Regisztráció Blogot indítok
Adatok
europass8

8 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PKB-Performance tuning mühelyében vasárnap este átvehettem a motort (ez is ritka),  onnan egyenesen Brnoba vettem az irányt ahol 2 napos esömentes CR-Moto rendezvényen tesztlhettem az uj korlátozásmentes motoromat.Igaz kicsit hülyen nézhettem ki a a behajtott tükrökkel és a leragasztott lámpákkal,…..
Sokan ülnek most otthon, akik amúgy normális üzemben kirándulnának, utaznának. Van erre egy kiváló német kifejezést, a Fernweh, nagyjából távolvágyat jelent, magyarul azt mondanánk rá, hogy mehetnékem van. Ha neked is, de bármilyen okból beszorultál az otthonodba, megpróbálom enyhíteni. Tarts…..
europass8 2020.04.20 11:10:59
@prokee: en valaszolok Luighi helyett!
szivesen maskor is! :D
Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy október 31-én jelmezes Halloween-bulit szervezünk és töklámpást farigcsálunk. No persze most is morognak még néhányan, hogy miért kell majmolni a nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a (nem mellesleg nem is magyar, hanem szláv…..
europass8 2020.04.01 09:19:29
@-Szűcs Gyula-: koszi, ez mar felvillanyozta a napom, #dejoisvoltgyerekneklenni
Lassan itt a langyos, madárfüttyös, későn sötétedős szeszélyes tavasz és hiába motoroztam szokás szerint egész télen, már nagyon viszketnek a térdkoptatóim.  Az elvonási tüneteket csak súlyosbítja, hogy a motoron történt pár apró módosítás, amit alig várok, hogy kipróbáljak. Az elsőként elvarrandó…..
Stranger's Blog Róma – 10 tipp 2018.07.22 15:53:54
Tervezz: Fel kell készülnöd, mint minden kirándulásra egy érdekes, látnivalóval teli helyen. Egyszerűen csak nagyon sok mindent meg lehet nézni Rómában és az ízlésednek megfelelően előre ki kell választani, hogy hova mész, és mikor. Idegtépő lehet, mikor céltalanul barangolunk, meglátunk valami…..
Folytatjuk gémersajtós lappiaci körképünket a Checkpointban: ugye korábban volt szó már a PC ZED-ről és a Gamestarról is, most kikerekítjük ezt a sztorit a PC-X-szel, hiszen ugye a Gamestar itthon a PC ZED és a PC-X fúziójából jött létre sajátosan magyaros módon. Nekem a három adásból ez volt a…..
Az ezoterikus programnyelveken már túl vagyunk, ezúttal pedig egy valamivel praktikusabb válogatással állok elétek. Magyar és nemzetközi programozó fórumokon egyaránt visszatérő kérdés, hogy melyik programozási nyelvvel érdemes a szoftverfejlesztés rögös útjára lépni. Szeretnék bemutatni néhányat…..
europass8 2016.10.29 11:18:12
Vége a nyárnak, lassan mindenki visszazökken a hétköznapokba, a munkába, és nyilván nem kevesen vagyunk úgy, hogy nem bánnánk, ha kissé kevesebbet kellene dolgozni...
europass8 2016.09.09 19:08:05
A német fővárosban az utóbbi egy-két évben elképesztően drága lett a lakásbérlés, aminek egyfelől a piacon kialakult hiány, másfelől a közösségi megosztás elterjedése (például az Airbnb) felelős (vagy lett felelősség téve – nem véletlen, hogy utóbbit gyakorlatilag…..
Nem vagyok odáig az autókért, nem tudok órákon át beszélni a turbófeltöltőkről, egyrészt mert nem érdekel, másrészt meg azért, mert azt sem tudom, mi az. Nincs jogsim, autóm, nem érdekel ez a dolog (vezetés), BKV-zok és überezek, és minden évben megfontolom egy kerékpár beszerzését, szóval nem én…..
Miközben keresgéltem a heti blogajánló lehetséges posztjai között, többször is szembejött velem a boldogság kérdése. Úgyhogy arra gondoltam, miért ne szólhatna (legalább kétharmad részben) az eheti válogatás erről a kérdésről, amihez persze kapcsolódik a változás témája…..
europass8 2016.04.10 09:43:20
Az elmúlt tizenpár évben ugyanott dolgoztam, fogalmam sincs hogy kell állást keresni, segíts! Ilyen témájú leveleket is kapok, és bizony, ez egy külön problémakör. Ha valaki egy cégnél ennyi időt tölt, valószínűleg sokféle munkát végzett, sokféle tapasztalatot szerzett, de…..
Az Egy napom írásokban azt szeretem a legjobban, hogy általában érezni rajtuk, mennyire szeretik a szerzőik a munkájukat. Nincs ez másként Andi esetében sem, pedig elsőre azt gondolná az ember, hogy egy személyi asszisztensi munkán nem sok szeretni való van, pláne, ha az embernek öt…..
europass8 2016.03.30 17:29:54
@*Andi*: jo poszt. engem az a resz erdekelne amikor a fejvadaszok probalnak eladni valakit. en most Hollandiaba hataratkelek, de szivesen kiprobalnam magam Londonban (is). hogy kepzeljem ezt el? nem kerestek senkit nincs uresedes ennek ellenere a fejvadasznak van egy top jeloltje megis felveszitek?
europass8 2016.03.30 17:30:00
@Evain: Te mere vagy?? en most a csodas Haga-ban koptatom az aszfaltot bar sajnos az en csapatom egyaltalan nem nemzetkozi, az egesz emeleten a 30-bol rajtam kivul csak 1 nemHolland van..
HM!-összeállítás Március 8.: piros betűs ünnepnap ez a nőknek és a virágárusoknak. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha valaki nő és virágárus is egyszerre - márpedig vannak ezzel így egy páran. Mi most azonban nem a legközelebbi boltba ugrottunk be egy csokorért, hanem szerzőinket kértük arra,…..
Még mindig érkeznek írások az Egy napom… sorozatra (aminek nagyon örülök, mert nekem a kedvencem), ezúttal nem is akárhonnan, egyenesen Szingapúrból. Szerzője, Zebralány egyfelől nagyon régen velünk van, másfelől viszont nemrégiben költözött a városba, így aztán még…..
europass8 2016.03.07 12:27:22
@zebralany: jo poszt en is tervezek 1-2evet eltolteni ezen a csodas helyen. tudnal abban segiteni hol/hogy eri meg a legjobban allast keresni? az en multimnak sajna nincs szingapurban kozpontja.. egyaltalan mennyi eselyem van? jelenleg Hollandiaban hataratkelek-))
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
Ma ismét ügyeket intézünk, remélem, megint fogyasztható formában (ennek érdekében pár korábbi posztból ismét beemeltem személyes tapasztalatokat is), mi több, maradunk Skandináviában, Dánia, Norvégia és Finnország után ma következzen Svédország (a sorozat eddigi részeit itt…..
europass8 2016.02.18 10:44:05
@Határátkelő: link? engem erdekelne mit kell(et) volna mar elinteznem...
A mai posztban nem lesznek számok, inkább kicsit elgondolkodtató írást küldött Zita, aki egy éve él Hollandiában, és mint írja, az ország átformálta, célokat, kihívásokat adott neki. A kérdés még sem ez, hanem az, hogy miért érezte úgy, el kell jönnie Magyarországról.…..
europass8 2016.02.08 09:45:09
Tavaly augusztus végén jelent meg egy poszt Hollandiából, ami egy segítségkérő levélre adott válaszból született. Most az, aki akkor segítséget kért, mert éppen dolgozni kezdett Hágában, megírta, hol is tart közel fél év után. Jöjjön tehát Europass8 írása, ami nekem…..
europass8 2016.02.03 15:49:48
@martineden: nem ebben a fizetesi savban mozgok igy errol nem tudok nyilatkozni, ill ez nem valtoztat azon a tenyen hogy idaig kifizettem kb 6*100EUR Tb dijat a netto fizumbol de korhazba/orvoshoz meg nem kellett mennem..
Határátkelő Ötvenhét 2016.01.27 06:43:00
Miközben a magyar cégek lassan pánikolnak az egyre erősödő munkaerőhiány miatt, ami pillanatokon belül a minőségi munkavégzés legnagyobb akadálya lesz, a Gyere haza fiatal program keretében eddig 57 magyart sikerült meggyőzni a hazatérésről. Ilyen az, amikor a sikerpropaganda…..
europass8 2016.01.27 14:18:56
@Karma17: megnyugtatlak ezt minden evben megteszi meg most is -) soot ha tudnad mennyit...
Fontos: Én azokat a filmeket tekintem 2016-osnak, amelyeket valahol a világon, akármilyen keretek között jövőre mutatnak be legelőször, vagy egyszerűbben fogalmazva az IMDB-évjárat az, ami számít, NEM a magyar premier! Listám második részében még mindig nem jutunk el az általam…..
Ha sokszor túlterheltnek és lestrapáltnak érezzük magunkat a munka után, ne lepődjünk meg, ugyanis az OECD felmérése szerint Magyarország is ott van a világ TOP 10 munkamániás országa között.   Az adatok az adott ország egy munkavállalójára jutó éves óraszámot…..
A tunéziai IPEIEM diákjaival együtt élve az ember előbb-utóbb talál beszélgetőpartnert. Én csak vágytam rá, hogy mérnök lehessek, ők viszont jó eséllyel azok is lesznek, nincs olyan napszak, amikor ne görnyednének a könyveik felett. A szomszédom, Anas, lelkesen kapta fel a…..
Brad O’Neal tizenkét éves korában kezdett arról álmodozni, hogy motorral visz véghez egy bázisugrást. Tisztában volt vele, hogy nem ő lenne az első motoros, aki ejtőernyővel a hátán ugrat bele egy szakadékba, ezért vitt egy csavart a történetbe: sík területen, mindössze egy…..
europass8 2014.09.08 12:38:24
Régen minden jobb volt - mondja a burgonyaszirom reklám, és sírunk mi is. Nekem a B-csoportból az R5 Maxin és VFTS-en kívül nem sok néznivaló jutott élőben, de csapágyasra hegyeztem a cerkát sok audis videón. Azt hiszem Kubicában megvan az az elementáris tűz, ami csak a "régi"…..
europass8 2014.01.12 13:33:10