Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OceanCowboy

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, hogy a 2011-es évvel bezárul a pangasius népszerűsége, többé talán már nem ő lesz a legnépszerűbb hal a boltokban, mint ahogy korábban volt. A halról kialakuló egyre negatívabb kép, és a növekvő árak jelentősen veszélyeztetik a pangasius értékesítését, főleg…..
Izland úgy döntött, hogy gyakorlatilag teljesen betiltja az óriás laposhal (Hippoglossus hippoglossus) halászatát, ugyanis félnek attól, hogy állományuk kritikus helyzetbe kerül. A rendelkezés az év első napján lépett hatályba, sok ember megdöbbenésére. Ugyanis a kvótákat…..
OceanCowboy 2012.01.02 21:17:58
@spinat:

Kedves Spinat!

A lepényhalaknak, a laposhalaknak, illetve a nyelvhalaknak óriási családjai vannak. A Magyarországi kereskedelmi forgalomban jellemzően inkább a kisebb lepényhalak a keresettek, mint a fent emlitett óriás laposhal azaz a halibut, mely igazából csak pár minőségi halkereskedésben kapható filé formában. (amúgy ennek a halnak van egy távoli unokatestvére, de az csak a csendes óceánban éldegél)

Amit itthon lehet vásárolni azok a következők:

1. Nyelvhal(doveri nyelvhal)ang.Dover sole latin.Solea solea
2. Érdes lepényhal ang.European flounder latin. Platichthys flesus
3. Kisfejű lepényhal ang. Lemon sole latin. Microstomus kitt ( nem összekeverni a nyelvhalakkal bár a sole neve alapján ide sorolhatnánk, de bármennyire is érdekes a fent látható atlantic halibut közelebbi rokonságban van vele).
4. Nagy rombuszhal ang. Turbot latin. Psetta maxima
5. Sima lepényhal ang. Plaice latin. Pleuronectes platessa
6. És természetesen a mai poszt főszereplője.

üdv Peter
OceanCowboy 2012.01.03 18:02:34
@Toma001: My pleasure sir. :)

p
lorien Libaleves kelkáposztával 2011.03.30 15:17:00
A liba és a kelkáposzta szinergiájáról már tavaly ősszel értekeztem, ezúttal egy levesben tettem őket próbára. A két összetevő találkozása most sem okozott csalódást, olyannyira, hogy aki nem szereti a kelkáposztát, ezzel a levessel radikálisan átértékelheti az eddig utált…..