Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puszták éhes vándora

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor, március 15 ünnepi beszéd:"164 év múltán is követni érdemes a 48-asok példáját, de melyiket? Az ember fiatalon radikális, mint Petőfi, férfikorban józanul tettre kész, mint Kossuth, később inkább hajlik a fontolva haladásra, mint Széchenyi. A 89-es…..
puszták éhes vándora 2012.03.18 13:42:20
@rdos: Amire nem válaszoltam: Az elmult rendszerben SZIGORÚAN TILOS volt beszervezni MSZMP tagokat, főleg olyakat, akik "hivatásos forradalmárok" voltak. Még a bűnügyi (ATA, hálózati személy) vonalon sem! Gondolom, az okát nem kell kifejtenem. Ezért van az, hogy a jelenlegi kormánypártnak a szakmaiságon túl személyes érdeke a titkosítás fenntartása.
Azért nem kell ezt a dolgot túlmisztifikálni.
Talán van tudomásod az USA '50-es évek beli kommunistaellenes hisztériájáról, amikor is megszámlálhatatlan, döntően alaptalan jelentésekkel bombázták az illetékes szervet. Az volt a másik véglet.
Ez az egész nem keltene ekkora érdeklődést, ha annak idején Végvári őrgy. "borítása" jobban irányított és ellenőrzött lett volna. A következményeket ismeri mindenki.

Ez a téma, jellegénél fogva olyan, hogy ezen a fórumon nem lehet kibontani úgy, hogy azt a laikusok, avagy hobbi-szakértők átlássák. Magam részéről pl. az agresszív, mosdatlan szájú reflexiókra nem is válaszolok, mert ezt csak tényszerüen, az érzelmek kizárása nélkül lehet áttekinteni. A megértéséhez pedig sok-sok időnek kell eltelnie.
Köszönöm az érdeklődésedet!
puszták éhes vándora 2012.03.18 15:28:11
@rdos: Csupán kiigazítás: NEM szervezeti információról van szó, csupán a hálózati személyek merítésének behatárolásáról.
Az a baj, hogy az ügynök fogalma keveredik az amerikai és az európai használattal.
Európában az ügynök beszervezett polgári személy, nem ht., nem szt.! Ismétlem, egész Európában, tehát nem a balos blokk találmánya!!!
F.E.Dzserzsinszkij-t ne keverjük ide, egészen másról beszéltünk! Ennyi erővel akár W. Schellenberget is szóba lehetne hozni!
puszták éhes vándora 2012.03.18 17:18:51
@Dr. Boli Ch.T: Telitelálat!
Kövér: a szakmai elemi szabályainak súlyos megsértése, pusztán az érintettsége (sértettsége) folytán. Ne feledd, mindig van idő az adatok rejtésére -nem megsemisítésre-, átcsoportosításra, pláne a mai technika mellet. Sem Kövér, sem elődei nem nevezhetők a fő titokgazdának. Ebben a "szakmában" a bizalmi elv nem úgy működik, mint általában. Egy a lényeg: ne keverjük a szakmát az ügynökökkel! Látom, azért kezded érteni a lényeget, ill. a kérdéseid adekváltabbak.
   "De szóba sem jöhet Skandinávia. Csak a jó meleg Afrika. Ott fülledt az erotika. a-a-a."   (Kölcsey Ferenc Tivadar, 1833)  Lázár János szerint pofátlanság volt Schiffer Andrásnak exponálnia magát ügynökügyben, hiszen nagyapja, Schiffer Pál…..
puszták éhes vándora 2012.03.18 07:29:22
@jotunder: Elírtad! A táskabírása legendás!!
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
Impozáns az idei lista, és az összeg azért némileg magyarázza, miért nem szokás visszautasítani a Kossuth-díjat, még akkor sem, ha a csapat, akikkel közösen kapja valaki, mondjuk úgy, erősen véleményes. 13 millió forint az pestiesen szólva nem semmi, Csoóri Sándor ennek…..
A minap Brendel Mátyás, a Piroslapok blog szerzője írt egy nagyon tanulságos és érdekes cikket. Van ugyan néhány megállapítás az írásában amivel tudnék vitatkozni, de ezek viszonylagos apróságok, nem befolyásolják a cikk alapvető üzenetét. Azt, hogy az ellenzéki tüntetések…..
Semmilyen költsége nincs a békemenet második felvonásának március 15-én- mondta Bayer Zsolt főmenetelő a hvg.hu-nak, a kormány melletti kiállásra több ezren érkezhetnek csak Lengyelországból. Mindenki a saját pénzén utazott, így jön most is.Mit tudom én miért, de…..
puszták éhes vándora 2012.03.13 11:30:44
@Stefánia kisasszony: Stefike! Hol érzed a bajt? Alul v. felül?
Azt írja a Képviselő Funky hogy "Selmeczi Gabriella elborzadva értesült arról, hogy a nemzetközi baloldal francia importtüntetőkkel készül meggyalázni március 15-i ünnepünket." Konkrétan így fogalmaz a zsák foltja Fidesz szóvivője:"Tovább folytatódik a…..
puszták éhes vándora 2012.03.13 06:58:47
Szombaton a Szolidaritás tartott a várakozásokhoz képest lényegesen hervadtabb demonstrációt, vasárnap pedig az LMP közölte az aláírásgyűjtés pillanatnyi állását. Bár mindkét szervezet kötelező optimizmussal kommentálta a hírt, ne áltassuk magunkat. Ez így kevés lesz.A…..
puszták éhes vándora 2012.03.12 09:49:46
@Blogger Géza: Igazad van: Orbán Viktornak úgy nincsennek bányái, mint feleségének, Lévai Anikónak nincsennek a Tokaj Hegyalján szőlő-birtokai!
puszták éhes vándora 2012.03.12 09:49:46
@Blogger Géza: Igazad van: Orbán Viktornak úgy nincsennek bányái, mint feleségének, Lévai Anikónak nincsennek a Tokaj Hegyalján szőlő-birtokai!
Egy érdekes olvasói levelet olvastam az egyik újságban ma. Így szólt: Egy újabb törvénymódosító indítvány a devizahitelesek megsegítését nem az ingatlan 30 millió forintot meg nem haladó értékéhez, hanem az eredetileg felvett, 30 millió forintot meg nem haladó összeghez…..
puszták éhes vándora 2012.03.09 12:58:41
Régóta figyelemmel kísérem ezen támájú írásokat, hozzászólásokat. Néha még bele is kotyogok, mint érintett. (lakáshitel, CHF, 4,2 M)
A kommentelők is több álláspontot képviselnek, érintettségük szerint. Ebben sohasem lesz egyetértés. Mindenkinek a saját gondja a legnagyobb.
Nekem is csak a megvásárolt és felújított falusi házacskám volt a fedezet és természetesen a hitem, hogy mindig lesz munka a fizetések nem csökkenek, hanem nőnek. Ezzel szemben lett, ami lett, bár munkám van, csak a fizetés nem értékkövető. A felelősségről szólva mindenképp meg kell említeni, hogy a hitelfelvevők többsége nem pü. szakember, nem biztos, hogy megértik a kockázati jellemzőket. De ment a bankok részéről a csábítás, altatás. Pl. hitelbiztosítás, a CHF évszázados stabilitása, pénzügyi segítség, szaktanácsadás ha baj lenne, stb. Nem az ügyfélnek, hanem a banknak a dolga elbírálni a hitelképességet. Pláne, ha a hitel hitelközvetítő útján intéződött. Már 2 "szakember" adott véleményt, ugyan miért ne bízott volna bennük az ügyfél? Én jobban felelősnek tartom a bankokat egy-egy labilis kihelyezésért, mint a felvevőt. Az egyik szakember, a másik laikus!
Tudja valaki, hogy a banki ügyintézők mennyi jutalékot kaptak a kihelyezett hitelek után? Mert kaptak! Nem a közvetítőkről beszélek!!! Ebben az "ügyben" nincs és nem is lesz igazság. Talán a felvétel időpontjában lévő árfolyam segítene. A bank visszakapja a pénzét, esetleg a nem létező devizáját, igaz nem 200 %-os haszonnal, hanem "csak" 70 - 80 %-ossal. Mert haszon már így is képződött. Ez a téma megosztó, arra is igen kiváló, hogy tovább szítsa az amúgy is meglévő feszültségeket. Egy, ami biztos: a bankok nem veszteségesen fognak kikerülni ebből a csatából! Én még szegény bankárt nem láttam!
puszták éhes vándora 2012.03.09 14:32:16
@béla a görög: Egyetértek az okfejtéseddel, de nem vagy egyedül. Én is proli vagyok, vidéki házra futotta (80 m2), felújítás, azon kívűl semmi. Hab a tortán: ez a válás, ill. szétköltözés után történt, tehát sok idő a latolgatásra nem volt. Számszakilag tévedhettem, nem vagyok pü. szakember, a számtechn-hoz sem igen értek. Csak úgy fejből, tudod, ahogy az oskolában tanították, de aztán rájöttem, hogy az a matek más, mint a bank matek.
Fel a fejjel, fizessünk míg bírunk, tudunk. Azonban van egy olyan megérzésem, hogy történni fog valami, ami érinteni fogja ezt a kérdést is.
Az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója a múlt hétvégén jelentette be, hogy a Kossuth tér rendezési terveinek elkészítésére több, nemzetbiztonsági átvilágításon átesett pályázót kértek fel. A pályázatot a közösségi közbeszerzési szabályok alkalmazása…..
A kormánytöbbség a múlt héten mindenfajta hozzászólás vagy magyarázat nélkül szavazta le, hogy az országgyűlés napirendre vegye Schiffer Andrásnak a rendszerváltás előtti ügynökök listáit és jelentéseit nyilvánosságra hozó törvényjavaslatát. Az államszocializmus…..
puszták éhes vándora 2012.03.02 18:43:58
Ez nagyon kényes téma, mielőtt bárki is ír valamit, gondolkodjon. Olyan tevékenységről van szó, mely ősidőktől fogva létezik és amíg világ a világ, létezni is fog. Minden ország, társadalmi berendezkedésétől függetlenül alkalmazza. Ez egy ilyen "szakma". Természetesen eltérőek a célok, célcsoportok, de az eszközök, módszerek nagyjából egyeznek. Tisztában kell lenni azzal, hogy egy esetleges "borítás" nagy kockázattal jár. Ma is vannak nyílt, ill. "T" állományú hivatásosok, ill. ügynökök, alkalmi adatszolgáltatók.(besúgók)Ami változott, az az adatgyüjtés, megfigyelés célja, köre, célszemélyei, területei, ill. a felhasználása. Aki ma hivatásos, tehát a munkáját végzi, hogyan bízzon meg az őt foglalkoztató államban (kormányban), ha a múltbéli hivatásosokat a munkájuk miatt üldözni kezdik? Egy esetleg változás után rájuk is sor kerül?(het) Ehhez hasonló a beszervezett ügynökök esete is, kivéve akik kifejezetten pénzért csinálták, csinálják. Mert nem csak a zsarolás (pressziós alap) volt a beszervezés módszere. A hivatásosokat békén kell hagyni, aki pedig engedte pénzért beszervezni magát, az vállalja azt, amit vállalnia kell.
Tehát nem egyszerű ez a kérdés, ne csodálkozzon senki, hogy egyik kormány sem szeretné bolygatni. Amik pedig idáig "kiderültek", azok nem voltak olyan horderejű dolgok, inkább szenzáció számba ment. Gondolom, hogy most kapok majd hideget-meleget.
autózz! Tartsd meg magadnak 2012.02.20 13:29:00
Egykoron még én is dohányoztam, de ennek ellenére kocsiban soha nem gyújtottam rá. Alikam arra az idegesítő szokásra próbálja felhívni a figyelmet, amikor parasztok mások elé dobálják ki a csikkeket. Mondjuk autóban engem annyira nem zavar, de mikor motorral megyek egy autós…..
puszták éhes vándora 2012.02.20 17:38:06
@1kutya: Én is köszi!
Egy másik tirpák.
Hős vagy gyilkos?A mesterlövészettel kapcsolatban már jó pár könyvet és filmet bemutattam. A mostani azonban igazi unikum, és jelentősége sokak szerint Carlos Hathcock életrajzáéval vetekszik – míg mások szerint olcsó fércmű egy degenerált sorozatgyilkostól. Chris Kyle egyszerű texasi cowboy volt,…..
Dr. Schmitt Pál jövője biztosított. Nem csak azért, mert az emlékezetes jogszabály-változtatás miatt limitált hivatalban töltött idő nélkül is jár majd neki élete végéig az apanázs. Nem marad hasznos teendő híján sem, amikor majd lehajtott fejjel el kell kullognia a…..
Újonnan előkerült bizonyítékok támaszthatják alá, hogy Adolf Hitlernek született egy fia egy francia nőtől – hivatkozik a Discovery News a LePoint-ben megjelent írásra. Az állítólagos fiú, egy bizonyos Jean-Marie Loret, 1981-ben megjelent önéletrajzában, „Az apja…..
puszták éhes vándora 2012.02.20 08:59:11
@Monarch: Igen, sokáig ez volt az elfogadott. Láttam egy dok. filmet, azt hiszem a Nat.Geo-n, amiből az derült ki, hogy a Hitlernek vélt maradványok (amit Moszkvában őriztek), a DNS teszt alapján valójában egy nőtől származnak. Nem ellentmondani akarok, de erről szólt a film. Olvasni is lehetett erről. Ugyanígy nem bizonyított sem Bormann, sem Müller (GESTAPO), sem Mengele halálának körülményei, ideje. Ellenmondásos Göring öngyilkossága is. Na, de eltértem a tárgytól. Bocsi.
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
Pénzkérdés Ketyeg a rezsibomba 2012.02.16 09:29:00
Tíz forint jövedelemből már négyet a lakásra költünk.    Gyors ütemben és drasztikusan növekedtek az elmúlt fél évtizedben a lakásfenntartási költségek. Ha folytatódik a tendencia tömegek lakhatása kerülhet veszélybe. A helyzetet jellemzi, hogy míg 2005-ben 32,96 százalék volt a magyar háztartások…..
 A Hallgatói Fórum sajtónyilatkozataA Hallgatói Fórum válasza az EHÖK nyilatkozatára20:18 - Tehát a Hallgatói Hálózat hétfőig adott haladékot a kormánynak, hogy az visszavonja a felsőoktatást érintő intézkedéseit. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a továbbiakban…..
puszták éhes vándora 2012.02.16 11:24:16