Regisztráció Blogot indítok
Adatok
markctoth

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Izgalmas napra virradtunk. Mai nappal vette kezdetét az eredetileg 12 naposra tervezett trek a Himalája nepáli oldalán. Reggel 8-kor már Kathmandu Thamel negyedében tébláboltunk a túraszervező iroda előtt a túravezetőnk Bisnu és egy Maruti Suzuki társaságában. Előbbi kistermetű…..
Csaknem 26 óra zakatolás egy repülőn két átszállással, és megannyi várakozással a transzferban, aztán az ember egy szempillantás alatt a kathmandui nemzetközi libalegelőn találja magát. Igaz, hogy barátai már órákkal előbb megérkeztek a célállomásra, mert nem kellett plusz…..
Hajdú Mikitől hallottam először ezt a kifejezést, amikor fácsén invitált. Halvány lila gőzöm sem volt, hogy mire utalhat. Persze amikor írta, hogy el kéne menni, helyeslően visszaírtam, mintha tudnám miről beszél. Elsőre azt hittem, hogy valami kedvezményes autóvásárlási…..
A Matyi (Czéh-Tóth Máté) által készített filmben a 4 hetes délkelet-ázsiai körút történéseit próbáltuk röviden összefoglalni. Rövid bizony nem lett az opus, de legalább korhű betekintést ad a mai Délkelet-Ázsia világába két magyar fiatal szemszögéből. Jackie Chan for…..
2009. augusztusában szedtük a sátorfánkat Matyival és nyakunkba vettük Délkelet-Ázsiát. A túrának a ‘SEA-Trip’ fantázianevet adtuk, e mozaikszóval utalva a meglátogatott régióra (SouthEast Asia). A barátnők, Nóri és Dzsudi, otthon maradtak, ez amolyan fiús testvértúra…..
Hát igen. A gyorsan jött és az éjszaka közepén megszületett ötleteket általában nem követi azonnali cselekvés. Ha mégis az általában ittas vezetésnek minősül, és mostanában elég szépen honorálják. Bár érdemes lenne elfantáziálni azon, hogy mi lett volna akkor, ha Mikivel…..
Útinaplóm ide vonatkozó bejegyzése így kezdődik: “Ez az utolsó túranap reggele vagy inkább hajnala. Most, hogy leírtam az ‘inkább’ szót kitaláltam egy ide illő, nagyon szar szóviccet az ‘inka’ szó fokozására: inka, inkább, leginkább. Szóval a mai lesz a leginkább…..
Pokoli éjszaka után ismét fél 6-os ébresztés. A sátor lejtős placcra lett felállítva, így egész éjszaka azon egyensúlyoztam, hogy tudjak aludni. A harmadik nap sem ígérkezett könnyűnek, 16 km-es utat kellett megtennünk, két hágót is beleértve. Reggeli után rutinosan…..
Az éjszaka meglehetős nyugalomban telt a patak lágy zúgása közepette. A sok különféle neszezést azonban nem nyomta teljesen el, így azt álmodtam, hogy valami borzalmas szörnyeteg acsarkodik a sátor mellett nagy kegyelmében. Reggel persze kiderült, hogy csak egy jámbor összvér…..
Kelés nagyon korán, a busz szokás szerint késik, a turista vár. Aztán végül csak befut a 12 fős kisbusz, turista bepakol, majd beszáll. Még néhány gyors megálló Cuzco vadregényes, vadmacskaköves utcáin, hogy véletlenül se maradjon üres hely. Érdemes lenne egyébként…..
Közel 7500 kilométereses hosszával az Andok (spanyolul: ‘los Andes’, angolul: ‘the Andies’) a világ leghosszabb lánchegység-rendszere, itt találhatóak a világ legmagasabb csúcsai a Himaláján kívül. A hegység átlagos magassága 4000 méter körül van, keletkezése a…..
Az előző bejegyzések írása közben feltolultak bennem a dél-amerikai út élményei, különösen a peruiak. Úgy döntöttem ezért, hogy fellapozom az ott írt útinaplómat, hogy jobban fel tudjam idézni az akkori benyomásaimat. A 7summits blog tartalmához és céljához leginkább a 4…..
Az első önálló Európán kívüli utazásomra 2008. nyarán, 24 éves frissdiplomás koromban került sor. Persze nem anyagi értelemben önálló, hiszen szüleim bőkezű anyagi támogatása nélkül legfeljebb a kertkapuig jutottam volna. Olyan értelemben voltam önálló, hogy teljesen…..
Talán egy átmulatott pécsi éjszaka hajnalán kezdődött az egész. A két főhős külön utakon járt aznap, mégis összetalálkoztak, mert ugyanabban az utcában laktak. Persze nem a szomszédság szolgáltatta az ismeretséget, hanem a közös gimnázium, a pécsi Leőwey Klára. Hajdú…..