Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drschp

25 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sportjogász Fegyelmez az MLSZ 2014.03.27 12:36:42
Ezen a héten is ülésezett az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, és több olyan döntést is hozott, mely nagy visszahngot váltott ki a közvéleményben. Az egyik ilyen döntés, hogy tárgyalás tartása nélkül két bajnoki mérkőzéstől eltiltotta az Újpest FC játékosát Kabát Pétert, egy…..
A hétvégén kerül megrendezésre a Ferencváros - Újpest rangadó, melyre a 9. kerületi klub elnöke szerint már több mint tízezer jegy elkelt. A sajtóban megjelentek szerint, a vendégek 3 szurkolói csoportja bojkottálja a derbit a szurkolóellenes modern futball elleni tiltakozásuk…..
drschp 2013.09.19 13:30:16
@webmestar:
Köszönöm az észrevételt. A kártya valóban baromság, mert nem oldaná meg azokat az - itthon nem is nagyon létező - problémákat, amire kitalálták.
Itt én nem mutatom be az ultrákat elvtelennek. Ezt a következtetést esetleg az olvasó vonhatja le magának. Én csak kérdezek: hogy jut el oda egy szurkoló, hogy megfossza magát egy fantasztikus élménytől, amire egész évben vár.
A kint maradás a "modern futball" elleni tiltakozás ugye az MLSZ ellen szólna. Kérdem én Vági Márton, vagy Csányi Sándor, vagy a politikusok megfogják majd változtatni az álláspontjukat azért mert kint maradnak az ultrák????
Ellenkezőleg. Ez a céljuk.
A stadionok meg üresek lesznek, és még ha lenne is több néző, akkor a hangulat véletlenül sem emlékeztetne a korábbi legendás mérkőzések hangulatához.
Ez lenne az ultrák célja? Kiállunk az elveink mellett, és abba hagyjuk a szurkolást. Ez egy önellentmondás, mondhatni harakiri.
Én így látom. Persze ez csak egy nézőpont a sok közül.
A 2013. szeptember 4-én lejátszott Bristol City - Bristol Rovers meccsen súlyos - a futball-huliganizmus által sújtott magyar pályákon évtizedek óta nem látott - incidens történt. A mérkőzés lefújását követően a City szurkolói a pályára özönlöttek és a rivális Rovers…..
A TV2 reggeli, Mokka című műsorában Vujty Tvrtko szörnyülködésével indult a kedd reggel. A Tények, riportfilmjét követően Dénes Ferenc sportközgazdásszal és Szöllősi Györggyel az FFT Magazin főszerkesztőjével beszélgetett Tvrtko a Ferencváros – Újpest mérkőzés…..
A hétvégi Újpest FC - Paks mérkőzésen a játékvezető kiállította a hazaiak védőjét José María Antónt. Az eset nem kis vihart kavart. A mérkőzést közvetítő riporter - és több tízezer tv-néző - szabályos szerelésnek látta a belépőt, azonban a játékvezető…..
Mint ismeretes súlyos büntetéssel sújtotta a FIFA Fegyelmi Bizottsága a Magyar Labdarúgó Szövetséget, illetve válogatottat, és elsőfokú – nem jogerős - fegyelmi határozat értelmében zárt kapuk mögött nézők nélkül kell megrendezni a Magyarország – Románia VB selejtező…..
A héten, az augusztusi Magyarország - Izrael mérkőzésen történt incidensek és a FIFA által hozott rendkívül súlyos büntetés kapcsán kipattant ügyben nagyon sokan elmondták, hogy mekkora probléma a stadionokban tapasztalható rasszizmus jelensége. A probléma sajnos nem új…..
Szomorú hírt közöltek a hírportálok kedd este: a  FIFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében zárt kapuk mögött kell megrendezni a Magyarország – Románia EB selejtező mérkőzést. A FIFA közleménye szerint a vizsgálat az európai rasszizmus ellenes mozgalom (FARE),…..
A 2018. évi labdarúgó világbajnokságot Oroszországban rendezik a FIFA döntése értelmében. A május 15-én rendezett Krylia Sovietov - Szpartak Moszkva elsőosztályú mérkőzésen, háborús filmbe beillő jelenetek játszódtak le a lelátón. A videó erőszakos jeleneteket tartalmaz,…..
 A labdarúgó bajnokságok végjátékában a kiesés réme, illetve az évtizedes ellentétek meglehetősen felfokozott hangulatba hozták a hétvégén a frankfurti, illetve Bursaspor szurkolókat. Érdekesség, hogy a Magyarországon az „illetékesek” által előszeretettel…..
Sportjogász Forró március 2011.03.19 23:28:00
 A télies, hideg időjárás ellenére, az utóbbi két hétben jó pár forró hangulatú labdarúgó-mérkőzésre került sor Európában.   A hazai sajtó, szokás szerint említésre sem méltatta az esetenként súlyos zavargásokkal járó, Magyarországon évek óta nem…..
Terjedelmes riportot közölt a pepsifoci.hu Szima Gáborral a DVSC tulajdonosával. www.pepsifoci.hu/napi/node/84652 A "Tilos passzolni" rovatban feltett 10+10 kérdésre adott válaszok között Szima Gábor nyíltan beszélt a "Loki-pénzekről, és a "furcsa…..
2011. február 28-án rendezi meg az MLSZ a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Labdarúgás Fórumát. Az MLSZ honlapján elérhető program www.labdarugasforuma.hu/ szerint a témák között szerepelni fog a szurkolói kártya bevezetésének a kérdése is. Ehhez a témához…..
2011. február 19-én játszották le a görög szuper-rangadót Athénban. Az Olympiakos csapata 2-1-re verte a Panathinaikos-t. A mérkőzés sajnos nemcsak a görög derby-ken már megszokott fantasztikus pirotechnikai show miatt marad emlékezetes. A mérkőzés befejezéskor több száz…..
A héten folytatódtak az európai kupaküzdelmek. A holland Twente és a francia PSG csapatainak különösen "jeges élményben" lehetett részük. A tatár Rubin Kazany a Kazanyban uralkodó sarkvidéki időjárás miatt kénytelen volt Moszkvában fogadni a Twente csapatát az Európa…..
Sajnos vagy nem sajnos, nem jut elegendő idő olyan érdekes jogi kérdésekkel foglalkozni, mint például a szurkolói kártya kötelező bevezetésének lehetséges következményei, vagy a nemzetközi fogadási botrány legújabb fejleményei, mert hétről-hétre jelentős incidensekről…..
Sportjogász Görög drámák 2011 2011.02.06 17:14:00
Az utóbbi pár hónapban meglehetősen aktívak voltak a görög futballhuligánok. A számos alkalommal balhézó Panathinaikos szurkolók nyitották a sort a 2010. december 18-i Volosz elleni mérkőzéssel, melyen a lefújást követően több száz szurkoló rontott be a játéktérre és…..
Sportjogász Hamburg 2011.01.30. 2011.02.05 00:07:00
Amíg a hazai futballbajnokság három hónapos téli álmát alussza, illetve tombol a felkészülés a tavaszi szezonra, addig a hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező Németországban zajlanak az események Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a német Bundesliga egyik kiesési…..
A múlt héten megjelent hírek szerint a magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal. A sportot támogató cégek társaságiadó-kedvezményét szabályozó törvény több pontját is vizsgálja…..
Sportjogász Kezdő sípszó 2011.01.14 02:03:00
Kedves Olvasó, Blogomban olyan, legnagyobb részt a sporttal kapcsolatos témákkal kívánok foglalkozni, melyek jogi vonatkozással bírnak. Gyakorló ügyvédként, sportszerető emberként és nem utolsó sorban aktív labdarúgóként gyakran találkozom olyan érdekes esetekkel, melyek jogi…..
drschp 2011.01.20 22:12:40
@drDankó:
Rajtam nem fog múlni, ill. nem rajtam fog múlni. :)
Akik tegnap este megnézték Simon Krisztián debütálását a Feyenord csapatában, azok láthatták, hogy az amsterdami AJAX Arénában milyen látványos pirotechnikai bemutató (min. 15 fáklya, utána tüzijáték) közben vonultak ki a csapatok a játéktérre. A fáklyákat a pálya és a…..
Sajnos ismét szomorú hír érkezett Lengyelországból: Krakkóban halálra késelték a Cracovia csapatának egyik vezérszurkolóját. A hírek szerint a helyi rivális Wisla Krakkóhoz kötődő bűnözők lehetnek a brutális gyilkosság elkövetői. http://www.krakowpost.com/article/2493 A…..
2011. 01.22: A korábban már közzétett anyag alapján, az Újpest FC és az újpesti szurkolókat képviselő UVB Szurkolói Egyesület képviseletében hivatalosan is előterjesztettem a helyreigazítást iránti kérelmet. www.ujpestfc.hu/index.php…..