Regisztráció Blogot indítok
Adatok
együttnemműködő

4 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
együttnemműködő 2017.08.02 10:17:37
@nota19: Ott a pont. Euron fogott egy hajót, elment Királyvárba, a flottát pedig Kaszter-hegyhez irányította.
Kedves olvasónk, igen, ön, vagy Ön, maga, vagy te, vagy Te, ha már, szóval önÖnteTemaga egy agyilag és lelkileg sérült barom. Mert olvassa az Indexet, aminek címlapján a kétségkívül figyelemfelkeltő címre (szakmai kifejezéssel élve, pinás címre) klikkolt, és itt van, ezt a posztot olvasva. Akkor is…..
együttnemműködő 2017.08.01 15:33:01
Remélem, hogy van itt olyan, aki velem együtt szintén azokra a bizonyos lélegzetvisszafojtós pillanatokra várt hetek óta, mert most meghallgattattak imáink. Na de nem ugrunk ennyire előre, lássuk, mit vágtak hozzánk. Egy kórházban vagyunk, Bernard éppen egy őrült kalapos fickóról…..
Egy átlagos reggellel indítunk, az utcán egy random pasi kinyír egy másikat, közben Maeve meg megy dolgozni, de pont leszarja a hallottakat. A Mariposába érve elkezdi csinosítgatni Clementine-t, amikor bejön egy agresszív fejű fickó, ő meg jelzi, hogy elviszi a bizniszt. Felkíséri…..
A cikk: http://444.hu/2016/11/06/megirtak-a-torvenyt-amivel-meg-lehet-majd-torni-a-kisvasutra-fujo-etyekiek-ellenallasat  Szinopszis: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter közlekedési salátatörvényt készített. Egy része különböző hajózási újraszabályozásokat és útépítések specifikációit…..
Hét cég indul a fővárosra erőltetett kiszervezéses metrópótló tenderen. Hiába állította ellenkezőjét a kormány, egyikük sem magyar gyártású busszal szolgáltatna. Ráadásul újabb nyolc hónappal meghosszabbodik az új buszok forgalomba állítása, így a BKV kénytelen lesz leselejtezett buszaival…..
  Királyvár I. Cersei, Tommen, a Főveréb és Margaery készül a tárgyalásra, ami persze egy koncepciós per, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. A jelenet elképesztően erős, a zene, pontosabban annak hiánya még erősebbé teszi, az operatőrnek meg innen is kalaplengetés, nagyon jó dolgokat csinált…..
A Trónok harca őrülten népszerű szereplője a W Magazinnak adott videóinterjúban mesélte el, hogy a Havas Jon-meghallgatása előtti este elment a csajával egy Mekibe, ahol összeszólalkozott egy faszival (a csaját kutyázta), és ő meg rendes úriemberként mondta neki, hogy akkor ebből verekedés lesz, de…..
együttnemműködő 2016.06.29 12:59:21
@sweeney todd: Ugyan már, három különböző arckifejezése is van neki...
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
együttnemműködő 2016.06.21 11:33:18
@Greg!: Attól még értesülhetett róla.

Amúgy meg nyugodj békében, drága Ramsay. Te voltál a kedvenc gecim.
együttnemműködő 2016.06.21 11:54:24
@Tibor Zöld: A Trónok harcában hajlamosak az emberek oly módszerek által meghalni, amikkel vagy éltek az életük során, vagy valami egyéb módon kapcsolódik az életükhöz. Ramsayhez kifejezetten illett az élve széttépetés.
A tömegközlekedés a legtöbb ember számára egy olyan terep, amivel nap, mint nap szembe kell néznie, mégsem tartozik annyira a „természetes” élethelyzetek közé.  Eltérő habitusok, más-más emberek, különböző szociális és kulturális szintek ütköznek (olykor szó szerint) a tömegközlekedésben, Mégis,…..
Egy egyiptomi színésznőt nagyon durván csőbe húztak az egyik helyi tévé Kész átverés!-re hajazó műsorában: fegyveresek rontottak be egy állítólagos interjúra várakozó nőhöz, majd azt üvöltötték az arcába, hogy az ISIS tagjai, és arra akarták kényszeríteni, hogy vegyen magára egy robbanóanyaggal…..
Szűk buszfordulók, kitekert nyakú sofőrök és rengeteg késés. Ezek jellemzik a legújabb magyar elektromos busz Várnegyed-béli szereplését. Megkérdeztük ezekről a problémákról a BKK-t és a gyártót is...
Takácsy Dorka Talán nem túlzás, ha azt mondom, az orosz közlekedésről még az is hallott, aki nem akart. Mindenesetre a keresőben az "orosz", a"vezető" és "forgalom" szavak bármilyen kombinációjával korlátlan számú rendkívül látványos karambol, baleset, akciófilmbe illő  és csattanás,…..
együttnemműködő 2016.05.27 14:42:08
@hackmac27: Ritka, hogy elismeri valaki a felelősségét. Általában még a koccanásért is kijön a rendőr. Viszont a gyalogosokkal szembeni toleranciát a zebrákon én is nagy örömmel tapasztaltam. (Érthetetlen ezért, hogy a nép miért használja mégis előszeretettel az úttest tetszőleges részeit.)
Elérkeztünk a várva várt félvadzáróhoz. Rendesen megalapoztak a nagy csúcspontnak, amiről csak a poszt végén fogok hosszasen ömlengeni vagy anyázni. De kezdjük ott, hogy Strand fejbe lőtte szerelmét. Pedig közösen megehették volna a mérgezett ostyát és akkor szépen…..
  A Falon Jon vackában kezdünk, ahol javában megy a pakolás, azaz Havas fogja a kardját, oszt kalap, kabát, leléptem, gyíkok. Se gurulós kisbőrőnd, se egy nyomorult hátizsák, csak egy laptoptáska, oszt kalap. Ezeknek a zord fickóknak egy manikűrkészlet nincs a nevükön, annyira kemények. Edd persze…..
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
Csudálatos napsütés, tengerpart. Milyen varázslatos hely. Szinte látni is, ahogy emberek agyig tolt napszemüvegbe héderezgetnek. Hát nem. Itt csak rommá ázott vízi hullák jönnek ki a habokból, nem eszelős testű Bond-lányok. Amikor két kisgyerek leszalad a parthoz, hogy a…..
együttnemműködő 2016.04.21 00:27:02
@shred: Nekem inkább az tűnt valószínűbbnek, hogy apuci rábeszélésére vette azt be ("she took her pill") - no meg amúgy is nem csak egy adag volt oda bekészítve.
Roper szállítmányának suttyomban intézett téves átvizsgálása nem az a fiaskó, amit csak úgy az asztal alá lehet söpörni, komplett vizsgáló bizottság állt fel, hogy Angelát felelősségre vonják. Ami azért extrán képmutató dolog, mert a bizottság tagjai szinte kivétel nélkül mind az árulók, és egyben a…..
együttnemműködő 2016.04.11 11:24:23
@AaannnaaA: És milyen kár, hogy nem írtam ezt be sehova akkor... Amint megláttam, végigtúrtam rögtön a netet, és sehol se találtam semmit. Most meg ugye már rögtön kiad egy csomó találatot. Én lehettem volna az első, aki dokumentálja :D
együttnemműködő 2016.04.11 22:36:40
@AaannnaaA: @Flankerr: Elismerések zápora - végre úgy érzem, érdemes volt valamiért néznem a Dr. House-t :D
(Na jó, valójában nem csak ezért...)
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
Lemuel Washington éppen horgászni tanítja az egyik csemetét, ha már a Semleges Zónában nem fogható a Fishing&Hunting. A társai felkeresik egy kódolt üzenettel, amiben azt írják, hogy hozza el San Franciscóból az új filmet. Ed közben éppen Kidónak készít mintafegyvert, nagyon…..
együttnemműködő 2016.02.25 21:26:49
@Myko: Német autók is feltűnnek a japánoknál, az orosz katonai járművek viszont egy kicsit elgondolkodtattak. Úgy emlékeztem, hogy az oroszok úgy-ahogy megmaradtak, így felmerült bennem, hogy tőlük vásárolták, így le is zártam volna a témát. Aztán megnéztem egy térképet, és rájöttem, hogy itt felosztották a Szovjetuniót is (valószínűleg a Fatherlanddel kevertem). Így a következő verzió az lett volna, hogy japán fennhatóság alatti területen gyártott járműről van szó, viszont Uljanovszk a németek kezére került. Na de mindegy, ez már csak szőrszálhasogatás...
A The Walking Deadet ért leggyakoribb kritikák között ott van az, hogy minek pofáznak annyit, inkább henteljék a zombikat illetve az, hogy úgysem hal meg egy fontos szereplő sem, még csak bajuk sem nagyon lesz meg az, hogy egy rendes gonosz sincs a Kormányzó óta, és eleve, őt is…..
együttnemműködő 2016.02.16 12:42:22
@saks: Ezt a jelenetet nem is lehetett volna esőben leforgatni. Emlékezzünk csak az első évadra...
Hipszter Franket a Kempetai egy sötét kocsiban viszi a dutyiba, de hogy jobban érezze magát, jól meg is ruházzák, és a falhoz láncolják. Juliana ezalatt rosszul alszik, ami érthető, mégiscsak más pénzén lébecol a semleges zónában. Meglátja Kamionos Joe-t cigizni, csatlakozik…..
együttnemműködő 2016.01.25 01:06:18
@Is: Ez egy kicsit meg lett kavarva, azt elismerem. A könyvben eredetileg nem filmekről, hanem egy könyvről van szó. A probléma csak ott van, hogy amíg a könyvben a cselekmény előrehaladása során egyre tisztább lesz, miért is akarják az emberek ezt olvasni, sőt a főszereplő maga is rájön a könyv titkára, addig a film ezt enyhén szólva összekuszálja, ugyanis egy ponton a történet egyszerűen elválik az eredeti regénytől, és önállósodik. (Bár végül is a fene tudja, az utolsó rész legvégén van egy kissé zavaró jelenet, ami hasonló lezárást sejtet, mint a könyvben.)
@Myko: Be kell valljam, én eleinte nemigen voltam tisztában ilyen mélységben a különféle szervezetek felépítésével és egymáshoz való viszonyával, csak felületes információim voltak, így utána kellett olvasnom, hogy mi miből lehetett, miből alakult ki. Egy biztos: olyan felállást látunk, ahol egy nagy birodalom magát erősnek mutató vezetőjének gyengül a pozíciója, és a tűzhöz közel ülők megkezdték egymás között a hatalmi harcok vívását. Gyakorlatilag mindenki a saját szervezetét uszítja a többi ellen (és természetesen mindenki harcol az ellenállók ellen).
Egyébként engem is lenyűgöz, ahogy felépítették ezt a kettős világot. Döbbenetes nézni, ahogy az új világot a saját képükre formáló japánok mennyire megalázóan, állatiasan bánnak a leigázott néppel és emellett hogyan próbálnak a hagyományaik védelmébe menekülve megtalálni a békéjüket. A náci oldalon viszont kifejezetten hiányoltam az eredeti német megszálló népesség folyamatos jelenlétét, közvetlen hatását a mindennapokra, illetve túlságosan kilógónak éreztem az amerikai társadalom a náci társadalomba való integrálását a náci ideológia által meghatározott irányvonalak közül. Például Obergruppenführer Smith nevének előszöri hallatán azt hittem, ez valami vicc, és általánosságban véve is csak kapkodtam a fejem vagy öt részig, amíg meg nem magyarázták, mi történt valójában. Ne felejtsük el: egy mindenhonnan összecsődülő, fajilag keverék nép nem érhetett volna fel az ősi germán vérhez. Sokkal hitelesebb lett volna a gyarmat teljes birodalmi német vezetéssel, esetleg (hogy a társadalmi megosztottságot mégis kiélezhessék) a bizonyítottan német származású amerikaiak felsőbb, a nácikkal egyenrangú osztályba emelése...
Amúgy tényleg érdemes figyelni az apróbb részleteket. A filmbéli Berlin a Hitler által jóváhagyott tervek szerint megépült változatot mutatja, a keleti parton az új kiadású rendszámtáblák a későbbi európai szabvány szerinti méretezésűek, a japán utótagok használata, és még jó pár ilyen dolog még eredetibbé teszi az egész légkört.
A főváros járműparkja igen sokszínű. Egy-egy utasszemmel nézett egyforma busz között jó néhány különbséget fedezhetünk fel. Ezeket a különbségeket hasonlítottuk össze a Hollandiából és Németországból használtan beszerzett Volvo 7700 és 7000 típusú szóló…..
Budapest főpolgármestere korunk kihívásaira modern válaszokat ad, de a tömegközlekedési lobbi hatására még mindig nem lép fel elég erélyesen a magukat tömegnek nevező közlekedéspártiak ellen, ezzel további sérelmek érik a modern, környezettudatos gondolkodású autós…..