Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mezei Petra

78 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan fogj hozzá egyszeri irodai dologzóként egy 70-es években épült ház komplett felújításához? A nyilvánvaló - és éppeszű - válasz az, hogy sehogy :) . De ha megkerülhetetlen a projekt, az alábbiakkal érdemes indítani: 1. Kezdjük a számokkal! Tíz+ év ülő munka után nagy lelkesen felugrasz az…..
Annyi épületben megfordulunk! Nap mint nap építményekből építményekbe járunk, és legtöbbször észre sem vesszük őket. De van néhány, ami valahogy megragad. Van benne valami - mondjuk, valami plusz, ami túlmutat betonon, téglán... manapság főleg gipszkartonon. Hadd mutassak most egy ilyet Pomázról,…..
Hadd kezdjem azzal, hogy – bár az erotikus irodalom nem az én műfajom – nagy tisztelője vagyok az írónőnek. Micsoda bátorság! Amikor a Szürke ötven árnyalata megszületett, már bőven elmúlt negyven, volt két gyermeke, férje, munkája, ő mégis írt egy könyvet, amiben nem csak kijelentette, hogy egy…..
Tudom. Iskolakezdés, nehézkes visszatérés a szabadságról, százezer érdektelen olvasatlan munkahelyi email, a természet percenként emlékeztet rá, hogy egyenesen robogunk az elmúlás felé... és persze front, front és front. Tudom. De én akkor is egyszerűen imádom az őszt! A természet ekkor mutatja meg…..
Valójában nem is olyan sok, számomra igazán meghatározó olvasmány fordult meg a kezemben eddigi életem során. Sok könyvet elolvastam, még többe beleolvastam, a legtöbb tetszett is, de miután végeztem velük, polcra kerültek, épp úgy az elmémben, ahogy az otthonomban. Kevés olyan volt, ami a…..
Teakonyha ÁGOTA FOR PRESIDENT! :) 2022.12.20 20:14:42
Egy novemberi reggelen hozta a futár a csomagot. Kedden. Előző nap jött egy e-mail az oviból, hogy felütötte a fejét valami kéz-száj-láb betegség. Kimerítő részletességgel írtak benne „az egész testen elterjedő vörös hólyagokról”, amik „fekélyessé válhatnak”. Én amúgy a kovid-parát példás…..
Teakonyha Álhír a paradicsomból 2022.12.20 00:44:06
Parkunk nyugalmát ma hajnalban randalírozó fiatalok zavarták meg. A két, meztelen elkövetőt – akik közterületen lármáztak és járókelőket inzultáltak – a hatóságok késedelem nélkül őrizetbe vették. Az illetékes rendőrfőkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy A. Ádám és B. Éva az esetet…..
Ami a huszonéveseknek J. K. Rowling Harry Potter sorozata, az nekem Agatha Christie összes krimije: gyakorlatilag ezeket olvasva tanultam meg valóban olvasni. Miután pedig végeztem az összes Christie könyvvel, ami a kis Róna utcai könyvtárban fellelhető volt, maradtam ezen a vonalon, és elolvastam…..
 Ha az ember gazdasági elemző – avagy kontroller – bizony nem sok izgalomban van része az állásinterjúkon. Az estek többségében ugyanaz a négy-öt kérdés, és a rájuk gondosan kidolgozott válasz ismétlődik minden alkalommal. Olykor azonban van egy-egy meglepő fordulat, ami kicsit feldobja az unalmas…..
Még csak egy napja kezdtem olvasni, alig tartottam a felénél. Le kellett tennem, hogy kimenjek a mosdóba. Felpattantam. Amíg kényszerűen távol voltam a könyvtől, csak az zakatolt a fejemben: Mégis mi a fene bajuk van a mai fiataloknak?! És mindezt közel sem a harmincasok akadémikusan elnéző…..
Adott egy okos, jó humorú, közel két méter magas, fiatal, fekete férfi, aki gyermekpszichológusként dolgozik, és hajlandó megosztani az eseteit velünk, olvasókkal. Erre szokták mondani, hogy elronthatatlan sztori. Valaha az IQ volt az emberiség szent grálja. Lépten-nyomon IQ tesztekbe botlottunk,…..
Uram Isten! Marci, Marci, Marci! Hát, én tudom, hogy a költészetnek a megnemértettség használ a legtöbbet, de sajnos, neked valami mást kell kitalálnod, mert ez egyszerűen zseniális!Ha kultúráról vagy művészetről van szó, én sem vagyok más, mint a kisbetűs „átlagember”. Amíg középiskolás voltam, és…..
Skandináv krimi? Miért más, mint a többi? Miért szeretik annyian, míg mások irtóznak tőle? Miért annyira nyugtalanító? Miért tud mindig oda szúrni, ahol fáj? És mindezek ellenére, miért nem tudjuk mégsem letenni?Amióta az eszemet tudom, imádom a krimiket! Szerintem még nem voltam tizenkettő, amikor…..
Egyetemistaként, a tanárszakos vizsgák előtt, a könyvtárban görnyedve gyakran megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy hogyan képesek ezek a pszichológusok a világegyetem legizgalmasabb élőlényének legizgalmasabb alkotóeleméről – vagyis az emberi elméről – ilyen unalmasan értekezni. Az ember képes…..
Nagyon kellett nekem egy könyv szoptatáshoz. A szoptatásról tudva levő, hogy kétféle lehet, és csak ez a kettő. Egyik: Amikor már attól elönt az iszony, és patakokban ömlik a veríték, ha a gyerek megciccen, mert ez jelentheti AKÁR azt is, hogy mindjárt felébred, és enni kér, ami virág nyelven…..
Egy ideje tudjuk már, hogy az IKEA sem a régi. Nem tudom, van-e összefüggés, de Ingvar bácsi halála előtti bútoraink még most is bírják a strapát, míg az utána vásároltak közül szokatlanul sok adta meg magát. Persze lehet véletlen is. Node semmi pánik, mert néha pont az ilyen elhasználódás vezet a…..
Sikeresen elértem egy olyan szakaszába az életemnek, mikor egyszerűen semmi sem úgy alakul, ahogy szeretném. Ezért úgy gondoltam, hogy bár nem szokásom konkrét "ezt tedd, hogy elérd azt a bizonyos csodálatos boldogságot" típusú könyvekre még csak ránézni sem, most aztán minden segítség jól jön.…..
Gondolom, ismerős a helyzet: szeretek olvasni. Mit szeretek? Imádok! Ráadásul cseppet - jó, nem csak egy cseppet - grafomán is vagyok. Eddig közösségi fórumon osztogattam a kis naplóim, de úgy döntöttem, lehet egy saját, virtuális naplóm is. Így kalandra hívok mindenkit, aki szeretne velem együtt…..
Teakonyha Eger haladóknak 2020.07.17 12:46:40
Ha ezt a cikket olvasod, elég valószínű, hogy jártál már Egerben. Kikerülhetetlen célpontja a város az osztálykirándulásoknak, romantikus hétvégét tervező pároknak, vagy épp a fürdőbe vágyó nyugdíjas csoportoknak. Nekem ez a város volt a szerelem. Egy távkapcsolat ürügyén, közel két évig, szinte…..
Mit tudtam én régen a fogantyúkról? Kis, éles, fém, a közlekedő terekbe benyújtózkodó izék, amik csak arra várnak, hogy mikor épp sietsz, kinyúlhassanak érted, és nagyokat ránthassanak rajtad, a ruhádnál fogva. Szigorú igazságosztók, amik a bőröd egy részének eltávolításával büntetnek, ha…..
Azt mondták, a beszokás az oviba "nem könnyű". Makaront sütni nem könnyű. Analízisből levizsgázni nem könnyű. Jó asztalost találni sem könnyű. Az oviba beszokni piszkosul nehéz. Amikor ő már inkább nem menne be. Köszöni szépen, volt itt hétfőn, meg kedden, meg szerdán és még csütörtökön is, ma már…..
Egy éve lett (fél)kész a kertünk, és én azóta szeretnék írni róla, de az az igazság, hogy belefogtam egy másik projektbe - egy krimibe - ami hosszú ideig minden betűt kiszívott belőlem. A kert-projekt leírása pedig - a magaságyásokkal, elrendezési dilemmákkal, kisnövénymeghatározók magolásával, és…..
Szeretettel üdvözlöm a kedves nézőket és hallgatókat! A múlt heti, nagy sikerű interjúnk után - amelynek keretében az egyház cölibátusban élő képviselőivel a gyermekvállalás mibenlétét tártuk fel - ezen a héten ismét egy sokakat érintő problémát, a laktózintoleranciát fogjuk megvizsgálni. Ehhez…..
Teakonyha A nagy IKEA csalódás 2017.10.12 16:44:27
Az IKEA iránti rajongásom nagyjából egy idős az Örs vezér téri áruházzal. Az első lakásomat 2007-ben tetőtől talpig szinte csak IKEA bútorokkal rendeztem be, és maradéktalanul elégedett voltam a döntésemmel. Aztán tavaly ismét költöztünk, és én gondolkodás nélkül, változatlan bizalommal vettem az…..
 A ház kezdeti tervein itt csak egy wc és egy kis kézmosó kapott volna helyet, de vérszemet kaptam a lehetőségtől, hogy össze-vissza mozgathatom a falakat, így végül, a lépcső alatti részből kiszakított területen helyet kapott egy zuhanyzó is. És... :) ... ha már ráléptem az útra, hogy a wc-ből…..