Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HRH

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy igen nagy tévhit az online kuponokkal kapcsolatban, mégpedig az, hogy mire is jó, mire is használható, és milyen hiányra próbál megoldást találni az online kuponozás. Sokan azt gondolják, hogy a kuponok a mindennapi problémákra, a mindennapi életre próbálnak megoldást…..
HRH 2013.06.02 21:13:44
Folytatódik tipprovatunk, melyben ezúttal olyan darabokat és trendeket gyűjtöttünk össze, melyekkel nem lehet hibázni idén tavasszal! Persze a lista jó részére igaz az, hogy nem csak az idei évben, hanem úgy általában is helye van, illetve lenne a gardróbunkban. Ilyen például a…..
HRH 2013.04.25 13:03:48
@perry: F&F-ből rendes választékot a Tesco Extrákban találhatsz (Váci út, Fogarasi út...)
Folytatjuk a YourLook rovatot, melyben ezúttal a Marco nevű olvasónk által beküldött fotót, rajta pedig kedvenc összeállítását láthatjátok. Nekünk írt leveléből idézünk: "Azért szeretem ezt az összeállítást, mert egyedi és biztosan nem jön velem szemben Budapest utcáin.…..
Meghökkentő sztárfelhozatallal érkezik Budapestre február 16-án a magyar származású zenész és producer, Leslie Mandoki, akit választott hazájában már nem csupán a Dschinghis Khan című 1979-es diszkósláger túlmozgásos énekeseként, hanem többek között Angela Merkel…..
HRH 2013.01.18 00:13:53
@Démonmac1: vagy alternatív megoldásként te vagy hülye, barátom! ;)
Határátkelő Élet a Malév után 2012.10.22 06:54:00
Idén tavasszal érthető módon hatalmas vihart kavart Magyarországon a Malév megszűnése. Egy ideig rengeteg szó esett arról, hogyan tudnak majd elhelyezkedni a munkanélkülivé vált pilóták, légiutas-kísérők és egyéb szakemberek. Nos, jelentem, mai szerzőnk, Wingsfly gyorsan…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
HRH 2012.08.31 19:25:56
@steve71y: hatalmas +1.
HRH 2012.09.04 16:22:57
@tableno: "Persze, ha egy poszt kamu, akkor mindegyik az." - Erről nyilvánvalóan szó sincs, viszont azt se felejtsük el, hogy "Norbi"-nak ez már a második írása, az elsőt mindenki simán benyelte. Ennek fényében már máskor is simán előfordulhatott a dolog, sőt - VÉLEMÉNYEM szerint - márcsak a posztok számából adódóan is, minden bizonnyal elő is fordult. Maximum arról lehet vitatkozni, hogy milyen arányban, de ezekről ugyebár senkinek semmi információja, tehet pont annyira lehet az "összes" kamu, mint az összes igaz...
Annyit tennék még hozzá - bár ezzel ezen az oldalon már lehet, hogy kimerítem a troll fogalmát -, hogy szerintem "Norbi" írása, a folyományaival együtt hiánypótló, sőt szerintem az egyik leghasznosabb a blogon, mert ezek után remélhetőleg a legtöbben egy egészséges kétkedéssel olvassák majd az "itthon minden szar, külföldön kolbászból van a kerítés és mindenki szereti egymást" stílusú bejegyzéseket. (Kiemelném, hogy egy szóval sem írtam, hogy a blogon csak ilyen stílusú bejegyzések vannak, ahogyan azt sem, hogy az ilyen stílusú bejegyzések minden szava hazugság, csupán arra utaltam, hogy az olvasottakat nem árt néha elosztani kettővel (hárommal...). És ez lehet ennek az ügynek a pozitív hozadéka.)
táj-kert Így épül (majd) Drezda 2012.08.22 00:23:17
A város aktuális, 56 négyzetméteres, 1:500-as méretarányú makettje a városháza aulájában. Fehér színnel a meglévő, fa-színnel a tervezett épületek. Kép forrása eredeti méretben. A németek nagyon szeretik a maketteket (és minden egyéb miniatürizált dolgot). Egyebek mellett…..
HRH 2012.08.22 13:57:29
@Csepel Irén: az, hogy minden évben, erős túlzás, de valóban volt már rá példa. :)
Pénteken magyar-svéd, de az Eb-selejtezők után lebontják a kultikus szocialista betonteknőt. Senki sem tudja mikor és mi lesz a helyén, de lebontják.Ledózerolni vagy nem ledózerolni? - alapvetően ez a kérdés a Puskás átépítése kapcsán. Mert afelől nincs kétség, hogy valamit…..
HRH 2011.09.01 19:38:42
OFF!

@Amatőr: És szerinted a "szarból" hogy lehet kimászni? Várunk, hogy majd jobb lesz? Vagy esetleg a hitelt nem ilyen "baromságra" költjük, hanem szétosztjuk az emberek között, hogy feléljék ("megegyék"!)?
Ezek biztos jó dolgok, de a probléma egyiktől se fog megoldódni... Perpillanat bármennyire szar is a helyzet, csak előre tudunk menekülni, pl. ilyen beruházás(oka)t indítani amikből előbb utóbb bevételek lesznek. Az állam nem szokott gyárakat és hasonlókat építeni (lakásokat szokott, de az gazdaságilag nem túl jövedelmező dolog...), innentől maradnak a sport és kulturális létesítmények mint potenciális "befektetési" lehetőségek, pl. egy stadion (bármekkora szar is van).
Mindemellett egy ilyen beruházás messze bonyolultabb kérdés, mint hogy hány néző megy ki egy meccsre. Egy ilyen mértékű "építkezés" komoly pénzt pumpál a katasztrófális helyzetben lévő építőiparba (munkahelyeket teremt az építőiparban). A beruházás környékén területfejlődés indul be. Egy ilyen stadionban nemzetközi sport és kulturális rendezvényeket lehet szervezni, amik hosszútávon komoly pénzeket hozhatnak az indegenforgalmi és a szolgáltató szektorba... Egyszóval ebből a dologból hosszútávon komoly gazdasági és társadalmi haszon származhat. Tehát messze nem olyan beteg, meggondolatlan ötlet mint gondolod!
Persze, mért pont róla írok, amikor rajta kívül ez meg az meg még más is belefullad a Balatonba. Azért, mert kötődöm hozzá, azért. Zsebkendőket elő, szomorúság lesz.Az idei balatoni szezon egyik utolsó áldozatát Simon Józsefnek hívták, 24 éves volt, csütörtökön fulladt…..
HRH 2011.08.28 08:54:51
@commando: Félre érted. Ha LEMONDTAK (volna) az örökségről, akkor az adósságot éppúgy nem öröklik, mint a lakást magát. Ekkor nem örököl semmit az ember, adósságot SE.
A másik lehetőség, hogy örökölték a lakást és - értelem szerűen - az adósságot is. Ezt a lehetőséget akkor választja az ember, ha az örökölt ingatlan és ingóságok többet érnek mint az adósságok, tehát rosszul ebben az esetben sem járhatsz. (Kivéve ha nem gondolod végig kellő körültekintéssel a lehetőségeidet, azonban ezt a történetben szereplő fiúról leírtak alapján szinte kizárható.)
Innentől tehát a 11 millió adósság öröklése - bár emeli a dráma faktort - némileg félrevezető, ugyanis valószínűleg legalább ekkora értékű "vagyont" is örököltek.
HRH 2011.08.28 09:01:03
@HRH: Mindettől függetlenül természetesen szomorú ami történt. Minden halál tragédia - hiteltől, hátramaradt családtagoktól függetlenül - egy fiatal emberé különösen, azonban azt jogosan kérdőjelezik meg többen, hogy ez index címlapos történet e.
2008-ban a Fidesz egy politikailag zseniális, ám alkotmányellenes varázsütéssel elintézte a tandíjat és nem mellékesen a Gyurcsány-kormánynak is két akkora pofont adott, hogy az nem állt többé lábra. Most egy másik varázsütéssel visszahozza a tandíjt – vajon a Fidesz…..
HRH 2011.05.04 08:26:38
@Félőrült: Nézd, nekem ez a véleményem, igen sok tapasztalattal és ténnyel tudnám alátámasztani, hogy miért gondolom azt amit, de ez témájában és terjedelmében messze túlmutatna ezen a "helyen".

VISZONT: Kikérem magamnak azt a személyeskedő stílust amit megütöttél. Nem azt hívják emberségnek, hogy mindenből szociális kérdést csinálunk. Mikor szociális kérdésekről van szó, én maximálisan pártolom, hogy legyenek ingyenes felzárkóztató, tehetséggondozó programok... De ez általános iskola (esetleg középiskola), aztán eljön az a pont, ahol "mérnek" egyet és húznak egy határt (érettségi, felvételi...). Ettől a ponttól az elért eredmény alapján ítéljük meg az embert és ne az alapján, hogy honnan jött (mert az ebben az esetben nem releváns). Ha az elvárt határ felett van felveszik, ha alatta akkor nem. Ez akkor is így lenne ha felére csökkentenék az egyetemi keretlétszámokat.
Kommented személyeskedő stílusa (maga a tény, h nem tudsz felülemelkedni "személyes érintettségeden", miszerint te is szegény családból emelkedtél fel) és a zavaros rémképeid (II. világháború, Harmadik Birodalom....) után pedig nem gondolom, hogy neked kéne értékelned a neveltetésemet.
HRH 2011.05.04 19:42:43
@Félőrült: Nézd, nekem fogalmam sincs, hogy te miről beszélsz. Amiket leírsz (érettségi, felsőoktatás általánosan alacsony színvonala), azok vitathatatlan tények, de semmilyen kapcsolatban nem állnak azzal amiről eddig beszéltünk.
Mégegyszer leírom: Engem a cikk címe háborított fel. Ugyanis ez egy baromság. Ha csökkentik a felvehető létszámot az pont annyira érinti a gazdagot, mint a szegényt, mivel egy normális világban az ilyen dolgokat tudás alapon mérik (nem anyagi helyzet alapján). Magyarul annyi fog történni (ha tényleg csökkentik a keretlétszámokat), hogy magasabb tudás kell az egyetemre jutáshoz mint eddig. Aki ezt a megemelt szintet megüti, annak jár az ingyen oktatás (ha gazdag, ha szegény)! RÁADÁSUL A PLUSZPONTOK MIATT, EGY SZOCIÁLISAN RÁSZORULÓ, ROSSZ ANYAGI HELYZETŰ GYEREKNEK UGYAN AZON "EREDMÉNY"=PONTSZÁM ELÉRÉSÉHEZ KEVESEBB TUDÁS IS ELÉG!(És erre mondják az "okosok", hogy igen, de a gazdagok utána majd fizetősön kitaníttatják a gyerekeiket. Igen ez így lesz, de ezzel nem lehet és nem is kell semmit csinálni, nem lehet megtiltani, hogy ők a saját pénzüket oktatásra költsék. Ingyenes oktatás egy bizonyos tudásszint felett jár, efelett pénzért értelmifogyatékosok is járhatnak oda...)

Egyébként számomra igen érdekes dolog (de nem újkeletű jelenség), hogy míg a bejegyzés címében illetve a bejegyzésben olyan dolgok hangzanak el, hogy egy gazdagnak milyen jogon jár ingyen oktatás, a gazdag tudása az nem a saját érdeme mert biztos pénzen vették neki (különórák, külföldi nyelvtanulás), a gazdag gyerek által elért eredmény reálértékben kevesebb mint a szegény gyerek által elért ugyan azon eredmény... Addig ha valaki azt találja írni, hogy a "gazdag" gyerek nem feltétlenül csak az anyagi különbségek miatt ér el magasabb tudásszintet, illetve, hogy nekik ugyan azzal a tudással ugyan az jár (ugyanúgy ingyen) mint a szegényeknek, akkor ő fasiszta, rasszista, elitista, burzsuj tökömtudjami lesz. (Ezzel a jelenséggel egyébként tanulmányok foglalkoznak, nem én találtam ki!)
HRH 2011.05.05 00:16:03
@Félőrült: Ezt most leírhatnám szép, kulturált stílusban is, de mikor elolvastam a "válaszod" ez tört fel belőlem: Te hülye vagy...? A legelső kommentem óta egy szót nem írtam mégcsak örökléshez köthető dologról sem. Tipikus hülye vita partner vagy, aki saját igazát bizonygatva mindig olyan dolgokról írkál amiről szó sem volt.
Olvasgatom a kommented és egyszerűen tényleg fogalmam sincs, hogy miről írsz. Kezdem azt hinni, hogy másnak válaszoltál.
De türelmes ember vagyok, megpróbálom mégegyszer utoljára, hátha egyszer arra válaszolsz amit írok, és általad kiszélesedhet beszűkült látóterem.
Hogy lehet azt több oldalról látni, hogy a felsőoktatás NEM szociális felzárkóztató program? Az államnak olyan hallgatókba érdeke invesztálni, akik jó képességekkel, jó alaptudással rendelkeznek. Ha azt mondják, hogy innentől x embert szeretnének államilag finanszírozott felsőoktatásban részesíteni, akkor az x legjobb érettségit (felvételit) írt embert fogják felvenni, mert őket érdemes. Komolyan mondod, hogy te azt normális dolognak tartanád, ha az lenne, hogy: Jómódú Józsika szerzett 465 pontot, Szegény Pistike meg 400-at, és erre azt mondanák, hogy Józsika te gazdag vagy, menjél taníttasd ki magad saját pénzeden, mi meg kitaníttatjuk állami pénzen Pistikét, aki bár a rendelkezésre álló adatok szerint rosszabb képességű mint te, de legalább szegény??? Itt persze most elkezdhetnénk magyarázni, hogy igen de ha a gazdagok ki tudják fizetni a költségtérítést, akkor miért őket támogassuk ingyen oktatással... ez így jól hangzik, CSAK: (hogy ne csak egy oldalról nézzük a dolgokat ;)) Szegény Pistike szülei kemény munkával évi 2 millió forintot tudnak megkeresni, amiből 320ezer forint adót fizetnek be, Jómódú Józsika szülei, szintén kemény munkával (nem minden jómódú ember lopja a pénzt) évi 20 millió forintot keresnek, amiből 3,2 millió forint adót fizetnek be (mert hogy meglepő módon mégcsak nem is feltétlenül adócsalók). Jómódú Józsikáék tehát 10szer annyi pénzzel járultak hozzá a felsőoktatás finanszírozásához, mint Pistike családja, cserébe Pistike kap ingyen oktatást, Józsika meg... nos Józsika szart se kap, maximum vesz a saját pénzén.
Innentől akkor eljuthatunk oda, hogy a gazdagnak ne járjon ingyen orvosi ellátás, a gazdag fizessen kétszer annyit az úthasználatért, a tömegközlekedésért, sőt, ha a gazdag bemegy a boltba kerüljön neki minden kétszer annyiba, mivel ő úgy is meg tudja fizetni.
Na ezek után mondd meg, hogy akkor szerinted mégis mi lenne a jó megoldás?

OFF: Örökléstan: Már mondtam, hogy az általános műveltség szintjénél nem értek jobban a témához. Viszont akkor kérlek javíts ki. Tehát két jó szellemi képességű (nem tanult, hanem születetten jó képességű), tehetséges embernek statisztikailag ugyan akkorra valószínűséggel születik tehetséges, jó képességű utóda, mint két sokkal alacsonyabb képességű embernek? (Ha így van, az komolyan meglep, dehát az ember mindig tanul valamit :))
Leléptem, nem hagytam mást, csak egy papírcetlit rajta egy rövid üzenettel.    Üdv Mindenkinek!   Ma találtam rá erre az oldalra, és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem leírom eddigi egyetlen szakításom tanulságos történetét. Nem lesz rövid, de úgy gondolom,…..
HRH 2011.02.16 08:34:07
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es FMPSZ (egykori…..
Vastagbőr Önként és dalolva 2011.01.14 09:01:00
Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a…..
HRH 2011.01.14 11:36:30
@Melee: Nem lehet, hogy az előző városvezetés "ténykedése" és BKV jelenlegi helyzete között van némi összefüggés? De lehet! Nem lehet, hogy Tarlós esetében még várni kellene kicsit a bebörtönzéssel, lévén hogy alig 3 hónapja van hatalmon? De lehet! Ezzel együtt senki nem mondja, hogy a Fidesz, vagy Tarlós szent... meg kell várni a ciklus végét, és ha olyan dolgokat tettek, akkor utána őket is be lehet börtönözni....
A Microsoft bíróságon megy neki az Apple-nek az AppStore neve miatt. Szerintük ugyanis egyetlen cégnek sem lenne szabad ilyen általános nevet levédetni, hiszen mind az app, mind a store a piaci résztvevők által aktívan használt szavak, sőt az App Store szóösszetételt szeretnék…..
HRH 2011.01.12 22:01:07
@balage28: "De ha másik oldalról közelítjük meg, akkor a grafikus operációs rendszerekben szereplő ablakok ugyanúgy gyűjtőszavak." - Ezt senki nem vitatja, DE a lényeg pont az, hogy ez az "ablak", mint informatikai fogalom, nincs levédetve, minden operációs rendszerben így nevezik. A "Windows", mint márkanév mást jelöl, eléggé elkülöníthető ettől. (ugyebár maga a logo-is vitathatatlanul egy hagyományos értelemben vett ablakot mintáz)
(Az App-Appliacation dolgot meg ugye te is csak viccnek szántad? :))