legfeljebb munkahelyet váltanak, vagy sikeres vállalkozók. Aki keres, az talál, mondja a magyar mondás is, ergó eleink is képben voltak már,…..
RomBold! (törölt) 2012.12.13 19:44:29
@radairosseb: Átköltöztettem a privát computeremet a konyhába. Itt vastagabb a tűzfal.
RomBold! (törölt) 2012.12.13 20:28:37
@"the dragon": Szóval Ő az alsóátokházi KMB-s zsandár... Értem. De ha zsaru, akkor nyilván hagyni fogja, hogy egy magamfajta becsületes dolgozó megvesztegesse... szóval kösz az infót, máris biztonságban érzem magam. @radairosseb: sajnos még mindig veszélyes. Hackerkedő buziktól minden kitelik.
RomBold! (törölt) 2012.12.13 21:17:01
@radairosseb: Jártam már Korongvilágon. RinceWind barátomtól megtanultam, hogyan kell bánni a biztos irtási ügynökökkel. gondolom ugyanaz a bánásmód megfelel a leszármazottaiknak is.
Ezek tényleg hülyék. A következő évi beiratkozáskor választ kell adnunk arra a kérdésre, hogy gyermekünk az állami általános iskolában az erkölcstanórán vagy az egyház által szervezett hit- és erkölcstanórán vegyen-e részt. Választani kell! Ezek az órák ugyanis a…..
RomBold! (törölt) 2012.12.03 11:13:56
@fovarosi.blog.hu: Tévedés. Ez csak az úgynevezett "erős ateisták" jelmondata. Léteznek úgynevezett "gyenge ateisták" is, akik be merik vallani, hogy nem tudják, hogy isten létezik-e vagy sem, de hisznek abban, hogy isten nem létezik. Ezeket az elnevezéseket egyébként elég szerencsétlennek tartom, mert a gyenge ateistákat az istenhívők gyenge hitű vallásosként, az erős ateisták pedig gyakran csak ostobaként kezelik. Ráadásul ott van még az úgynevezett gyakorlati ateizmus is, ami lényegében annyit jelent, hogy "teszek rá, hogy létezik-e isten, mert biztos vagyok abban, hogy istenről (ha létezik egyáltalán) egyik vallásnak sincs semmilyen tudása"
Kigondoltam Zsidóadó 2012.11.28 13:27:38
A Kigondoltam! progresszív kutatóközössége ámulattal tekint Gyöngyösi Márton minapi fergeteges ötletére, a zsidók összeírására. A Jobbik szerint egyelőre csak a képviselők között lenne szükséges ezt a tevékenységet elvégezni, de ezen ötletet továbbterjesztenénk, és…..
RomBold! (törölt) 2012.12.01 00:27:30
@21méter: Orvost láttál már? Ha igen, legközelebb amikor látsz egyet, magyaráztasd el vele a vese, a máj, a bélrendszer működését! Ha ezután még mérgekről vizionálsz hasznos, sőt az emberi test számára nélkülözhetetlen összetevők helyett, akkor neked mindegy. Ha már nem halucinálsz mérgeket, akkor javaslom kutass a polifenolok élettani hatásai irányában!

Ha ragaszkodsz a fehérborhoz, akkor legalább egyél gránátalmát, áfonyát, meg mindenféle kék és piros gyümölcsöt... vagy legalább macskapöcsepaprikát!

Mindketten vihetjük a szívünket nagygenerálra... Én azért, mert naphosszat meresztem a seggem, hetek alatt mozgok annyit, mint átlag ember egy napsütéses délelőttön... Te meg azért, mert a fehérbort preferálod... Kihalunk bazmeg, mint a szmájlodon, és helyettünk a homo stultus horribilii fog tenyészni...
RomBold! (törölt) 2012.12.01 00:41:22
@21méter: Amúgy meg jobban teszed, ha megjuhászodsz! Bomberdzseki van rajtam, meg vasalt orrú Martens, szóval ha neked az hiányzik, hogy fehérbor ivása után is pirosat hugyozz, akkor szívesen letalpalom a derekadat. Persze nem azért, mert borgőzös agyamat elönti az adrenalin és egy génhibának köszönhetően amúgy is hajlamos vagyok az agresszióra, hanem mert segíteni szeretnék neked Általam új élményekben lehet részed.
  Túl sok és túl értékes időmet veszi el a fölösleges politikaivitakör. Honnan a hússzín-bakelitházas veresréztengelyes brozcsúszócsapágyas méteres kékeres elalavult COCOM-istás amortizálódott telefaxxxombú' szedek én ekkpora hülyeséget, hogy érzelmekkel…..
RomBold! (törölt) 2012.11.21 20:22:01
@magyar-magyar szótár:

Bocsáss meg, de ez a gyufás... ez fájt...

Az ismeretségi körömben rengeteg olyan nő van, aki nem tolja, hanem húzza magafelé a gyufát, sőt mi több, a gyufát inkább csak fordítja, és rejti bele rögtön a markába.

Zömében olyan nőkről van szó, akik dohányoznak, vagy régebben dohányoztak, és gyakran gyújtottak rá a szabadban.

női agyvelő... gyufagyújtási reflex...

Kocsmákban régebben sokszor nyertem sört vagy pénzt egy primitiv trükkel: "Fogadjunk koma, hogy olyan koki részeg vagy, hogy nem tudsz tíz szál gyufát egymás után meggyújtani!"
És mert igyekeztem színjózan(nak látszó) jólszituált, puhakezű fazonokkal fogadni, nagy esélyem volt a győzelemre. Sok pasi, aki nem, vagy csak elvétve gyújtot eddig tüzet szélben rosszul fogta a gyufaszálat, rossz volt a mozdulata, és gyakran már az ötödik-hatodik szálat sikerült eltörni. Tehát szó sincs női-férfi agyvelőről. Ami pedig a reflexeket illeti... az ős eredeti, már-nár állati ösztönökig visszanyúló feltétlen reflexet leginkább gyerekeken lehet megfigyelni, amikor életükben először nyúlnak gyufához... a tűztől való félelem jön elő ilyenkor, és a testüktől elfelé mozdítják a gyufát, sőt, ha sikerül meggyújtani, gyakran merev karral tartják maguktól távol a parányi lángocskát... felnőtteknél már a feltételes reflexek működnek... a tanult beidegződések... és itt jön elő az, hogy ki tanult meg gyújtani, és ki nem...
Kigondoltam Autó, haj és ing 2012.11.22 16:12:53
Jó néhány hónapja, talán egy éve kezdtem el érezni, hogy egyre kedvetlenebb vagyok, minden csak idegesít, ami körülöttem történik. Rosszkedvű, sőt boldogtalan voltam szinte mindig. Nem is tudom, mikor nevettem utoljára. Pedig a dolgaim jól mentek, sikeres voltam a munkában meg…..
RomBold! (törölt) 2012.11.26 21:11:58
@-bobolysza-: Öreganyád gyorsabban mozog mint öregapád? Vagy hogy a bánatba történhetett, hogy nem pálinka lett belőle?
RomBold! (törölt) 2012.11.29 20:03:44
A magyar ember szereti, ha megadják az illúzióinak azt, ami az illúzióinak jár. Ez a szervízkönyv garantáltan eredeti. A hamisító nepper művész, ahogy ez a magyar művésszel vagy iparossal is gyakran előfordul, a legkevesebb fáradságban se törte magát a hatás fokozására, minek.…..
RomBold! (törölt) 2012.11.18 22:41:05
@magyar-magyar szótár: Ha már a mentősofőrök szóbakerültek, akkor picit pontosítanék:

Lelketlen japánok (otromba micsu-kocsi, rövidorrú toyota és hosszú orrú toyota) mellett ott vannak a hisztis fordok, régebben voltak kockaorrű mercik, aztán lettek különféle sprinterek, és ha jól tudom, akkor most vagány krafterek is rohamoznak.

Tekintettel arra, hogy amint írtad is, az emberek nagyon nem egyformák, a mentősofőrök is egész változatos népség. Ha csak azt nézem, hogy melyikük hogy vezet, akkor is akad, aki csak ízirájder üzemmódban tud?akar? közlekedni, van aki a félelem bérét juttatja eszembe, megint más inkább a tolvajtempó legszebb jeleneteit idézi, és akad aki a doktorkislány/mentőtiszt/tápoló bajtárs kívánsága szerint bármikor bármilyen stílusban képes közlekedni.
Ha ehhez még hozzáveszem azt is, hogy ki az, aki saját terepen messze jobb, mint a GPS, és ki az aki kötöz, vénát szúr, és null kilométeres remegő térdű doktort tömeges esetben kapálni (intubálni) "tanít" akkor az jön ki, hogy a mentősofőrök nem ugyanannyit érnek, nem ugyanúgy használhatók.
Ezért inkább az a jellemző, hogy minden sofőrnek megvan a helye, hogy Roham, eset, KIM, ONE... persze ezek nem bebetonozott helyek, hiszen a beosztás gyakran elég gubancos... és előfordul, hogy lerohad valamelyik autó, vagy csak simán gumicsrére küldik, vagy kölcsönadják más állomásra, vagy kiküldik mozgóőrségbe, és akkor a megszokott dolgok borulnak... a sofőr marad rohamsofőr, de másik autó kerül a segge alá...

Szóval ez a minden sofőr minden autót, ez kicsit sarkos... bármelyik autóra rátehető bármelyik sofőr, és olyan nincs, hogy valaki új korától selejtezésig ugyanazon az autón szolgál, de vannak minták, vannak megszokott helyek, párok...
Kigondoltam Rovásterroristák 2012.11.08 12:24:24
A Terrorelhárítási Központ és a Rendőrség legkiválóbb szakemberei is tehetetlenül szemlélik, ahogy a rovásterroristák zavarják az ország nyugalmát. A hagyományos bűnüldözői módszerek és a korszerű kriminalisztika minden vívmánya is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy…..
RomBold! (törölt) 2012.11.12 11:33:26
@Kekszemu ;-): Ne dőlj be bobojszának! Tét nélkül kötözködik, mert Ő természetesen nem is zsidó, és nem is náci. Ő egy lyugoszláw indián, aki az anyját is megnyúzná, hogy a rézbőrét eladja kilónként ezerkettőnegyvenért a csepeli MÉH telepen.
RomBold! (törölt) 2012.11.12 13:57:52
@Kekszemu ;-): Ha a NAVnak dolgozol, akkor fordulj a könyvelőmhöz, ha a TEKnek akkor fordulj a zugügyvédemhez, ha meg magántermészetű volt a kérdésed, akkor fordulj föl indiszkrét picsa! A bőrbizniccem után kutakodni kifejezetten szőröstalpúságra és repedtsarkúságra valló ősi román szokás. Bár... jófej vagyok, úgyhogy ha jóbőr vagy akkor bevehetlek a bizniccbe.
A Záborszki-brigád [Záborszki már három éve, hogy  halálra itta magát] maradéka annyi napot már az éjekkel is egyberogyasztván  A Klub-ban [Sivatag büfé, Sallai Imre út] végre elhatározza, hogy elmennek szerencsét próbálni. Annyian dógoznak külföldön, miket…..
RomBold! (törölt) 2012.11.10 20:03:19
@Steinmann Lujza:
-Majmeglássuk! - mondta a hipotetikus vak.
Hát a gyerekasztalnál nem csak a matek magas még, ha az algebra is föladja a leckét. Máma a pornófilmsorozat 2. epizódját szerettem volna megírni, de az élet sokkal pornográfabb. Jó, akkor azt szerettem volna megmutatni, hogyan fojtanák a gyerekasztalnál  Orbánt a saját…..
RomBold! (törölt) 2012.11.08 14:38:16
@feneség:
Nem is tudtam, hogy ekkora szőnyegünk van, hogy idáig ér a széle :o
RomBold! (törölt) 2012.11.08 15:09:56
@Dinamuki:

Bár a szar szótár úr kedvenc témája, azért én is beleugatnék kicsit.

Hála a magasságosnak, ma már a kisfalvak jó része is korszerűen csatornázott, tehát a szar megy szépen a közös küblibe a mosóporral, hipóval, öblítővel, és mert a legtöbb ember számára egyszerűbb lehuzni a wc-n, mint elszállítani a veszélyeshulladék lerakóba, hát keveredik a lé festékmaradékkal, fáradtolajjal, meg mindenféle méreggel.

Lehet, hogy tudománytalan vagyok, de az ebből a masszából készített komposztot én nem engedném be a kertembe (már ha lenne kertem) A Rárónak, meg a Riskának, meg Tásnak vagy Kopasznyakúnak sőt még a Bodrinak meg a Józsinak a szarát azt igen, főleg ha föl van keverve összel összegereblyézett falevéllel, szalmával, konyhai hulladékkal, és tisztességes ideig érlelve van.

De a teljes német és a fél kínai vegyipar mintáját azt inkább kihagynám.
RomBold! (törölt) 2012.11.08 22:18:40
@Dinamuki: biztosan tisztítják, de mondanék két dolgot:

1. Az ivóvíz tisztítása tudtommal abból áll, hogy a Duna mentén kialakított kútrendszer környékét fokozottan védik a szennyeződésektől, a vizet áteresztik egy soklépcsős vízesés szerű vackon, aztán buborékoltatnak bele oxigént, homokon átszűrik, és végül klórozzák. Ez az eljárás a lebegő szennyeződéseket elég jól kiszűri, a mikrobákat kipusztítja, és rendszeresen ellenőríznek egy csomó anyagot, hogy mennyi maradt belőle a tisztított vízben. De ma már kismillió vegyszermaradvány található oldott állapotban mindenféle felszini vízben, és ezek közt sokat nem néznek, és egyre több ember használ házi viztisztítót, hogy a szabványnak megfelelő ivóvizet tovább tisztítsa, hogy valóban iható legyen. Vannak, akik egyenesn odáig mennek el, hogy desztillált vizet állítanak elő. szintiszta H2O, semmi oldott anyag, semmi szennyeződés.
Hogy hol az ésszerű határ azt nem tudom, de azt gondolom, hogy nem követ el hibát az, aki figyel a vízminőségre.

2. A víz az egy anyag, és egy anyagot megtisztítani az összes többitől, ami benne van, az viszonylag egyszerű dolog. A szennyvíziszap viszont egy rettenetsen összetett massza, amiből úgy akarnak kiszedni egy csomó egészségkárosító anyagot, hogy még mindig egy rettenetesen bonyolult massza maradjon. Ez szerintem egy elég nehéz feladat. És aztán jönnek a komposztindító mikrobák, hogy a szervesanyagban gazdag iszapból valódi trágya legyen. Én félek. Félek, hogy abban a trágyában sok olyan dolog bennmarad, ami nem oda való.

Ezekután mi a megoldás? Nem tudom. Sőt, abban sem vagyok biztos, hogy az aggályaim megalapozottak. Valahogy mégis jobban örülnék annak, ha a modernizáció defektjeit nem újabb modernizációval foltozgatnák, hanme belátnák, hogy vannak olyan utak, amiken nem szabad továbbmenni.
Tudom, ilyenkor jön az, hogy "Hülyegyerek, jó hogy nem mész vissza a kőkorszakba!" Csak nehogy kénytelenek legyünk előremenni egy MadMax vagy WaterWorld szerű post-tech kőkorszakba...

Nem vagyok biztos a saját épelméjűségemben, de ugye ezt így pár héttel 2012 karácsonya előtt elnézed nekem :)
magyar-magyar szótár napfürdő 2012.11.06 03:41:36
"Napozni nem akkor kell, amikor szabadságon vagy, hanem amikor süt a nap." /egy régi pesti polgár bölcsessége/  köszönettel Zelmának A mi korszakunk embere nem képes úgy napfürdőzni, ahogy ők, a régiek. Az is igaz azonban, hogy a mai ég alatt a Nap valahogy nem úgy tűz,…..
RomBold! (törölt) 2012.11.06 21:14:48
@Steinmann grófnő:

Szerintem valahogy így zajlott:

-Azt hiszem Rozálkám, itt jó lesz.
-Igaza lehet Mihály! Ez egy fölöttébb kellemes hely. Megálljunk?
-Le is ülhetnénk drága Rozálkám.
-Le bizony, ha a kis Magdika nem üvöltene, mint a fába szorult toportyánféreg!
-Majd a második gyerek lesz, nem hugyos, azzal majd könnyebben boldogulunk.
-Édesanyám azt mondta, hogy mindenik bátyám többet bőgött, mint én. De mindegy, várjon meg itt, eltolom addig a hányásig, meg vissza, ringatom, hátha elalszik... az előbb már majdnem aludt a szentem.

Tíz perccel és hat oda-vissza tologatással később:

-Adja csak ide azt a gyerekkocsit Rozálkám! Tologatom egy kicsit én is.
-Ne a kockakövön! Hallja maga istentelen dúvad!?!? Ne a kockakövön!!! Könyörgöm, ne rázassa ki a kis testéből a lelket!
-Hallgasson Rozálka! Mosolyog a kis büdös, és nehezedik a pillája.
-Mutassa! Látni akarom, hogy semmi baja... jééé hát ez elaludt... na, most üljünk le, pihenjünk kicsinység...
-Látja Rozálka, így nevel gyereket egy igazi apa!

Aztán napozás után elmentek Mihály nővéréhez tyúklevest enni, meg rádiót hallgatni.
RomBold! (törölt) 2012.11.08 11:18:02
@Commandante Jayasuriya:

Megbízható forrás*ból tudom, hogy Ön konkrétan az alagútban lakott. Ifjúsága legszebb napjait azzal töltötte, hogy megpróbált választ kapni arra a kérdésre, hogy vajon ha a Lánchidat behúzná az alagútba, hogy megvédje az időjárás viszontagságaitól, akkor a híd cibálása közben óhatatlanul megsérülő Clark Ádám teret mennyi idő alatt és mekkora munkával lehetne restaurálni, illetve hogy mekkora adag szilvapálinkát kellene elfogyasztania ahhoz, hogy elég bátorságot gyűjtsön a Pauler utca megközelítéséhez. Forrásom elárulta azt is, hogy az Ön legjobb barátja egy nagyhatalmú kő-kommunista** volt, akit azóta eltávolítottak poziciójából, helyét egy unalmas picsa*** vette át.

* kockás kabátos muki, aki pisztolyt szorít a tarkómhoz

** mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/24393264.jpg

*** www.budguide.eu/images/poi/209/index.jpg
lakáj: "Miniszterelnök úr, miniszterelnök úr! A szocialisták fosztogatják, osztogatják egymás között most már az állami vagyon jelentősebb elemeit, hordatják a minisztériumi iratokat a papírmalmokba, Az Apparátus a hátuk megett kiröhögi és hülyét csinál a…..
RomBold! (törölt) 2012.11.07 20:35:46
@Lujzanéni: Pornófilmről volt szó, tehát minimum úgy kellene átírni az általad javasolt forgatókönyvet hogy a James Dean által véresre kúrt seggű cerkófokból álló focicsapat leszopja Eke Máté lovát.
RomBold! (törölt) 2012.11.07 20:54:54
@Lujzanéni: Mindent azért ne! Például ne szerepelj benne! Bár gyanítom, egy röpke statisztaszerep neked is jutna:
Két töröttlábú kamaszfiú maszturbáció közben fogadásokat köt, hogy vajon a tanárnéni vagy a doktornéni bírja e tovább a szopatást...
A magyarok leleményességéről -most fogalmazzak má' a címlaptünci mézbuborékos , mélymályvaszínű szájaíze szerint is- tehát unorthodox megoldásairól korinkint [maimagyar fordításban időnként] lehet beszélni, sőt ütemesen tapsolván örizni, az nem a demokrácia Bugatti…..
RomBold! (törölt) 2012.11.07 10:27:07
@magyar-magyar szótár: Ráadásul amit írtam, abban ott van a gondosan ottfelejtett hiba: "ott leosztottak minden lapot, és nekünk nem jutott személyautós lap. Ezért a mi eltársaink nyomatták a buszt, meg a tekerautót,"

Na, akkor most időrend: Mikor alakult a KGST? Meddig nyomatták az eltársak a teherautógyártást? Ja, hogy azt is a KGST baszta széjjel. Mondjuk még egy darabig döglődtették (gyárthattok pl tűzoltóautót, de nem gyárthattok sóderszállítót)

Tehát van a történetnek egy látványos hibája, és innentől kezdve egy konteovadász simán szétszedi az egészet, és lehazugságozza minden elemét.

tetszik nekem a történet, mert előadásmódtól függően lehet vele élveztetni, vagy őrjíteni autóst, motorost, hozzáértőt, laikust... csak ügyesen kell moderálni (eredeti értelmében moderálni) a beszélgetést, hagyni, hogy a közönség a saját igaz és valós történeteivel kiegészítse, tovább dagassza, vagy épp széjjelfikázza.

Szalámizzuk a zistenatta népet, pedig ahogy Hofi mondta: "Politika az nincsen benne..." szintiszta közlekedéstörténet :)
RomBold! (törölt) 2012.11.07 14:13:53
@magyar-magyar szótár: No igen, a Daciáról hallottam én is. Bár nekem úgy mesélték, hogy volt olyan ember, aki képes volt időpontot egyeztetni, hogy a null kilométeres kocsival egyből egy ilyen átszerelő műhelybe hajthasson. A 300-500 km az meg nagyjából egy Budapest-Balaton nyaralás néhány nap horgászattal, bográcsolással. (Clark Ádám tér - Balatonaliga cirka 90 Km, Zugló - Keszthely már kicsit több mint 200 Km és ehhez vegyük még hozzá a napi bevásárlásokat) Vagy egy-két heti munkába járás az agglomerációból a belvárosba.

Zsigulik legendájából meg a kedvencem a piros cigány-lada legendája. Sokaktól hallottam, hogy a füstösök szeretik a szép rikkancs szineket, azér vót mindegyiknek piros ladája. Közben meg... fiatalon dolgoztam egy nyarat hűtőházban, ott mesélte egy vén róka a brazil-sorról, hogy neki is piros ladája volt, de nem a szín miatt, hanem mert bizonyos évjáratban a ruszkik szereltek torinoi motorral, meg váltóval, meg más alkatrészekkel szerelt Zsigákat, és azokat festették pirosra. Tehát egy más évjáratú piros neki nem kellett, vagy ugyanabból az évjáratból, de más szériából való piros szintén nem, a hengerürtartalom szintén fontos volt. És elnéző mosollyal szemlélte a velem egykorú fiatalokat, akik rajcsávót játszottak a falusi bálokban, és ezért képesek voltak rissz-rossz törtfehéreket pirosra festetni.

Másik dolog meg, ami a legendákat táplálta, az a régebbi idők autóhasználati szokásaiban bújik el. Falusi melóst mindennap behordta dolgozni a brigádbusz (Barkasz, UAZ) bevásárlásokat az asszony intézte biciklivel, vagy ha a városba kellett menni, akkor busszal. Autó csak nyaraláskor, sátoros ünnepeken rokonlátogatáskor, meg extrabazmeg helyzetekben kellett. Persze azért minden hétvégén mentek vele egy kört a faluban, és jó idő esetén látványosan takarították az udvar elejében. Aztán ha esetleg alkoholizmus vagy szódásszifon szemüveg miatt letette az autót a fia meg már belenőtt a nyugatról hozott opelek és golfok korszakába, akkor lehet hogy ott is maradt a Lada a patika tiszta garázsban. És ha egy ilyen autót valaki manapság megtalál, és megveszi, akkor a mai autózási szokásokból kiindulva (drága a benzin, de akkor is kocsival megyek WC-re is) utánaszámol, és hű de nagy számok jönnek ki neki... nézné a kilométerórát, de az csak öt számjegyű, tehát az 50125 az lehet akár 150125 is, de lehet akár 550125 is. Az eladó meg büszkén meséli, hogy hányszor átfordult már...
A Stefi kettős, tehát fiú vagy leány becenév, mint pl a Gabi vagy az oroszban a Szása is. Stefi a Stefánia [Stephanie] beceneve, vagy németajkúak köreiben pl a Stefan-é. Schwoobul a Stefoon az becézve Stefili vagy Steffl . Inkább a Stefili, egyrészt a tipikus fölös szóvégi i miatt…..
RomBold! (törölt) 2012.11.06 12:34:01
@magyar-magyar szótár: Sajnálom hogy ezt kell mondjam, de fingod sincs az ateistákról.

Mert az ateista is csak olyan, mint a cigány...

Mindenki látott már valamilyen cigányt. Te is, én is, más is. Mindenkinek van valamilyen képe a cigányról, néhány embernek több cigány-képe is van, neked töb tucat, sőt tán több nagytucat cigány képed is van, mégis a képekhez viszonyítva a valóság még színesebb.

Ateistáról vizont attól tartok kevés képed van, vagy a képek jórészét ignorálod, mert a májad szerint az ateista oktondi, és úgysenincs igaza...

Amikor elkezdesz ateitázni, akkor én olyannak látlak, mint a jó Mathew Brendelt "hívőzés" közben.

De azért szeretlek, és nem haragszom (sem rád, sem érted)
RomBold! (törölt) 2012.11.06 14:00:42
@A Hannibal Lektűr-attitűd:

mellesleg netokrative és globálisan Allahot illik kritizálni, nem a Megfeszítettet...
de ez tényleg lényegtelen mellékgondolat
RomBold! (törölt) 2012.11.06 21:18:22
@magyar-magyar szótár: Jöhet!
Adok érte két kis uncsi falusi sztorit tansággal együtt, meg két kérdést, ami független egymástól, meg a két sztoritól, de még az ateistáktól is.
Laci Today Műalkotás elemzés II. 2012.09.20 22:46:56
Rihaj!Azért II., mert egy már volt korábban, akkor egy képet elemeztünk.Most egy kedves kis ajándéktárgyat találtam kollegám asztalán, melyet azonnal kölcsönkértem egy lefotózás erejéig, hogy Nektek is megmutathassam: Előszöris: MI EZ?A képen mintegy 4.5cm magas figura…..
RomBold! (törölt) 2012.09.21 12:04:38
@kági: A kérdés is meglesz később valamelyik könyvben. Már nem az eredeti kérdés, hanem az a kérdés, amire a 42 a helyes válasz...

Mennyi hatszor kilenc?

Aki erre a kérdésre rávágja, hogy hülye vagyok, mert az nme is negyvenkettő, hanem ötvennégy, annak azt javaslom, hogy üljön le egy csendes sarokba, és addig elmélkedjen, amíg be nem tudja bizonyítani, hogy a hatszor kilenc az valóban negyvenkettő.

Az első helyes megoldásért adok egy szorgalom ötöst számtanból.
RomBold! (törölt) 2012.09.21 22:42:10
@Laci Today Magazin: 42-es kajak? Az komoly. Ha most még az is kiderül, hogy van egy Fordod, és csíkos törölköződ, akkor én elkezdek gyanakodni.

Amúgy erre a fajta műveletlenségre rá se ránts! Ez korpásbajszú rendszergarázdák, félresiklott bölcsészek, és más hasonlóan gyanús elemek rétegműveltsége. Mondjuk szaporodnak rendesen az ilyen gyanús fattyak...
Ha egyszer ráérsz, akkor könyvtárazd ki a következőket:
Douglas Adams: Utoljára látható
Douglas Adams: amit még találsz tőle...
Joseph Heller: A huszonkettes csapdája
Terry Pratchett: tőle bármi, de egyszerre csak egy, mert fáj...
John Steinbeck: Kék öböl
John steinbeck: Szerelem csütörtök
(ami már megvolt, azt olvasd el mégegyszer!)
"Szolidaritásunkat fejezzük ki az örmény néppel" /TASZista nyálanc jógyerekek gizda jópofizása belpolitikai hátsószándékkal, 2012. ősz/ A georgiaiak panaszáról már írtam. Ugyanezt szenvedik szegény armének is. Ism. áttek.:  georgiaiak már a SzovjetÓnijó megszűnése…..
RomBold! (törölt) 2012.09.21 11:11:06
@nagyjoco: Király... csak súlytalan.

Borítékolható a végkifejlet. A hunyó az azeri főmufti,elvégre kisdobos becsszavát adta (konkrétan mire is?) és mégis elengedték Safarov gyilkos-hős urat. Minden magyar ártatlan ebben a dologban.