Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almandin

0 bejegyzést írt és 4106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor…..
Almandin 2020.08.08 14:28:02
@Örömhernyó: Már aki. Nagyon igénytelennek kell lenni ahhoz, hogy bárki jó legyen, csak legyen rajta lyuk. Ráadásul a felsorolt listádon több olyan tulajdonság van, ami egy szex előtti zuhanyozással megszüntethető (pl. az izzadtságszag). Ha valaki elhízott vagy fogatlan, az nyilván nem két perc alatt orvosolható, de még az ellen is lehet tenni.
Ha meg egy prosti nem tisztálkodik megfelelően, akkor szimplán rossz üzletasszony. Bár az is igaz, hogy vannak nagyon igénytelen vevők is.
Almandin 2020.08.08 14:32:02
@Real_Time: Ezekkel az alkalmankénti kapcsolatokkal az a baj, hogy érzelmileg nullák. Van középút a házasság és a csak szexre épülő dugópajtiság között. Lehet jó érzelmi kapcsolat két ember között úgy is, hogy nem költöznek össze. Ezen a blogon is volt régebben írás erről. Ha nem akar egy pár gyereket-mert például idősebbek- jó megoldás lehet párkapcsolatilag egy ilyen.
Almandin 2020.08.08 15:52:59
@Reactor: A középút a jó szerintem. Zabolát tenni az ösztöneinkre valamennyire muszáj, a civilizáció csak úgy tud működni. Viszont túlzásba esni ezen a téren ugyanolyan káros, mint egyáltalán nem uralkodni magunkon. Pl. a katolikus papok évtizedeken át tartó önmegtartóztatása káros valóban.
Járvány: ha valaki egy évig nem szexel partnerrel, az még kibírható, de nem kellemes. De ha állandósulna ez a helyzet, akkor nem szabad arra berendezkedni, hogy tartózkodjunk a személyes kontakttól sok évig. Annak már valóban káros hatása lenne.
Látszólag egyszerű kérdések, érdeklődőek, „igazi” párbeszéd indítók. De valóban olyan téma, amivel bárkit, bármikor letámadhatunk? Aligha. Van az a tárgykör, amellyel bármilyen közel is állunk valakihez, igencsak nagy zűrzavart lehet kelteni. Update! Ezt nem tudom megmagyarázni, de tényleg tudat…..
Almandin 2020.08.05 14:27:45
@jobangel: Először tisztázni kellene, mit tekintünk gazdagságnak. Ha egy középosztálybeli jómódról van szó, az a szegények felől nézve gazdagság, de az igazán gazdagokhoz tekintve szegénység. Ha igazán gazdag valaki, akkor nagyon kapzsinak kell lennie ahhoz, hogy sajnálja a gyerektől a pénzt. Egy bizonyos jövedelmi és vagyoni szint felett egyébként meg sem érzik pénzügyileg a gyerekvállalást, költhetnek ugyanannyit, nem romlik az életszínvonaluk.
Magyarországon is a legszegényebbek után a leggazdagabbaknak van a legtöbb gyerekük. Az alsó középosztályt viseli meg legjobban anyagilag a gyerekvállalás, mert a nagyon szegények, ha ügyesen lehúzzák a sok gyerekkel a segélyezési rendszert, megélnek alapszinten, a nagyon gazdagok meg gond nélkül eltartanak öt-hat gyereket is. Meg kell nézni pl. a jelenlegi és a volt miniszterelnökünk (Gy.F.) családjait, gyerekszámait.
Almandin 2020.08.05 14:36:14
@jobangel: Ha csak előnnyel járna, akkor se lenne joga másnak nyomásgyakorolni. Kulturálatlan, bunkó dolognak tartom a más magánéletébe való beleszólást. Sajnos nálunk ez gyakori, itt eleve sokan nem érzik, meddig illik elmenni a beszélgetésben. Durván turkálnak a másik zsebében is, kíváncsiskodnak, mennyi pénze van, mennyit keres, stb. A magánéletbe belepofázás már tizenéves korban elkezdődik, amikor a kamaszok nyomást gyakorolnak egymásra, hogy minél előbb veszítsék el a szüzességüket. Utána jön a családdal, gyerekkel való nyomasztás. A lényeg, hogy mindenki egyszerre csináljon mindent, ne lehessen egyéni életút, ugyanazt a birkaéletet élje mindenki bégetve.
Almandin 2020.08.05 15:22:12
@ArriMédesz: Társadalmi nyomás csak addig jogos, ameddig az antiszociális magatartás fékezése a cél. Ne lopjanak, ne csaljanak az emberek. A többi magánügy. Ha a társadalom már mindenben nyomást gyakorol, az már diktatúra.
Valóban gond a lakosság csökkenése, de ez az, aminél nem tudsz mit tenni anélkül, hogy megsértsd a privát szférát. Egyébként még az egygyermekesek se termelik újra a társadalmat, manapság mégsem őket hibáztatják. Inkább arról van szó, hogy a sorból való kilógás zavar másokat. Ez tipikus birka gondolkodás. A hetvenes években egyébként nem a gyermektelenek, hanem az egykézők voltak a célkeresztben, miszerint miattuk fogy a magyar. Talán ott is inkább az volt a motiváció, hogy akkoriban a két gyerek volt a divat és a birka akkor is megszólta azt, aki egy kicsit is eltért az átlagtól. Kérdem, milyen élet az, ahol valaki csak remegve kifelé figyel, hogy meg ne szólják és mindent úgy próbál intézni, hogy átlagos legyen? A saját életét éli-e az ilyen ember?
Folytatom az elkezdett sorozatot és újabb fényképeket osztok meg veletek a múltból. Remélem hozzám hasonlóan bennetek is felelevenednek a gyerekkor emlékei.Ha ilyesmi eszetekbe jutna, akkor ne habozzatok azt megosztani velem és a többi látogatóval egy kommentben!..
Almandin 2020.08.02 23:16:00
@nincs1agy: Sokféle oka lehet annak, hogy miért nem lehet antikváriumban eladni jó áron könyveket. Az egyik valóban a túlkínálat, de ennek csak részben oka a cucilista dömping. Később kiadott könyveket, de régieket se keresnek. Ma egyszerűen nincs becsülete a könyveknek több okból. Egyrészt megváltoztak a kultúra-és információfogyasztási szokások. Az interneten a legtöbb információ egy-két kattintásra van. Ez főleg az ismeretterjesztő könyvek forgalmát vágta taccsra. Másrészt a szépirodalom terén a mai emberek többségének nincs türelme regényeket végigolvasni. Sokaknak már ingerszegény a könyv, mert a netről több inger jön.
Az antikváriusok egy része valóban pofátlan csaló. Viszont vannak köztük olyanok is, akik pont a csökkenő kereslet miatt alig tudják az üzletüket fenntartani, ezért nagyon kis keretet tudnak vásárlásra elkülöníteni. Ma már nem jó üzlet a használtkönyv-kereskedelem, kivéve, ha fillérekért adják a könyvet. Jártam olyan antikváriumban, ahol 10-20 éve 100 forintért adtak egy könyvet. Venni a tulaj semmit se vett meg, de én néha vettem egy-két könyvet. Volt köztük 70-80 éves, jó állapotú, az is 100 forint volt. De ugyanott árultak pár éves Cosmopolitan újságokat is, azok öt-hatszor annyiba kerültek (ennyit a mai világ értékrendjéről). Bejött oda egyszer egy nő, és méterre vett könyvet. Közölte, hogy vett egy új szekrénysort, és kellenek bele könyvek, mert akkor jobban mutat. Ilyen vásárlók is vannak.
Volt dolgom helyszínre kiszálló alakkal is. Sajnos kezdtem a lakásból kiszorulni, ami a könyveimet illeti és kb. 40-50 darabot kiválogattam eladásra. Az illető olyan pofátlan volt, hogy miután megvette a könyveket, nézelődni kezdett a lakásban, hogy mi eladó még? Azt hitte, hogy szabad prédák az ingóságaim. Biztos van olyan eladó, aki ha örököl, mindent válogatás nélkül elad. Nekem azonban a megörökölt ingóságok évek óta a saját tárgyaim voltak, amiket használtam is. Csak azért nem dobtam ki durván, mert ő és a fia maffiózó-gyanúsak voltak. Udvariasan közöltem, hogy azon kívül, amit megvettek, nem eladó semmi és elhatároztam, hogy ezeket soha többé be nem engedem a lakásomba, mert az volt a gyanúm, hogy talán lakásmaffiózók is és legközelebb már felkészülve jönnek és fegyveresen kényszerítenek egy hamis adásvételi aláírására.
Almandin 2020.08.03 21:26:14
@nincs1agy: Ezt már vagy 15 éve láttam és az antikváriumok többsége nem foglalkozik magazinokkal. Bár pl. régen a National Geographic kivétel volt. 20-25 éve még vettem antikváriumokban régi National Geographic számokat. Mostanában ritkán megyek antikváriumba, nem vagyok benne, hogy most hogy működik ez az üzlet.
Kosztor Sándorné Bodnár Gizella (1926-2019) - első férjezett neve Balogh Sándorné volt -, alias Repülős Gizi vagy, ahogy saját magát hívta, ,,a tolvajok királynője" miskolci születésű volt. Nézzük az életét ennek a kleptomán bűnözőnek, akinek a karján még kilencven éves korában is kattant a…..
Almandin 2020.08.02 18:01:25
@csker: Szerintem inkább egy kényszeres hazudozó pszichopata volt, nem kleptomániás. Saját magának is ellentmondott sokszor, ez is igazolja a gyanúmat.
Az agyhártyagyulladás valóban okozhat személyiségváltozást. Azonban általában nem kleptománia alakul ki, hanem a morális érzék károsodik. Tehát pl. antiszociális viselkedés alakulhat ki, mint Gizinél.
Manapság egyre kevésbé illenek bele a kapcsolatok az eddig ismert sémákba. Noha az érzelmek alapvetően nem változnak a technológia fejlődésével, vagyis továbbra is érzünk szerelmet, vágyat, utálatot, közönyt, továbbra is féltékenykedünk, uralkodunk, behódolunk, könyörgünk vagy fenyegetőzünk, ezt…..
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
Almandin 2020.07.29 12:33:12
@Bunkóné Barom Ildikó: A szintelmélettel az a baj, hogy egy merev ideológia lett belőle. Pedig van benne egy kevés igazság. Egy félanalfabéta, iszákos segédmunkás és egy diplomás értelmiségi nő más szinten van, az utóbbinak eszébe se jutna az előbbivel összejönni. De a kor, testsúly, egészségi állapot is szintező tényezők. Ha én egy 65 éves, ráncos, súlyosan elhízott nő lennék, akkor nem 30 éves Adoniszokkal akarnék összejönni. Tudnám, hogy náluk nincs esélyem. Ezért romolhatnak meg házasságok is a komolyabb elhízás miatt. Norbit majdnem megkövezték pár hónapja, amiért ezt ki merte mondani. Pedig aki egy normál súlyú nőt vett el, az kiábrándulhat, ha 10 év múlva egy 30 kilóval nehezebb bálna a neje és mivel a házasságban a nemiség is fontos alkotóelem, a házasság tönkremegy. Hiszen testvérként nem lehet, vagy nem jó egymás mellett élni.
Almandin 2020.07.29 14:26:04
@_Amatőr_: Ez részben igaz. Viszont a kicsit pocakos 70 éves is találhat csinos ötvenest maga mellé. Egy 65 éves, ráncos, nagyon kövér nő nagy eséllyel egyedül marad. Ha valamennyit fogy és csinos ruhákat hord, akkor van esélye még társat találni. Van az a kategória, aki már gyakorlatilag senkinek se kell. Ha a fenti adottságokkal rendelkező nő házas, a férje nagy eséllyel bottal se piszkálja meg és nem élnek nemi életet, a férj esetleg házon kívül megoldja, vagy teljesen aszexuálissá válik és besavanyodik.
Almandin 2020.08.01 00:59:36
@karikacsapástétom: Nem élek házasságban, de párom van. Egyedül is vagyok, meg nem is. A többi nem publikus.
Hauszmann Alajos 1847. június 9-én született Budán. A Hauszmann család Bajorországból települt Budára, de már Alajos apja, Ferenc is itt született. A jómódú kereskedő gyermekét az elemi iskola negyedik évében más városba járatta, hogy kikerülve a szülői házból igazán jól megtanuljon magyarul.…..
A legtöbb embernek nagyon negatív a véleménye a randizásnak nevezett népszokásról. Merthogy ez egy életforma, és kifejezetten a nagyvárosi környezetre jellemző: ott van értelme, ahol az ember nem ismer mindenkit és ahol nem ágyazódott be annyira a társadalom szövetébe, hogy készséges családtagok és…..
Almandin 2020.07.29 17:16:02
@Lorrh: Via ferratát azok másznak, akiknek ez élmény. Aki hatvan évesen megcsinálja, az előtt megemelem a kalapom. Egyébként van a rokonságomban ilyen személy, 60 felett több tíz km-es hegyi túrákat csinált úgy, hogy több krónikus betegsége is volt. Mellesleg két felnőtt gyereke van, ennyit a szingliség és a hegymászás kapcsolatáról.
Miért, mit kellene csinálni? 60 évesen otthon dögleni elhízottan a tévé előtt és a sörrel a kézben böfögni, soha ki nem mozdulni a vásárláson meg az orvoson kívül? Szerinted az a normális? Aki élménykereső típus, azt megöli az ilyen életforma, akárhány éves is. Szerintem inkább az utal belső ürességre, ha a zabáláson és a bulvárfogyasztáson túl nincs semmire igénye élmény szempontjából valakinek.
Almandin 2020.07.29 21:13:04
@Lorrh: Ez tényleg bolondéria, már ne haragudj. Spirituális útra pedig rá lehet úgy is térni, hogy a külső ingerektől, élményektől nem zárkózunk el. Bár az is igaz, hogy egyes kolostorokban direkt ingerszegény környezetet hoznak létre, aztán jöhetnek a hallucinációk ("spirituális élmények").
Ezt olvasd el:
mindsetpszichologia.hu/ingervadaszok-nyomaban-a-szenzoros-elmenykeresokrol
Leírja, hogy vannak, akik a körkörös, megszokott folyamatokat és a kevés ingert igénylik. Na, nekik való a kolostor. Aki bekattanna egy ilyen helyen, az is lehet fogékony a spiritualitásra, de másképpen. Valószínűleg te is ingerkerülő vagy, nem is érted azokat, akik nem azok.
Almandin 2020.07.29 23:05:20
@Lorrh: Igazad van, vannak végletek. Viszont elég félreérthetően fogalmaztál és nekem ez jött le.
A hagyományos társadalom családja általában idealizálva, szülők és gyermekeik biztonságos, meghitt közösségeként jelenik meg a közbeszédben, szembeállítva a jelenkor állítólagos válságával. Pedig a nagy halandóság miatt a mostoha- vagy mozaikcsalád legalább olyan gyakori volt a modern kor előtt is,…..
Almandin 2020.07.28 18:14:30
@Vidóczy Tamás: A mai világban is előfordul, hogy valakinek meghal a házastársa aztán idővel újraházasodik. Ha a házastárs az esküvő után pár éven belül halálozik el, nem lehet tudni, lett-e volna válás később. A mai európai ember problémamegoldási módjai között ott van a válás, mint lehetőség. Egy mai újraházasodott özvegy nem úgy gondolkodik, mint egy évszázadokkal ezelőtti sorstársa. Másrészt sokan azt hiszik, hogy ha egy házasság halállal zárult, akkor biztos jó házasság volt, pedig erre sincs garancia. Sokan kényelemből nem lépnek ki egy megromlott házasságból, vagy az is lehetséges, hogy a halálos beteg házastárs mellett már inkább kitartanak, nem akarják a helyzetét egy válással is nehezíteni.
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
Almandin 2020.07.26 14:02:21
@négyláb: A két lány emberileg nekem is szimpatikus. A családját nem választhatja meg senki. Viszont a Habsburgok mint dinasztia szerepe a történelmünkben nagy általánosságban nem volt pozitív. Az értük rajongás és az a vágy, hogy újból a fejünk fölé kerüljenek, egyrészt szervilis, alattvalói gondolkodást sugall, másrészt hiányos történelmi ismereteket. Néhány kivételtől eltekintve (pl. József nádor) a Habsburgok elnyomták a magyart, nem véletlenül robbantak ki időnként felkelések, szabadságharcok az uralmuk ellen.
Almandin 2020.07.28 12:15:53
@nofret: Biztos ironizált. Valójában oldalági rokonok leszármazottai. Rudolf trónörökös halála után, mivel az akkori Habsburgok elsősorban férfi uralkodót akartak, nem Ferenc József és Sissi leszármazottaiból választották ki a trónörököst. Itt lehet a szócikk végén megnézni, IV. Károlynak kik voltak a felmenői:
https://hu.wikipedia.org/wiki/IV._Károly_magyar_király
Egyébként ez nekem is feltűnt a cikkben.
Bocsánatot kért az intézményesült rasszizmusért Harry herceg július elsején, aznap, amikor édesanyja, a tragikus autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő betöltötte volna 59. életévét. Videóüzenetében a sussexi herceg arról beszélt a Princess Diana Awards idei kitüntetettjeinek, hogy édesanyja biztosan…..
Almandin 2020.07.27 13:36:35
Emiatt elnézést kérni inkább a királynőnek kellett volna, a brit nép nevében. A britek a gyarmati időszakban valóban intézményesítették a rasszizmust. Harrynak ehhez semmi köze sincs.
A BLM mozgalom pedig egy szélsőbal pankrációsorozat. Olyan dolgokba kötnek bele, hogy eldobom az agyam. Pl. a komolyzenét is rasszistának minősítették, mert a klasszikus zeneszerzők fehérek voltak. Kirúgtak egy professzornőt, mert elaludt egy előadáson, ahol a feketék helyzetéről volt szó. A BLM egy szélsőséges kisebbség mozgalma, nem az egész fekete társadalom támogatja. Riasztó, hogy valamennyire irányítani tudják a társadalmat-kirúgatnak gyakorlatilag bárkit, aki szerintük rasszista. Ha nem félne tőlük a társadalom, akkor el is halna ez a mozgalom, mert nem nagyon érdekelne senkit. Ráadásul ezzel csak az ellenkezőjét érik el. A híveiken kívül sajnos sokan ezért kollektíve a feketéket fogják hibáztatni, aminek a következtében pont az fog megerősödni, ami ellen küzdenek-a rasszizmus. Vagy pont ez lenne a cél? Szélsőbalos vezetők direkt egymásnak akarják ugrasztani a társadalmat faji alapon? Ez a mozgalom nem tompítja, hanem erősíti a feszültségeket.
Az, hogy Diana mit gondolna, nem tudjuk. Szerencsétlen dolog erre hivatkozni. A kilencvenes években még nagyon mást jelentett az antirasszizmus, mint ma. Nem voltak ennyire elfajulva a balos és liberális mozgalmak. Nem volt akkora szakadék egy átlagos jobbos és egy átlagos balos között, mint ma. Harry igazán kihagyhatná a halott anyját ebből az ügyből, nem szép, hogy felhasználja az emlékét a saját nézetei propagálására.
Titokban ment hozzá Beatrix hercegnő szerelméhez, Edoardo Mapelli Mozzihoz péntek délelőtt a windsori birtok területén lévő egyik kápolnában. András herceg 31 éves, idősebbik lánya esküvőjét eredetileg májusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt a ceremóniát elhalasztották, eddig nem lehetett…..
Almandin 2020.07.23 23:53:12
@nofret: Tény, hogy örökölték a trónjukat. Viszont szerintem idejétmúlt intézmény a monarchia. Korszerűbbnek ítélem meg a köztársaságot mint államformát. Ha pedig idővel egy nép nem trónfosztja a dinasztiáját, azzal kvázi kinevezi az országa élére őket. Haladni kellene a korral. Én nem látom benne a szépséget, hogy átadják a stafétát. Amíg még valóban volt hatalmuk a királyoknak, a staféta átadása sokszor nem szelíd módon történt, hanem erőszakkal. Az arisztokrata családok szó szerint ölték egymást a királyi címért.
A köztársaságban benne van már a nevében is, hogy a köz uralkodik, a hatalom az állampolgároké. Nem sírom vissza az arisztokrácia jótetteit. Tény, hogy voltak olyanok, akik sokat tettek a népükért, de ez se volt mindenkire jellemző. A többség csak élt bele a világba hedonistán, vagy akár vissza is élt a helyzetével zsarnoki módon. Ma a kórházakat, akadémiákat a nép által felhatalmazott kormányok alapítják, régen az uralkodó. Régen a paternalizmus volt az uralkodó szemlélet. A királyokat a középkorban felkenték, ami szakrális jelleget adott tevékenységüknek, azt sugallva, hogy Isten áldásával tevékenykednek. A többiek feladata az engedelmeskedés volt. Ma ez már nem állná meg a helyét.
A királyok a mai európai dinasztiákban reprezentációs funkciót töltenek be, valódi hatalmuk nincs. Igazából nekik sincs túl sok előnyük a címükből. Egyedüli előny, hogy luxus életszínvonalat biztosítanak nekik. A reprezentálás teherré is válhat, a példakép-szerepkör is. Olyan tragédiákhoz is vezethet, ha valaki ezt nem bírja pszichésen, mint Lady Diana halála. A párválasztás is bonyolultabb. Igaz, az elmúlt évtizedekben már lazítottak a szigorú elvárásokon, de így is az egész világ kommentálja, kritizálja a partnerválasztásukat, nem tudnak úgy lefeküdni valakivel, hogy pár napon belül ne legyen belőle világhír. Mivel a felségsértést ma már nem szankcionálják a gyakorlatban, akárki akármilyen becsületsértő módon gyalázhatja őket és nekik ezt tűrni kell. Az se véletlen, hogy Beatrix nem tartott világraszóló esküvőt. Valószínűleg zavarta volna a nagy felhajtás.
Almandin 2020.07.24 20:28:44
@nofret: Köszönöm az ajánlást. Annak ellenére, hogy több mindenben nem értünk egyet, tetszik a blog, érdekes témák vannak.
Almandin 2020.07.25 12:41:12
@nofret: A tegnapi véleményemhez kapcsolódik, épp most olvastam ezt a hírt:
index.hu/kulfold/2020/07/24/sulyos_korrupcios_gyanu_fenyegeti_a_spanyol_monarchiat/
Márk kamaszkorában  látott először pornófilmet és ezután zömében ennek a szemüvegén keresztül nézte a társkeresést és az ellenkező nemet. Később vért izzadva sikerült csak megszabadulnia a függőségből. Vendégcikk. Egy általános jelenség, amiről nem szívesen beszélünk Van egy jelenség, amiről…..
Almandin 2020.07.23 12:54:18
@Exploiter: Sokféle pornófilm létezik. Nyilván nem az tanít rossz mintákra, amiben normális heteró közösülés látható. Nem úgy kell elképzelni, hogy valaki vagy megcsinál mindent, ami egy pornófilmben van (csoportszex, anál, stb.) és akkor jó szerető, vagy egy prűd fadarab, aki még a villanyt is leoltja, nehogy meglásson egy meztelen férfit és csak misszionárius pózban hajlandó. A nem gátlásos nő nem azt jelenti, hogy mindent megtehetsz vele, amit a pornórendezők kitaláltak. Te is gondolom, azt hiszed, hogy az a normális, amit ezekben a filmekben látsz.
Sokan pl. az anális szex orvosi kockázataival sincsenek tisztában, csak akarják, mert divat és a pornóban ezt látták, tehát normálisnak hiszik. Aztán amikor jön a széklet inkontinencia vagy egy jól sikerült anális együttlét a sebészeten végződik, mert beszakadt a végbélnyílás, jönnek rá (vagy még akkor se), hogy ez milyen következményekkel járhat. Vagy sok kapcsolat, házasság ma azon megy tönkre, hogy a férfi hármasszexet akar, mert a pornóban látta, hogy milyen jó egyszerre két nővel hancúrozni. Ha a párja ezt nem akarja, zaklatni kezdi, sőt, elhagyással is megfenyegeti. Lehet, hogy te azt hiszed, hogy már az is prüdéria, ha egy nő nem akar gruppenezni, csak mert a pasinak arra támadt kedve. Az a baj, hogy az ilyen férfiak a párjukat szexuális használati tárgynak nézik, amivel bármit megtehetnek, amit a kedvük tartja, amit a pornóban láttak.
Almandin 2020.07.23 13:22:54
@Almandin: Itt egy érdekes írás a japán fiatalok és a virtuális partnerek kapcsolatáról:
keletazsiafigyelo.blog.hu/2017/11/25/szexmentes_elet_elzarkozas_munka_altali_halal_japan_elveszett_generacioja
Almandin 2020.07.23 21:11:36
@tatárfejű kutya: A példa jól mutatja, hogy mennyire kezd eltolódni a párkapcsolat is a virtuális világba. Ráadásul ez nemcsak távol-keleti jelenség. Itt, Magyarországon is sok nő esett áldozatul az ún. amerikai katonás csalásoknak. Ennek az a lényege, hogy egy csaló először is ellopja egy amerikai katona képét a netről. Kitalál egy sztorit, miszerint özvegy, a nő neten keresztül is annyira elbűvölte, hogy feleségül akarja venni. Aztán többféle verzió lép életbe. Az egyik verzió az, hogy a nőtől intim fotókat kér és utána megzsarolja, hogy nyilvánosságra hozza, ha nem fizet. A másik, hogy szeretne már vele találkozni, de a szigorú katonai szabályzat miatt neki kell fizetnie az útiköltséget. A naiv nő átutalja a pénzt, utána a férfi eltűnik. Ha feljelentés történik, kiderül, hogy lopott képpel dolgozó csaló volt a túloldalon, aki legtöbbször egy harmadik világbeli országban él és onnan bonyolította a csalást. Hihetetlen, hogy felnőtt emberek bedőlnek ennek, amikor jó esetben egy tini is tudja, hogy a plátói szerelem nem azonos a valós kapcsolattal. Ráadásul a fő célpontok inkább középkorú nők, nem a naiv és tapasztalatlan fiatalok.
  Szégyellik, hogy elvesztették a munkájukat, csődbe ment a házasságuk, vagy adósságaik vannak. Feladják identitásukat, a névtelenségben keresnek menedéket. Lena Mauger és Stéphane Remael francia író és fotós szerzőpáros a The Vanished: The Evapored People of Japan című könyvükben írnak azokról az…..
Almandin 2020.07.20 21:50:01
@Inner Circle: Szerintem, mivel névváltoztatásról is szó van, nehéz lehet olyan munkát találni, ami jó megélhetést biztosít. Arról nem is beszélve, hogy az önéletrajzába mit ír az ilyen ember? Szerintem ott se szeretnek előélet nélküli negyveneseket felvenni komoly munkakörökbe. Két lehetősége van: az egyik az illegális pénzkereset, a másik a saját vállalkozás, ha van kezdőtőkéje. Valószínűleg az ilyen emberek többsége az alvilágot "gazdagítja" jelenlétével. Japánban a közelmúltig az egy munkahelyen dolgozásnak volt becsülete, a hűség a vállalathoz. Ennek gyökerei a szamuráj kultúráig vezethetők vissza. Egy középkorú, múlt nélküli, rejtélyes embert nem fognak komoly cégnél alkalmazni. Egyébként nálunk se, nemcsak Japánban, de ott ez még erősebben jelen van. Sőt, sok esetben nem a családból van elege az illetőnek, hanem a munkából és a japán munkahelyek kizsákmányoló jellegéből. Sokan már idegileg nem bírják, hogy minden a munkáról szól és még kipihenni se tudják magukat rendesen. De ha ezzel ott nyíltan előáll valaki, az egész társadalom kirekeszti. Ezért sokan inkább törvényen kívülivé válnak. Még mindig jobb, mint az öngyilkosság, de szerintem az érintettek idővel nagyon boldogtalanok lesznek. Az ember társas lény. Társadalmi szinten az lenne a megoldás, hogy el kellene engedni a túlzott teljesítmény-központúságot.
Almandin 2020.07.21 01:27:58
@Tuvalu: Nem valószínű, hogy annyira tárt karokkal várnák őket. Szerintem ott annyira elvárt a kötelességtudat mint erény, hogy aki ezt megtagadja, az megbízhatatlannak minősül mindenhol, perifériára szorul. A japán társadalom más, mint az európai.
Almandin 2020.07.21 23:29:35
@ben2: Egyetértek veled abban, hogy erősen kultúrafüggő, hogy ki hogyan viselkedik a hajléktalan létben. Azt én is hallottam már mástól is, hogy az átlag japán hajléktalan jobban ügyel a tisztaságra, mint a magyar társa. Tisztelet a kivételnek. A szemetelés is kevésbé van jelen, Bár én magyar létemre is hurcolom a hulladékot, ha nincs hova kidobni.
Az öngyilkosság témáját még mindig tabu és szégyen övezi, miközben olyan jelenségről van szó, ami valamilyen kontextusban sajnos minden ember életében megjelenik.  Az öngyilkosság a legsúlyosabb sürgősségi állapot. Ennek oka jól belátható, hiszen visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Éppen…..
Almandin 2020.07.18 13:29:15
@moloy: Sok öngyilkost egyenesen a családja lelki (vagy akár testi) terrorja hajszol öngyilkosságba. Ha valaki meg is teszi és túléli, sok család a helyzethez is negatívan viszonyul. Sokszor úgy érzik, hogy az öngyilkossági kísérletet elkövető szégyenbe hozta őket és még inkább bántani kezdik. Sok ember azt se fogja fel, hogy a depresszió súlyos betegség, bántják a beteget, lustának, jellemhibásnak könyvelik el, haragszanak rá, ha kezelteti magát, mert azzal is szégyenbe hozza őket ("bolond" van a családban).
Almandin 2020.07.18 15:15:28
@]{udarauszkasz: A járvány nem hisztéria. Létező probléma. Azzal egyetértek, hogy miatta sok ember egzisztenciálisan ellehetetlenült és az valóban okozott öngyilkosságokat is. Ez nagy tragédia. Viszont ha nem lettek volna kijárási és utazási korlátozások, sokszorosa lenne a covidos halálesetek száma. Tehát ez szükséges rossz.
Miközben az érzelmi biztonság első hallásra egy közhelyesnek tűnő fogalom, ha jobban belegondolunk egy olyan jelenségről van szó, ami nélkül egyetlen emberi kapcsolat sem tud jól, felszabadultan működni. Biztonsággal kapcsolatban sokféle kapcsolati élményünk lehet. Biztonságot jelenthet, hogy a…..
Almandin 2020.07.16 13:27:12
@csimpilimpi: Nekem tetszett a cikk. Valóban fontos az embernek, hogy legyen egy olyan párkapcsolata, amelyben megbízhat a párjában. Egyedül két dologban nem értek egyet: az elfogadás két felnőtt ember esetében nem lehet feltétel nélküli. El kell, hogy fogadjuk egymást, de egyrészt tökéletes partner nincs, mindenkinek van olyan tulajdonsága, amelyet nehezen tolerál a másik, de tolerál, mert szereti. Másrészt tehet olyat a másik, amit a társ nem tud elfogadni. Extrém példa: akik lebuknak úgy, mint a Kaleta, az esetek többségében normális álcájú emberek. Azt én se tudnám elfogadni, ha a társam pedofil hajlamú, esetleg még bűnelkövető is lenne. Természetesen kisebb dolgok is lehetnek olyanok, amit az ember nem helyesel, ami miatt nem tudja a másikat feltétel nélkül elfogadni. Pl. adót csal. Vállalkozóként simlis és nem teljesen korrekt az alkalmazottaival vagy az ügyfeleivel. Emiatt még megmaradhat a kapcsolat, szeretheti az ember a párját, de ezt nem tudja benne elfogadni. A feltétel nélküli elfogadás csak az álmainkban létezik. Szeretnénk, ha bennünket valaki feltétel nélkül szeretne, de ez csak álom, le kell szállni a földre.
Bizalom kérdése: aki ma egy másokról jót feltételező, könnyen bízó ember, az nem normális. Hiába mondja azt a pszichológia a mai állása alapján (nem véletlenül mondom ezt a mai állást, mert pl. Freud nézeteinek nagy részét is már túlhaladta az idő, 100 éve meg azt is szentírásként alkalmazták sokan), hogy az egészséges a könnyen bízó ember, aki ilyen, az többször válhat csalás áldozatává. Én annak ellenére, hogy inkább gyanakvó vagyok, már lettem így is csalás áldozata, el lehet képzelni, hányszor verik át a naiv embereket. A munkaerőpiacon, ingatlanpiacon, de még a magánéletben is aki nem vigyáz, könnyen átverik. Ilyen környezetben élünk. Különösen a magánéletben lehet nagyon nagyot bukni. Még ma is divat a közös vagyon. Válással ma is sokan veszítenek. Szélhámosok külön vadásznak a naiv, segítőkész nőkre, akiket nagy összegekkel húznak le. Tehát ma életképesebb egy gyanakvó ember, még ha a pszichológusok azt is mondják, hogy nem egészséges. Inkább legyek "beteg", mint kifosztott.
Almandin 2020.07.16 13:48:51
@MAXVAL bircaman közíró: Honnan tudod, hogy a másik őszinte-e? A barátság jó dolog, de sokszor az ember nem a megfelelő személyben bízik meg. Ez utólag szokott kiderülni.
Dr. Kásler Miklós miniszterkedés helyett nemzeti gyökereinket keresi. BRÉKING: meg is találta. Amikor még a Vereckei-hágón keresztül hurcoltuk be a koronavírust és nem a horvát tengerpartról! Azok voltak a régi szép idők! ..
Almandin 2020.07.14 11:48:30
@ulpius66: Csak kifelejted az eszmefuttatásból, hogy Jézus is zsidó volt.
Almandin 2020.07.14 12:06:30
@FILTOL: Na, erről beszéltem. Habzó szájú gyűlölködő antiszemitizmus hazafiasságnak gondolva.
Almandin 2020.07.14 12:25:53
@Almandin: Csupán azt nem értem: a nagy antiszemiták miért sértődnek meg, ha annak nevezik őket, amik? El akarják hitetni, hogy nem azt látom, amit látok. Pl. előttem egy macska és azt mondják, hogy ló. Engem néznek hülyének.
ReAd-blog Kirakatgyerekek 2020.07.11 13:41:27
Elég veszélyes témát boncolgatnék ebben a bejegyzésemben. Mikortól sok, mikortól kirakatgyerek az a gyerek? Mikor és mennyit postoljunk közösségi médiafelületeken a gyerekünkről, legyen szó blogról, vlogról, fb oldalról, instáról? Tegyünk ki képet vagy egyáltalán ne? Kényes és vitaindító téma, az…..
Almandin 2020.07.12 17:29:17
@Örömhernyó: Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásomat, akkor láthatnád, hogy nem a pedofíliáról írtam. A személyiségi jogokkal kapcsolatos a mondandóm. Ha van egy kisgyerek, ő nem tudja még szabályozni, hogy róla milyen tartalmat tehetnek fel a szülők.
Mondom, én kb. 30 évesen megtiltottam az apámnak, hogy feltöltse az engedélyem nélkül azokat a fotókat, amik pl. egy cukrászdában vagy egy kiránduláson készültek. Egyszerűen irritál a tudat, hogy egy privát fotót a nevemre rákeresve totál idegenek nézegethetnek akár a világ túlsó végén.
Kész röhej, hogy úgy reagálsz egy hozzászólásra, hogy vagy el se olvasod, vagy nem tudod értelmezni.
Almandin 2020.07.13 13:22:49
@Szelid sunmalac: A retardált kifejezés azért túlzás, már csak azért is, mert ma ez népbetegség, gyakran okos, művelt emberek is csinálják. Ennek ellenére én se tartom bölcs dolognak.
Ez tudat alatt arról szól, hogy az emberek nagy része híres akar lenni. Néhány évtizede még nagy szám volt és kevesekkel történt meg, hogy szerepeltek a tévében vagy egy kétsoros hír a fotójukkal megjelent egy újságban. Sokan ma is azt gondolják, hogy ez azonos egy tévészerepléssel, pedig tévednek, mert valójában főleg csak néhány rokont meg barátot érdekel az ő és a családja személyes fényképe. Olyan hátránya is van a dolognak, hogy az ember főnöke is kutakodhat a magánéletében úgy, ahogyan arra régen nem volt lehetősége.
Tehát a szereplési vágy áll emögött. Ma ráadásul az emberek többsége azt se akarja elfogadni, hogy ha nem lesz híres, kisemberként kell leélnie az életét. Régebben a többség nem akart mindenáron híres lenni, boldog életre törekedtek, reális célokkal (család, szép ház, nyaralások). Ma a társadalom azt sugallja, hogy ha ennyivel megelégszel, akkor egy senki vagy, pedig ez nem így van. Emiatt sokan kényszeres népszerűséghajhászók lettek, a családjukat is koncként odadobva a világnak.
Valószínűleg sokak konyhapolcán rejtőzik olyan élelmiszer, amit pánikolva tett be a bevásárlókocsiba a koronavírus-járvány kezdetén. És valószínűleg erre csak akkor jön rá, amikor a kukába dobja ki, mert megromlott. Az élelmiszer-pazarlás a jobb módú és diplomás családokban gyakrabban fordul elő,…..
Almandin 2020.07.11 11:32:27
A kidobási arány csökkenthető jó logisztikával. Járványos időszakban főleg tartós élelmiszerből érdemes nagyobb tartalékokat megvenni. Két-három hétre való elég. A konzervek általában még több év múlva járnak le. Egyszerűen figyelni kell a készletet és megenni őket a lejárat előtt. Kenyérsütésre se kell feltétlenül felkészülni, én rizst és száraztésztát vettem helyette, egy karanténban azt enném. Ugyanolyan szénhidrát, mint a kenyér és könnyebb elkészíteni.
A lejárt élelmiszerek megevésével azért vigyázni kell. Bár én is megfőzöm a lejárt tésztát, rizst, a lisztet is felhasználom (ezek általában nem romlanak meg több évvel a lejárat után sem), de a konzervek veszélyesek lehetnek. Különösen a botulizmus veszélye lehet nagy. Ennek többnyire nincs szaga, stb., ezért a botulizmus baktériumával fertőzött konzerv nem tűnik romlottnak. Sőt, van, hogy a lejárati dátum előtt is megromolhatnak a konzervek. Ha a teteje felpúposodott, az romlott (gázképződés a bomlási folyamatok miatt). Ha folyik, szintén (paradicsomkonzerveknél fordul főleg elő). Rozsdás konzervdoboz esetén is veszélyes a fogyasztása. Ilyenkor még akkor is veszélyes a fogyasztása, ha lejárati időn belüli.
A felhalmozást inkább ésszel kell csinálni, rendszeresen átnézni a készleteket és a lejárat közelieket elfogyasztani. Ezt csinálják az üzletek is, sajnos nullára nem csökkenthető a veszteség, jó logisztikával minimalizálható. Inkább az a probléma, hogy pont a boltok inkább túlvásárolják magukat, mert a vásárlók kerülik azokat a boltokat, ahol kevés az áru a polcon. Ennek pszichológiai okai vannak. Sajnos inkább pazarolnak, az árukészlet egy hányadát inkább a kukának szánják, mert nem akarják, hogy elpártoljanak a vevők. Inkább ez a probléma. Én szívesebben vásárolok olyan üzletben, ahol tudom, hogy inkább kevesebbet vesznek, de nem kerül a szemétbe az árukészlet jelentős része. Legalábbis elméletileg, mert nem látok bele abba, hol milyen a készletgazdálkodás.
Almandin 2020.07.11 11:37:08
@Serény Vélemény: Nálam február óta mindig van több heti kaja. Még most is kerülnek emberek váratlanul karanténba, nem is kell második hullám, elég, ha az értekezleten, ahol részt vettek, volt egy koronás. Én februárban végeztem a felhalmozás nagy részét, azóta mindig pótlom a készletet (mindig megeszek belőle valamennyit), ezért nem kell agyoncipekednem magam.
Egyheti tartalékom régen is volt mindig, ma ez kb. 2-3 hétre elég készlet.
https://index.hu/belfold/2020/07/09/tuntetes_a_pedofiliat_bunteto_torveny_szigoritasaert_kaleta/ A Kaleta ügy kapcsán megtudhattuk, hogy nyugodtan lehet több tízezer kisgyermek pornográf tartalmú képe a számítógépünkön, mert az túlzottan nem fogja a magyar igazságszolgáltatást zavarni. Persze, ha…..
Almandin 2020.07.10 17:53:55
Az ügyhöz: milyen érdekes, hogy sokszor az ilyen típusú bűncselekményeket elkövetők látszólag mintaszerű életet élő mintapolgárok. A nagy vallásosság is gyakori. Mint pl. ebben az esetben is:
www.hetek.hu/belfold/200705/csaladban_maradt
A lúgos orvos is kifelé mintaszerű életet élő, nagy keresztény-konzervatív volt.
www.origo.hu/itthon/20130320-miniriport-a-szeretojet-savval-leonto-korhazigazgatorol.html
Hihetetlen, hogy ebben a közegben mennyi, magát tökéletesnek álcázó súlyos bűnöző van. Óriási képmutatás jellemző ezekre a körökre, ezért is bújhatnak meg köztük sokáig ilyenek.
Almandin 2020.07.10 20:53:14
@Arcade Macho: Sehol se írtam azt, hogy minden keresztény ilyen lenne. Viszont a bigottak között előfordulnak ilyen példányok és ebben a közegben jobban tudják leplezni. Ez eleve egy prűd, elfojtásos közeg, a szexről ma se illik beszélni. Pluszban ott van a rengeteg pedofil pap is, az se véletlen. Egy keresztény-konzervatív értelmiségi többnyire udvarias, úriemberes stílusú és sokan azt hiszik, aki udvarias, az rögtön jó ember is. Vannak tisztességes, becsületes keresztények is, én is ismertem olyanokat. Az elfojtásos közeg eleve a normális nemi ösztön kiélését is túlzott morális korlátok közé szorítja, ez jó táptalaja a ferde hajlamnak.
Almandin 2020.07.10 21:44:50
@Almandin: Még a pápa is elítéli az álszent katolikusokat:
szemlelek.net/2017/02/23/alkeresztenyek_ateistak
A pápa se azt mondta, hogy minden katolikus álszent és súlyos bűnök elkövetője, hanem tudja, hogy a hívei között sok olyan is van és felszólalt ellene.
Lélekház A revelációm napja... 2020.07.08 23:36:02
Az előző bejegyzésemben már szóltam a „revelációm” napjáról, arról a pillanatról, amikor rájöttem, hogy az anyám nárcisztikus. Soha olyan összetett érzéssel még nem találkoztam: mintha egész életemben egy bolonddá tett szamár módjára rohantam volna anyám szeretetéért, mint a csacsi, akinek egy…..
Almandin 2020.07.10 13:55:07
@]{udarauszkasz: Ez tipikus a nárcisztikusoknál. De a borderline személyiségzavar se kizárható. Ha nárcisztikus, akkor nagyon gyakori, hogy ciklikusan abuzálja a másikat. Egy ideig kedves (azért, hogy visszaédesgesse az embert, meg bizalmat ébresszen maga felé), aztán megint szemétkedik. Jó tudni, hogy az ilyen emberek nem őszinték a jó periódusaikban, hanem kiszámított, megjátszott kedvességet mutatnak valódi érzelmek nélkül. Ajánlom ezt a blogot olvasásra:
narciszkertesz.blog.hu/
Almandin 2020.07.10 13:56:54
@Boriska2100: És kidobtad? Én nem dobtam volna ki. Különösen, ha értékes.
Almandin 2020.07.10 14:03:58
@Almandin: Nagyon jellemző a nárcisztikusokra, hogy nem tudnak különbséget tenni a saját és a más holmija közt. Az ajándékokat visszaveszik, vagy a te dolgaidat elajándékozzák és amikor számon kéred, téged vádol önzéssel (miközben ő lopott meg téged). Enyhébb esetben csak ellenőrzik a használatát (pl. adnak egy ronda pulóvert és azzal zaklatnak, hogy viseld szinte mindig). Pedig az ajándék onnantól nem az övé, hogy átadta. Ha az ember kidobja vagy eladja, ahhoz sincs köze. Kidobásra se kötelezheti az embert.
Neked is az egyik legnagyobb félelmed, hogy gyermeked bántalmazás áldozata lesz? Különösen ijesztő, ha mindez az online térben történik, hiszen arra még kevesebb a rálátásod. Te vajon észreveszed, ha online zaklatják a gyereked? Ebben a cikkben arról írok, mit tehetsz, hogy megelőzd a…..
Frida Kahlo és az élet színei Mexikóban áldásnak tartják, ha valaki ugyanabban a házban hal meg, ahol a világra jött. Az 1907. július 6-án született Frida Kahlóval pontosan ez történt: a Casa Azulként, vagyis Kék Házként elhíresült épületben látta meg a napvilágot Mexikóváros külvárosában,…..
Almandin 2020.07.06 18:09:55
@Ad Dio: Szét kell tudni választani az embert és a művészt. Voltak-vannak nagyon tehetséges emberek, akik szélsőséges nézeteket vallottak. Az életművüket azért nem kell kidobni.
Almandin 2020.07.06 21:18:18
@Ad Dio: Nem osztom a véleményed. Valakinek a művészi teljesítménye és a személyisége két külön dolog. Most akkor ne olvassunk József Attilát, mert kommunista volt? Vagy ne hallgassunk Wagnert, mert antiszemita volt és később a náci propaganda felhasználta a műveit? Más alkotókkal is volt-van probléma. Pl. Villon köztörvényes bűnöző volt, a versei mégis jók és ma is tanítják. Polanski meg egy veszélyes szexuális bűnöző, de egyben zseniális rendező is. Szeretem a Derrick sorozatot annak ellenére, hogy Horst Tappertről kiderült, hogy SS-tag volt. A német adók emiatt levették a műsorról, de én attól még szeretem, hogy a színész náci volt. Sőt, sok színésznek van utálatos jelleme, de attól még szeretem nézni a játékukat, mert tehetségesek.
Almandin 2020.07.06 21:55:28
@Ad Dio: Nekem inkább az a gyanúm, hogy Fridával nem szimpatizálsz, mint emberrel és talán nem is ismered a műveit, így lebecsülöd.
A mostani szobordöntögetősdi meg erős túlzás. Egyébként a történelmi személyiségek között is nehéz hótisztát találni, ráadásul egy több száz éve élt ember más értkrend szerint élt, mint mi és a saját korában kell megítélni. Ha az alapján tartanánk meg szobrokat, hogy a mai erkölcsi normáknak megfelelő volt-e, amit a modellje tett, kevés szobor maradna állva.