Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almandin

0 bejegyzést írt és 4423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bíborosok, püspökök, egyszerű papok aggódnak a lengyel katolikus egyház jövőjéért, mert egyre többen hagyják el, főleg a fiatalok. A lengyel Katolikus Statisztikai Intézet szerint a fiataloknak alig 9,5 %-a állítja, hogy hisz az egyházban és pozitív véleménye van róla. Mindez egy olyan országban,…..
Almandin 2021.01.19 23:30:07
@bloody.rain: Jó meglátás. Nekem is eszembe jutott, hogy évszázadokkal ezelőtt a vallás sok egyszerű embernek szórakozás is volt. Analfabétaként, könyvek, tévé, internet, utazási lehetőségek nélkül egy parasztnak nagyon kevés szabadidő-eltöltési lehetősége volt. Ráadásul szabad ideje se nagyon volt.
Másrészt a vallás pótszer. Csökkenti a halálfélelmet, sok embernek erőt ad az élet nehézségeihez. Amíg a természettudományok fejletlenek voltak, vallásos magyarázatot gyártottak sok természeti jelenségre, mert nem tudták magyarázni.
A katolicizmus avítt vallás lett, de szerintem a vallás mint jelenség teljesen sose fog eltűnni, mert az embereket nyomasztja a halál gondolata. Csupán kereszténység helyett más lesz (főleg ezotéria).
Almandin 2021.01.20 15:07:31
@Örömhernyó: Minden ideológiának megvannak a fanatikusai. Úgy látszik, a fanatizmusra hajló embernek mindegy, miben hisz vagy nem hisz, a célja az, hogy ráerőltesse másokra a nézeteit.
Az olcsó húsért drága árat fizetnek a Németországban dolgozó közép- és kelet-európai határátkelők, akiket néha egészen elképesztő módon zsákmányolnak ki a vágóhidakon. Most ezen szeretnének egy új törvénnyel változtatni...
Almandin 2021.01.12 16:24:48
@Buchhalter: Nyilván a magyar üzletláncoknál is vannak problémák, nem is kevés. Viszont nem tartom őket rosszabbnak ezeknél a német diszkontláncoknál és a nagy hipermarketeknél. Minden üzletláncnál vannak egyébként olyan termékek, amik nem drágábbak, mint a többinél. Én már csak tudom, mert kb. minden üzletláncnál szoktam vásárolni. 10-15 éve még igaz volt, hogy a magyar láncok valamivel drágábbak voltak a külföldieknél, mára ez eltűnt, mert különben nem maradtak volna talpon. De a vásárlók már nem szoknak vissza, mert kialakultak a sztereotípiák. Arról nem is beszélve, hogy a szocializmus óta beragadt az emberek gondolkodása egy olyan mocsárba, ami szerint minden rosszabb, ami magyar termék, minden nyugatról jött termék automatikusan jobb. A németeknek meg jó a megítélse a magyar lakosság körében, az az előítélet, hogy ők precízebbek, mindent jobban csinálnak, a termékeik mindenben jobbak, ezért az átlag magyar vásárló elégedettebb, ha pl. német sajtot, felvágottat vesz, mintha magyart venne. Pedig élelmiszeripari termékek terén nem rosszabbak a magyar termékek a németnél.
Almandin 2021.01.12 21:13:32
@kárárámaispj: Te ritka rosszindulatú vitapartner vagy. Miből gondolod, hogy hazudozom? Az ismerőseim nem kitaláltak, de nem is mostani a történetük. Az, hogy most pedagógushiány van, nem befolyásolja, hogy 8 évvel ezelőtt, egy leszázalékolt, rokkant pedagógus közmunkán dolgozott. Vele egyébként megszakadt a kapcsolatom, 4-5 éve nem beszéltünk. A könyvtári közmunkás története kb. 2011-ből való, vele se beszéltem vagy 7 éve, egyikük se volt közeli barátom, nem tudom, mi van ma velük.
Személyesen olyan embert valóban nem ismertem, aki úgy járt volna, hogy ugyanoda vették vissza közmunkabérrel, ezekről az esetekről a közmunkarendszert elemző cikkekből értesültem. Sajnos ez simán hihető a számomra. Erre te biztos azt gondolod, hogy miért hiszem el, amit leírnak, de ilyen logikával nem lehetne semmilyen hírt elhinni. Nyilván én se hiszek el mindent, ami le van írva, de van, ami szerintem hiteles. Pl. a következő cikk is egy mondatban említi, hogy létező jelenség ugyanazokat az embereket visszafoglalkoztatni közmunkásként:
hvg.hu/itthon/20140911_Ha_elvallalod_az_is_baj_ha_nem_az_is_
Almandin 2021.01.12 22:09:05
@Almandin: Találtam olyan cikket is, ami egyértelműen bizonyítja, hogy létező jelenség a közmunkásként visszafoglalkoztatás:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/elerte_a_bm_ingerkuszobet_a_kozmunkas_visszafoglalkoztatas.597813.html
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
Almandin 2021.01.04 22:01:25
@MAXVAL birсaman közíró: Egyetértek. Pont ezért csőd a multikulti, mert sokszor nem képesek bizonyos népcsoportok nyugton élni egy területen. Az arabok is elvannak Arábiában, a maguk törvényei között, de egy európai is elvan Európában. Ha sok arab idejön, az intoleráns iszlám kulturális hagyományok teszik őket veszélyessé. Sok dologban szöges ellentéte az iszlám mentalitás az európainak, ebből nem sok jó sül ki.
Almandin 2021.01.04 22:05:07
@Rodney_2: Nem hiszem, hogy a rasszizmus lenne a jó megoldás. Az már a másik véglet és a történelem bizonyította, hogy hullahegyek termelésére képes. Valamennyi előítélet kialakul (bár pl. a cigányok és a muszlimok esetében inkább utóítéletekről lehet beszélni). Ha egy népcsoportban nagyobb a bűnözés, akkor a társaságukban célszerű óvatosabbnak lenni. Ha pl. a muszlimoknál sok a becsületgyilkosság, én nőként dönthetek úgy, hogy nem akarok párkapcsolatot ilyen vallású férfival. Ez egy józan önvédelem, nem rasszizmus.
Almandin 2021.01.05 15:36:59
@midnight coder: Nem tartom valószínűnek, hogy ennyi aspergeres kommentel ide. Birca lehet, hogy valóban az, de feltűnt, hogy a blog.hu törzskommentelői közül legalább 20 százalék hiszi magáról, hogy aspi. Ennek szerintem az az oka, hogy kb. 10 éve a csapból is az Asperger-szindrómáról szóló cikkek folytak. Ennek a kórnak van legalább 10-20 jellemzője, de egy-kettő sok embernél meglehet. Utóbbi esetben azt hiszik az érintettek, hogy az introvertált természetük, vagy a rossz humorérzékük, kis társasági igényük, stb. maga az Asperger-szindróma, pedig ez tévedés. Ez a rendellenesség nem fordul elő egy-két százaléknál gyakrabban.
Az utóbbi években a nárcisztikus személyiségzavar is hasonló karriert futott be. Rengetegen hiszik magukról, de főleg családtagjaikról, hogy azok, mert néhány jellemző megvan. Pedig a nárcizmusnak van egészséges mértéke is, ez adhat okot a tévedésekre.
Rohoncon járunk (azaz Rechnitzben), ebben a kedves, de semmitmondó, dimbes-dombos közép-burgenlandi kisvárosban, amely Kőszeg alatt támaszkodik a magyar határra.    „Itt állt a Batthyány-kastély” – tájékoztat minket a főtéri ház falán a féminstalláció.  Hát itt: 1945. március 30-ig, amikor az…..
Almandin 2021.01.02 22:14:06
@Gyöngyösi Zoltán: Ennek az egyrészt az oka, hogy az emberek nagy részét jobban érdekli egy olyan téma, amiben halál, gyilkosság van. Ez valami emberi ösztön.
Másrészt a neonácik, de leginkább a kriptonácik minden ilyen témára érzékenyek és rárepülnek. Relativizálnak, szerecsent mosdatnak. Minden ilyen témájú poszt vagy dokumentumfilm alatt megjelennek őrjöngeni. Ma nagyon divatos a nácik történelmével foglalkozni, mert sajnos sok a rejtett szimpatizáns. Ezek letagadják és megsértődnek, ha néven nevezed őket, de gyávák vállalni magukat. Rosszabbak, mint a nyíltan neonácik, mert sunyik és nem tudod, mennyien vannak és társadalmilag mennyire veszélyesek.
Almandin 2021.01.03 14:49:37
@Károly Pásztor: Te már az illegalitás mezejére tévedsz.
hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s
Az áldozatok számának kisebbítése is kimeríti a büntetőjogi paragrafust.
Kedves blogger! Ne tűrd meg az illegális tartalmakat a hozzászólások között, még neked is bajod lehet belőle! Javaslom a hasonló hozzászólások törlését.
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
Almandin 2020.12.24 16:42:43
@Lorrh: Az ingatlanárakkal nem igazán vagy tisztában. Nem 30, hanem már 22-24 millióért lehet Bp.-n másfél-kétszobás, beköltözhető lakásokat venni és nem feltétlenül rossz környéken.
Példák:
ingatlan.com/xviii-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/31786665
ingatlan.com/xv-ker/elado+lakas/panel-lakas/31709139
Azért ezeket hoztam, mert ezek akkorák, hogy családot is lehet alapítani bennük. Egyszobás garzon meg már 20 millióért is van normális a fővárosban.
A lakóparki lakások valóban túlárazottak. Ha valaki ragaszkodik ehhez a típushoz, akkor érdemes azt is használtan venni, mert van már sok 15-20 éves lakópark is, ami még elég modern, de már használt lakás is van benne olcsóbban.
Almandin 2020.12.24 18:39:03
@Lorrh: Most az ünnepre tekintettel nem mennék bele vitákba a témával kapcsolatban, nyilván ez egy összetett és kimeríthetetlen téma.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
A VITUKI telep toronyházát 2020. december 10-én robbantásos eljárással megsemmisítették. Most megnézzük, hogy nézett ki az épület belülről!..
Almandin 2020.12.23 14:32:31
@Pitya21: Nekem is rögtön az jutott eszembe, amikor láttam a robbantás felvételeit, hogy a porfellegben azbeszt is lehet, ami miatt nem túl jó hatással volt az egészségre, ha valaki odament megnézni.
A VITUKI szétverése pedig tipikus fideszes bűntett, sokat ártottak vele az országnak. Az épület is szerintem menthető lett volna, bár nem tudom, statikailag volt-e vele probléma. Ha nem volt, teljesen felesleges volt felrobbantani. Pazarlás. Egy ilyen épület felépítése sokba kerül, akkor éri meg, ha minimum 80 évig használják. Lehet, hogy még 150 év múlva is állt volna az épület, ha nem teszik tönkre.
Szisztematikusan tüntetik el a múlt század második felében épült épületeket. Pedig jó lenne, ha abból a korból is maradna néhány épület, ami az akkori stílus jellemzőit viseli magán. Ha minden trendi lesz, minden egyforma is lesz.
Régebbi épületekkel is ez a helyzet. Pl. művészettörténeti szempontból problémás, hogy sok gótikus templomot barokká építettek át, mert eltűntek a stílusjegyeik. Ott maradtak meg eredeti állapotban, ahol szegények voltak az átépítéshez.
Almandin 2020.12.23 20:44:21
@Midnight Run: A magyarázat itt van:
mfor.hu/cikkek/befektetes/vigyazat-csutortokon-oriasi-robbantas-lesz-budapesten.html
Érdemes megfigyelni, kik végzik a munkálatokat, akkor minden világossá válik.
FRISSÍTÉS, 2020.12.26.: Ahogy Stankevičs érsek és a lett püspöki kar jelezte, az alábbi hír eredetijéül szolgáló tudósításban a lett nemzeti hírügynökség (LETA) meghamisítva közölte az érsek és a püspökök álláspontját. A püspökök korrekciójáról EBBEN a december 26-ai cikkünkben írunk. A történeti…..
A 444.hu részletesen beszámolt az elmúlt hetek halálozási statisztikáiban tapasztalható aggasztó jelenségekről. A "haszanz" becenéven publikáló szerzőjük összefoglalójából kiderül, hogy 2020 végén a COVID 19 járvány áldozatain túl, még majdnem ugyanannyival többen haltak meg, a megelőző öt év…..
Almandin 2020.12.20 14:45:27
@steery: Tény, hogy felléphet idővel orvos-és ápolóhiány, de az 1800-as évek szintjére nem esik vissza az eü. színvonala, mert sok gyógyszer, terápia, műtéti és diagnosztikai eljárás ismeretlen volt még akkor. Pl. nem voltak vérnyomásgyógyszerek, cukorgyógyszerek, nem volt ultrahangos, CT-diagnosztika és még sorolhatnám. Hatékonyságban lehet egy 60-70 éves visszaesés, de nem több. Igaz, ez is elég baj.
Az idősek, gyengék nagyobb halálozásának pedig jó érzésű ember nem örül. Tény, hogy kevesebb nyugdíjat és rokkantsági ellátást kell fizetni, de ez a szempont embertelen. Emberi életeket pénzben csak pszichopaták mérnek.
Az egészségtudatosság pedig csak az intelligensebb embereknél fog növekedni, a buták továbbra is rongálják majd az egészségüket. Sajnos a covid elleni védekezést se veszik még ma se komolyan. Sok buta ember csak azért visel maszkot, mert nem akar büntetést fizetni, fel se fogja a veszélyt.
Határátkelő Manila két világa 2020.12.18 06:30:00
A Fülöp-szigetekről alapvetően kétféle véleményt hallani: az egyik a szépségét és az (európai pénztárcával) olcsó megélhetést emeli ki, a másik inkább a gazdasági és (főleg) a politikai helyzetre koncentrál, kiemelten Rodrigo Duterte elnök finoman szólva is ellentmondásos tevékenységére. Steven…..
A régi tatabányai buszvégállomás 2007. május végén zárt be, azóta funkció nélkül áll a város északi részén. Megnéztük, hogy néz ki ma az épület!..
Almandin 2020.12.14 14:01:12
@Head Honcho: Egyetértek. Sokkal kevesebb pénzből rendbe lehetne hozni, korszerűsíteni ezeket a dolgokat, ez a buszpályaudvar pl. 15 éve még tűrhetően nézett ki, láttam, mert néha átutaztam rajta (igaz, benne nem jártam). Ha a hetvenes évek elején adták át, akkor nem is volt túl régi. Most tömegesen semmisítik meg a hetvenes évek épületeit, Pesten néhány napja rombolták le a VITUKI-épületet, ami 1976-ban épült és csak 2012-ig használták. Jó kérdés, hogy ha valamit csak 30-40 évig használnak, megtérül-e a beruházás?
Inkább arról lehet szó, hogy a lerombolás-újjáépítés többet hoz a konyhára kormányközeli cégeknek, mint a felújítás. A haveri cégek vezetői gazdagodnak ezen, az állam pedig több közpénzt ad ki így, tehát az adófizetők pénzelik a kormány kedvenc cégvezetőit (és segítik elő vagyonosodásukat).
Bár idén ősszel a Magyar Orvosi Kamara javaslatára a kormány döntött a hálapénz kriminalizálásáról, a legfrissebb hírek szerint “népesedéspolitikai okokból” a szülész-nőgyógyász szakma kivételt képez majd az új jogszabály alól. Ebben a blogbejegyzésben az új szabályozás mellett azt is megvizsgáljuk,…..
Almandin 2020.12.13 15:52:40
Almandin 2020.12.13 19:26:56
@Qjubigyó: Nekem az a gyanúm, hogy sokan eleve azért mennek nőgyógyásznak, hogy a szülésekből meggazdagodjanak. Sok a pályára nem való, érzéketlen, bunkó, pénzéhes orvos. Természetesen nem az összes nőgyógyász ilyen, csak jelentős részük.
Ez valójában a szaporodás illegális magánadóztatása, közönséges zsarolás, a terhes nő fizet, mert fél, hogy ha nem fizet, veszélybe kerülhet ő és a gyereke is. A magyar korrupció egyik legjellegzetesebb példája, ami a szülés körül folyik.
  A Szájer-ügy kirobbanását követően Vésey Kovács László egy meglehetősen indulatos írásművet tett közzé a Tutiblogon, melyet a Mandiner is átvett, mi több, Bayer Zsolt a vasárnap esti műsorában szinte egy az egyben fel is olvasta azt. Úgy tűnik, mintha e poszt - a liberális véleményelit elleni…..
Almandin 2020.12.13 15:05:38
@John Nethem: Abban teljesen igazad van, hogy a magány károsítja az egészséget és az ember társas lény. Viszont a pár száz fős kisközösségeknek sok hátránya is van az előnyök mellett. Állandó pletykálkodás, egymás kritikus vizslatása, szemmel tartása. Én pl. ezért se élnék egy kis faluban. A falusiak folyton attól félnek, nehogy a falu a szájára vegye őket. Ez riasztó.
Sőt, nem is olyan régen sok faluban napközben nem zárták a kaput, de a ház ajtaját se és bárki bármikor beeshetett az emberhez. Amikor 25 éve látogatóban voltam falusi rokonnál, még ez ment. Volt olyan, hogy egy falubeli, nem rokon ember csak úgy bejött, besétált a szobába és beszélt a vendéglátómmal. Ha valaki nem talált otthon valakit, csak kiment (bár azért akkor többnyire bezárták a házat). A hívatlan vendég benézhetett, mi fő a fazékban, mennyire tiszta a lakás, stb. Ez állandó stresszben tartotta a háziasszonyokat, de egyzserűen ez volt a szokás. Én biztos nem tolerálnám ezt.
Régi Pécs Divat botrány 1920-ban 2020.12.11 16:29:30
Régi újságokban kutatva, időnként felfigyelek egy érdekfeszítő írásra. Valahogyan megragad és nem enged. Így jártam ezzel a régi újságcikkel is pedig egyáltalán nem a kedvenc témám. Az írás témája a divat, a flapper girl aki túlságosan is magabiztos, viselkedése szokatlan, botrányos az 1920-as évek…..
Szinte minden ismerkedésnél előkerül manapság, kinek milyen az előélete. Mikor veszítette el a szüzességét, hány komoly kapcsolata volt, miért ért véget a legutóbbi (ha egyáltalán véget ért), mit szeret az ágyban és így tovább...
Almandin 2020.12.11 15:49:19
@arandanos: A hatékony fogamzásgátlás előtt a nőknek is védelmet jelentett az, ha csak házasságon belül szexeltek. Ha ugyanis teherbe estek úgy, hogy apai támogatásra nem számíthattak, az sokszor a biztos nyomort jelentette. A válás tilalma arra is jó volt, hogy az apák ne tudjanak lelépni a felelősség elől. Tehát ez a férfiak viselkedését is szabályozta, nemcsak a nőkét. Manapság egyre több az olyan példa, hogy fiatal férfiak elhagyják a terhes feleségüket, vagy a kisgyerek mellől lépnek le, mert zavarja őket a felelősség és az, hogy a gyerek kényelmetlenségekkel is jár.
Almandin 2020.12.11 15:59:10
@Billy Hill: Valóban, ez nem elsősorban nemtől függ.
Almandin 2020.12.11 18:15:36
@Lorrh: Nyilván változó, kinek mi a gyors. Ma sokan panaszkodnak arra, hogy elkezdenek valakivel ismerkedni, és az már az első, vagy maximum második randin elvárja a szexet. Ez szerintem nagyon gyors, elhamarkodott.
A jó társsal valóban mindent meg lehet osztani, de nem kell. Egyrészt nem jó a szimbiózis, ez semmiképpen nem egészséges. Másrészt ha valakinek kevés expartnere volt, akikről akár név szerint is tud a partner (azt értelmetlen eltitkolni szerintem, kikkel álltunk intimebb kapcsolatban), akkor beazonosíthatóak lesznek. Nyilván, ha valakinek több tucat, vagy több száz exe volt, akkor ez már nem lesz követhető, de sokan vannak, akiknek nincs több néhány expartnernél.
Budapest külső kerületei mindig nagyon kedveltek, hiszen egyszerre lehetünk közel a belvároshoz, ám mégis egy csendes élhető környéken tölthetjük szabadidőnket. Nem csoda, hogy egyre fejlődnek ezek a kerületek és teszik még inkább barátságosabbá közterekkel és parkokkal az ott élők…..
Arra ébredt II. Erzsébet 1982. július 9-ének reggelén, hogy egy vadidegen férfi van a hálószobájában. Michael Fagan már másodszorra tört be a Buckingham-palotába, ám aznap hajnalban el is érte célját: sikerült találkoznia a királynővel. A megtörtént esetet dolgozza fel a The Crown (A korona) című…..
Almandin 2020.12.08 09:24:40
@fkv.115: Az enyém le is szakadna valószínűleg. Van a kertben egy kis szőlőm, ami fel lett futtatva a tető felé. Amikor vagdosom a hajtásait, hogy nehogy felfusson a háztetőre, vagy a faoszlopokba, vagy az ereszcsatornába kapaszkodom. Nyáron épp gondoltam arra, hogy engem megbírna-e. Mindenesetre, amikor rángattam az ereszbe beleakadt szőlőágakat, kicsit mozgott is az eresz, óvatosan kellett kiszabadítanom a szőlőt, nehogy megrongálja. Az ereszcsatorna kevésbé jó kapaszkodó volt, mint a faoszlop, nem csodálom, hogy felsértheti az ember tenyerét.
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
Almandin 2020.12.05 21:58:48
@gyalogbaka: Ezért kellene megálljt parancsolni a muszlimok bevándorlásának, mert ez valóban rémisztő. Egyébként valószínűleg a vallásalapító rossz példája miatt van több olyan muzulmán ország, ahol pubertás előttiekkel is lehet házasodni.
Sajnos Európa rossz irányba halad, ezt nemigen lehet megakadályozni, mert a vezetőink rosszak.
Engem személy szerint nem fenyeget az, hogy feleségül kényszerítsenek egy muszlimhoz, mert mire ezek hatalomra kerülnek, öreg leszek (legalábbis a családalapításhoz biztosan). Mindenesetre a társadalmat és az utánunk következő nemzedékeket sajnálom ebből a szempontból.
Almandin 2020.12.05 22:15:50
@gyalogbaka: Nőként én biztos nem támogatnám azt, hogy megnyirbálják a jogaimat. Nem lehet 200 évet visszamenni az időben.
Nyilván azé a bolygó, aki teleszüli. A muszlimok gondolkodását nem tudjuk áthangolni. Tudomásul kell venni, hogy növekedni fog az arányuk a Föld össznépességében. Európának inkább a hadseregét kellene erősíteni, hogy kívül tartsuk őket. Erre meglenne az anyagi fedezet, csak a 21. században túlzottan agresszióellenes lett a mentalitás, ezért pszichikailag nem tud védekezni az európai lakosság. Itt már a vegánizmus is hódít és sokan a disznók levágását is elfogadhatatlan agresszióként kezelik, nem csoda, hogy a katonai harc az ilyenek szemében nem elfogadható. Sok európai eléggé életképtelenül gondolkodik.
De az se lenne megoldás, ha itt a nőket a te megfogalmazásodban "befognák szülni". A gyerekeknek apjuk is van. Az európai férfiak többsége nem akar, csak maximum egy-két gyereket. Erre mi lenne a megoldásod? Fegyvert fognál a férfiak fejéhez, hogy tessék menni nemzeni a harmadik-negyedik gyereket, különben lelövöd?
Európa valóban zsákutcában van népesedési szempontból, de erre nincs jó megoldás. Egyedül a bevándorlók erőszakkal való kint tartása lenne az, ami valamennyire megóvná Európát a gondok nagy részétől.
Almandin 2020.12.06 23:26:16
@G. Nagy László: A múltban a nincstelen szegényparasztoknak is jutott munka. Eleve az emberek többsége nem bérmunkát végzett, hanem pl. egy jobbágytelken gazdálkodott. A parasztok a legtöbb helyen egy nemes birtokán éltek és abból kaptak egy jobbágytelket saját használatra. Robotoltak is a földesúrnak. Nem úgy nézett ki a munkavégzés, hogy valakit felvesznek egy állásba és órabérben fizetik. A parasztok beleszülettek egy parasztcsaládba, ahol totyogós koruktól a munkaképtelen öregségig non-stop dolgoztak, vagy a földeken, vagy a háztartásban vagy a háztájiban. Kevesen voltak alkalmazottak a szó mai értelmében véve. Nem kellett munkát se keresni, a munka találta meg az embert. A huszadik század nagy részében az emberek vagy alkalmazottként, vagy vállalkozóként dolgoztak, az esetek többségében elkülönült a lakó-és a munkahely, valamint a szabadidő és a munkaidő. Ma megint jelentős változások vannak, mert a technológiai fejlődés átalakította a munkaerőpiacot, sok lett a felesleges ember a gépesítések miatt. A hagyományos állások megint ritkábbak lettek, a home office világában a lakó-és a munkahely megint nem különül el, összefolyik sokszor a munkaidő és a szabadidő is. Ma ugyanolyan mértékű változások vannak, mint az ipari forradalom idejében.
Nem tudtam rövidebb címet adni ennek a bejegyzésnek. Ha O1G Vitya le akarna kenyerezni, ezt iktatná be az Alaptörvénybe, és akkor talán egy pillanatra elhinném, hogy a Kánaán felé vezeti a hajónkat… Na mindegy, vissza a valóságba, sajnos igen, egy medve is megirigyelné a bundám, és szerintem…..
Almandin 2020.12.05 21:14:38
@cardiobascuralis: Azért lett ebből akkora divat, mert nagy üzlet eladni a sok szőrtelenítő eszközt, sok kozmetikus megél pl. intimgyantázásból, vagy férfi-szőrtelenítésből. Ha az emberekkel elhitetik, hogy a hajon kívül a legkisebb szőrszál is ronda és eltávolítandó, akkor sok pénzt fognak erre költeni. Egy férfin pedig egyáltalán nem zavaró a szőrzet, mert a nemi jelleg része. Nők esetében valóban esztétikus a szőrzet megritkítása, de a mindenütt csupaszság szerintem se ápoltsági minimum.
Az intim szőrtelenítés pedig sokaknál okozhat egészségi problémát is.
www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/25489/intim-szortelenites
A záró mondatok megdöbbentőek. Sokan még az orvost is elkerülik, ha szőrös az alfelük. Képesek szenvedni és szövődményeket kockáztatni amiatt, hogy szégyellik az intim szőrzetüket.
Almandin 2020.12.05 21:18:16
@kewcheg: Ilyen alapon a kövér, öreg, ráncos, vagy testi hibás embereket is ki lehetne tiltani az uszodából. Nem mindenki tökéletes testű topmodell, azzal van a baj, aki a csúnyább embereket már látni se bírja maga körül. A következő az lenne, hogy az utcára se menjenek ki?
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Almandin 2020.12.03 01:21:44
@G. Nagy László: A vezetők között nagyobb a Dark Triadosok aránya, de még ott sincsenek többségben. Az össznépességben 1-2 százalék az ilyen személyiségzavarosak aránya, magasabb bizonyos szakmáknál, de a többség ott sem az. Illetve létezik olyan, hogy valakiben kicsit több pl. a pszichopátiás vonás az átlagosnál, de még nem személyiségzavaros, ezek ugyanis széles spektrumon változhatnak. A szorongás úgyszintén. Amit írtál, az már a súlyos szorongásos zavar tünete, a legtöbb ember nem szorong ennyire. Valamennyi szorongás normális és szükséges, a teljes hiánya rendellenességre utal. Az se mindegy, hogy az erős szorongást mi váltja ki. Ha pl. valaki életveszélyben van, vagy a végrehajtó kergeti, hogy kilakoltassa, akkor az erős szorongás is normális, de ha erősen szorong valaki alacsony stressz mellett is, az már betegség.
Almandin 2020.12.03 19:27:55
@Sadist: Agresszió: Neked és Lacinak elég végletes a gondolkodásod az agresszióról. Úgy gondolkodtok, hogy valaki vagy nagyon agresszív és akkor veszélyes ember, vagy jó ember nulla agresszióval. Nos, ez se fekete-fehér. Az agresszió sok esetben nem káros, sőt, szükséges viselkedés. Itt egy kis összefoglalás a témáról:
hu.wikipedia.org/wiki/Agresszi%C3%B3_(pszichol%C3%B3gia)
Említi pl. a területvédő, sőt, az anyai agressziót is. Ezek hasznos dolgok. Nem véletlenül emeltem ki belőle az anyai agressziót. Nő is lehet agresszív olyan módon, hogy ez erkölcsileg pozitív lehet (gyermekét védelmező "anyatigris").
Ami a férfiakat illeti, én nem félek egy olyan férfitól, aki kifelé, bizonyos helyzetekben agresszivitást mutat. Ez a helyzettől függ. Nyilván, ha ok nélkül beleköt emberekbe, az rossz jel, mert az az agresszió negatív típusa. De ha pl. az én védelmemre kel, vagy képes harcosan kiállni az igazáért, küzdeni érte, az az én szememben pozitív. Én nő létemre agresszív tudok lenni olyan helyzetekben, amikor valamilyen támadás ér. Ha valaki ismeretlenül egy ilyen helyzetben látna meg, azt hihetné, hogy én egy veszélyes nő vagyok.
A férfi szerephez szerintem hozzátartozik, hogy a férfi képes legyen a támadókkal szemben agresszíven fellépni, mert ezzel képes saját magát és a családját megvédeni. Épeszű ember amúgy se használ agressziót a szeretteivel szemben. A nulla agresszió ugyanúgy előrejelzője lehet egy rossz kapcsolatnak, mint a túlzott agresszió.
Almandin 2020.12.03 22:48:26
@G. Nagy László: Én se utcai késelésre gondoltam. Viszont lehet olyan, hogy valaki indokolatlanul verbálisan agresszív másokkal. Ezért kell elkülöníteni a hasznos és nem hasznos agressziót.
Van, akinek hivatása a védelem. Rendőr, katona pl. Köztük is sokféle ember van, ők se mind veszélyes emberek a családjukra, környezetükre.
Az agresszió részben genetikusan kódolt minden emberben, ennek a mértéke és a módja változó. Kiélését sok minden befolyásolja, pl. az adott társadalom szokásai, az illető empátiaszintje és még egyéb dolgok. A genetikus agresszió-szint egyénenként is nagy eltéréseket mutat. Bizonyos betegségek is hathatnak úgy az agyra, hogy valaki kevésbé lesz agresszív, vagy erősödik benne ez a vonás. Sok alzheimeres pl. agresszívvé válhat a környezetében élőkkel.
Vajon hogy áll az irodapiac szénája a vírus második hulláma alatt? Milyen nagyszabású projektek születtek meg az utóbbi időben? Kedvező-e a piac a bérlők számára és merre induljon, aki az ideális helyet keresi? Ezekre a kérdésekre keressük most a választ...
Almandin 2020.11.29 00:12:03
@midnight coder: A mai világban elég a távpóráz (internet) is. Irodát bérelni többe kerül, ezért a home office a virágkorát fogja élni a közeljövőben.
Én ennek több hátrányát látom, mint előnyét. A bezártságtól az emberek egyre inkább elszigetelődnek majd, nem lesznek beszélgetések a kollégákkal, sokan egész nap még sétálni se fognak elmenni, elhíznak, mozgásszervi betegségeket szednek össze. Sokan nem ismernek meg új embereket, emiatt, mivel sok barátság elhal idővel, elmagányosodhatnak. Sokan igénytelenné válnak a külsejükre. Sokan otthon még csinosan felöltözni is képtelenek, igénytelen, lompos cuccokban vannak, vagy egész nap pizsamában ténferegnek, súlyos esetben alul pucéron ülnek a gép elé, ami már pár kellemetlen helyzetet eredményezett. Engem az is zavarna, ha a főnök, a kollegák és egyes ügyfelek belátnának a szobámba, direkt egy üres fal felé fordítanám a monitort. Ha egy házaspár egész nap össze van zárva, mert mindkettő home office-ban dolgozik, akkor egymás agyára mehetnek, mert nincs elég külön töltött idő.
Én bediliznék, ha egész nap a lakásomba lennék a munkám miatt bezárva. A mostani járványhelyzet egy rendkívüli időszak, ha vége van, jó lenne visszatérni a rendes kerékvágásba.
  Legalább húsz éve tűnődöm azon, hogy a hazai baloldal miért nem képes kitermelni magából pár karizmatikus figurát, vagy legalább egyetlen valamirevaló, potenciális országvezetőt. (Nem mintha a Fidesznél látnám az utódlás lehetséges jelöltjeit, de számukra ez nem is jelent égető problémát; Orbán…..
Almandin 2020.11.28 20:43:28
@G. Nagy László: Nem akartam félreérthetően fogalmazni, nem tartalak férfiatlannak.
Almandin 2020.11.28 20:56:41
@G. Nagy László: Nos, én randiztam régen olyan férfival, akinek nem volt jogosítványa, nálam nem szempont az ilyesmi. Az se baj, ha egy férfi nem tud ezt-azt megszerelni, a mai világban elvégzik ezt a munkát a szakemberek. A határozatlanság az, amitől valaki férfiatlan lesz. A szemüveg se zavar. Manapság az emberek harmada szemüveges, őszintén szólva nekem már fel se tűnik, hogy valakinek van vagy nincs. Olyan, mint az ékszer vagy egy karóra. Pl. a nőiességnek se kifejezett fokmérője az, hogy mennyire tud az illető főzni. Ma már ritka az olyan család, ahol állandóan otthon esznek meleg ételt, ha eljárnak dolgozni meg iskolába, nem praktikus a fél napot főzéssel tölteni, vagy munka után mindennap több órát tölteni a konyhában. Sőt, egy gazdag nő is lehet nagyon nőies, pedig lehet, hogy sose végez házimunkát, mert a személyzet csinálja helyette.
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
Almandin 2020.11.26 14:48:36
@Exploiter: Ne túlozz. A szovjethatalom indok nélkül zsarnokoskodott az embereken. Most a korlátozások sajnos szükségszerűek. Sok ember nem fogja fel a veszély valós mértékét, ezért kell szabályokat bevezetni, büntetésekkel.
A renitensek pedig sajnos nemcsak a saját, hanem mások életét is veszélyeztetik, tehát ez nem magánügy.
Almandin 2020.11.26 14:58:39
@Almandin: Találtam cikket a 2017-es influenzával kapcsolatban:
www.portfolio.hu/gazdasag/20170426/regen-halt-meg-annyi-magyar-mint-2017-elejen-248747#
Lehet, hogy akkor is fontolgattak rendelkezéseket, de végül nem vezették be? Valószínűleg nem látták előre, hogy milyen durva lesz az a járvány. Mindenesetre én lassabban gyógyultam, mint szoktam. Utólag jöttem rá, hogy az oltás ellenére elkaptam.
A 2020 a covid éve, sajnos. Sokat kell tennünk azért, hogy magunkat, szeretteinket és a körülöttünk élő idegeneket is megóvjuk. Ebben a cikkben most arról lesz szó, hogy mit illik és kell betartani, ha valaki társasházban lakik...
Almandin 2020.11.25 20:24:58
@Patreides: Az is jó stratégia, hogy ezek megfogása után az ember befújja a kezét kézfertőtlenítővel. Valamint fertőtlenítő törlőkendők használata is javasolt. Ezekkel menet közben is meg lehet törölni a kilincseket, fogantyúkat.
A lifthasználat valóban kockázatos, mert a liftek alig szellőznek. Ezért jó földszinten lakni, nek lekk lépcsőzni. Aki bírja, jobb, ha mellőzi a liftet járvány idején.
Valószínűleg mindenki hallott már a munkaerőkölcsönzésről. Az ilyen tevékenységű cégekről az az általános kép alakult ki, hogy ez a rabszolgatartás egy modern formája, ahol kegyetlen módon lehúzzák a dolgozókat, megfosztják őket a jogaiktól, adót csalnak, stb. Mivel ez nem egy munkaerőkölcsönzők…..
Almandin 2020.11.20 21:33:19
@Pic: Ez nagyon gyakori. Valóban ez kizsákmányolás. A munkaközvetítő cégek főleg a kiszolgáltatott szegényekből élnek, akiknek valóban nincs lehetőségük más munkára. Ügyesen kijátsszák a munkaügyi szabályokat, ez az egész pont erre jött létre. Jogilag úgy csűrik-csavarják, hogy legális legyen, de az egész játék arra megy ki, hogy fillérekért dolgoztassanak non-stop embereket.
Ez a kapitalizmus természete. Nem vagyok komcsi, mielőtt bárki ezt gondolná, de a kapitalizmus se jobb rendszer.