Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steve123

285 bejegyzést írt és 353 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb nemzeti konzoltáció nem sok vizet zavart. Már megszoktuk, hogy nem fontos kérdésekben kérik a véleményünket, hanem a fidesz a politikai propagandát terjeszti ezen az úton is. Egyébként azzal nem is lenne gond, ha egy párt a saját ideológiáját akarja népszerűsíteni pártpénzből, de…..
Nem a megtakarítások hozamát, hanem magát a tőkét! Ilyet nem lehet, mondják legtöbben, hiszen nálunk a jellemzően a jövedelmet és a fogyasztást adóztatják. Ez nem olyan fájdalmas, hiszen ha veszel egy hűtőt, akkor ugyan ki kell fizetni a 27%-os áfát, de legalább örülhetsz az új szerzeménynek. A havi…..
A választások előtt két kézzel szórta a kormányzat a pénzt, mindent a győzelemért. Mindenki sejtette, hogy ennek meg lesz a böjtje és ez az idő eljött. Természetesen azt hangoztatják, hogy nem az emberek fogják megfizetni. Ennek a valóságáról mindenki meggyőződhet saját maga. Csak el kell menni a…..
A miniszterelnököt profi politikusnak tartom. A mellette dolgozó kommunikációs csapat is elsőosztályú. Figyelnek arra, hogy Orbán Viktor csak pozitív üzenteket mondjon, hogy ne lehessen megfogni kényes témákkal. Persze ehhez az is kell, hogy csak olyan újságíró beszéljen vele, aki hűséges a Párthoz.…..
A Fidesz elkezdte a választási hajrát. Érzi, hogy nem biztos a győzelme, ezért csúcsra járatja a populizmust és az osztogatást. Igaz, hogy hitelből osztogat, de a hatalom megtartása mindennél fontosabb. Valljuk be őszintén ezzel a lépéssel tíz-, de akár százezrekkel növelte a szavazói számát. Sokan…..
Kérdezz bátran! Rezsisunnyogás 2021.11.11 10:16:51
Vannak, akik hisznek a mesékben. A jóságos miniszterelnök látja, hogy szenved a nép, ezért kihirdeti a rezsicsökkentést. Persze a hétfejű Brüsszel sárkány és a gonosz Soros mostoha megtámadja azt, de Viktor atyuska megnyeri nekünk a rezsiharcot. A rezsicsökkentés azt sugallja, hogy eddig x forint…..
Márki-Zay Péternek már kétszer sikerült a lehetetlen, de még van másik kettő lehetetlen feladat előtte. Amikor Hódmezővásárhelyen polgármester lett, akkor bekerült a hírekbe. Lázár Jánost legyőzni hatalmas feladat volt. De ez inkább kivétel volt, mint szabály. A szabály pedig az, hogy a Fidesz…..
A védőoltásokhoz hozzászoktunk. Gyerekkorábban mindenki kapott, meg se fordul az emberek fejében, hogy például a bárányhimlő elleni oltást ne adassa be a gyerekének. A koronavírus elleni oltás kapcsán valahogy az a vélekedés terjedt el, hogy ennek önkétesnek kell lennie. A kötelező oltás hirtelen az…..
Nem csalni szeretnék, de van egy problémám. Tudom, hogy kire szavaznék legszívesebben, de neki kicsi az esélye a sikere, így félek, hogy elveszik a szavazatom. Az ellenzék egyetlen esélye a sikerre a teljes együttműködés. Ez olyan pártokat is egy oldalra terelt, amelyek korábban elképzelni sem…..
Mindenki ismeri, az egyébként hamis, történetet, hogyha a békát forró vízbe dobják kiugrik, de ha szép lassan melegítik alatta a vizet, akkor megfő. A történet mondanivalója, hogyha mindenhez hozzá lehet szokni, akár a halálhoz is.  Emlékszünk még a veronai buszbalesetre? Egy busznyi ember meghalt,…..
Politikusnak lenni nehéz. Az emberek azt szeretnék, hogy minden kívánságukat teljesítsék, de ez katasztrófához vezet. Például ki az, aki a lezárások szigorításáért kampányol? Mármint az orvosokon és a járványügyi szakembereken kívül? Mindenki az újra nyitásért lobbizik. Ha ő nyitva lehet, akkor én…..
Steve123 2021.03.29 08:15:19
@73939133: megtörtént
Az korábbi konzultációk távol álltak az igazi párbeszédtől. A kérdések olyan blőd módon voltak megfogalmazva, annyira irányították a választ, hogy értelmetlen volt a kitöltésük. A Fidesz szavazó kitöltötte és ezzel támogatta a kormányt, a más pártot támogatók vagy kapásból összetépték vagy próbáltak…..
A Chernobyl sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyszerűen bemutatja, hogyan milyen döntések, milyen helyzet vezetett el a katasztrófához. Persze az még kőkemény kommunizmus volt. Az ma már nem fordulhat elő. Vagy mégis? Az egyik jelenetben a sugárzás érétkét mérték a katasztrófa után. A…..
Egy kisgyereknek mindent meg kell magyarázni. A dilettáns azt jelenti, hogy valaki hozzá nem értő módon végez valamely tevékenységet. Például, dilettáns az a vezető, aki Magyarországot a vírustól úgy akarja megvédeni, hogy hagyja, hogy a napi esetszám felmenjen száz felé, és miután "behurcolták" a…..
Kérdezz bátran! Pro és Kontra 2020.05.14 13:06:35
Néztem egy videót, ami a szakmámhoz tartozó két új technológiát mutatott be. Részletezték, hogy mit tudnak, összehasonlították őket egymással és a régi technológiákkal, felsorolták a jó és rossz tulajdonságaikat. Mindenki tudja, hogy mindennek van jó és rossz tulajdonsága is. Ha valamiről csak jót…..
Munkába menet látom, hogy az eddigi kijárási korlátozás plakátokat felváltották a visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat plakátok. Ez kiütötte a biztosítékot nálam. A kijárási korlátozásról szóló plakáttal szerintem senkinek nem volt baja. A visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat egyértelműen párt…..
Mindenki tudja, hogy működik a nyugdíj. Munkavállaló és munkaadó is fizet a munkabér után és ennek fejében, nyugdíjas korban a postás hozza az ellátást. Ez nem más, mint egy kölcsön, amit majd egyszer visszakapunk. Ha bemész a bankba és felveszel mondjuk lakáskölcsönt, akkor a szerződés részletesen…..
Úgy látszik a koronavírusból nem lehet kigyógyulni. Legalább is Magyarországon. A lenti kép mutatja a napi új fertőzöttek és új gyógyultak számát. Azt gondolná az ember, hogy mivel a betegség lefutása két hét, így azok, akik két hete megjelentek betegként, most gyógyultként kellene, hogy…..
Magyarország forrásai végesek, ezért nagyon fontos, hogy mire költ a kormányzat. Ha nincs elég lélegeztetőgép, akkor emberek fognak meghalni. Olyan emberek, akik egyébként élhettek volna. Ha nincs elég teszt, akkor a fertőzési gócok nagyra nőnek, elterjednek és kezelhetetlen mennyiségű lesz a beteg.…..
"Good government never depends upon laws, but upon the personal qualities ofthose who govern. The machinery of government is always subordinate to the willof those who administer that machinery. The most important element ofgovernment, therefore, is the method of choosing leaders." "A jó kormányzás…..
Az Erste a Privilégium L számlacsomagot megszünteti és automatikusan átrakja az ügyfeleket egy rosszabb csomagba. Ez egy jó kis ingyenes csomag volt, sajnáltam, hogy megszűnt, de az új csomag nem szimpatikus, így megszüntettem a számlát. A rajta lévő pénzt kiutaltam és így mentem a bankhoz. Ott…..
Ugye milyen jó lenne tudni, hogy az eddigi befizetéseim alapján mennyi nyugdíjra számíthatok ebben a pillanatban! Akár a havi fizetési papíron is meg lehetne jeleníteni. Az informatika korában ez nem lehet probléma. A sok minimál bérre bejelentett, vagy feketén dolgozó tudná, hogy csak keveset fog…..
Ha megijedtél a bejegyzés hosszúságától, akkor olvasd el a rövidített változatot. 1.     Bevezetés Mi a pénz? A pénztárcánkban lévő apró és bankjegyek, mondják sokan. Aztán gyorsan javítják magukat, hogy az csak a készpénz. Pénz van a bankszámlán is elektronikus formában. Na, de lehet fizetni…..
Steve123 2019.10.03 16:51:02
Mindenki ismeri az István a királyból a fenti idézetet, amely úgy folytatódik, hogy "segítsetek, segítsetek". Ki segíti a választópolgárt a közelgő EU-s választások kapcsán? Szinte senki. Persze ennek oka az is, hogy az embereket nem igazán érdekli ez a választás. Van egy hasznos wiki oldal, ami…..
Adózni senki sem szeret, így nincs is annál népszerűbb döntés, hogy a 2019. második félévében kiadott magyar állampapírokra nem lesz kamatadó. Persze ha az állam szempontjából nézzük a dolgot, akkor nyilvánvaló, hogy a kieső adót máshonnan majd be kell szedni. Reméljük, hogy nem lesz egy újabb…..