Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadirum

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Harcolj, Feri! 2011.11.17 10:55:00
    Nem könnyű ma fideszes politikusnak lenni. Átérzem a helyzetüket és néha sajnálom is őket. Itt van ugye a Nagy Államadósság Elleni Háború, amit a magánnyugdíj kassza kifosztásával is akkora sikerrel vívunk, hogy a jelenlegi 82%-al csúcsközelbe…..
Régi rajongójaként fordulok most önhöz, de ezúttal nem a saját nevemben írok, hanem részben azon fiatalok nevében, akiket ön oly kedvesen megszólított, részben helyettük. Szokás szerint ideidézem a provokációt, induljunk el a kályhától: Hegedűs Zsuzsának erről más…..
Lassan olyan képzete lesz az embernek, hogy az eladósodottság valami kegyelmi állapot Magyarországon. Vagyis az jó, az kell, mert valami kifacsart logika szerint előnyökkel járhat. Úgyhogy felhagyok a családi kassza beosztásával, és honfitársaim tömegéhez hasonlóan én is…..
A 2012-es költségvetésen ötletelés lassan tragikomédiába fordul. Első nekifutásra nem volt benne egy árva szám sem, másodikra kiderült az egykétkulcs, harmadikra pedig az, hogy fingja nincsen senkinek, ki és hogyan fogja majd a benne foglaltakat tartani. Na ehhez képest az orbáni…..
vadirum 2011.10.14 23:00:19
vadirum 2011.10.14 23:10:09
@a szív fészkei: Bármit vállalok, csak tegyünk már valamit. Beíratlak arra a tanfolyamra, hogy még jobban, gyorsabban, többet tudjál adott idő alatt csinálni. Én pedig elvégzek egy marketing-tanfolyamot és biztos a siker. mikor kezdjük? :-))
vadirum 2011.10.14 23:41:05
Proszektúra Uzsorások 2011.08.07 09:19:00
Mostanában egyre többet hallunk a falusi uzsorás-ügyekről. Például csak az ózdi rendőrkapitányság néhány hónap leforgása alatt hét akcióban huszonöt olyan embert leplezett le és fogott el, akik haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva a sértetteket…..
vadirum 2011.08.07 14:46:11
@Bathory:
Ok, de nem kellene végre erről az oldaláról is megvizsgálni a kérdést? Nem terelni az árfolyamkülönbözettel! Már ha meg akarják menteni a hiteleseket......
vadirum 2011.08.07 16:40:19
@abaka:
Nem vagyok bankszakember, de érdekes módon amikor a LIBOR felszökött 1,7 %-ra, azt pillanatok alatt követte a bank. És nem csak egy napig, hanem évekig ( gondolom, mert ott állt) Viszont mióta ugyanez lement, valahogy nem sikerül olyan ütemben csökkenteni. Pont mint a benzinnel.
Bathory azt mondja, reméli nem mentik meg őket. pedig ő biztosan jobban járna ( már ha nem hiteles), mert az ország gazdasága így is megsínyli, de úgy pedig végképp. Ugyanis az emberek nem " fogyasztanak" -- ami visszapörögne az államhoz, hanem hitelt törlesztenek. ha belepusztulnak akkor is.
  Jelentős közéleti sportértékkel bíró közleményt adott ki a Fidesz-frakció, melyben többek között ez áll: „A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek…..
vadirum 2011.06.30 22:41:10
@vadirum: az előző Trompf-nak ment.
vadirum 2011.06.30 22:53:09
@Trompf: elolvastam a blogot, amikor íródott, még egyet is értettem volna vele. De az emúúútnyóccév lassan aktualitását veszti, kezdhetünk rázendíteni az emúúútegyév-re
Pártunk és Kormányunk figyel az egészségünkre! És ez jól is van így. Most éppen törvénybe akarja iktatni, hogy ezentúl nem lehet büntetlenül mérgezni a magyart. Aki a nemzettestet finomított cukorral, sóval vagy koffeinnel akarja sorvasztani, az fizessen! Kivéve, persze, egyes…..
  Ma van a bohócforradalom és egyéb szakszervezeti tüntetések napja, az érdekvédelmi szervezetek országszerte sok minden más mellett elsősorban a korkedvezményes nyugdíj szabályainak radikális szigorítása ellen tiltakoznak. Tiltakoznának a rendvédelmi szervezetek munkatársai…..
vadirum 2011.06.16 17:04:14
@Belpo: Erről próbáltam ( búrkoltan) írni. Hogy kááááááááár ( lenne) őszig várni. Ha már bemelegedtek, vigyék végig. Ez lépéselőny.....
vadirum 2011.06.16 17:10:46
@vadirum: Bocs, így visszaolvasva, nem tűnök egyértelműnek: természetesen a "tüntetőkre" gondolok. Ha most elkullognak, később nehezebb lesz kivívni....
hillcut minden szavával egyetértek!
vadirum 2011.06.16 17:19:44
@vadirum: ok, távozom mert nem tudok egyszerre több dologra figyelni a jelek szerint. :-) Nem hillcut-tal hanem Legelelő ősével értek egyet!!!!
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
Tegnap ismét tüntettek a rendvédelmisek a parlament környékén. Előkerültek a 16-án megismert ötletbörzék, performanszok, transzparensek gazdagon, és még egy magát éjszakára felajánló nénike is akadt. A belváros köztéri csobogóvá átalakítása ezúttal - nagyon helyesen…..
A múlt hétvégén Érden jártam. A hatalmas méretű alvóváros, amely valaha Európa legnagyobb falva volt, méreteivel, kísérteties ürességével, a kilencvenes évek nagy vállalkozási felbuzdulásából feltorladt, félbemaradt épületeivel Jean Baudrillard Amerikáját idézte fel…..
vadirum 2011.03.11 20:40:43
Érdekes a poszt, nem gondolom, hogy nem lehetne ilyen, de a magyar ember morálisan alkalmatlan rá.
Mi 13 éve költöztünk ki egy belvárosi társasházból Érdre és minőségi változást hozott az életünkbe. Annak ellenére, hogy osztom a véleményt, mely szerint Érd infrastruktúrálisan finoman szólva is nem európai, a parkvárosi rész leginkább egy orosz tanyavilághoz hasonlít. ( persze ha nem nézzük a csilivili házakat) Nos, amiért kiköltöztünk, az azért volt, mert a férjem volt a számvizsgálóbizottság elnöke / tehát részt vettünk a társasház ügyeinek intézésében/ és egy szép este betelt a pohár egy szomszéd csengetésével, aki azt próbálta megtudakolni tőlünk, hogy a spájzába berepült galambbal mit kezdjen. Azt hitte, a galamb kiűzése, vagy egy erre vonatkozó ötletelés is a mi feladatunk. Itt sokalltunk be és azt mondtuk,kínlódunk inkább a magunkéval, a magunkért. Egyáltalán nem mondanám, hogy bezárkózva, egymástól elidegenedve élünk a szomszédaink mellett. lehet, hogy nekünk szerencsénk van, de sikerült egy jó kis közösséget kialakítanunk - persze nem mosunk és porszívózunk együtt- de sok nyári estén együtt sütögetünk, biciklizünk a környéken, ha valamelyikünk elutazik, figyelünk egymás házára, etetjük egymás kutyáit és ha nincs áram valamelyikünknél, akkor adunk a másiknak akár éjjel is, megoldjuk néhány hosszabbítóval. És ez így éppen elég. Nem lógunk egymáson, nem közösködünk, nem akarunk összenőni. Sem anyagi szempontból sem közösségi elhivatottságból. És ez így van rendjén. Megtapasztaltuk a városban, hogy bizony igaz a mondás igaz: közös lónak túrós......
Kétségtelenül drágább így az élet, de kiszámíthatóbb.
  Egyszerű, mégis szép történet Bács-Kiskun megye főispánjáé. Kerényi Jánost a hvg.hu újságírója kapta azon, hogy dohányzásra ki nem jelölt helyen gyújtott rá. Történt már hasonló, sőt, volt már belőle botrány is, ha emlékszünk az RTL-es Házon kívül…..
Lázár komoly fejtörést okozhat a Fidesznek, hiszen a párt az elmúlt években nagyon tudatosan próbálta meg ezt a fajta, méltán közutálatnak örvendő viselkedést a baloldalhoz kötni. (Fotó: Egyenlítő blog) Úgy tűnik, Lázár János luxusautó-bérlésének ügyét egy hamar…..
A Fidesz frakcióvezetője a tegnap esti RTL híradójában befeszített, mint tetanuszra váró kisnyugdíjas a körorvosnál, és arcunkba tolta a valóságot:- Majd a választók eldöntik, jár-e neki a mindennapi luxus, nyugdíj megtakarításokból foltozott költségvetés idején. Az…..
Varánusz Ingyen Gabi szittyanetje 2011.01.30 08:00:00
Fura szerzetek ülnek egyik másik párt kreatívnak hitt csapatában. Tavaly Ingyen Csabi jött elő az ingyen békávé látomással, most meg itt van Ingyen Gabi és az alanyi jogon járó, fizetni nem kell érte internet víziója. A seggünk kivan a gatyából, egy huncut peták nem sok,…..
Orbán Viktort megválasztani hiba volt. Viktor égő. Nem csak itthon, de külföldön is. Ezt az elmúlt hetek után már csak a mélyfideszeseknek kéne magyarázni, nekik meg nem fogom. Itt az idő, itt az idő, hogy elgondolkozzunk azon, hogy hogyan lehetne kimászni ebből a böszmeségből!…..
vadirum 2011.01.30 09:56:18
@Oo no Yasumaro:
Köszönöm.....
vadirum 2011.01.30 13:03:15
Én nem értem miért ne mehetne főműsoridőben - persze csak egy adón - katasztrófahírek. Lehet, hogy Misi bácsi, vagy Róza néni szeret a foteljában ücsörögve, a karfát szorongatva fél, vagy akár egy órán keresztül főműsoridőben borzongani és ámuldozni, hogy mik vannak. Milyen morális romboló hatása lehet ennek? Nem gondolom, hogy ezek után akik ilyesmit néznek, ugyanazokat a bemutatott dolgokat kísérletképpen, vagy akár csak azért mert sátánná változott általa, kipróbálná és megvalósítaná.
Itt persze nem 10-15 évesekről beszélünk, mert azért, hogy ez a korosztály nézi-e ezeket a műsorokat, feleljen a szülő. Hadd nevelje ő a gyermeket és tilthassa le ő ( a szülő) ezekről az adókról.
De ne a kormány, ne a Párt és ne a Fidesz, vagy az Mszp mondja meg, én, vagy a gyermekeim mit nézhetnek. Magyarán ne neveljen engem és a családomat, majd én szabályozom önmagam. Engem védjen meg a rámerőltetett reklámoktól, az azok alatti hangerő megemelkedésétől, a műsor és internetszolgáltatás minőségét ellenőrizze és felejen a jogaimért, ha előfizető vagyok. De ne korlátozzon a szabadságomban, a választási lehetőségemben.
Egyetértek Veled az élni és élni hagyni örökérvényű mondás igazságával.

Egy híradóban leközölt vádaskodásnak két szereplője van, a vádló és a vádlott. A bíró szerepét ne a Médiahatóság, hanem a mindenkori Bíróság döntse el ( mely lehetőleg ne Fideszfanokból álljon, mert akkor továbbra is fennáll a pártatlanság kérdése). Mi van akkor, ha a T. hatóság úgy ítéli meg, hogy valakit vagy érdekeit komolyan megsértette valaki, de az illető nem annyira szenzitív a kérdésben? Akkor majd kéretlenül korteskednek valaki ellen, vagy mellett? A híradókban pedig eddig is óvatosan fogalmaztak, mert általában úgy kezdődnek a mondatok, hogy az xy. újság szerint,...., vagy úgy tudjuk....., stb.tehát a média, mely leközöl valami esetlegesen valótlant, az a fenti mondattal már moshatja is a kezeit. Komoly médiajogászok állnak rendelkezésükre ennek kivédésére.
Nyílvánvaló tény, hogy a Fidesz meg szeretné mondani, milyen híreket mondhatnak be, a köré kerekített maszlaggal padig csak nevet adnak a gyereknek, nehogy túl átlátszó legyen.
Ha pedig eddig megtehettél valamit, amit ezután nem tehetsz meg, az bizony az én olvasatomban igenis korlátozásnak számít.

Abban pedig végképp egyetértünk , hogy valami jó-e nekem vagy rossz, azt én és TE és a másik saját belátása szerint dönthesse el. Erről irogattam eddig.
üdv.
Mint olvashatjuk, Újpesten a Fidesz vezette önkormányzat egy havi 350-ezres életmű-díjat adna Derce Tamás ex-polgármesternek, élete végéig, sőt, már meg is szavazták. Kvázi azért, mert nyáron átállt a Fideszhez, és ősszel lemondott a választásról a fideszes Wintermantel Zsolt…..
vadirum 2011.01.30 12:13:35
@nagymagyarmagyar:
Annyira jó vagy, hogy ezt tanítani kellene. Igaz, egy pszichiáter komoly esettanulmányt írhatna rólad, de ettől jó. Ne hagyd abba, reflektálj minden sorra, mert régen nevettem ennyit egyhuzamban, már fáj a rekeszizmom.
Hajrá nagymagyarmagyar!