Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almandin

0 bejegyzést írt és 6157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha pisztolyt tartanának a fejemhez, akkor se nagyon tudnék megnevezni olyan jelenséget, ahol a csomagolás lényegtelen. Ám ha van terület, ahol a forma igazán kiemelt jelentőséggel bír, úgy a kommunikáció feltétlenül ilyen. Mondataink megfogalmazásakor számtalan módon tévedhetünk vállalhatatlan…..
Almandin 2024.01.18 14:16:20
@cvsvrs: Jézusom, ez egy egypárti diktatúra felvázolása.
Almandin 2024.01.18 14:46:19
@cvsvrs: Nem véletlenül van széthúzás. Ez amiatt van, hogy nem egyformák az emberek. Ellenzékre egy demokráciában azért van szükség, mert ez mutatja, hogy többféle világnézet létezik. Szerintem egy neoliberális, egy szociáldemokrata és egy nacionalista képtelen lenne egy pártban működni, mert annyira más a világról alkotott elképzelésük, hogy nem tudnának együttműködni. Még egy demokráciában kötött nagykoalíció se szokott eredményes lenni, pont ezért.
                       „Én megértem az aggodalmat. De ő, sem jellemben, sem bárhogy máshogy nem olyan, hogy azt mondaná rá bárki is, rossz társaságba vinne” – Hány éves korunkig illik a szülőket beavatni kapcsolatainkba? Posztolónk és a kiszemelt férfi közt van egy kis korkülönbség, de amúgy még…..
Gyűlöljük a tárgyakat. De mégsem. Atlétásékkal gyűjöttünk egy kicsit, hogy mik azok az ESZKÖZÖK, amelyeket azonban mégis megtartunk, mert egyszerűen muszájak vagyunk...
  A minap leszármazottaim szuperszexi édesanyjával ebédeltem együtt. Még csak a levest kanalaztuk, máris sztoriban volt: egy harminc pluszos barátnőjéről mesélt, aki a legkevésbé sem vágyik gyermekre. Klímaszorongó. E ponton hangosan felröhögtem. Ezt a kamu dumát... Pár percig még vigyorogtunk a…..
Almandin 2023.11.08 12:19:28
@G. Nagy László: Ez a kommented jól mutatja, hogy lenézed a nőket.
Almandin 2023.11.08 13:25:01
@G. Nagy László: Olyan nincs, hogy valahol nulla legyen a nemi erőszakok száma. Nyilván a született svédek kevesebbet erőszakolnak, mint a muszlim bevándorlók, de erőszakos emberek mindenütt vannak. A svédek között is. A lényeg az arányokon múlik.
Almandin 2023.11.08 13:25:44
@G. Nagy László: Ezt nem lehet kijelenteni. Nőben, férfiban is van pocsék vezető, ez nem a nemüktől függ.
                       Ebben a baráti társaságban van egy fura nő, aki előjog követeléseivel és arisztokratikus stílusával sok mindenkit kikészít. Levélírónk óva inti ennek a hölgynek az egyedüli titkos rajongóját, mert ha nem akar úgy járni, mint Művésznő férje, jobb lenne, ha más nőre vetné ki a…..
                       „Minden nő valójában apakomplexusos, ezért viselkednek / öltözködnek / gesztikulálnak - korosztálytól függetlenül - kislányosan, mert azt hiszik, ez csáberő, bejön a másik nemnek” – Posztolónk a hasonló közhelyekben nem hisz, és elhatározta, hogy személyiségfejlesztésbe kezd,…..
Almandin 2023.08.08 16:53:18
@moonshadow: Ez hülyeség. Miért lenne lúzer az a férfi, akinek megtetszik egy idősebb nő, akinek ne adj isten gyereke is van? Két ember valahol megismerkedik, aztán vonzódni kezdenek egymáshoz. A vonzalom nem nézi se az életkort, se a családi állapotot.
Szerintem amúgy nem valószínű, hogy 10-20 évvel idősebb a nő, szerintem 2-3 év a legvalószínűbb. Nem anyja korú a nő nagy eséllyel. De ha igen, akkor is magánügy.
Almandin 2023.08.08 16:54:39
@moonshadow: Miből gondolod, hogy mindenkinek olyan riasztó értékrendje van, hogy azért kell az új pár, hogy az exférj előtt felvághassanak vele, hogy pénzes? Elég szánalmas, ha valakit ez motivál a párkeresésnél.
Almandin 2023.08.09 15:59:43
@moonshadow: Nem mindenki pénzalapon ismerkedik, képzeld. Tény, hogy egy gyereket fel kell nevelni, de normális ember olyan társat keres, akivel szimpatizál, akit szeretni tud. Másrészt sok egyedülálló anya képes egyedül is eltartani a gyerekét, ha elvált, fizet az apa általában tartásdíjat, ha özvegy, nehezebb a dolog, ha leányanya, szintén, de sokszor a nagyszülők is adnak támogatást.
Az sem igaz, hogy alsóbb kategória lenne az, akinek gyereke van. Nyilván a gyermektelenség előnyös, mert sokszor nehéz a pótszülő szerepét vállalni. Egyébként sokszor ezért nem vállalnak együttélést, házasságot az ilyen párok.
Ha két ember megismeri és megszereti egymást, akkor elsősorban nem azt nézik, van-e gyereke a másiknak és hány éves. De ha valaki katalógusszemlélettel válogat valami társkeresőn, nem csodálom, hogy így gondolkodik.
  Elég volt megnézni Bedő Imre egyetlen videóját, a YouTube azonnal kínálni kezdte a többit is. Természetes-e a monogámia, és ha nem, akkor miért igen? című monológját muszáj volt azonnal végighallgatnom, már csak azért is, mert régi vesszőparipámról van szó.   Nyilván előre tudtam, hogy a…..
Almandin 2023.07.03 15:06:53
@baalint1: Teljesen egyetértek.
Almandin 2023.07.03 20:06:38
@Rubasov et.: Előre nem lehet sokszor megmondani, kiből lesz a bántalmazó. Sokon már kezdetben látszik, egy nyíltan agresszív, macsó férfi az esetek többségében a párját is bántani fogja. Viszont vannak olyan bántalmazók is, akik pont gyengének tűnnek, de a párjukkal agresszívek lesznek. A legprofibbak pedig eljátsszák a tökéletes partnert, mivel a fő manipulációs módszerük az úgynevezett tükrözés. Kipuhatolják, mit szeretne a másik és azt nyújtják neki, eljátsszák, hogy hasonló személyiségek. Ha pedig valaki szerelmes, eleve vak a másik hibáira, még nehezebb észrevenni.
Sokszor pont az ártalmatlannak látszó emberek követik el a legsúlyosabb erőszakos bűncselekményeket. Nem ritkán ezek visszahúzódó, félénknek, gyengének tűnő figurák. Ha elkövetnek valamit, a környezet sápítozik: "nem tudtuk róla ezt elképzelni!". Nőverő is van egy pár ilyen.
Igazából a bántalmazást biztosan nem lehet elkerülni. Csökkenteni lehet a veszélyt: pl. nem bonyolódni kapcsolatba túl rövid ismeretség után, határozott személyiséggel kell bírni (ritkábban telepszenek rájuk bántalmazók). Az se árt, ha valaki megismeri a manipulációs technikákat, mert könnyebben felismeri őket, ha rajta próbálják alkalmazni.
Almandin 2023.07.03 20:09:27
  "Ez a könyv Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre (sic!). 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát…..
Almandin 2023.06.30 09:44:19
@G. Nagy László: Politikusokért rajongani, meg rájuk félistenként tekinteni valóban gyerekes dolog. Nincs hibátlan ember. Még a rendesebb politikusok is emberek. De Orbán messze van a rendes embertől is. Felnőtt ember még a szerelmét se félistenként nézi, még vele se annyira elfogult, hogy hibátlannak lássa.
Almandin 2023.06.30 21:06:01
@tesz vesz II: Ja, én is megkérdezném a felcsútit, hogy valóban, hova lett a pénzünk? Bár látjuk. Az ország puccos stadionjai, amik Budapesten szinte minden kerületben magasodnak,egymást érve, na, azokban van a pénzünk. Azokban van a kórházak ára, a rendes orvosi ellátás ára, az orvosok fizetésének az ára, a tisztességes rokkantnyugdíj ára, az otthonápolási díj ára, stb.
Panem et circenses, ezt már az ókorban is tudták. Csak itt már szinte csak a második marad, kenyér egyre kevesebbeknek jut elég. Hiszen ha idejében rendes orvosi vizsgálatot, műtétet akarsz és nem vagy gazdag, valahonnan el kell vonnod a pénzt.
Brüsszelben is van korrupció, de amikor Orbán azzal jött tegnap, hogy "hová lett a pénzünk", akkor azonnal az jutott eszembe, hogy ennek hogy nem sül le a pofájáról a bőr azok után, amit tett az országgal.
Almandin 2023.06.30 21:07:40
@G. Nagy László: Attól, hogy valaki sztár és meghajlik az ember a tehetsége előtt, még nem tekint rá félistenként. Sok művész pl. elviselhetetlen ember. Ott van Picasso pl. Nagyon nehéz ember volt, de zseniális.
                       Posztolónk nem tudja eldönteni, hogy a barátja most depressziós, vagy csak lehangolt, de olyan tüneteket produkál, ami az előző tippet erősíti meg. Heti egyszer találkozik a barátaival és legutóbb azt mondta, ő ezekért a pillanatokért él... A barátnőben pedig megmaradt ez a…..
  Még ma is irgalmatlanul sokan vannak, akik azt állítják: a kapitalizmus megbukott, nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket, nem hozta el a jólétet a széles néptömegek számára. Most hagyjuk azt, hogy az óbégatóknak sincs jobb tervük a piacgazdaságnál, egyszerűen csak koncentráljunk arra, igaz-e…..
Almandin 2023.06.05 22:28:38
@G. Nagy László: Néhány év alatt nagy infláció zajlott le.Másrészt a munkaerő ma nemcsak helyben toborzódik. Ha a tőkés nem talál kevés pénzért munkást, akkor fogja magát és vagy elmegy más országba (ha olyan a tevékenység jellege), vagy vendégmunkásokat alkalmaz. Utóbbi pl. az építőiparban vagy mezőgazdasági idénymunkáknál elkerülhetetlen, mert a házat nem lehet külföldön felépíteni, a paradicsomot se lehet máshol leszedni. De gyárakat simán arrébb telepítenek. Miért tűnt el Európa textiliparának nagy része? Azért, mert a textíliák jól szállíthatók nagy távolságokra. Kínában és Bangladesben gyártják a ruhát, ágyneműt, függönyt, stb. Ott éhbérért dolgoznak a helyi szegények. A húsiparban (Tönnies és társai) vendégmunkásokat dolgoztatnak, mert az európai munkás nem megy el sok órát robotolni éhbérért, a román, bolgár vendégmunkás még kihasználható. Igaz, pl. a Tönniest megszorongatták, amikor pár éve kiderült néhány dolog. Érdekes, Tönnies úr jó viszonyt ápol(t)(?) putlerrel is, ez talán nem véletlen, zsák a foltját megtalálta. Egy kép többet mond ezer szónál:
index.hu/sport/futball/2021/04/03/darabjaira-hullik-europa-egyik-legpatinasabb-klubja/
Almandin 2023.06.05 22:29:16
@Boldeone2: A második ponttal azért vannak bajok.
Almandin 2023.06.06 02:07:01
@cvsvrs: Te nem vagy normális.
1914. Villamos New Yorkban a Broadway és a 242. utca kereszteződésében..
Almandin 2023.06.05 16:14:03
@Namely: Ez természetes védelmi ösztön. Teljesen normális, ha valaki nem nézi tétlenül, hogy jön befele az ellenség.
Érdekes, az nem zavar, hogy a németek megszállókként mentek oda?
Almandin 2023.06.05 16:18:45
                       „A férfi közel egyidős volt a lány szüleivel... azért ez kicsit durva, akárhogy is nézzük. Akik azt mondják, hogy a szerelem mindent legyőz, szerintem nem erre értik” – Néhány pasi a fiatalság utáni ámokfutásában sok tévhitnek képes felülni, ilyen például az apakomplexusban…..
Almandin 2023.05.31 10:59:09
@body_andras: Érdekes, én nem azt látom, hogy a fiatal férfiak többsége nő nélkül senyvedne, vagy csak 20 évvel idősebbel lenne. Vannak fiatal lányok, akik már egy harmincast is öregnek tartanak. A lényeg, hogy a nők se egyformák. Sokan egész életükben nem jönnének össze olyannal, ahol 5 évnél nagyobb a korkülönbség. Sokan csak a hasonló korúakhoz vonzódnak.
Almandin 2023.05.31 11:42:22
@body_andras: 30 felett is van élet. Sokan kezdenek új párkapcsolatba 30, sőt 40-50 felett is. A családalapításnál inkább a nők futnak ki könnyebben az időből, de 30 évesen még ők sincsenek elkésve. Egy férfi kb. 60 éves koráig alapíthat új családot. Extrém esetben 80 felett is apa lehet (most olvastam, hogy Al Pacinónak most született új gyermeke, de Robert DeNiro is nemrég lett újból apa).
Almandin 2023.05.31 15:37:08
@Cpt. Flint: Nyilván az extrém korkülönbség már más tészta. 20-30 év szerintem még működőképes lehet, de 50 évnyi már elég problémás. De nem akarok ítélkezni, nem vagyunk egyformák. Egy 80 éves férfit én is túl öregnek éreznék már, 46 évesen. Más kérdés, hogy a fejlődési rendellenességek az apai életkorral is összefüggenek, idős férfiak gyermekeinél is gyakoribbak. Ezért is meggondolandó az idős férfiaknál a gyerekvállalás.
Ennek ellenére vannak jól működő nagy korkülönbséges kapcsolatok, a szélsőségeket leszámítva.
Lehet, hogy romantikus vagy, de azonos korcsoportba tartozó párok esetében is sok év után elmúlik a nagy szenvedély, megtetszhetnek nekik más emberek is (ami nem jelenti azt, hogy realizálni kellene ezeket a vonzalmakat). Igaz szeretetben leélhet egy pár egy életet egymás mellett, de a nagy szenvedély csillapodni fog. Ez pedig nem a korkülönbségen dől el. Kivéve persze, ha az egyik fél javára 50-60 év van, mert az már általában hosszú távon nem működik.
  Három héttel ezelőtt - életemben először - Belgiumban jártam. Brugge - kirándulásunk célállomása - egy valóságos kis ékszerdoboz, turisták ezreivel. Oostende tengerpartja ugyancsak hangulatos, érdemes volt ide is ellátogatni. A hazautazás előtt fél napot eltöltöttünk Brüsszelben is - a főváros…..
Almandin 2023.05.26 16:07:57
@ulpius66: Hitlert kitüntették az első világháborúban, katona volt. Fogott fegyvert a kezébe. Az unokahúga, Geli Raubal az ő pisztolyával lett öngyilkos (vagy egyes feltevések szerint maga H. ölte meg, mert féltékeny volt, ugyanis állítólag a szeretője volt a féltestvére lánya). Utolsó napján tuti fogott fegyvert a kezében, ugyanis pisztollyal lett öngyilkos a bunkerben. Honnan szedsz olyan zöldségeket, hogy Hitler sose fogott fegyvert?
Almandin 2023.05.26 16:29:19
@ulpius66: Amikor meghalt, tuti volt fegyver a kezében. Geli is az ő pisztolyával lőtte le magát (vagy Hitler őt, ki tudja). Szerinted, ha valaki fegyvert vásárol, sose veszi kézbe, nem megy vele lőgyakorlatra, stb. Hitler szerintem maga vette a fegyverét, minimum a vásárláskor járt a kezében.
Látom, te amúgy azt hiszed, hogy akinek volt fegyver a kezében, az már egy veszélyes alak, a békésség mércéje pedig az, ha valaki sose fogott fegyvert. Nos, én pl. büntetlen előéletű vagyok, mégis volt már pisztoly a kezemben (legális körülmények között). Lőttem is vele. Veszélyes lennék? Erőszakos lennék? Ismertem pár hivatásos rendőrt, katonát, a családomban is akadt, volt, aki harcolt a világháborúkban is. Az első világháborúban két dédapám is kitüntetést kapott. Mégse lett egyikből se diktátor, de sima bűnöző se.
Amúgy miért véded ennyire Hitlert? Miért annyira népszerű sokak szemében a mai napig is?
(Állítom, a putlerimádók és a hitlerimádók közt van nem kis átfedés).
Almandin 2023.05.26 16:31:20
@ulpius66: Ezek is megszületnek valamikor. (Sajnos). Viszont az már a magyar nép szégyene, hogy 13 éve hatalomban van. Legkésőbb 2014-ben végleg félre kellett volna állítani. Nagyon érik a kirúgásunk az EU-ból, főleg miatta és a pártja miatt.
  Sokszor megfogalmaztam már: kifejezetten bírom Gulyás Marcit. Két okból is. Egyrészt megkérdőjelezhetetlenül intelligens; akár kérdez, akár válaszol, szemmel láthatóan vág az esze. Másfelől van benne nyitottság. Radikális baloldali létére ő jelenti a hidat a két politikai tábor között; műsorában…..
Almandin 2023.05.18 14:09:00
@tesz vesz II: Te szerintem Brendel Matyi vagy. (Ami nem baj, szerintem okos vagy, csak időnként nagyon arrogáns, ha az utóbbit elhagyod, jó veled beszélgetni).
Almandin 2023.05.18 18:00:38
@alöksz róz: Nem mindegy, én amúgy sok törzskommentelőt megismerek nickcsere után is, mert a gondolkozása, tipikus megfogalmazásai ugyanazok maradnak. Pl. Örömhernyó/bordon/acycloren stb. is gyorsan elárulja magát. Ő amúgy mostanában év végén cserél nicket rendszeresen.
Almandin 2023.05.24 12:15:54
@tesz vesz II: Utolsó bekezdésedre a válasz: főleg azokból lesznek vallásosak, akik az átlagosnál jobban félnek a haláltól, nem tudják elfogadni, hogy vége lesz az életnek. Lelki kapaszkodó kell nekik. Az elhagyatottság-érzés is ott van. Különösen, ha magányos valaki, akkor gyakran jobban érzi magát, ha hihet egy lényben, aki törődik vele. Ezért nem hatnak rájuk az észérvek se.
Szerintem nem gyermetegek a hívők, hiszen sok értelmes ember is van köztük. Orvosok, mérnökök, sok nyelven beszélő, művelt emberek is vannak köztük. Tehát azt se lehet kijelenteni, hogy mind buták. Egyszerűen akkora bennük a halálfélelem és az elhagyatottság-érzet, hogy kell nekik ez a lelki mankó. Egy ateistának se könnyű elviselni a mulandóság tudatát. Emiatt én empatikus vagyok a vallásosakkal, egyedül akkor haragszom rájuk, ha rá akarják a nem hívőkre is erőltetni az elveiket.
Ezért se fognak a vallások eltűnni a világról, legfeljebb csak lecserélődnek. Ha elavul egy vallás, újat, hihetőbbet hoznak létre.
A szex és a kommunikáció terén végbemenő dinamikák és azok hatása a szexuális egészségre és jólétre rendkívül fontos terület a szexuálpszichológia kutatásaiban. A szexuális kommunikáció az egyének, párok és csoportok közötti verbális és nonverbális interakciók összessége, amelyek célja a szexuális…..
Almandin 2023.05.19 18:43:29
@Androsz: Pedig szerintem jó és profi cikk. Engem nem zavart a nyelvezete.
Jó maga a poszt, de egyvalami van, amivel nem értek egyet: az, hogy hatalmi helyzet lenne, ha a nem eltérő, az életkor, a státusz, stb. Normális kapcsolatban már nem uralkodik a férfi a nőn. A korkülönbség se mindig jelent hatalmi többletet az idősebb fél számára. Nekem az eddigi kapcsolataimban a párjaim jóval idősebbek voltak, de egyenrangúan tudtam kapcsolódni velük. Ez akkor jelenthet hatalmat, ha nagyon konzervatív értékrendű a pár. A státuszkülönbség is olyan, hogy egy egymást igazán szerető pár nem azzal törődik, hogy ki sikeresebb, kinek van jobb állása, több pénze, stb., szeretik egymást és kész.
                        Általában azok hangoztatják, hogy a kapcsolatok nem nekik valók, akik sokat csalódtak, viszont az se megoldás, ha valaki magára erőltet egy hosszútávút, fogcsikorgatva végig tűr egy nagyobb szakaszt, olyannal, akit csak elvisel, és nem is passzol hozzá igazán.      …..
Almandin 2023.05.16 01:25:40
@kiskutyafule: Mindenki azért nem képmutató. Sokan azok, de ma már jobban el mernek válni, mint 100 éve. Esetleg nagyon vallásos, konzervatív körökben megy még jobban a képmutatás. Ma azért az emberek többsége nem áldozza fel a boldogságát a látszatért. Aki nem hisz a túlvilágban, az kevésbé csinál olyat, mert sejti, hogy egy élete van és nem akarja azt lehetőleg elrontani. Más kérdés, hogy igazán boldog tartósan csak nagyon kevés ember lesz, a többi szenved.
  "Igen, mindent tudunk magáról, de ehhez elég nekünk az ön cikkeit olvasgatni, ne reménykedjen, több ehhez nem kell. Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista" - válaszolt Kocsis Máté Jámbor Andrásnak a parlamenti ülésen.…..
Almandin 2023.05.07 10:56:56
@grundigg: Mindkettő egyaránt elítélendő.
Almandin 2023.05.07 11:02:39
@tesz-vesz: Abban teljesen egyetértek veled, hogy a Fidesznek és Orbánnak nincs világnézete, ideológiája. Emiatt a nagy pálfordulás is, mert 25 éve felmérték, hogy a liberalizmusnak nincs akkora tömegbázisa Magyarországon, hogy biztosítva legyen a hatalmuk hosszú távon. Ezért átnyergeltek a konzervativizmusra, mert több szavazatot lehetett vele szerezni.
Orbán KISZ-esként kezdte. Volt ez már minden, az érdekének megfelelően.
Almandin 2023.05.07 21:11:20
@G. Nagy László: Sajnos én az utóbbira is látok példát. Pl. Budaházy kieresztése, orbáni fajvédő beszéd tavaly (a fajkeveredés ellenzése), mindenféle amerikai korlátolt ultrakonzervatívokkal való barátkozás (CPAC konferencia), meg hasonlók.
– A háború kitörésének a másnapján eszembe jutott, hogy vajon van-e egyetlen ember Ukrajnában, akinek akár a fejében, akár a szívében megfogalmazódott a kérdés, nem hibásak-e esetleg ők is. Tudom, hogy ez sokak számára nem népszerű álláspont, de általában azok mondanak határozott véleményt a…..
Almandin 2023.05.04 10:39:07
@larvar0: Tudtam, hogy jön majd valaki, aki szerint én orbánista fasiszta propagandát tolok. Nos, minden vagyok, csak orbánista és fasiszta nem. Egyik "oldalhoz" se tartozom.
Ha ennek a konfliktusnak nem lesz vége, akkor simán világháború lehet belőle. Ezt mondtam már egy éve is.
A pápa se egy orbánista fasiszta, mégis békét akar. Többek között ezért is jött ide. Béketerven dolgozik. Más kérdés, hogy szerintem ő egyedül ezt nem tudja megoldani. Igazából három ember lenne kulcsfontosságú a probléma megoldásában: putler, Biden, Zelenszkij. Az európai vezetők is kevesek ehhez. Az a baj, hogy a fent felsorolt vezetők egyike se akar se békét, se kompromisszumot.
Almandin 2023.05.04 10:55:24
@larvar0: Ebben most igazad van.
„Engem ez egészen kicsit sem érdekel. Nem akartam akadályozni, váltsa valóra az álmait, csak ne velem, mert nem egyeznek az én vágyaimmal. Biztos talál erre partnert” – Posztolónk az egykori barátját épp a kapuzárási pánik küszöbén kapta el, de nem tudott osztozni vele a szexuális…..
Almandin 2023.04.21 22:12:14
@Lorrh: Én ide a véleményemet megírni járok, nem pedig kiteregetni a saját szexuális életemet. Én még ismerem a privát szféra fogalmát.
Amúgy ez a blog azért vált gyomorforgatóvá, mert burkoltan vagy nyíltan nőgyűlölő, antifeminista, rosszindulatú trollokon kívül értelmes hozzászólók már nemigen járnak ide. Döbbenetes, hogy sokan hogy összecsinálják magukat az ilyen Sadist és Real Time, stb. típusú kommentelőktől, azt se bírják elviselni, ha ezek a nullák a neten, anonim sértegetik őket. Pedig azzal, hogy elmentek, csak ezek maradtak szinte és eregetik a mérget magukból. Ha egy nő ír bármilyen posztot, az a céljuk, hogy a nőt mindenáron vétkesnek hozzák ki. A saját nőgyűlölő, torz szemüvegükön látnak mindent.
Almandin 2023.04.21 22:16:03
@larvar0: Te Örömhernyó, te mindig év végén hagyod el az előző nickedet?
Almandin 2023.04.25 18:28:48
@Real_Time: Nekem pl. semmi bajom a hetero fehér férfiakkal. Ha a fenti történetben a nő akarta volna erőltetni a saját szabados szokásait a másikra, tönkretéve ezzel a kapcsolatát, akkor őt ítélném el (nem a nőket kollektíve, hanem az illetőt).
Én azt látom, hogy ma a pornó káros hatása, hogy egyre többen követelnek csoportszexet, BDSM-et meg hasonlót a párjuktól. Rákattannak a pornóra, függők lesznek. Ebből egyenesen következik, hogy a hús-vér párjuk, a hétköznapi erotikus helyzetek már nem izgatják fel őket. A pornóipar is azért állít elő egyre extrémebb tartalmakat, mert akiben kialakul a függőség, az már nem izgul fel egy normál szex látványára se. Utána a saját kiüresedett nemi életét egyre extrémebb dolgokkal akarja feldobni. Ha már van egy partnere, azt gondolja, hogy egyszerűbb a meglévő partnert rávenni ezekre, mint elmenni swingerbe, vagy új kapcsolatokra vadászni. Aztán csodálkozik, hogy szétmegy emiatt a kapcsolata. Van egy másik oka is ennek: sokan még nem merik annak kockázatát vállalni, hogy lebuknak egy swinger klubban, vagy BDSM klubban. Emiatt diszkréten az otthon falai közt akarják megoldani az orgiázást, mert annak kisebb a veszélye. Egyszerre akarnak szabados nemi életet és megfelelni a konzervatívabb rokonoknak, munkáltatónak, szomszédoknak, stb. Gyávák és képmutatóak.
Nagyrészt a pornóipar tehet erről a jelenségről.
  Szombaton megtartották az Aszex Pride-ot, az aszexuálisok első budapesti felvonulását. Az esemény mindössze száz-százötven embert mozgatott meg. A Telex helyszíni riportokkal jelentkezett.   Bevallom: én ezt az egészet nem értem. A megmozdulás deklarált célja az aszex láthatóság elősegítése…..
Almandin 2023.04.20 17:37:57
@ulpius66: Ez már megint miféle konteó? Nem is Hitler tehet a második világháborúról, csak a zsidók belevitték? Az se semmi, hogy egy Hitler-és Sztálin-féle diktatúrát jobbnak találtál volna az amerikai liberalizmusnál (aminek tényleg voltak hibái, de sokkal élhetőbb rendszer volt, mint a nácizmus vagy a kommunizmus).
Ma ugyanúgy megvannak ezek. Ha az oroszok háborús bűnöket követnek el Ukrajnában, a konteóhívők szerint az az ukránok megrendezett színjátéka, a szent oroszok és Putyin meg Prigozsin szent keresztes lovagok senkit se bántanak, ha más hírek érkeznek, azt biztos Zelenszkij hamisította, meg hasonló agyrémek.
Almandin 2023.04.20 18:07:53
@baalint1: Sajnos az nem konteó, hogy a woke ideológia túlzásokba esik. Soros szerepét az a gyanúm, kissé eltúlozzák, a Fidesz egyszemélyi bűnbakot faragott belőle, aki a világ minden bajáról tehet. Az átműtés túlzás, de a hormonkezelés és az LMBTQ-prpoaganda erőltetése sajnos nem. Nyugaton sincs jó világ, túlzásokba esnek a liberálisok is. Pl. azért bezárhatnak valakit, mert kritizálja a transzokat. Nincs bajom azzal, ha valaki felnőttként átoperálja magát, de a kiskorúakat valóban ki kéne hagyni ebből. A nemi identitás nem alakul ki biztosan a serdülőkor végéig, nem szabadna hormonkezelni 18 év alattiakat. Ráadásul sok helyen a szülők minden jogukat elvesztették, hogy beleszólhassanak a kiskorú gyermekük hormonkezelésébe.
Almandin 2023.04.20 20:23:54
@baalint1: Nemcsak egy esetről van szó. Több nyugati országban van ilyen:
www.origo.hu/nagyvilag/20210723-mar-gyerekeken-is-vegeznek-nemvalto-mutetet.html
www.hetek.hu/cikkek/hatter/2022aprilis/bantalmazott-ovodasbol-transznemu-kamasz-beszelgetes-szilvay
Ez már túlzás. A kiskorúakat ki kellene hagyni ebből. Az meg egyenesen vérlázító, hogy a szülőket megbüntetik, ha ez ellen felszólalnak, vagy megpróbálják megakadályozni, hogy egy gyerek hormonkezelést kapjon, aminek amúgy komoly egészségügyi kockázatai vannak. Ez eddig nem fideszes túlzás. A gyermekvédelmi törvény már az, mert abszurd elemek vannak benne (pl. egy 17 évesnek se lehet elvileg elárulni a homoszexuálisok létezését). Semmi keresnivalójuk nincs az óvodákban a transz érzékenyítőknek, ilyen idősen még a normál szexről is keveset tud egy gyerek, ez a normális, egy ilyen korai behatás teljesen összezavarja.