Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Isildur

155 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Májusban már gyakrabban volt jó idő odakint, mint márciusban, vagy áprilisban, és nagyjából én is így éreztem magam ebben a hónapban. Ha mindegyik 28 napos szakasz csak kevéssel lesz jobb, mint az előző, akkor már elégedett leszek, mint ahogy történt az most is. A három…..
Február második felében jött édesapámtól a hír, hogy az Angliában élő 8 éves unokahúgom megyei bajnok lett tornában (2011 tavaszán voltunk kint pár napig, a nagyon durva törzsolvasók még biztos emlékeznek rá, amikor írtam, akkor elmentünk egy edzésére, és elég keményen…..
„Kétféle ember lakik mindenkiben. Egy tervező ember és egy végrehajtó ember. Úgy élem az életemet, hogy a végrehajtónak kuss van.” Ezt a három mondatot április első felében hallottam, külön nekem mondták, és nagy hatással volt arra, hogy az azt követőek óta hogyan élem…..
Valamelyik nap bementem a Westend elején lévő könyvkölcsönzőbe, és fellapoztam a Paul Wade trilógia harmadik kötetét, az edzésnaplót. Ezt egyébként a mai napig nem vettem meg, és nem is tervezem, de egy bekezdés megütötte a figyelmemet, ami talán az első kötetben is benne volt,…..
Az első hetet borzasztóan átaludtam edzésszempontból, ezért múlt vasárnap túl sok értelme nem lett volna leírni és megjelentetni a semmit. A második héten sem erőltettem meg magam túlzottan, bár ez az egy alkalom, amit csináltam, nem sikerült olyan rosszul. Ami meg igen, abban is…..
Most, ebben a két hétben volt 1-2 olyan alkalom, hogy gyakorlatok átkerültek a következő napokra/alkalmakra, mások pedig kimaradtak, viszont az eredményeket legalább leírtam, így azok megmaradtak. De így is egy kicsit kaotikus maradt az egész, amiért előre is bocsi, meg néhol a…..
Hétfőn, vagy talán kedden kitaláltam - és igen nagy reményeket fűzök hozzá - hogy ezentúl minden hónap elején (de már ezt a hónapot is beleértve) leírom azokat a célokat, azaz azokat a sorozat- és ismétlésszámokat, melyeket egy adott gyakorlatból az adott hónap végére el…..
Alapvetően - sokakkal ellentétben - én többnyire meg vagyok elégedve a MÁV-val. Évek óta közlekedem vonattal, volt hogy heti szinten, mostanában átlagban úgy háromhetente, és eddig a húsz-huszonöt perces késés volt a maximum (egy több óra menetidejű járaton), az utóbbi bő…..
Véget ért a nyaralós hetem, hétfőn visszavonatoztam Budapestre. Az ezt megelőző héten semmilyen CC-edzést nem végeztem, erre a hétre pedig egy lazulósabb edzésprogramot vizionáltam, ami teljes mértékben be is jött. Volt kemény két edzésnapom (ha azt nem számítjuk, hogy minden…..
A pihenő végül is erre a hétre esett, azzal a különbséggel, hogy hét elején még elmentem kétszer kravozni, valamint levittük a kerékpárt a Balatonra (pénteken), azóta pedig minden nap volt egy kis kikapcsolódó edzés esténként. Hétfő: + Krav Maga edzés: 90p Szerda: + Krav…..
A karatés években egyszer sem fordult elő, hogy nyáron edzésre mentem volna (nem azért, mert nem szerettem volna, hanem mert akkor szüneteltek az edzések), a most szerdai Krav Maga viszont már a hetedik volt júliusban, és augusztusban is tervezek menni. Ez a része a dolgoknak jól halad,…..
Mivel mostanában a Pesten, és az otthon végzett edzéseim nagyjából 50-50%-os arányban oszlanak el, és nem mindenhol egyformák a körülmények, valamint néha az írásaim is zavarosak lehetnek, ezért egy rövid poszt erejéig készítettem egy összehasonlítást, melyben leírom a főbb…..
A múlt héten említettem, hogy ezentúl valamelyest másabbak lesznek az edzéseim, mint az utóbbi hetekben-hónapokban voltak. Az alapvető változás annyi, hogy visszahoztam pár olyan gyakorlatot, amelyet nagyon régen, vagy csak ritkán csinálok, valamint elkezdtem a második kötet pár…..
Fegyencedzés szempontjából ismét elég fapados hetem volt, de itt most közrejátszott az is, hogy péntektől vasárnapig beteg voltam, ami miatt eléggé legyengültem, így a hétvégén sajnos már nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna. Kedd: + futás: 3x 3x 50 m…..
Nagyon nem jut most eszembe semmi intro-nak, úgyhogy inkább kezdeném is: Hétfő: + Krav-Maga edzés: 90 p Kedd:    3.1  vízszintes húzás (1k): 2x6-43.7  felemás húzódzkodás törülközővel (20 cm): 1x1 (b) ; 1x2 (j)4.5  nyújtott lábemelés fekvésben:…..
Mostantól számítva úgy szeptember elejéig-közepéig egy-két rövidebb szünetet leszámítva valamivel lazább napjaim-heteim lesznek, némileg kevesebb munkával. Ez azt jelenti, hogy - noha nem fogok meghalni az unalomtól - vélhetően jobban oda tudok majd figyelni az edzésekre, és úgy…..
Nem tudom, ki hogy tud edzeni azokon a napokon - ha nem a konditermi edzést nézzük, ahol kellemes idő van, hanem az otthonit, ahol a ventillátor konstans működése mellett is nonstop fürdőgatyában flangáltam - amikor odakint árnyékban van 36,5 fok, és az 5 percre lévő…..
Ezen a héten sajnos nem sok minden történt velem, mármint edzés szempontjából, ezért a mostani poszt extra rövid lesz, csak egy részből fog állni. Vasárnap:    1.2  fekvőtámasz előredőlve: 2x10-81.7  felemás fekvőtámasz: 3x4-3-3   2.5  teljes…..
Ahogy a múltkor említettem, ismét - mint a régi szép időkben - a jól megszokott heti bontásban fogom írni az életem fegyencedzéses regényének szövevényes szálait, főleg a jobb áttekinthetőség kedvéért, és azért, hogy ne felejtsem el, hogy végül is mit csináltam a héten,…..
Az az igazság, hogy régen készült már olyan poszt, melynek a gerincét nem vasárnap este, kicsit összeszedetlenül, a korábbi egy, vagy két hét töredékinformációi alapján írtam meg, ezért ezt a mostanit igyekeztem egy kicsit tisztességesebben összekapni. Legutóbb ugyan azt…..
Történt egy vér ciki dolog, olyan, ami az eddigi bő 2 év alatt nem nagyon: sajnos néhány edzésnél elfelejtettem leírni a sorozat és ismétlésszámokat, és most már nem tudok visszaemlékezni rájuk. Az viszont bizonyos, hogy két teljes kör volt meg a két hét alatt. Ez a poszt…..
Egy kicsit gondban voltam tegnap este, mert volt 1-2 edzés hét közben, amelynél egy kicsit gondolkodnom kellett, hogy ott akkor végül is mennyi ismétlés történt, de aztán végül is sikerült kiemlékezni a dolgokat. Szerda (24):    1.2  fekvőtámasz előredőlve:…..
A legutóbbi két hétben is valamivel kevesebb CC-edzést sikerült csinálnom. Ennek azonban túlnyomórészt kényszerűbb okai vannak: a mostani Krav Maga edzéseken erősen dominálnak az erőnléti és erő-állóképességi gyakorlatok, ami miatt egy kicsit csökkentenem kellett az…..
Pár hét után ismét hétfőn este jelentkezem, aminek hasonló oka van, mint legutóbb: egy vasárnap esti edzést kellett áttennem hétfőre bizonyos okok miatt. Magát a 115. heti programot szerdán szerettem volna kezdeni, azonban erre az aznapi Krav-maga edzés előtt nem volt…..
Azok az olvasók, akik múlt pénteken 16:00 és 19:30 között ránéztek az oldalamra, ők már láthatták ennek az írásnak az első felét, mert eredetileg akkor akartam megjelentetni. Aztán nem sikerült addigra befejeznem, viszont szépen elfelejtettem áttenni egy másik napra. Így…..