Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Philozófus

44 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon találkoztam a legnagyobb közösségi oldalon egy hirdetéssel. Azzal, ami a képen látható. A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), Bokros Lajos pártja a jobboldal igazi pártjaként hirdeti magát, és azt, hogy Orbán bukni fog. Az nem derül ki, hogy vajon a bajszos bácsi…..
Philozófus 2013.07.27 10:35:39
@MetroGoldwinMayer: ezt a marhasagot honnan szedted?! Hallottal mar inflaciorol? Nem? Akkor mondom. Ha a gazdasag gyengul (rendszervaltas, 2008) akkor no az inflacio es gyengul a forint. Ennek kovetkezteben az ertekvesztes miatt no az allamadossag. Na ezert volt 92 kornyeken ennyi az annyi.
Philozófus 2013.07.27 14:15:43
@MetroGoldwinMayer: csak azokban az orszagokban van igy, ahol tulzott mertekben tartjak kontroll alatt az inflaciot, ahogy Mo.on. De a 90es evek elejen a gazdasag osszeomlasa miatt volt 25%koruli is az inflacio es vesztette az erteket a penz. A belso fogyasztasit es a gazdasag hanyatlasa miatt a tobbi valutahoz kepest is. Ezert nott az adossag osszege, es persze azert is, mert kellettek a tovabbi hitelek a mukodeshez. Ezt tette a csudalatos Orban kormany alatt is az allamadossaggal az arfolyameses, igy leolvadt a pofatlan modon ellopott magannyugdij penztari 3 ezer milliardbol betolt osszeg es nott ujra az adossag.
Philozófus 2013.07.27 16:05:08
@MetroGoldwinMayer:
1. az állam adóssága csak igen kis részben forint alapú, nem sokat nyom a latba a dolog.

2. érdekes hozzáállás a 21. században hirdetni az állam mindenhatóságát és atyai voltát. a nyugdíjrendszer 3 pilléres megoldása volt az egyetlen, amit úgy terveztek meg, hogy akkor is legyen az embereknek járandósága, amikor csökkennek majd nyugdíjak, mert nincs ki kifizesse őket.

ha azt mondod, hogy ez csak az állam feladata és nem fontos az öngondoskodás, akkor pont a kommunista időt kívánod visszahozni, amikor azért akarta az állam a pénzt magánál tartani és ő elosztani, nehogy saját döntéseid legyenek.
Hogy hívják a kínai férfit, aki cserépedényeket készít?...?!?!Kan Cho..
A tanösvény után azt is gondolhatná a Kedves Olvasó (még mindig hülye név), hogy ez most igazából egy orvosi ló esete, azaz egy ács, akin keresztül a fiatal ácstanoncok tanulhatnak. De nem!Álljon hát itt egy+egy tapasztalati jó tanács a vágó kollégáknak:Egy: Ha nincs elég…..
Állandó vendégírónk egy nyári szösszenete kívánkozik ebbe a sorozatba, Kaj Ádám barátunké, akinek a kedvenc komoly zenei csapata a Bono-s négyes, azaz a U2. ..
Egy eldugott utca eldugott kapualjában él egy kétes hírű varrónő. Ez a varrónő sokat mesélt nekem arról, mivel keresik meg az emberek. Furcsábbnál furcsább kívánságokat sorolt, majd elért egy érdekes sztorihoz.Egy bábszínház öltöztetőnője felkereste egyszer azzal, hogy…..
Mit kívánunk a szeretetre éhes pénzt kuporgatónak ilyenkor?...?!Boldog Harácsonyt és Bújévet!..
Tudod, hogy hívják a több hollywoodi filmben is főszerepet kapó vajat?...??Gerald Butter... ..
Hogy hívják a savanyú vonóst?...??Lemon Cselló..
Hogy hívják az olasz tej-maffia vezérét?...??Don Mascarpone.....
Mindenkinek megvan a maga hite. Persze van, akit pont a hite hagy ott. De egy kérdés szöget ütött a fejembe, amit aztán jól meg is válaszoltam, hogy ne maradjon a rejt éj.(micsoda áthallás a címmel, figyeld csak: rejtély -> rejt éj -> az éj pedig csillagos, azaz sztáros. na ez…..
Hogy hívják a régi autók szétszerelésével foglalkozó dinoszauruszt?...??Bontószaurusz.....
Mivel jó újságíró kényes helyzetben nem mond nevet, így én sem teszem. Szóval nem szeretném Molnár Dani barátom babérjait learatni, amikor közlöm egy apró történelmi távlatokban mozgó gondolatát, miszerinta latin műveltségű kémek ősi önigazoló mondása: Inkognito ergo…..
Az az ötletem támadt, hogy mi lenne, ha gyártanánk egy új típusú főzőshowt, ami rendőrségi nyomozások köré épülne. Az lehetne a címe, hogy Bűnügyi tejszínelők. ..
Jó néhány éve volt sikerfilm az Én, a kém című film a mozikban. Már akkor is sok rádiót hallgattam, ahol ugye nem látja kiírva az ember, amit hall. Ezért aztán nem értettem, hogy mi köze van egy kémfilmhez a jeges pitének...Szóval nem mindegy, hogy I Spy, vagy Ice pie. ..
Hogy hívják azokat a vízi emlősöket amiknek a bőre színes-díszes rajzolatú?...??Ábrás cetek.. ..
Nem lacafacázom sokat. Belevágok a közepébe.Tudom, hogy hiányoztak a bejegyzéseink, úgyhogy most újra belendülünk, és igyekszünk kiszolgálni az igényeket...khmm. na jó. megteremteni. Szóval éljen a dolgozó nép és a nem dolgozó is. Most valahogy úgy nézhetek ki, ahogy egy…..
- Hogy kérdezik meg Itália távoli vidékin a földművesek, hogy a helyi maffiavezér elhalálozott-e már?- ...??- A Don kihót-e?És Kaj Ádám, állandó vendégírónk felhívása:A Lama dalai cd-n és kazettán! ..
Ma egy amolyan vándoráruldában néztünk körül édesanyámmal (vettem egy igen csinos bézbólsapkát, ami továbbra is igen jól áll a füleim elállási szögét tekintve, és egy kőműves kinézetét keltem benne...a napszemüveg sem segít, úgy csak olyan, mint egy kőműves…..
A rengeteg gondolat között egy nagyon előre mutató (>>) is volt....de ezt most hagyjuk.Inkább arra térnék ki, hogy nem csak az angol személyragok nyújtanak lehetőséget nagyszerű félreértésekre, hiszen a magyar nyelv sem rest vicces pillanatokat szerezni használóinak.…..
["ételek új tálalásban"]_______________________________________Álljon ím mai menüm a fitness jegyében:Diétás kacsamáj Jóasszony módra, köretként pedigFuttatott rizs Vitaminbombával.Ugye milyen ínycsiklandó? Akkor vakard meg a buksid, és olvasd el alant a menü elavult…..
Azt az elrugaszkodott ötletet vetettem fel eme test tetején (fejemben), hogy indíthatnánk e fórumon egy "ételek új tálalásban" rovatot, melyben hétköznapi fogásainkat, markolásainkat új köntösben mutatnánk be, hátha ezzel hozzájárulunk nyelvünk megújulásához.Álljon…..
De rég láttuk egymást! Hát újra itt, és újra jöhetnek a jobbnál jobb észrevételek.Például ma este a driver update gyönyörködtető feladatait végeztem, amikor eszembe jutott az a sok kéretlen levél, amit jómagam is küldözgettem olykor kedves barátaimnak, ismerőseimnek pl. az…..
A magyar humoristák gyógyfüves röviditala a KOMIKUM?A vidéki gyümölcspárlatot készítő Pál inka?Aki 13 éves az még nem vásárolhat alkoholt, de Már tini.Aki tartani akarja a színvonalat, az ab szint alá nem megy.Az igazi alkoholista: - Mit eszik ebédre, Bátyámuram?-…..
 Nagymamám nagyon kételkedő. Mindent csak kötve hisz."A magasan képzett sportoló alatt hegymászót értettek?"EgyKerekŰ..