Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sólyom Tomi

0 bejegyzést írt és 551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajas Kenyér Kiégés 2023.01.23 09:00:00
2018-ban az egyik mentális összeomlás után rájöttem, hogy főzés ide vagy oda, ezt az óraszámot/életstílust kisgyerek mellett nem lehet csinálni nőként. Amikor Marci 10 hónapos volt, visszamentem arra a helyre dolgozni ahol terhesen is dolgoztam sous chefként (Oblix; Shard, 32. emelet; Zuma…..
                        „Rájöttem, hogy gold diggerré váltam mellette, még úgy is, hogy soha nem kértem tőle semmit, mindig csak magától, kérés nélkül adta” – Posztolónk egyelőre nem köteleződött még el egyik jelölt mellett sem hivatalosan, és semmilyen barátnős feelinget sem nyújt nekik, de lassan…..
Az emberek többsége általában nem otthon ebédel. Az egyetem vagy a munka miatt sokunknak csak az iskolai éveinkre emlékeztető, jól bevált és megszokott szendvicsekre, vagy az éppen útba eső kisüzlet péktermékeire jut időnk a hosszú éjszakák és a rohanó reggelek kávé illatú perceiben. Annak…..
Sólyom Tomi 2022.11.25 06:48:35
A magát magyarnak nevező törzsszövetség 895 körüli Kárpát-medencébe érkezése biztos támpont. Azt is megalapozottan állíthatjuk, hogy őseink Etelközből költöztek be. Az is egyértelműnek tűnik, hogy a nyomok visszamutatnak egészen a Volgán túlra. A nép egyes összetevőinek távolabbi eredete, az…..
Sólyom Tomi 2022.09.16 08:17:28
@Projekt678: Hova?
A Covid miatt egyik napról a másikra kellett megtanulnunk online tanulni és tanítani. Bár voltak már erre megoldások (szerencsére) és módszertanok, de akkor és ott az átállásnak olyan gyorsan kellett megtörténnie, hogy esély se volt megtanulni, megismerni ezeket. Aztán ennek megfelelően ez az egész…..
Sólyom Tomi 2022.09.08 21:23:28
                       Ha egy kapcsolatot masszívan energiaigényesnek érez valaki, és már inkább fárasztó és kötelező rutin számára, ha nem úgy éli meg, mint egy közös feltöltődést, egy olyan dolgot, ami mindkettejüket építi, az teljesen hiábavaló.                                  Fedezd fel…..
Új tagokkal, félig új néven folytatja a zenekar. Az eredeti tagok közül csak a dobos marad. Énekesük még nincs, de pár ötletünk nekünk van...
Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán írt első posztban már felsoroltam mi az az öt kérdés, amelyre, ha egy háborút kezdeményező fél nem képes egyértelmű és józan, racionális, pozitív (meggyőző) választ kell adni, akkor történelmi bizonyosság, hogy vereséget fog szenvedni.  Ígértem egy példatárat, ami…..
Sólyom Tomi 2022.04.09 20:35:10
@zord íjász: Mindaddig nem is vállalsz vele túl sokat, amíg van pina
Sólyom Tomi 2022.04.09 21:47:08
@zord íjász: Oké, oké, viccelni próbáltam, de komolyan véve a dolgot neked van igazad :(
Sólyom Tomi 2022.04.09 21:52:07
@zord íjász: Ott a pont ;-)
„Amíg magát veri, az csak egy ideig lesz elég (szerintem) de majd rájön, hogy itt vagy te is, ha bosszút akarna állni a világon” – Levélírónk aggódik a barátnőjéért, aki egy hangulatingadozásos pasival van együtt, ám szakítás helyett jelenleg barátja anyagi támogatását fontolgatja.   Ha…..
Sólyom Tomi 2022.03.17 23:10:32
@Almandin: "Ismereteim alapján borderline személyiségzavar depresszióval keveredve az, ami a leggyanúsabb"

Elképesztően kiterjedt ismereteid lehetnek, mert ha csak simán pszichológus lennél, ezt a következtetést nem tudtad volna levonni.
Sólyom Tomi 2022.03.18 00:21:55
@Almandin: Utalhatnak erre. Meg arra is, hogy nem az.
DiliChef Gyömbéres pak choi leves 2022.02.09 11:00:36
8 személyre elkészítés 60 perc 3 fej pak choi30 g friss gyömbér8 gerezd fokhagyma20 dkg laska gomba3 liter zöldség alaplé2 ek. szójaszószsó, borsolíva olajNagyon jó ízvilágú és vitalizáló leves. Ha kiettük a zöldséget, akkor egy nagy bögrében szürcsölni  a levét is igen kellemes.Pak choi-ért, nem…..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
Sólyom Tomi 2022.01.21 10:39:43
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem, cigó, a példád arra volt, hogy a bunkóparaszt büntetőfékező a "provokációra" önbíráskodik és büntetőfékez, a tetvescigó bircaman meg a "provokációra" önbíráskodik és verekszik. Börtönben a helyed.
Sólyom Tomi 2022.01.21 11:02:01
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ja, hogy nem éred be a börtönnel, és pofánbaszást is kérsz?
Sólyom Tomi 2022.01.21 11:05:10
@chrisred: Azt majd a büntetőfékező patkány dönti el önhatalmúlag, hogy mi akadályozza a forgalmat (és a büntetőfékezés persze nem fogja).
Amikor a barátnőd és az anyukád kölcsönösen nem bírják egymást, az nem tekinthető kiegyenlítődésnek, legfeljebb egyfajta negatív harmóniának.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a…..
   Legelőször az Autoimmun Protokoll diéta során találkoztam a hosszan főtt húslevessel. Már az első kanál után tudtam, hogy a kedvenc ételeim között mindig ott lesz ez a leves! Hihetetlenül mély, intenzív íze van a hosszú főzési idő miatt, beltartalmi értékeit pedig végnélkül lehetne felsorolni! A…..
Sólyom Tomi 2021.10.07 16:07:48
@egyinges: @mtg: "- Házi vegeta vagy olyan, ami adalékanyagoktól, ízfokozóktól és cukortól mentes!"

Gondolom, leveszöldséget se raktok a levesbe, mert a mindenmentes vegetában csak szárított zöldség és fűszer van. Max. só még, bár a jobbakban az sincs.
Imádom a lecsót és most alig vártam, hogy elkészíthessem a francia változatát. Nem csalódtam, ez is a kedvencem lett. De lássuk a receptet. Hozzávalók: 1 db vöröshagyma 1 db paprika 5 dl paradicsomszósz 2 db padlizsán 2 db cukkini 4 db paradicsom 2 gerezd…..
Blogkocsma TBone steak átsütve 2021.08.09 07:00:00
Feleségem befutott két vékonyabb TBone sztékkel. Ez a fajta vágás Amerikában divatos igazán, a gerinccsontot átvágva a hátszínt és a bélszínt is tartalmazza. A csont pedig egy T betűt formáz. Persze a fóliában sült krumpli se maradt ki a menüből...
Sólyom Tomi 2021.08.09 17:38:30
@Andrass9: Jó, köszi, tképp ez is egy válasz :-)))
Sólyom Tomi 2021.08.10 08:54:10
@Andrass9: Az az irigylésre méltó, hogy abból, hogy két különböző helyről ("sorból") származó információt említek a posztból, azt szűröd le, hogy egy sort olvastam belőle. És pláne az, hogy abból, hogy egy részletet kiemelek, azt a következtetést vonod le, hogy az egészre következtetek. Milyen következménnyel járna a kérdésem a csomagolt krumplira vagy a dinnyére vonatkozóan? Nem is értem a felvetést.

Azt pláne nem értem, hogy miért reagáltál ellenségesen. Bántó volt, amit írtam?
Lehet, hogy a krumplifőzelék nem az a tipikus nyári étel, de ez az uborkás, citromos verzió igenis a meleg napokon is állja a sarat és felfrissíti a testet, lelket. Pláne, ha hidegen esszük, mert ezt a verziót úgy is lehet.  Hozzávalók: A főzelékhez: 3 evőkanál étolaj egy közepes fej…..
Sólyom Tomi 2021.07.21 21:35:22
Grúziában minden megtalálható: tengerpart, hegyvidék és termőföldek is, így az ország bőségesen el van látva alapanyagokkal. Ennek köszönhetően a grúz gasztronómia rendkívül változatos. A grúz konyha egyedülállónak számít, bár a szomszédos országok és a kelet-európai és közel-keleti hatások azért…..
Sólyom Tomi 2021.05.21 21:51:56
@bm613: Mármint úgy tetszik érteni, hogy a hacsapuri izlandi változata esetében, vagy valahol olvasni tetszett a dolgot onnan Izlandiából? :D
Mindenki nagyon várja már az utolsó részt a Trónok harca könyv sorozathoz. A történet megalkotója, George R.R. Martin ugyanis már jó ideje csücsül az utolsó részen. 2011-ben jelentette be a The Winds Of Winter címet viselő ötödik kötetet, melynek tervezett kiadási időpontja 2014 lett volna, azonban…..
Amikor randizásról van szó, a férfiak néha túlgondolják a dolgokat annak érdekében, hogy a kiszemeltnek felkeltsék a figyelmét. Felkapják a legdrágább ruháikat, vacsorát foglalnak a legdrágább helyen, csajozós dumákkal próbálnak készülni. Van, akinek ezzel nincs is semmi problémája, azonban lehet,…..
Sólyom Tomi 2021.01.16 13:46:52
@glantos70: @Beardcity: Talán egy másik feleség a megoldás :-)
Ma se dugtam. Meg tegnap sem, meg tegnapelőtt sem. Vicces, hogyan él az ember aktívabb szexuális életet szingliként, mint párkapcsolatban. Vagy nem az ember, csak én, biztos én vagyok rosszul bekötve. Először is biztosítani szeretnélek titeket, hogy élek és jól vagyok. Már 6 hónapja boldogan élek…..
Sólyom Tomi 2020.12.29 15:08:16
@Sólyom Tomi: Jaj, bocs, véletlenül a fiam neve alatt kommenteltem, mert ő lépett be utoljára a számítógépbe, de azért remélem, nem volt félreérthető, nő vagyok :-)
Az a helyzet, hogy rengeteg 160 grammos receptet összeszedtem az elmúlt időszakban. Ezeket próbáltam valahogy keverni. Szerintem sikerült is egy újabb diétás, gyors fogást összerakni és mellesleg szerintem meg is van a szilveszteri menü egyik eleme. Hozzávalók: 40 dkg lencse…..
Írta és fotózta: Kiss Dorottya A legtöbben úgy nőttünk fel, hogy a kertészkedés februárban kezdődik, kint a mák, bent pedig a palántának való paradicsom, paprika elültetésével, majd márciusban kinyílik a világ, lehet vetni a retket, salátát, petrezselymet, sárgarépát, duggatni a fokhagymát és a…..
Még lehet kapni paradicsomot, de már nem is kell annyira. Itthon őrzök még a korábbi vásárlásokból, szerencsére jól bírják. A salátaparadicsom lilahagymával megy sajtos burekhez, a főzőparadicsomból pedig forró paradicsomleves készül. Persze fóliások. A mezei szegfűgombából leves lesz. Amúgy jó…..
A dahl egy újabb indiai fogás, amit nyugodtan átemelhetünk a hétköznapokba ugyanis gyors és finom, laktató étel. Egy sűrű levest kell elképzelni zöldségekkel, fűszerekkel. Az alaprecept szinte mindenhol nagyon hasonló, az ízlésünk szerint válogassunk hozzá zöldségeket és fűszereket - az egyetlen,…..
Sólyom Tomi 2020.10.17 12:41:55
@[HPhD]Blokkolnam: Mindenképpen ki fogom így próbálni, a kókusztej nagyon nem nekem való, miközben minden más alapanyagot imádok benne.
Tavasszal bőszen ültettünk, vetettünk, palántáztunk (és vártuk az esőt). Nyáron szüreteltünk, és élveztük a sokféle kerti finomságot. A szüretnek még nincs vége, de már bőven benne járunk a magfogási szezonban. Ebben a bejegyzésben összeszedtünk öt okot, amiért neked is érdemes saját magot gyűjtened…..
Sólyom Tomi 2020.09.27 08:33:20
Sólyom Tomi 2020.09.27 10:09:40
@Magház Hálózat: Köszönöm a választ. Az alkalmazkodás teljesen érthető, és a szelekcióval történő nemesítés az én szűkös tapasztalataim szerint is működik néhány éves távlatban, növényeknél és háziállatoknál is. Csak az evolúció volt kicsit erős nekem, de így világos már, hogy mire gondoltatok.