Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kis59

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
kis59 2014.09.02 09:37:02
@geriszab: Ez nem tilalom, hanem a kulturáltság mértéke. Úgy látszik ennek megértése nem megy egyeseknek. Ennyike.
Édesanyádon poénkodhatunk?
A Digital Music News összeszedte a különböző hanghordozók eladási statisztikáit, majd szemléltette a piaci részesedésük változásait az elmúlt 30 évben. Te is az internetből szeded ki a zenét, mi? Hát kazettát meg ki fog venni?! Tulajdonképpen senki, de még pár év, és…..
Sokakban felmerül a kérdés, adjanak-e borravalót akkor, ha nem készpénzzel fizetnek? És ha igen, akkor pontosan hogyan és mennyit? Eljut-e egyáltalán a plusz 10-15% a pincérhez, pultoshoz? A kérdés nem egyszerű: egyre több étteremben, bárban, szórakozóhelyen lehet kártyával,…..
Tékozló Homár Béla így parkolt 2014.07.21 14:08:00
aztán csodálkozott, mert jól megbüntették. Egyet nem értését a filozófia legalapvetőbb kérdéseit feszegető levelében tárta Közterület Felügyelet elé. Természetesen ontógiai fejtegetés ide, történelmi távlatba helyezés oda, egyáltalán nincs igaza, ahogy azt a…..
sörfigyelő Giebelhof Strong 2014.03.30 11:51:53
Illat: alkohol + osztrák behatás... csak nem kaptak segítséget a sógoroktól? Hab: sűrű lágy és elillan Szín: narancsos Giebelhof néven már évek óta látni söröket, de eddig nem vállalkoztam a kóstolásra. Most viszont kijött az erősebb változat és mivel nálam bizonyos fajták már eleve egy pont…..
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
kis59 2014.06.17 21:57:53
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ahhoz normális utak kellenének, plusz sokkal több kerékpárút. Addig tárgytalan.
kis59 2014.06.17 22:02:36
@emzéperiksz: Azt tudod, hogy naponta hány száz babakocsis, futó,andalgó szerelmespár, levegőző nyugdíjas jár a patak-parti kerékpárúton? Naponta járok erre, mégsem láttam konfliktust...
A bejegyzés folyamatosan frissül. Várjuk a személyes beszámmolókat is (kommentben itt, vagy a Facebook-oldalunkon bárhol). Ismét szélsőséges időjárási jelenségről kell beszámolnunk. Ahogy februárban megírtuk, idén a szokatlanul erős havazás volt az, ami nem kímélte a…..
kis59 2014.05.20 13:50:22
@lehel kürtje: Ez jórészt a földrajzi viszonyokkal magyarázható. Nálunk a folyók mente nagyrészt síkvidék, viszont ott a szűkebb völgyekben feltorlódik a vízmennyiség, sokkal gyorsabban emelkedik a vízszint, nagyobb a sebessége....
A 66 éves szerb nyugdíjasnak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát, mindene elúszott. Bécsbe igyekezett a fiához, de a magyar határon leszállították a buszról, mert nem volt nála elég készpénz, hogy belépjen az unió területére. A férfi három órát töltött még…..
kis59 2014.05.20 10:25:44
@Antun Vidakovic: Ilyenkor szoktam szégyellni, hogy magyar vagyok. Bocsánatot kérek - a parasztok, lelketlenek helyett
kis59 2014.05.20 10:30:31
@cenzuratroll bosszanto: Ne haragudj, de ismered a körülményeket? Hogy miért nem? Nekem is volt esetem, amikor a feleségemet baleset érte, előbb el kellett rohannom a gyerekért az oviba, mert záróra volt....
kis59 2014.05.20 11:41:58
@Doppel: Nálunk pont fordítva volt, a magyar szívatott ezerrel (busszal voltunk, gyerekek, fiatalok, ezernyi hangszerrel), a csehszlovák csak legyintett.
Ezt a bejegyzést egy aktuális ünnep szülte, mégpedig a karácsony. Hol van már az?! - mondhatnák, de aki egy ortodox templom szomszédságában lakik (vagy netalán tán maga is a keleti egyház tagja), érti az utalást. A görög keleti egyház ugyanis január 6-án ünnepli a karácsony…..
  A korombeli fiatalok, ismerőseim, barátaim egy jelentős része pár évvel a diploma előtt vagy éppen a megszerzése után járnak az életben. A baráti beszélgetések alkalmával rendszeresen visszatér az álláskeresés témája. Pontosabban az, hogy milyen nehéz, már-már…..
kis59 2014.04.27 21:05:45
@sanyix: A játékok körüli programozás egy szűk szelet a tortából. A főiskolás matek ott kezdődik, hogy megírj egy programnyelv-független algoritmust, amely szétválogatja a tömb elemeit pl. páros-páratlanra. De ne az alkalmazás válogassa szét, hanem a programíró írja meg.
Pécs már a középkorban ismert volt haladó zenekultúrájáról, így nem meglepő, hogy az első orgonák már a XV. században megjelentek a városban. Ezek még viszonylag primitív kis hangszerek voltak, de virágzó orgonaépítéssel találkozunk a XV-XVI. századfordulón. A török…..
Kínai vontatójárművek beszerzése nagyvasúton eddig csak frankensteini agyrémként merült fel – személy szerint remélem, ebből is csak ilyen nagyferós ennyiben-maradás lesz. Ugyanakkor mindezt 1:160-ban elkövetni... hát, egy próbát megérhet, ha van mit venni Kínából; és most…..
Zöld Sarok Paksi atomhiszti 2014.03.19 14:18:07
Paks kiverte a biztosítékot. Legalábbis a bővítés, és egyes embereknél. Ahány ház, annyi szokás, azaz ahány párt, annyi vélemény övezi a paksi bővítés szerződésének aláírását.Sokan sokféleképpen állnak hozzá, lássuk is, hogy ki és miért (legalábbis szerintem):-…..
A Porsche remekül beplántálta a vevői fejébe, hogy az autói elpusztíthatatlanok. Meg is van erre minden alapjuk, hiszen kevés más gyártó tud ennyi versenykilométert felmutatni, útfelülettől és versenytávtól függetlenül. Nézzék meg például a 911-est: ötven évnyi evolúció…..
kis59 2014.03.21 20:54:37
@vasgyuszi: városinak annyira városi, hogy kvázi padlógáz....
A milliók halálát okozó első világháborúból ̶ a brutalitás mellett ̶ számtalan olyan forrásunk van, amely a katonák emberi oldalára mutat rá. Hiába harcolt az ellenséges oldalon történetünk angol főhőse, a valószínűleg a halálát okozó német katona teljesítette utolsó…..
Kéne neked egy maszk, nem? – ezt üvöltötte rám egy orvosi maszkban bicikliző srác egyik nap a körúton. Álltam a füstölő busz mögött az országútimmal, és csak halkan válaszoltam: kéne. A légyszennyezés óvatos becslések szerint évente körülbelül 30 ezer embert öl meg…..
Furdancs Blog Akkus csavarbehajtók 2014.02.05 09:01:42
Ezek a kisméretű szerszámgépek az apróbb szerelőmunkáknál nagyon előnyösek, meggyorsítják és könnyebbé teszik a munkát, ám a hagyományos csavarbehajtókkal szemben van néhány hátrányos tulajdonságuk is. Ezekre pedig már a beszerzésükkor célszerű jobban oda…..
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
kis59 2014.01.25 17:43:12
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
A kép az, amit valaki feltolt a netre....
A második: amikor a közegek léptek.
Megjelent a Dead Rising 3 legutóbbi javítócsomagja, azaz patch-e. 13 gigabájt. És ezen a ponton menjünk át kicsit Denis Leary-be. Tizen-kibaszott-három gigabájt. Egy nyomorult patch. Mi az úristen van, elmulasztottam egy meetinget a patchekről? Egy-két éve még félgigás…..
kis59 2014.01.22 09:10:39
@Reggie: Jogos, biztonsági okokból akkor égetett programot használtak az űrkutatásban.
kis59 2014.01.22 09:25:17
@sóhajó: Hümm, azért még az egyetemen is elverték a kezünket, ha erőforrás-pazarlóan programoztunk, kettesnél jobb nem lehetett....:)
Igaz, akkoriban szűk volt a hardverháttér, most megveheted a gigákat-terákat
Van-e joga a szülőnek eldönteni, mit tanítsanak a gyerekének? Természetesen egyes tantárgyak esetében nincs - ki is vonná kétségbe például a matematika és a fizika órán elhangzottakat? Azon ugyan lehet vitatkozni, szükség van-e mindazon tudásmennyiségre, amit a diákok fejébe…..
kis59 2014.01.01 00:30:04
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Tényleg birka vagy, Amerika tény, a közismeret közügy, a vallás magánügy, az iskola ne üsse bele a dolgát. Majd én eldöntöm, hogy melyik paphoz viszem.
  "én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb. 1 m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik"   - zárta le Circus a "mikor van elsőbbsége a gyalogosnak a zebrán" témájú kommentvitát, ami a rendőrség brutális karácsonyi…..
kis59 2013.12.30 16:30:59
@Generic Jingle: Nyolc kerékpár van otthon, nagy élmény lenne mindegyikre papírt, rendszámot szerezni...:)))
Több ponton változnak a közúti járművekre, köztük a kerékpárokra vonatkozó műszaki előírások. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden bejelentette, hogy egy hónap múlva, legkésőbb 2014. január elsején olyan közlekedésbiztonsági célú rendeletmódosítások lépnek majd…..