Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kilfenora

17 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilfenora jó pár beküldéssel szórakoztatott már bennünket, most itt egy újabb. Ráadásul 2in1 levelet küldött nekünk egy igazi félrefordítással meg egy kérdésfelvetéssel. Imhol. BBC Entertainment, Az uralkodók, akik megmentették a monarchiát c. 2 részes dokumentumfilm... A…..
      Ha már egyszer a Rákóczi úti tudományos falfirkák kapcsán elkezdtünk geológiával foglalkozni, akkor folytassuk ma is. A fenti ammonitest a Fészek Klub bejáratánál fényképeztem telefonnal. Jó harminc centis példány. Persze nem kell hasra esni tőle, sok őslénylenyomat…..
Az Ikea kemény munkával próbálja ledolgozni hátrányát a CSI-Jóbarátok-MTI-trió mögött. Dobogón még nincsenek, de 12 eddigi találat nem rossz teljesítmény.Kilfenora beküldése a James-versenyre érkezett (küldjétek, amit lőttök!):Mintha már lett volna szó a…..
A Nyúlhár beküldéséhez csatolt képernyőlövés túl nagy ahhoz, hogy a posztba beleférjen, ha meg kicsinyítem, olvashatatlan a lényeg, pedig sajnálnátok, ha erről lemaradnátok:Íme a Könyvtárellátó honlapjáról egy ínyencség. Bekarikázva a releváns rész. No comment.…..
Van ám még félrefordítás a Top Gearből. kicsitian küldte a következőket:Az imént a Viasat 6-on a szerintem elég szörnyen szinkronizált Top Gear című BBC-s autós sorozatban hangzott el a következő:"Ma lensz korporál Mack McCormickkal fogok versenyezni..."Ha jól tudom, a…..
 Cuddy:– … and a disturbingly large proportion of your comments are racist or sexist. (… és a megjegyzéseid nyugtalanítóan nagy hányada rasszista vagy szexista.)House:– That top makes you look like an afghani prostitute. Would be an example of that. (Ebben a…..
kilfenora 2009.09.06 22:24:51
HJ szűzbeküldése:Egy ideje már olvasom a blogot és most jött el az idő, hogy én is küldök be valamit.Épp Kathleen McGowan - A gyűrű titka c. könyvét olvastam, amikor feljött ez a mondat:"...a képernyőn egymást követték a híres történelmi személyek portréi.-Egyesek…..
  Bár a villamosszakértőket valószínűleg nem lepi meg az emeletes villamos, nekem bevallom teljesen új volt az, amit Olgicsq kattintott Blackpoolban. Pedig nem tűnik egy mai darabnak. Az alábbi két képen látható köztéri világítás pedig tényleg nagyon eredeti, bár azt hiszem…..
kilfenora 2009.08.03 08:37:27
Hongkongban is vannak emeletes villamosok, bár újabb típus, mint ez a zöld. pl: commons.wikimedia.org/wiki/File:Hong_Kong_tram_against_building.jpg

Ha jól emlékszem, hátul kell felszállni, de leszállni(elöl) csak akkor lehet, ha bedobtad a pénzt! :)
L két filmcímmel nem ért egyet. Mindkettő volt már kommentekben, de most tessék, itt is ki lehet tárgyalni őket: Van két félrefordítás ami bár régi nekem azóta bántja a fülemet. Leginkább azért mert durvák és lényeget ferdítenek el plusz sikerült jól elültetni az emberek…..
Félrefordítások Szegény lány 2009.03.08 11:45:00
Professor Pizka (raerunk.blog.hu) beküldésében valóban egy fordítási hiba volt, még ha nem is teljesen az, amire ő gyanakodott először. A Velvetről mellékelt egy rövid írást (eredeti cikk itt): Jade Goody egy hónapon belül meghal 2009.02.28. 15:33 - -bry- Az orvosai szerint a brit…..
kilfenora 2009.03.08 12:36:53
Rita beküldése annyira hihetetlen, hogy még rá is kérdeztem, nem gépi fordítás-e esetleg. Élvezzétek ti is:A distirct on one of circumference most beautiful parts in quiet family house environment, close to the city near the French school one of the halves of a semidetached house salesman.…..
Gyuri egy nemrégiben megjelent cikk kapcsán gondolta úgy, hogy ideje megosztania a gondolatait az esettel kapcsolatban. Ti mit gondoltok, hibáztatható-e a baleset miatt az anya, aki csak gyermeke biztonásgára próbált ügyelni? Hasonló helyzetben felelősségre vonható-e a gyártó?…..
kilfenora 2009.02.17 10:42:07
www.delmagyar.hu/_kepgaleria.php?gid=2007149&kid=2206782

Itt az utolsó képen úgy látszik, hogy előre néző, nagyobb gyerekhez való gyerekülés volt az anyósülésen. Oda nem csak hátrafelé nézőt lehet tenni??
Félrefordítások Pet temetője 2009.02.16 15:00:00
Egon január elsején délelőtt tévét nézett:Ma délelőtt 11.00, Viasat3, "Kölcsönkinyír visszajár" (Big Bully) c. film egyik jelenete. Az író főhős dedikál, amikor egy érdeklődő hozzá lépve könyve tartalmáról kérdezi. Az író mesélni kezd, a srác pedig…..
hüJekönyvek A nagy útrablás 2009.01.21 15:04:00
Harsányi Ildikó..  Hová ment a Fehérvárra reá menő hadiút? Fríg, 2008Ím a szittya-sumerológia legfrissebb fríg oldalhajtása: nem mellesleg gyönyörű esettanulmány az elmebetegségre.Csak néhány példa, miért súlyos eset a kb. 60 oldalas „tanulmány” (a kis kötet…..
Félrefordítások A balek 2009.01.29 21:00:00
Kilfenora beküldése annyira megtetszett, hogy soron kívül teszem ki. Hugh Laurie (igen, ő Dr House) The Gun Seller című könyve a téma, ami nálunk A balek címen jelent meg. Ezúton is szeretnék gratulálni a Kelly Kiadónak, hogy ilyen minőségi munkát sikerült megjelentetniük. Több…..
[The Gun Seller, 1994]Kelly Kiadó, 2008ford. Ördögh Bálint   Félrefordítások is akadtak szép számmal, erről bővebben a leiterjakabon.  Minden fejezet elején szerepel egy idézet: P.S. Stewart -??Marcel ProustJohn Owen – a focistát leszámítva bármelyik…..
A Kape által beküldött félrefordítás is visszatérő jelenség:Megnéztük az "Égető bizonyíték" (eredetiben: Burn after reading és nem a címfordításról akarok beszélni) című filmet. Azon kívül, h egész jó a fordítás és mindenkinek ajánlom a filmet, elmondanám, h…..
Lassan itt a szeretet ünnepe, úgyhogy eszembe jutott anyukám, aki viszont House doktort szereti nagyon, úgyhogy most következzen két jó kis House-os levél. Az illusztráció a második beküldéshez tartozik, próbáltam valami szelíd dolgot találni hozzá...Következzen először…..
Nagyon gyorsan eljött ez a pillanat, itt a vége a sztrájk által rövidre szabott 4. évadnak, ez az évadzáró első fele, ami a -következő résszel egységet alkotva- a sorozat legerősebb fináléja volt. Tessék nagyon erősen kapaszkodni a karosszékbe, továbbá javasolnék némi…..
Ezzel a Szent Jánossal csak a baj van, én mondom. Először rovar alajkában tűnik fel a blogon, most pedig ez. Kilfenora levele következik, én meg csak ennyit szeretnék hozzáfűzni: "I would like to see John the Baptist's impersonation of Graham Hill." (Aki szintén szeretné…..
Na, ez rövid post lesz:Nhány hete láttam egy csajt a Pláza étkezőrészében, mekimenüt falatozott - és áldom az eget, hogy vannak olyan könyvek, amelyekben az oldal tetején ott szerepel a cím és a szerző... Mellette elhaladva, a vállam fölött hátralesve sikerült…..
Európa, 2002ford. M. Nagy Miklós   megjegyzés: a posztot utólag Dün is kiegészítette pár találattal (ld. dőlve.) Getchell: p19, Alice már nem lakik itt írójaBarniéres: p21 és 242.  Corelli kapitány mandolinjap22. Guardianp49. G. Eliot: Middlemarchp60. James…..
kilfenora 2008.11.16 23:30:45
Mentula (akit mindeddig sima vörösbor-szakértőnek ismertünk) göcsörtös fába vágta a gasztronómiai szakírók töltőtollal kombinált zsebkését: kétrészes posztjában megkíséreli azt, ami az ezeréves horvát-magyar együttélés során még senkinek nem sikerült: felvázolni a…..