Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flo30

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Úgy tűnik, nem a pénteki kör volt az utolsó a szopórolleren, egy héten belül újabb 10+1 ponttal örvendeztetett meg minket a gazdasági kormányzat. Az adórendszert érintő módosításokról Az egykulcsos szja megteremtésének lépései címmel ad hírt a kormányzati portál,…..
flo30 2011.09.22 00:04:13
@Lew Archer:

Primitív-e vagy?

Bárhogy maszatolsz, ez kétkulcsos adórendszer.

Ha egy kosárban van másfél alma, arra azt mondod, hogy 1 alma van benne, mert a fél az "nem lényeg"?
Török Gábor ma reggeli elemzésében remekül megfogalmazta mi a probléma a Fidesszel: "A kormány egyre gyakrabban és egyre látványosabban kénytelen szembemenni ellenzéki időszakában hirdetett mondataival, ráadásul nyilvánosan azt sem vállalja, hogy egyáltalán viszonyuljon…..
flo30 2011.09.19 15:04:04
@STX Joe:

"Te normális vagy?
Szerinted aki 2-3 milliót keres, az bejelenti? Az már inkább külföldre viszi, vagy cégben tartja, vagy osztalékként veszi ki. Na meg céges autó, stb."

Havi 2-3 millió messze nem egy hatalmas összeg (persze minden relatív). Számtalan kollégám van alkalmazottként, aki ennyit keres. Korábbi években brutálisan adóztak, most talán kicsit (véleményem szerint) igazságosabb lett a dolog.
flo30 2011.09.19 15:13:21
@Birkesz:

Sarkítasz. Nem azt mondtam, hogy én nem veszek semmilyen állami szolgáltatást igénybe, ezért nem is akarok hozzájárulni, hanem csak azt, hogy nem többet, mint bárki más, tehát itt sántít a logika, hogy aki jól keres, az járuljon hozzá többel. De nyilván nekem sem tetszik, hogy a szerencsétlen, amúgy is a napi megélhetésért küzdő emberekről akarnak még egy bőrt lehúzni. Nyitott szemmel járok a világban, látok emberi sorsokat, amiktől igencsak összefacsarodik az ember szíve.
    Avíttas, dagályos, patetikus konzervatív, múltba forduló, dohos, kereszténykedő az új alkotmányunk – olvashatjuk a különböző európai és européer lapokban. Dobray kolléga cikkében felsorol számos példát más, európai alkotmányokból, hogy esetleg,…..
flo30 2011.04.29 15:05:25
@Senkifia:
Na, ekkorát ne csúsztassunk már kérem:

"Kereszténykedő...ez a legjobb... mert milyen legyen? muzulmánkodó? ateistáskodó? ja hogy semleges... Olyan nincs.Mert ha nincs benne Isten megemlítve, akkor ateista ."

Ha nincs benne Isten megemlítve, akkor épphogy semleges. Ha valamiről hallgat, nem citálja elő minden mondatban, akkor nem nyilvánít véleményt róla.

Ha pl. én nem mondok valakiről semmit, akkor ez az jelenti pl. hogy lehülyéztem?
flo30 2011.04.29 15:06:56
@dbeata:

"Amúgy meg mit kell most agonizálni meg előhúzni más alkotmányokat? Megkérdezte a Fidesz a többieket (a parlamentben) a véleményünkről, belevett-e más javaslatokat is, vagy nem? Nem. Úgyhogy téma lezárva. Nem kell itt a reklámhadjárat, meg az izzadás, hogy dehát máshol is így meg úgy. Akkor legalább legyetek férfiak és viseljétek a következményét annak, amit tettetek. Nem szeretem ezt a maszatolást meg propagandáskodást."

Abszolút egyetértek. De valamivel ki kell érdemelni a mandinernek a fizetséget :)
Új bűnözési formát fedezett fel a kormány, még az is lehet, hogy valaki elkiáltotta, hogy "Heuréka!". Végre!  Az egyenruhás bűnözés tényleg megnyomorítja a vidéken élők életét. A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormány amiatt, hogy…..
  „You say you'll change the constitution Well, you know...” (The Beatles - Revolution)   Vigyázat! Hosszú leszek és kissé csapongó. Mint az új alaptörvényünk.   Hazánknak rövidesen új alkotmánya lesz. Ez szinte eldöntetett tény. Örüljek vagy…..
flo30 2011.04.17 08:24:13
@rajcsányi.gellért (ergé):
van egy-két jó gondolat az írásodban, de az AB-vel, KT-vel és a hatályos alkotmány legitimációjával kapcsolatban ordas nagyot hazudsz.

Előttem szólók is leírták, hogy az AB (elvileg, ideális esetben) jogi, alkotmányjogi szempontból vizsgálná a költségvetést, míg a KT vizsgálati szempontja megfoghatatlanabb. Azt kijelenteni, hogy az AB hatáskörét majd jól helyettesíti a KT, minősíthetetlen. Pl. a költségvetési törvénybe becsempészik, hogy a kékszeműek több adót fizetnek, mint mások. Az AB ezt nyilvánvalóan kilőtte volna, a KT meg majd bólogat, hogy persze, ez így ok, mert nőnek az adóbevételek, alacsonyabb a költségvetési deficit.

Ja, az AB létszámának emelése is az AB-t erősíti. Persze.

A hatályos alkotmány legitimációjával semmi gond nem volt, amíg drágalátos miniszterelnökünk (csókolom a drága kezit), el nem kezdte szajkózni, hogy semmi tisztelnivalót nem lát benne. Nagyon sokan már most így vannak az újjal.
Mandiner blog Worluk és a nuncius 2011.04.15 09:01:00
  „Magyarországon nemhogy elnézik, de egyenesen díjazzák a szexuális eltévelyedés legkirívóbb fajtáit.” Ezt annak kapcsán posztolta a mester, hogy Juliusz Januszt, feltehetően a pécsi ügy miatt, délebbre helyezte a Vatikán. Azzal, ha az ember a pedofil…..
Horkheimer, Adorno, Habermas és a többiek  Nem tehetek róla: egyre türelmetlenebb vagyok és erősödnek bennem az előítéletek az elmúlt hónapok hazai politikai vitáit látva, ahol a jogos kritikák és értelmes viták helyét egyre inkább átveszi a szélmalmokkal folytatott…..
flo30 2011.04.08 17:38:31
flo30 2011.04.08 17:39:40
@Várúr: De csak azért, mert rátok fér.
flo30 2011.04.08 17:46:08
@sárkányfő:
Valóban, nekem is az volt az első reakcióm erre az épületes posztra, hogy úristen, ez akkora csúsztatás, hogy elcsúszunk és mindannyian kitörjük a nyakunkat itt halomra.
Mandiner blog Az annyit is ér 2011.03.20 10:31:00
  Lázár János beszéde kapcsán tulajdonképpen sejthető volt előre minden. Az izgatott arcú Török Zsolt, a Fidesz őszödi beszédéről szóló Jobbik-közlemény, az LMP szegényezése, a durrogó posztokkal teli blogoszféra. Várom továbbá TGM és Ferge Zsuzsa jajszavaktól…..
Trükk vagy bénázás? Ha a 29 pontos akciótervből ez lett, vajon Matolcsyék mennyire lesznek képesek a sokkal keményebb megszorításokat tartalmazó Széll Kálmán-terv végrehajtására? (Fotó: Index) Az [origo] értesülései szerint az államháztartás hiánya 2010-re a tervezett…..
flo30 2011.03.19 12:58:28
@WinterMute:

Vicces fiú vagy te.
Mandiner blog Orbanviktor.hu 2011.03.16 13:59:00
  A stop.hu írja, hogy a Vármegye Média Kft. (melynek résztulajdonosa vagyok) üzemelteti az orbanviktor.hu oldalt. A hír igaz. Több mint tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és tanácsadással (a blogolás csak később…..
flo30 2011.03.16 17:17:15
@mesz86:

Félreértesz. Épp azért tettem hozzá, hogy nem az adott mandineres megbízással van bajom, mert nem ismerem a részleteket. Hanem az itt elhangzott kijelentésekkel, hogy ez így van jól. És amíg bocsánatos bűnnek tartjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze (sok az éhes rokon), addig nem lesz fikarcnyival sem ez az ország. Épp ezért kell kiépíteni egy kőkemény, átlátható közbeszerzési rendszert, ahol nem lehet ilyet megcsinálni.

Móricz Zsigmond: Rokonok.
flo30 2011.03.16 17:40:54
@jozicsenko:

Kurvára nem érted a dolgot. És még finom és visszafogott voltam. Kicsit unalmas már ez a visszafele mutogatás (az elmúlt nyolc évre). Vagy lehet visszafele mutogatni, de akkor be kell vallani, hogy a FIDESZ sem jobb egy fikarcnyival sem, és egy gazdasági vállalkozás az egész. A legtöbb hozzászólónak önmagában a jelenséggel van baja, nem azzal, hogy most éppenséggel a FIDESZ háza táján van ez. Pártfüggetlen a dolog. Bár egyesek mindenben pártos támadást látnak bele.
flo30 2011.03.16 18:05:54
@Emerenz:

Érdekes dolog ez, hogy miért van szüksége a FIDESZ-nek ellenségkép kialakítására. Nagy valószínűséggel azért, mert az eddigi eredményeik eléggé soványak (úgymond nem beszélnek önmagukért) és ezért valami softosat, kevésbé számonkérhetőt kell felmutatni (pl. most aztán megmutattuk Ojrópának.), illetve hárítani a felelősséget Nyilvánvaló túlzás, de hasonlít az 1984-ben leírtakra illetve ami Észak-Koreában folyik/folyhat: azért rossz minden, mert a gaz imperialisták ármánykodnak.
  Amikor januárban a kormányzati takarékosság várható irányait (no meg az elmaradhatatlan csomag, nemcsomag, megszorítás, nemmegszorítás verbálbűvészkedést) boncolgattuk, a mai bejelentéseknek csak egy részét, a gyógyszerkasszára, a korkedvezményes nyugdíjakra és a…..
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
A Fidesz frakcióvezetője a tegnap esti RTL híradójában befeszített, mint tetanuszra váró kisnyugdíjas a körorvosnál, és arcunkba tolta a valóságot:- Majd a választók eldöntik, jár-e neki a mindennapi luxus, nyugdíj megtakarításokból foltozott költségvetés idején. Az…..
flo30 2011.02.09 17:59:51
@nagymagyarmagyar: "@d-evike: Azokat támogatom akik igazi magyarok. Láthatóan te nem vagy az, hiszen nem értesz egyet Orbán Viktorral és a Fidesszel."

nagymagyarmagyar: ez elég gyenge volt, nem hiteles, kijön belőled a troll-éned.Szedd össze magad. Egy igazi FIDESZ-fan nem így beszél.
flo30 2011.02.09 18:02:45
@nagymagyarmagyar: Pont annyi fog kiderülni, amennyi a nagy csontvázkeresésnél. Egy nagy semmi. Viktorka azóta is őrizgeti a fiókjában a jelentés egyetlen eredeti példányát. Ami egy üres A4-es lap. Vagy maximum annyi: Bocs, főnök, ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Nem találtunk csontvázakat. De majd Magashomlokú Péter kormányszóvivőnk kiáll, és hadovál valamit, Gyurcsányozik egyet, az mindig bejön a primitív ránk szavazóknak.
    Most, hogy talán kezd elülni a médiatörvény okozta csatazaj, készülhetünk az újabb kulturkampfra. Jön ugyanis az alkotmányozás, és lesz abban minden szép és jó, amitől egy magára valamit is adó balos felhorgadhat. A Szent Korona említése, és az álegyházak…..
flo30 2011.02.09 13:59:55
@Necoure Yamaki:
Én valahogy nem emlékszem arra, hogy Medgyess, Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai állt volna elő az ötlettel, hogy adjunk nekik választójogot.

Egyébként ezért mondtam, hogy végső esetben legyen erről népszavazás. Annak ellenére, hogy már egyszer volt. Mi az a 4-5 milliárd forint, amit erre eltapsolunk újra. Semmiség, van pénz dögivel úgyis...
flo30 2011.02.09 15:19:29
@Necoure Yamaki:

Én azt azért egy erősebb vizsgálatnak vetném alá, hogy a vörös- vagy a narancsbögrések a gyűlölködőbbek. Nézz meg egy mandiner poszt utáni hozzászólás sorozatot. A narancsosok kezdenek el a második kommentnél zsidózni, buzizni, hazaárulózni, gerinctelenezni stb.
flo30 2011.02.09 17:48:14
@DSityu: Igen, egy igazán felelős politikai párt mérlegre tenné azt, hogy egy ilyen kérdéssel milyen előnyöket érhet el a nemzet (nem ők!, hanem a nemzet) és milyen hátrányai vannak. Adott esetben nemzeti szinten ennek csak hátrányai látszódnak (társadalom megosztottságának növelése, az árkok mélyülése). Ebből is látszik, hogy a FIDESZ nem egy felelősen gondolkodó párt, hanem egy sunyi, opportunista, haszonleső képződmény.
  Ma lehet utoljára jelezni a magánnyugdíj-pénztárakban, ha valaki nem kíván visszalépni az állami rendszerbe és apanázsát továbbra is magánkezekben akarja fialtatni. Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy kinek, milyen körülmények között…..
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
flo30 2011.01.13 11:14:55
@kovi1970: Mérsékelten vagyok optimista.

Amit nem tudok megbocsátani a FIDESZ-nek, és amit nagyon sokan elfelejtettek a választások előtt, hogy 98-02 között is ilyen arrogánsan kormányoztak ("Most mi vagyunk hatalmon, másnak kuss"), és most ezt folytatják. Az intézkedéseik és a hozzájuk kapcsolódó hazugságáradat pedig bicskanyitogató.

A KDNP-ről meg a FIDESZ (álszent) valláshoz való visszatalálásáról ne is beszéljünk.

Lehetne sorolni hosszasan sajnos.
flo30 2011.01.13 11:52:52
@AnnaKarenina:

Viszont az sem járható út, hogy mindig csak a jól kereső rétegekről próbálunk egy újabb bőrt lehúzni. Kétségtelenül a legegyszerűbb (adóemeléssel), de az igazságosságtól messze van. A hatalmas adó- és járulékterhek mellett az ember vajmi keveset kap az államtól.

Saját példa. 2011 előtt havonta kb. 700 ezer! forint adót, járulékot fizettem. Mit kaptam érte cserébe? Ha beteg voltam, magánorvoshoz kellett mennem, mert nincs időm arra, hogy napokat üldögéljek az orvosi rendelő előtt. Ha meg kórházba kerültem, olyan méltatlan körülmények, lerobbant kórházi szobák fogadtak, hogy a maradék életkedvem elment.
flo30 2011.01.13 13:04:10
@AnnaKarenina: Persze, csak páran rosszul értelmezik a társadalmi szolidaritást illetve túl tágan.