Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D Nap Szatmárnémeti

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Charles Darwin születésnapján tudományt és kritikus gondolkodást népszerűsítő rendezvényünk. Idei meghívottaink tudományról, varázslatról, a tudomány varázslatos világáról tartanak előadásokat:   Horváth Róbert:…..
  Darwin és a felfedezés   Amikor 1831-ben elindult földkörüli útjára, maga Darwin sem gondolta, hogy milyen jelentőségű felfedezést fog tenni. Bizonyára tele volt kíváncsisággal, izgalommal, félelemmel, amikor a kis háromárbocos Beagle fedélzetén megkezdte 5 évig…..
    a rendezvényről megjelent:Gazeta de Nord VestInformația ZileiÚj Magyar SzóErdon  sult Egyesület Szatmárnémeti Asociaţia E-Consult Satu Mare ..
Egy nap a tudásért és gondolkodásért    Február 12., Charles Darwin születésnapja  a tudományos gondolkodás ünnepe és ebből az alkalomból világszerte szerveznek a tudományt népszerűsítő, annak fontosságát hirdető rendezvényeket. Másfél évszázad telt el…..
    Darwin Nap Szatmárnémetiben    2010 február 12       A Darwin-nap a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe. A kezdeményezők úgy gondolták, annak ellenére, hogy modern kultúránk és életvitelünk nagyrészt a tudomány…..
Charles Darwin születésének 200-ik és főművének, „A fajok eredete" megjelenésének 150-ik évfordulóját ünnepeljük 2009-ben. A nemzetközi emlékévhez a Szatmári Megyei Múzeum is csatlakozik kiállításai és programjai révén, melyeket az Erdélyi Kárpát Egyesület…..
 Röviden Darwinról és az evolúcióról:      E-Consult Egyesület Szatmárnémeti Asociaţia E-Consult Satu Mare..