Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baracklekvar

11 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom a tejet. A sajtot. A joghurtot. A kakaót. A túrót. Mindent, ami tejből van.  A kávét is a tej miatt szeretem. Úgy két hete viszont kiütéses lettem. Mivel orvosokkal dolgozom, elég sok tipp felmerült, végül úgy döntöttem: leteszem a tejet néhány napra. Szójatej,…..
Vagyis az ismert mondás: Hogyan lehet megenni egy elefántot? Apró falatonként. Tegnap kaptam egy jó tanácsot egy másik blogon: TÜRELEM. Haha, persze :)   Na jólvan, megígérem, hogy összeszedem magam és nem keseredek el, tudom, hogy most még lassú vagyok, de TUDOM, hogy ha nem adom…..
...az első versenyen ....a szintidőn ....az izomlázon ....a következő nevezésen :)   Szóval vasárnap jön a teljesítményvizsgálat, aztán pedig nincs más hátra, mint egy új edzéstervvel felszerelkezve nekivágni a félmaraton előkészítőnek. A következő megmérettetés…..
Hát ez is eljött: megvolt az utolsó átmozgató edzés, az új cipő kellően sáros lett, és már csak a pihenés van hátra. Holnap 10 km, terv: 60 percen belül. Na majd meglássuk... :)..
Soha többet nem veszek cipőt. És ez amúgy nyilvánvalóan nem igaz... Történt, hogy vasárnap elvonultam egy csodacuki cipőért, világosbarna, bőr, kényelmes (persze..) és nagyon drága. De hát, egyszer élünk , megvettem. Ez volt az első hiba. Hétfő reggel fel is vettem egy nem…..
Kivételesen nem a vonat, amivel reggelente járok :) Tehát: Kutattam, és rengeteg okosat találtam.  A legfontosabb, amit mondjuk eddig is tudtam, hogy a max pulzusom 70-80%-a között kéne fussak edzésen. Ehhez kell egy nyugalmi és egy max pulzust tudni, aztán számolgatni. Az…..
Tudományos alapokra helyezem az edzést: végre megvan a pulzusmérőm! Innentől kezdve elkezdem a neten fellelhető pulzuskontroll irodalmat átrágni, hogy jól összezavarodjak :) Ma volt a tesztüzem, elvittem Spinningre: átlag 133, max 163. Nem rossz, nem rossz. Majdnem elmentem futni is,…..
Végre ma pihenőnapom van ma. Rámfér, egy hete nem volt ilyen, minden napra jutott mozgás. Nem feltétlen volt őszinte a mosolyom közben...   Node a ma estét kihasználom a semmittevésre, zenét gyártottam a holnapi órára, aztán most meg ülök. Egyhelyben. És nem rágcsálok meg…..
Pénteken bemérnek :) Mármint a lábamat, megyek a Maratonman-hez, hogy megnézzék, merre dől a lábam...aztán remélem találok valami állati menő cipellőt, amit a hercegem ráadhat a lábamra, hogy aztán boldogan él...futhassak anélkül, hogy utána járókerettel jussak fel az…..
Megvolt a mai penzum is, 10.76 km. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg túl fogom élni a Vivicittát, már csak az a kérdés, hogy milyen idővel... Ez a mai nem volt rossz, de hát a reumás csiga is kicsit gyorsabb nálam. Mindenesetre a szép időt ki kellett használni :) Jövő héten indul…..
Így a wordpress-es beköszöntő után lássuk mi ez: Baracklekvár vagyok, 29 éves, két éve alko..izé, szóval futok. (Kórusban: "Szia Baracklekvár").  Na jó, hazudtam, mert nem két éve, hanem sokkal több, és nem futok, csak mondjuk szaladgálok. Hosszabb-rövidebb megszakításokkal…..
Sokszor kapom meg a kérdést, hogy egészséges-e az, ahogy táplálkozom, hiszen köztudott, hogy az egészséghez húst és tejtermékeket kell enni. De nem, nem kell. Mivel én kb. 6-7 éves koromban lettem vegetáriánus és 27 évesen vegán így mondhatni 2 évtizedes tapasztalatom van.…..
Aki szerette a Doodle God-ot, annak tetszeni fog az Alxemy is. Kicsit logikusabb megoldások, kicsit jobb segítség, és ami igazán hiányzott a klón eredetijéből: a világunkat szépen fel is építjük, láthatjuk, ahogy egyre több mindennel benépesedik. Az előd a vége felé már…..
Annyira rühellem a Húsvétot, hogy megtöröm miatta hosszú hallgatásomat. Már harmadik éve ágálok a blogon ez ellen az elkorcsosult baromság ellen, de ismét elmondom: le a seggéből tojást kinyomó mutáns nyúlkreatúrával meg horrorbandájával!Tökre érhető, ha a kölykök…..
Elég elvont dolog egy lyukas zsömléből (amerikai bagel, tudom, de magyarul mi ez?) Möbius szalagot hajtogatni. Ha mondjuk egy elborult tudósembert akarunk elkápráztatni valami finom reggelivel, az ötlet csodás! Amúgy meg proli laikusként is sok időt el lehet tölteni a zsömi…..
A "hogyan díszítsük fel karácsonyfánkat a lehető legízléstelenebbül" témához sok jó anyagot lehet találni, elég csak körülnézni. De várakozásaimmal ellentétben a legbizarrabb díszek nem a legocsmányabbak, sőt, egész jól ki vannak dolgozva, és ha nem akarnánk…..
Nagydarab kamionos betér a fogadóba. Látja, hogy egy vézna ürge ül a sarokban, előtte egy pohár sör. Odamegy, felkapja a poharat, és kiissza. Az ürge sírva fakad. A kamionos megsajnálja: - Ugyan már csak vicceltem, kérek helyette másikat. Miért sír? - Már hogyne sírnék, amikor…..
Vajon mi jár az átlag(hülye)ember fejében, mikor a neten keres? Mi jár benne akkor, mikor a Google-be írja be azt, hogy "vatera" vagy "iwiw kezdőlap"? Nem túl sok, az tuti. Mivel újra nekigyűrkőztem a Hogyan-fu továbbépítgetésének, átnéztem az elmúlt…..