Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bundazsák

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törvényt alkot a Fidesz: bárkire rá lehet majd mutatni, akinek nem tetszik a pofája, aki ellent mer mondani - az mindjárt nemzetbiztonsági kockázattá válik, be lehet tiltani, be lehet börtönözni. ..
bundazsák 2018.02.19 12:41:25
@$pi$:
Csak egy pár apróság. A forint esetében nincs igazad. Nem ez a forint valós értéke, hanem 2010. előtti. A fidesz szándékosan, az MNB árfolyamnyereségre számítva tette, amit tett. Ők akkor úgy gondolták, ez lesz az a pénz, amiből majd fizetik a kötelezettségeket. Elfelejtették, hogy az Uniós tagság miatt ez szabályellenes. Egy adott ország jegybankja csak a nyeresége egy kis részét fizetheti be a költségvetésbe, mint osztalék. A többi a likviditási tartalék.
Ami nácizós meg egyéb jelzőket illeti, ezt a politikai nyelvezetét konkrétan a fidesz hozta be Magyarországra, normális európai országban ezt nem használják. Az akkor éppen hatalmon levő (és általam mocskos, szemét társaságnak tartott) szócikkek meg jó tanítványok voltak.
Végül ami a diplomámat illeti. Szeptemberben lesz 30 éve, hogy megkaptam, azóta doktori (Ph.D.) fokozatot és habilitacios oklevelet is szereztem. Ugye rémlik, hogy 30 éve az orvosi diplomát még szeptemberben osztották, mert az államvizsga augusztusban volt? Azóta oktatok leendő orvosokat a gyógyszertan és a méregtan rejtelmeire. Eközben nagyon pontosan láttam, hogy végzettek közül mennyien mentek el külföldre, még a mi intézetünkből is. Az elmúlt nyolc évben ez a szám a többszörösére nőtt.
Végül ami libsizést meg ballibázást illeti. Ti mit tanultatok történelemből? Nekem sikerült észrevennem, hogy Amerikát és Nyugat-Európa országait a szabadversenyes (liberális) kapitalizmus juttatta oda, ahova ez az ország is kétségbeesetten tartozni szeretne. Nem a liberalista felfogással van baj, hanem azzal, amikor valaki okoskodni kezd, átértelmezi a szabályokat. Az a neoliberalista felfogás, amit a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett szoci kormány vallott a magáénak, az tényleg nagy hiba volt, de a szocikat továbbra is mocskosnak tartom. A valódi liberalizmus ettől nagyon messze van. A valódi liberalizmus mindössze annyit tesz, hagyni a gazdasági és társadalmi folyamatokat szabadon fejlődni.
bundazsák 2018.02.19 12:43:04
bundazsák 2018.02.19 12:49:21
@nemecsekerno_007:
Most nem leszek olyan hosszú. Igazság szerint csak egy valóban felelősen gondolkodó, az országért dolgozó kormány kene, aki fel meri vállalni az ilyen típusú egyenletek megoldását. 2010-ben nagyon reménykedtem, hogy a kétharmad segíthet. Sajnos nem ez lett az irány.
A Párt Ökle megnevezte ki a hibás abban, hogy Tiborcz István cége trükközött a közbeszerzésekkel és kilopta a pénzt az uniós támogatásokból. Gyurcsány Ferenc! ..
bundazsák 2018.01.16 12:37:08
@kószák egyike:
Egy a probléma. Ebben az országban (sajnos?) nem Kádár népe lakik, hanem Rosenfeld Mátyás népe. Ilyen ostobák, akiket ennyire lazán megvezet a fideszes propaganda. Szerintem OV túlságosan jól megtanulta azt a fasiszta propagandatételt, hogyan kell a legordenárébb hazugságokat is lenyomni a nép torkán, hogy aztán az még igaznak is higgye.
Ez akár egy bulvárcikk címe is lehetne, de nem az. Az MSZP ugyanis úgy rúgja be a kampány motort, hogy az oldalkocsi adja a másikat. A Botka-buktatás óta időnként fura manőverekbe kezdő pártfosszília, úgy látszik, ébredezni kezd, de jó kérdés: mindez vajon hasznára lesz-e bárkinek is? Botka…..
bundazsák 2018.01.10 09:27:31
@NemodaBuda:
Sajnos nincs igazad. Az MSZP egyetemi oktatásra méltó módon mutatja meg, hogyan kell saját magunkat irgalmatlanul tökön rúgni. Amikor egy olyan vezető került elő, akinek voltak elképzelései a hibákról meg a változtatás igényéről és módjáról, akkor a régi, mindig háttérben levő emberek ezeket gyorsan kicsinálták. Ilyen volt 2006. után Gyurcsány is (pont a fidesz által csúnyán kiforgatott őszödi beszéd mutatja), valóban meg akarta reformálni az MSZP-t, ami viszont a régi káderek hatalmának elvesztésével járt volna. Ezért az első adandó alkalommal (a 2008-ban kitört gazdasági válság során) megbuktatták. Most pedig Botka akarta ugyanezt, de sajnos csodák nincsenek, neki is bukni kellett. Amíg a régi mag ott van a háttérben, az MSZP nem lesz képes választásokon esélyesként indulni, csak arra jók, hogy a parlamenti küszöböt talán elérjék. A most elővett Karácsony Gergely tényleg csak arra kell, hogy legyen kire mutogatni a választások után.
Ezúttal Tuzson Bence szája volt az ügyeletes kormányzati kloáka, amelyen a világba áradhatott a propaganda-fekália. Gagyog, s ragyog - pedig papírja van arról, hogy hazudtak a konzultációnak csúfolt kérdésekbe burkolt állításaikban...
Amióta Rogán Cecília szelfipartnere, a bulvárkirálynő Szalai Vivien lett a TV2 hírigazgatója, soha nem látott zuhanórepülésben van a kanális.  Szalai Vivienről annyit kell tudni, hogy pár értéktelen ponyva mellett ő írta Zuschlag János hazugságaiból azt a propagandakönyvet, amivel a Fidesz…..
bundazsák 2017.09.11 12:13:16
@Indriq: Attól tartok, ebben tévedsz. Sajnos nagyon sok érettségizett szavazójuk van. A fidesz ugyanis pontosan tisztában van a népbutítás legfőbb taktikájával: minél többször szajkózod el a hazugságot (akármilyen ordas nagyot), annál inkább igaz(nak tűnik). Mostanában meg a csapból is sorosozás folyik, aki nem ért egyet, az mocskos, szemét Soros-bérenc, maffia tag. Gyanítom, hogy nemcsak engem emlékeztet ez az egész a rákosi rendszer "mocskos, szemét, imperiailsta ügynök"-özős propagandájára.
Először is azért, mert láthatóan meghátrálni kényszerültek: most már elég a kormánynak a New York állammal való megállapodás is, hogy maradhasson a Magyarországon a CEU.  De a saját törvényük szerint nem elég...
bundazsák 2017.08.15 12:55:50
@morpho:
Természetesen fű alatt. Egy olyan napon fogják megszavaztatni, amikor 5 másik témában is szavaznak, így talán majd elsikkad és észrevétlen marad a támadó beton pofával történő hárítása.
Őrült kíváncsian várom, hogy mi sül ki a legfrissebb Gyurcsány bullshitből, miszerint neki olyan papírokat mutogattak ami megmagyarázza, miért szopott a magyar kormány vérhólyagot Putyin faszára. Valami oka kell, hogy legyen annak a lelkesedésnek, ami az elmúlt 7 évben ebben az ügyben…..
bundazsák 2017.04.26 13:21:50
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem tudom, a külügyér pöcs hol és kitől tanulta a törit, de Magyarország az oroszoktól eddig csak szívatást kapott. A birkának meg nem érdemes válaszolni, az egybites agya nem képes értelmezni az egynél magasabb értéket. Egy ostoba bértroll.
Közjogi méltóságot - muhaha - választanak ma a Nagy Büdösben. Majtényi jelöltsége formális, inkább az a kérdés, Káder Janót milyen körülmények között újráztatják. A poszt születésének pillanatában ott tartunk, hogy miután Káder elmondta a semmit, első körben nem sikerült kétharmaddal megválasztani.…..
bundazsák 2017.03.13 15:18:29
@Fabius:

Én sajnos nem tudtam bízni benne, de azért egy kicsit reménykedtem. De csak hiú ábránd lett, hogy káderjani valamit is keresztbe tegyen a fideSS-nek.
Varánusz Finkibe beleesett a rák 2017.01.30 12:06:27
A világ kisebbik fele sajnálkozik, a nagyobbik fele meg talán túlzás nélkül kárörvend akkor is, ha az alapvetően ronda dolog. Mert az van, hogy Finkibe beleesett a rák. Átok fogott vagy balszerencse? Talán mindegy is egy olyan ember esetében, akiről túlzás nélkül állítható, nélküle jobb hely lett…..
bundazsák 2017.01.30 14:50:57
@Oxica:

Hát finki aligha fog gyónni... :)
Kedves Mindenki Akit Érdekel, szeretett és utált rámfigyelők!   Mondhatnám, hogy sajnálom, de nem mondom. Igen, vihogtam, mint egy orbánviktor humorbonbonjaitól bekábózott hofmanrózsa, igen, na de! Ki tudott volna ott bármi mást csinálni? Egyrészt ugye ott volt a kincstári szövegem, hogy 2016…..
bundazsák 2017.01.03 15:05:29
@Jakab.gipsz:
A nemzeti szocializmus nem a szélsőjobb és baloldal összefogásából született. Egyrészt maga a nemzeti szocializmus az igazi szélsőjobb, másrészt amint hatalomra került, első dolga volt szétverni minden baloldali tömörülést. A liberalizmus pedig nem egy Istentől elrugaszkodott dolog, hanem a valódi kapitalizmus legfőbb mozgatója. Nem keverendő össze azzal a neoliberalista szemlélettel, amit a coci kormányok hadováltak össze.
Interjút adott a Magyar Narancsnak Kvesztor Csabi, aki egykor volt hűséges vazallusból mára - legalábbis Lázár értelmezése szerint - köztörvényes bűnözővé vált. Nem volt kérdés, hogy ez megtörténik, szerintem Tarsoly abban pillanatban eldöntötte mikor megkapta a szívhez szóló szép üzenetet addigi…..
bundazsák 2016.12.23 11:05:28
@taga20:

Lehet, hogy nem minden posztora nyomok kommentet, de sokszor megtettem már. Hogy nem láttad, az nem én problémám.
bundazsák 2016.12.23 12:05:27
@taga20:
Miért lenne?? Boldog Karácsonyt a blog minden olvasójának! :-)
A migránsos népszavazás előtt egy héttel barkácsbomba robbant a belvárosban. A detonációban két rendőrjárőr megsérült, állapotuk stabil. A rendőrség 16 órával az esemény után szólalt meg először, annyit mondtak: a robbantó kifejezetten a két rendőrre utazott, őket akarta „kivégezni”. Továbbá adtak…..
bundazsák 2016.09.26 15:26:04
@f123: "...Vagy ezt uszító kormánypropagandának érzed? "

Sajnos ez az. Ha alaposabban utánanéz az ember az elmúlt 2 év terrorista akcióinak itt a vén kontinensen, akkor rá kell döbbennie, hogy bizony nem a jelenleg menekülők (migránsok) hajtották azokat végre. Még akkor sem, ha a kormányzati kommunikáció ezt mondja. Olyan iszlám szélsőségesek tették, akiknek a szülei, nagyszülei vándoroltak el szülőföldjükről a jobb élet reményében. A valódi tettesek már belga, francia, stb. állampolgárok, hiszen eleve ott születtek. Soha nem szembesültek azokkal a körülményekkel, amelyek miatt a felmenőik a kivándorlást választották. Tény, hogy ezek a leszármazottak alapvetően talajt vesztett emberek, emiatt sokkal könnyebben radikalizálhatók, mint a szüleik, akik még tisztán emlékeznek arra a nyomorra, ami otthon volt. A tettesek azonban nem migránsok, még akkor sem, ha a menekültáradatot kihasználva jutottak vissza Európába.
bundazsák 2016.09.26 15:47:05
@f123:
A németországi késelő, a kölni zaklatók nem terroristák, hanem simán bűnözők, amilyenek itt is vannak szép számmal a menekültek nélkül is. A nizzai merénylő sem a mostani menekültekkel érkezett, hanem sok évvel ezelőtt, hiszen francia állampolgár. Ezt nem lehet 5 perc alatt megszerezni.
Felpörögtek az események mostanság. Törökországban Erdogan rendszere dübörögteti az análfűrészt szó szerint, Viktorunk meg Tusványoson ásta bele magát a saját képzeletébe szokásához híven. Európa és a nyugat szar hely - nyilvánította ki, itt minálunk a balkán sarki valóságban faszább élni, mint a…..
Dr. Hoffmanné Német Ildikó felmondott. Zugló jegyzője saját elhaározásából állt fel székéből, mert nagy volt rajta a nyomás-csiripelik a madarak és írja a boldoguljzugloban.hu is.  Ahham. Ezt a nyomásnagyságot el tudom képzelni.  A mutyi szempontból is szépen felosztott kerületben nem kis kihívás…..
Az oly sok oktatást érintő reform közül most a legújabb a köznevelés és a szakképzés átalakítása, amely a szakiskolákat szakközépiskolákká, a szakközépiskolákat pedig szakgimnáziumokká alakítja át, ahol nem csak szakmát, hanem érettségit is lehet szerezni. Az új…..
Szépen lassan azért világos lesz miért akarták Orbánék eltüntetni szem elől Kusza Szem alapítványainak közpénzjelleg-vesztő költekezését. A Pöttyösseggűek Klánja nem volt szégyellős, az csak aprónak számít, mikor ötször veszik meg ugyanazt a jelentést Gyurci uncsitesójától. Mármint úgy tessék ezt…..
bundazsák 2016.04.25 15:15:00
Na ezt a sok ocsmány alakot bezárni egy olyan országba, ahol a jehovisták alkotják a törvényeket:
ripost.hu/cikk-nem-hiszed-el-miket-kovetelnek-a-jehova-tanui?source=hirstart
Talán ott már egy kicsit magukba szállnának, hogy mennyire gusztustalan, amit ezzel a nyomorult országgal művelnek.
bundazsák 2016.04.25 15:15:52
Vona Gábor felszíjazta a szopórollerre alelnökei egy részét. Novákék látszólag egy átgondolatlanul széles pártelnöki jogkörnek esnek áldozatul, valójában viszont az orbáni receptet teccenek megszívni éppen.  A tanítvány elővette a Mester kottáját és abból húzza el alelnökei és a párt…..
bundazsák 2016.04.22 12:31:45
@látjátok feleim szümtükkel: ...lehet szavazni...

Kifelejtetted a csuti gázszerelőt...
Kedves asszonyom! A minap meglepődéssel olvastam országunkat érintő kritikáit. Nem csodálom, hogy a Királyi Központi Hírszolgálat nem számolt be róla, szerintem tartottak egy nemzeti irritációhullám kitörésétől. Én óvatlan és kíváncsi voltam, ám olvasva az Ön gondolatait…..
bundazsák 2015.10.30 13:17:11
@Imola Helyesi:
Szerintem nem dönt mindig jól. A hazánkat én is szeretem, mégsem gondolkozom úgy, mint OV. Az arcán látott őszinteség pedig csak egy nagyon alaposan kidolgozott álarc. Gyanítom, hogy külön tanácsadót tart (mint még nagyon sok vezető politikus), aki folyamatosan gyakoroltatja vele a különböző arckifejezéseket, hogy azok őszintének hassanak. Viszont az a ködösítés, amit a fidesz csinál szinte minden fontosabb döntés körül, még törvénybe is ágyazzák, azt sem teszi hihetővé, amit kérdez.
Lázár János több fordulóban és hangfekvésben fejezte már ki nem tetszését a kormányzat működésével, Orbán káderpolitikájával, és konkrét fideszes személyekkel szemben. Legutóbb tegnap egy olyan dupla fenekű érvelésbe bocsátkozott, amelynek olvasataiban lehet a minisztert…..
Lázár János meglepő dolgokat produkál mostanában. Tegnap például váratlanul olyan őszinte volt, hogy szerintem a mezőgazdasági albizottság ülése után nyomban vért vettek tőle és azóta is nyomozzák, hogy a picsába került a vérébe nátrium-pentotál.   A megmámorosodott…..
Fideszes körökben régi nóta, hogy ha valami szart csinálnak és az balul sül el, akkor azért a kommunikáció a hibás. Mert nincsen jól elmagyarázva a zembereknek a tökély, amit éppen kifejlesztettek netadótól útdíjig akármire. De majd most, most aztán a Miniszterelnöki…..
bundazsák 2015.10.02 13:22:27
@evasanyoca:
Azért nem jönnek, mert a fidesz (főleg az előző ciklus során) úgy módosítgatta a törvényeket kénye-kedve szerint, hogy a pénzek felhasználása a törvényesség látszatát keltse. Viszont az EU potentátok hiába csóválják a fejüket, ettől még nem fognak változtatni, legfeljebb majd jól megmagyarázzák, hogy ez sajátosan magyar dolog, amit úgysem ért senki, aki nem magyar.
bundazsák 2015.10.02 13:32:58
@evasanyoca:
Hát közgazdász én sem, de abban viszont biztos vagyok, hogy vannak a háttéremberek közt olyanok, akik tudják úgy csavargatni szabályokat, hogy megoldható legyen a legalább látszólagos jogszerűség.
bundazsák 2015.10.02 15:40:12
Ezt már láttátok?

valasz.hu/itthon/lazar-janos-hadat-uzent-orbannak-115369

A heti válaszban még nem láttam ilyen fröcsögő cikket kormánypárti megélhetésiekről...
Ha eddig nem volt világos miért Mr. Ananászháré lett a külügyminiszter, akkor az utóbbi napok világossá tették: Kellett egy pöckölhető fejű beszélő bábu, aki hasát megnyomva felmondja/lejátssza a felinstallált üzenetet. Mindenki hülye, senki nem képes XXI századi…..
bundazsák 2015.09.18 13:27:57
@Imola Helyesi:
Nem vagyok sem külföldről kommentelő, sem lecsúszott ellenzéki. Amit azonban a fidesz művel, az szembemegy minden normális gondolattal, józan paraszti ésszel. Szerintem neked még nem tűnt fel, hogy aki képes kritizálni viktort, az a fidesz szerint szemét hazug/mocskos ballib bérenc/ tudatlan paraszt. Az még véletlenül sem jut eszükbe, hogy esetleg azon kellene gondolkodni, hátha van valami igazság a kritikában. Legjobb tudomásom szerint az ember nem tévedhetetlen, újabban még a pápa sem. Olyan nics, hogy mindig mindenben igazuk van. Sajnos olyan sincs, hogy ezt belátnák...