Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnnaTamás

150 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lányaim Flóráról és Nóriról 2015.08.21 19:05:07
Nagyjából 1 hónapja tapsol és integet. Mondja hozzá hogy pá-pá vagy tá-tá. Ha meglát egy kutyát (vagy galambot, vagy cicát, vagy kacsát, vagy varjút, vagy bmilyen állatot...) teli torokból ordítja előre dőlve hogy: "Vává-ává-vává-vává!!!!" Felismeri a babát:…..
Lányaim Flóra 1 éves lett 2015.08.21 19:05:00
Ügyes, okos, nagyon nyugodt, türelmes, kitartó kislány. A montessori toronyra ráhúzza az összes karikát! Igaz hogy össze-vissza, de megcsinálja. Mikor végzett, akkor pedig leborítja és kezdi elölről. Nagyon bújós, jószívű, stramm csajszi. Mondja hogy "Ányá-ányá", ha…..
Lányaim Aranyköpések 2013.07.12 19:01:05
- Nóri vigyázz, mert nekitáncolsz a könyvespolcnak! - figyelmeztettem. - És anya akkor lesz egy csúnya kislányod! - vágta rá Nóra. Egyébként ha olyan kedve van, és megtetszik neki egy dal amit épp a rádióban játszanak, akkor nagyon gyorsan elkéri a pörgős szoknyáját és…..
Nóri tegnap betakarta Flórát (a 40°-ban), odavitt neki egy pár játékot, az egyik APG-t és elkezdett belőle mesét olvasni Flórának. Fló annyira megörült ennek, hogy odaspurizott Nóri mellé és a könyv egyik lapját véletlenül eltépte. Nóri jól helyreigazította szavakkal...: -…..
Június 26-27 körül Flóra rájött hogy nagyon szeret négykézláb állni és azóta folyamatosan gyakorolja. Aznap, mikor 7 hónapos lett, megindult előre. Nem mászik, nem is kúszik, hanem valami egyveleget produkál. A lényeg, hogy a kiszemelt célt eléri. Mint egy kis szöcske, úgy…..
Lányaim Hinta 2013.07.12 16:36:14
Nóri kedden egyszercsak ráérzett a hintázás lényegére! Egy pár hónappal ezelőtt még úgy kellett neki könyörögni, hogy üljön rá a "felnőtt" hintára, mert a babahinta már nem neki való. Most meg már úgy hajtja magát, hogy azért kell könyörögni hogy ne menjen túl…..
Lányaim Gyereknapok 2013.06.03 00:32:03
Nagyon jó kis gyereknapi programokon vettünk részt idén (is). 1) Bölcsi Itt volt kisvasút, már 9-től használhatták a gyerekek, 15 órától pedig többféle programmal is kedveskedett a bölcsi és jöhettek a szülők, testvérek, nagyszülők, nagybácsik, nagynénik.., bárki…..
Flóra hétfőn egy icipici segítséggel hasra fordult. Kedden pedig sikerült neki egyedül, úgy hogy Nóri lábáról lendületet vett. Aztán annyira megörült annak, hogy ő már ilyen ügyes hogy egymás után többször is (megállás nélkül) hasra és hátra fordult. Persze nem megy…..
...mármint az alapvetőn kívül, Nóri megfigyelései alapján: 1) A lányok 2 wc papírt használnak, a fiúk egyet. 2) A nagylányoknak van cicijük, a fiúknak nincs. 3) A lányoknak van fülbevalójuk, a fiúknak nincs (vagy ha mégis akkor az biztos tévedés). 4) A lányok rózsaszín…..
Lányaim Flóra "terror" alatt 2013.05.24 10:45:43
Már most próbálja rávenni Nóra a húgát, hogy csinálja azt amit ő mond neki. Tegnap ezt hallottam a konyhából: "Na akkor most forduljunk hanyatt. Nézd, így kell. Te is fordulj! Hallod Fóóóra!?!?! Így elveszem akkor a játékaidat és majd visszakapod, ha átfordulsz! Anya nem akar…..
Lányaim Anyák napja 2013.05.24 10:22:34
Ezen a vasárnapon "sokáig", 1/2 8-ig aludhattam és egy gyönyörű vadvirág csokorral és egy anyák napi dallal kedveskedett Nóri. Elénekelte nekem az Orgona ágát, ami aztán tényleg jókedvre derített, főleg a befejezés miatt: "Légy Te mindig nagyon boldog, Édesanyád, Kedves…..
Lányaim A szobatisztaságról 2013.05.03 11:34:42
2011 decemberében nagyon hamar sikerült megszoktatni vele a bilizést, szuperül haladtunk. A 3. napon már oda is végezte a nagydolgát. Aztán 2012 januárban jött a bölcsi... Túl sok volt neki az újdonság, elhatárolódott a wc használatától, így teljesen vissza kellett térni a…..
Lányaim Megérkezett a Tesó! 2013.05.03 11:08:21
Már egy fél évvel Flóra születése előtt elkezdtük felkészíteni Nonót a kistesóra. Vettünk neki egy nagyon-nagyon aranyos könyvet, aminek címe: Első tapasztalataim Kistestvér születik. Sokat olvastunk neki belőle, kérte is. Aztán eljött a nagy nap, december 7-e. Reggel…..
Lányaim Mi van a szádban? 2013.05.03 10:35:02
... - érdeklődött Nóri egy anyukától fintorogva. - Fogszabályzóm van. Randa mi? - kérdezte az anyuka. - Hát igen... - mondta Nóri mosolyogva, majd továbbállt. A gyermeki őszinteség.....
Szeretjük őt, itt van boltja a házunkban. Kedves, aranyos nő, ő is kedvel minket. Ha Nórin múlna minden nap mindent megvennénk a boltból. Tegnap is voltunk bent nála, vettünk tojást. Aztán kifelé menet Nóri megkérdezte hogy becsukhatja-e az ajtót. Miután nagy örömmel rácsukta…..
Lányaim KOPASZ!!! 2013.03.12 09:39:48
Ezt kiabálta tegnap Nóri enyhe iróniával, miközben a játszótérre igyekeztünk. Meglátott egy embert, aki előttünk sétált, és hááát elég hiányos volt a hajzata. KISSÉ ciki volt a helyzet, de azt hiszem nem hallotta meg az illető. Próbáltam magyarázni Nonónak, hogy ilyet nem…..
Tökjó hogy védetté tettem a blogon kb. 10 bejegyzést (a többit szerencsére nem sikerült), mert így CSAK ÉN láthatom. :( A lényege az lett volna, hogy csak a meghívottak láthassák a naplót. Nem pedig hogy SENKI! Ráadásul azt hittem hogy le lehet menteni ezt az egészet, hogy…..
Lányaim Az a fránya láz 2012.03.22 13:06:00
Valószínűleg a hosszú hétvégén elkapott valami csúnya toroknyavalyát, mivel a bölcsi 1. napján, hétfőn este már úgy köhögött mint egy szamár. Aztán felkúszott a hőmérséklete is majdnem 39°C-ra. Másnap de. hőemelkedése volt, kezdtem is megörülni hogy ennyi volt. Ma pedig…..
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..
Kedden, a szülinapján vittünk be a csoportnak tortát. Illetve kókuszos sütit készítettem, tortaformában. Két gyertya is volt rajta, amit elfújhatott. Bevittünk egy fényképezőt, amivel lefényképezték a szülinapost! Nagyapa ment érte délután. Mikor hazaértünk a munkából,…..
"Kedves Anna és Tamás! Szeretnék tájékoztatást adni Nóri beszoktatásáról. Nonót egy nagyon mosolygós, barátságos kislánynak ismertem meg. Már az első találkozásnál is mosolyogva lépett be a csoportba és a beszoktatás alatt is csak 1-2 alkalommal fordult elő, hogy sírva…..
Lányaim Esztivel újra találkozik 2012.02.13 22:03:00
Még január elején ismét találkoztunk Esztiékkel. Eszti októberben volt 1 éves, úgyhogy most már teljesen biztonságosan jár. És mindent megeszik, amit csak elér. :) Pl. csokit a polcról, mohát a kerítésről (!), majd leöblíti egy kis pocsolya vízzel.... ezt most komolyan mondom!…..
Pózol a táskával... Felpróbálta a cipőmet. Ha megkérem mosolyogjon, akkor tuti felemeli a fejét és így csinál. Ééééés még mindig HINTAAA! Sőt a szarvasnak is mindig hintáznia kell! ..
Lányaim Még ilyet! 2012.02.05 19:12:00
Este mennénk haza a nagyszülőktől: - Nagyapával szeretnék aludni. - Jó, akkor aludj itt, mi meg hazamegyünk. - Jó, sziasztok! És tényleg ott maradt. Egyszerűen lepasszolt minket.…..
Lányaim Fjizuja, flifli 2012.02.04 00:19:00
Megyünk haza a bölcsiből: - Hol van Apa? Dolgozik? - Apa Dórinál van, csinál neki frizurát. Hazaértünk után kb. fél órával csönget Apa is. Odaszalad hozzá, ad neki puszit. Visszaszalad a szobába, hátranéz apjára: - Fjizujaaaaaa! Szép lett. - A te hajad is nagyon szép. -…..