Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dan da Man

0 bejegyzést írt és 896 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerika legdrágább otthonát licitre bocsátják! A "The One" egy hatalmas, több mint 9.500 m2-es luxusbirtok Bel Air-ben, és a maga 295 millió dolláros kikiáltási árával Amerika egyik legdrágább ingatlanának számít. Állítások szerint ez a világ legnagyobb magánlakása, és most először kerül…..
Dan da Man 2022.01.26 10:10:38
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
A hírekbe a legnagyobb csalások kerülnek csak be és sajnos a jelenlegi helyzet elég vadnyugati a kriptók terén. Ha nem akarod elveszteni a pénzed, akkor pár egyszerű szabályt érdemes követni. Kezdjük ezekkel a szabályokkal aztán lejjebb elrettentő példaként olvashattok konkrét csalásokról is...
Dan da Man 2022.01.21 08:53:33
 A 17. század elején Johannes Kepler megfejtette a bolygók mozgásának titkát. De ezek után egész tudományát be kellett vetnie, hogy egy boszorkánysággal gyanúsított nőt megmentsen: a saját anyját.  Amikor 1615 december 29-én Johannes Kepler ajtaján kopogtattak és egy küldönc levelet adott át neki…..
Dan da Man 2022.01.21 08:39:16
Elindultak az akciók, a leárazások az üzletekben, jönnek a választások, vagyis olyan időszakot élünk épp, amikor a meggyőzési lehetőségek széles palettájával találkozhatunk. Ennek a blognak egyik célja az, hogy segítsen az olvasóknak felismerni azokat a helyzeteket, amikor vele szemben alkalmaznak…..
2010-ben készült a Taita Boves című venezuelai film. Érdemes elgondolkodni azon: egy történelmi filmnek csak pozitív hőse lehet?..
Dan da Man 2022.01.16 10:31:06
Ahogy mondod: amíg nem fogalmaztuk meg a sztenderdet (a pozitívat), amiben hinni illene, vagy amihez nem ártana igazodni, addig nem jó bolygatni a kétest.
Egyrészt erkölcsileg sem. (Mert az egyszerűbb néző nem tudja elhelyezni a dolgot, és rosszféle értelmezést adhat neki.)
Másrészt anyagilag sem. (Mert a történelmi film költséges műfaj. És nem biztos, hogy művészileg sikeres lehet egy ilyen sztori, amihez hátteret is érteni kell, nem elég pusztán megnézni a zsűrinek Cannes-ban.)

Én szeretem az antihősöket, de alapvetően a pozitív megközelítésben hiszek. Egy negatív figuráról alkotott filmre viszont nem ülnék be. (Gondolok itt arra, hogy most megnéztem a német Stalingrad-ot, és bár ez a németek szemszögéből mutatja be a dolgot, semmi bajom vele, mert a háború borzalmait meséli el. Ezzel szemben, ha egy filmet kéne megnéznem egy Amon Goeth-féle figuráról, nehezen tudnám az előítéletemet felfüggeszteni, hogy megpróbáljam megérteni, hogy mitől is lett olyan, amilyen. Talán a Bukásnak sikerült ez a trükk egyedül. De ez nem véletlen - hiszen azokat a végnapokat ábrázolta, ahol a néző a címből már azt a megkönnyebbítő érzést élte át, hogy a rossz elnyeri méltó büntetését. És így lehetett Hitlert gyengeként és esendőként ábrázolni, és ha nem is éreztünk együtt vele, de érdekesnek tűnt...)
És szerintem ezzel sok ember van így.

Tehát ennek a vonalnak még nincs itt az ideje.

A kérdés ezzel együtt jogos, de a fejtegetés tartalmazta a választ is: meg kell érni rá. Nem lehet egy gyereknek kúszásból egyből futni - nincsenek meg hozzá a szükséges képességek. És ha mégis ilyet látnánk, még ma is lenne, aki a gyereket nem a Harvadra vinné formalinba tenni, mint csodát (és ez is egy radikális formája a toleranciának), hanem boszorkányt kiáltana rá, és jobb esetben papot hívna hozzá. Szóval a gyerek helyében én inkább maradnék a hasamon, és esetleg felülnék. Már azért is megtapsolnának. És senki sem sürgetne, hogy ennél több kell...
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
Dan da Man 2022.01.14 09:35:38
@CSOKKl MÁLNA: Jaj, de aranyos. Hogy felajánlod a saját ismeretségi körödből a bevált kezelőorvosokat...

Te egy ellenérv vagy a szólásszabadságra, mert kulturáltan nem tudsz megnyilvánulni, és ezzel negálod minden igazságtartalmadat.

Én csak azt szeretném tudni, hogy a mai világban, amikor szabadon hozzáférhető az önismereti pszichológia, hogy tud valakinek ekkora arca lenni, mint Neked? Aki egy gyűlölködő troll vagy.
De az igazán vicces az, hogy az ilyenek MINDIG (!!!!) 160 centis kis fityfasz, nőnélküli, csóró senkik, akiknek az egyetlen luxus az életükben az internet-előfizetés.
Szóval megengedek neked egy döntetlent bárkivel szemben, csak hogy jobb napod legyen, mert egyébként MINDENKI le tudna iskolázni, ha szemtől szemben állnátok.

Te kis hőbörgő senki!
Miközben Buda másik történelmi dombjáról sem érkeznek fényes hírek, a Gellérthegy oldalába (rém-?) álmodott sikló ügye is feltartóztathatatlanul halad előre. Minden oka meg is van rá, hiszen meglehetősen erős üzleti és politikai érdekek tolják előre. Ahogy például a Galvani híd esetében is,…..
Dan da Man 2022.01.14 09:13:00
@11110000: Áruld már el, hogy mire van ekkora arcod?

Legalább a foglalkozásodat meg a végzettségedet nevezd meg, kérlek. És próbálj meg őszinte lenni.

Mert nem feltétlenül azzal van baj, AMIT mondasz, hanem AHOGY szólsz másokhoz. És nem csak itt, mindenhol.

Értem én, hogy boxzsák, meg frusztráció, de akkor legyél annyira májer, hogy megmondod, hogy melyik súlycsoportban játszol. Csak mert egy pehelysúlyú parasztlengő annyira nem félelmetes. (Bár aki rosszkor lép bele, az is megfeküdhet.)

Illetve: egy fokkal visszafogottabban, kulturáltabban nem menne? Vagy a kommentelésre szánt időt esetleg egy terapeutánál tölteni?
Mert baromi fárasztó ez az emberkedés, és csak azt éred el vele, hogy ignorálni fognak. És lássuk be: Neked ez fájna legjobban, hiszen akkor minek írogatsz? Ahogy a zen koan is mondja: vajon van-e hangja az erdőben kidőlő fának, amit senki sem lát? (És jóindulatúan feltételezem, hogy érted az elvonatkoztatást.)
Ééééééés akkkooooor most TESIZÜNK! Titáttim!..
Kiderült, hogy a Matrix mégis csak rétegfilm. Mert úgy tűnik, ez a negyedik rész nem mindenkinek szól. A vélemények és kommentek legalábbis erre utalnak, eléggé erőteljesen. Nincs mondanivaló, nincs mélység, nincs semmi - ilyeneket olvasok. Hozzászoktunk, hogy mindent direkt módon tolnak az…..
Dan da Man 2022.01.03 00:30:43
@vilagnezet.blog.hu: Megértetted a lényeget, barátom!

Ja, nem. Mert hogy nem játszódott a jövőben.

De mindegy. Ne erőltesd! Komoly blogod lehet, ha egy filmet nem tudsz értelmezni...
Dan da Man 2022.01.03 00:34:44
@jotund: Értem. Te egy annyira fontos és okos ember vagy, hogy már arra se veszed a fáradságot, hogy nagy betűkkel kezd a mondatot.

Csak jössz, idehánysz, és mész.

De hadd lássuk akkor, hogy ha a Mátrixot szarnak tartod, akkor mit tartasz jónak?
Bónuszként pedig elárulhatnád, hogy mivel is foglalkozol a valóságban, ha már ízlésügyileg ennyire meghatározónak érzed magad?!

És ha igazán jófej akarsz lenni, akkor kicsit visszaveszel az arcodból, mert igazán nincs mire. Ha lenne, akkor nem itt kommentelgetnél.
Ebben a sorozatban a befolyásolás pszichológiájáról írok. Az első részben a csoportnyomás jelenségét jártuk körül, a másodikban a csoportnyomás elleni védekezésről volt szó. A harmadik részben a nagy manipulátorok trükkjeit muttatam be, ebben a részben pedig az agymosás ellenszereiről…..
Dan da Man 2021.12.28 10:03:25
@kvp: Jaj.

Jaj!

Jaaaaaj!

Nem tudok toleráns lenni, amikor valaki funkcionális analfabéta.
Az egész poszt rólad szól.
És még ezt sem ismered fel.

Igaza volt annak a hozzászólónak, aki azt találta mondani, hogy azok, akiknek a poszt szól, nem fogják érteni, a többieket pedig nem kell meggyőzni. (Bár nem hiszem, hogy a meggyőzés lett volna a cél. Inkább csak a tények megállapítása, és ezekkel nincs is semmi gond.)

De elárulom: összekevered az okot és az okozatot. Nem azért esik, mert villámlik. Az, hogy egyesek hagynak vagy meglovagolnak folyamatokat, az nem jelenti azt, hogy ők okozzák.
És az se biztos, hogy azon okokból hagyják, amiket te oknak gondolsz. Ennél sokkal egyszerűbbek vagyunk.

Occam borotvája egy nagyon jól megfogalmazott igazság.
Igazi Jolly Joker Orbán Viktor számára Novák Katalin. Szóba került már szegedi polgármester-jelöltként, dolgozott a fiatalokat és a családosokat megcélzó tárca nélküli miniszterként, a nők jogaiért küzdő mosolydiplomataként, és volt egy darabig a Fidesz alelnöke is, de kevesen gondolták, hogy a…..
Elemzés 2096 karakterben A Cary Joji Fukunaga rendezte 25. James Bond film alaposan meglepte a mozi-nézőket és rajongókat, több szempontból is: először is érzelmesebbre sikerült mint a korábbi részek, másodszor személyesebb motivációkat "adott" mind a főgonosz mind pedig Bond tettei mögé, végül…..
Dan da Man 2021.12.22 19:05:14
@Von Hermanitz: Jogos. És nem is annyira rossz gondolat. Mert így másfajta történeteket is el lehet majd mesélni, amikben az angol, fehér férfi nem feltétlenül működött volna hitelesen. Hogy lesz-e rá vevőközönség, az más kérdés.
Ettől függetlenül az már nem James Bond lesz, ez tény. Viszont elég sokminden belefér majd.
Csak hát kell-e 007 Bond nélkül? Miért nem indítanak akkor egy másik franchise-t? Ez meg már üzletpolitika és Hollywood. És hát hoztak már ott néhány naggggyon nagyon rossz döntést. Meglátjuk, hogy ez hogy válik be nekik. Én mindenesetre nem helyeslem. De ha az enyém lenne a pénznyomda, lehet, hogy másképp gondolkodnék róla...
SEAL-ek Vietnámban: Fegyverzet és felszerelés A Vietnámban bevetett SEAL-alakulatok egyenruhája és felszerelése igen változatos volt. A támaszpontokon sokszor civil öltözéket vagy standard olajzöld gyakorlót viseltek, de bevetésen a különböző terepszínű ruhadarabok voltak a leggyakoribbak (főleg a…..
Kezdjük az elején: honnét veszed ezeket összeesküvés-elméleteket, hogy „Clemenceau-terv”, meg „Soros-terv”? Azt most nem is hánytorgatom fel, hogy a keresztnevüket rosszul írtad: az elsőt Georges-nak írják „s”-sel a végén, a másodikat George-nak! De ez utóbbit igazából György-nek mondjuk, mert…..
Dan da Man 2021.12.16 23:55:54
@arthurthedent: Értem. De amikor a fidesz azt szorgalmazza, hogy csináljunk 4 gyereket, és járjunk vasárnap templomba, meg egyéb dolgok, amiket "200 éve IS így csináltak", akkor az nem baj. Mert azt a fidesz mondja.
De ha mások idézik a gyökereket, akkor azok hülyék.

Egyébként igazad lenne. Én se akarok belelépni abba a posványba, amit már megjártunk. De ennek a te haverjaid a legnagyobb kerékkötői, mert ők akarnak visszavezetni minket a szuverén európába.
Szóval szerintem neked kéne gondolkoznod, mielőtt legközelebb felháborodsz. És nem azzal stand-upolni, hogy olvastad, amit valójában nem olvastál - vagy csak nem értettél.
De akár olvastad, akár nem, sajnos az érvelésed a saját pártállásod pofonjába szaladt bele. Úgyhogy nyugodtan ülj oda viktorka mellé a szamárpadba. De aztán semmi buzulás...
Gyakran alábecsülik a személyiség jelentőségét. Intézetünk új könyve a domináns pártokról bemutatja egyebek mellett azt is, hogy – sok tényező mellett – a személyiségnek is szerepe és felelőssége van a politikában...
Dan da Man 2021.12.14 22:24:45
@a nagy hohohorgász: És elsőre megjött az intellektus, aki rögtön a témához tudott hozzászólni. Bravó! Azért megvizsgálnám a te szocioökonómiai helyzetedet is. Csak minek...

A témához konkrétan annyit, hogy érdekes, hogy egy ilyen helyből, mint a leírt, olyan lett, mint ami ma ott van. Az emberi társadalom diszfunkcióit mutatja. Valamint azt, hogy a pozitív példából nem szeretünk tanulni - szükség van a negatívra, mert annak (ideig-óráig) elrettentő ereje lehet. Minden egyebet elfelejtünk.

Kár.
Zomborácz Virág nem tanult meg spárgázni a karantén alatt, de rákattant a TikTokra, és online táncversenyt rendezett a barátaival. Közben dolgozott A tanár negyedik évadán (az eredmény már nézhető az RTL Most+-on), készült a Rotchild Klára-filmjére, az idén pedig gondolatainak nagy része Zámbó Jimmy…..
A kudarc-élmény talán mindannyiunk számára ismerősen cseng. Sokan az első nagyobb kudarc után feladják az álmaikat, amiért küzdöttek. Az előző bejegyzésben kicsit más szemszögből közelítettük meg a kudarc fogalmát: nem szabad bukásként felfogni, persze időt kell hagyni a történtek feldolgozására, de…..
Dan da Man 2021.12.12 11:17:35
@gigabursch: Irigyellek, hogy ennyi időd volt részleteiben elmerülni a témában, hogy a kritikusok névsorát és a képek minőségét is elemezted. Sőt, még a mindkettő megítéléséhez szükséges tudást is elsajátítottad. Azért ez... riszpekt.

Vaaaaagy, csak hatalmas arcod van a semmire, és erősen be vagy csípődve az antiszemite jobboldalra.

Szerintem utóbbi.

Egy dologban van igazad: ha Hitler festhetett volna, nem biztos, hogy lesz egy mészáros. (A háború így is meglett volna.)
De akkor most készüljünk úgy, hogy az x-szeres túljelentkezésű Képzőművészeti Egyetem minden hallgatóján pszichológiai tesztet végezzenek, mert valamelyikük bosszúból majd háborút indít Kína ellen? (Persze Orbánból is lehetett volna focista, vagy edző, és akkor itt is más lenne a helyzet. Csak hát nem focizott elég jól.) És a szociopatákat mind vegyék fel a biztonság kedvéért?

Az egyetértésem persze nem változtat azon, hogy könnyebb lenne kommunikálni, ha nem utálnád a zsidókat (négereket, buzikat, satöbbi) annyira (akiknek nagy részével valószínűleg soha nem is volt dolgod).
De ha gondolod, elmesélheted, hogy mik a SZEMÉLYES negatív tapasztalataid. (Tehát ilyen Rockefeller-terveket meg háttérhatalmi zsidó összeesküvéseket kérlek mellőzz. Istenen sem vitatkozunk, mert még soha nem láttuk; működését csak közvetve ismerjük.) Melyik zsidó, néger, buzi volt tehát veled oly kegyetlen, hogy örök háborúra kényszerülsz ellenük a panelból?
Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak…..
Dan da Man 2021.12.12 10:15:10
@ulpius66: A pedagógusok üzenik, hogy BASZD TELIBE A JÓ KURVA ANYÁDAT!

Egy kibaszott büdös troll vagy, akit nem lenne szabad etetni, mert te is pontosan tudod, hogy egy pedagógusnak NEM CSAK 20 darab 45 perces órája van, hanem azokra fel kell készülni, dolgozatokat gyártani és javítani, az iskolának vannak egyéb szervezései és programjai (a kirándulástól kezdve a szalagavatóig), amikben részt KELL vennie szervezési és lebonyolítási feladatokkal; ha nem él meg, akkor magántanítványai vannak vagy másodállása. És mindezeken túl, amit a te rühes paraszti agyad nem fog fel: ők fiatal, formálódó emberi életekért felelnek, amiket befolyásolnak a megnyilvánulásaik, és akik a segítségükre és az irányításukra szorulnak. Tehát a feladatkörük messze túlmutat az órák megtartásán. És mindezt jelenleg egy olyan atmoszférában (KLIK), amely nem hogy segítené, de kifejezetten korlátozza azt, hogy bármiféle egyéniséget, saját gondolatot, fejlesztést belevigyenek a lejárt szavatosságú módszerekbe, amelyek mellett a világ kábé 10 éve elment.

DE TE EZT PONTOSAN TUDOD.

Csak ide kell jönnöd gecizni.

Nos, akkor most leírtam a másik oldalt is.

Egyetlen dolog vigasztal. Hogy egy panelban éled a közepesnél szarabb életedet, életed párja levegőnek néz, és a gyerekeid alig várják, hogy eltakarodhassanak mellőled. Vagy, hogy ezek közül egyik sincs. Csak egy kis szomorú csótány vagy, akinek nem tudni, hogy mi a rosszabb: hogy a retardált szülei még élnek, vagy már meghaltak.
És te vagy a kisebbség. Nálad a többség értelmesebb...
A Mariana árok bolygónk legnehezebben megközelíthető helye, itt található Föld legmélyebb pontjaként ismert Challenger Deep, ahol az óceán eddig ismert mélysége 11 034 méter és ahol kevesebb ember járt, mint a Holdon. Ennek ellenére még a Mariana árok feltérképezetlen mélységei sem tudták elkerülni…..
Dan da Man 2021.12.11 09:29:50
@midnight coder: Ebben is sok igazság van. Ezt kéne megvizsgálni, hogy ki szennyez és hogyan. Ettől persze még lehetne csökkenteni a műanyagfelhasználást. De nem ártana ott is rendet tenni, hogy mi az utóélete a műanyagnak. (Persze tudom - ahol ételre nincs pénz, ott nem a környezetvédelemre fognak költeni. És ha segíteni próbálunk ebben, akkor azt a pénzt meg ellopják. Szóval nehéz megoldani a dolgot. De ha csak becsukjuk a szemünket, az biztos nem old meg semmit.)
20 éve vagyok ebben a szakmában, és voltak igen rázós időszakok az autókereskedelemben, új és használt piacot tekintve egyaránt. A túlpörgetett hitelezés, a minden képzeletet felülmúló áfázás, a gazdasági válság okozta sokk, a bedőlő kereskedések, a lízingcsalások, végtelenül lehetne folytatni a…..
Dan da Man 2021.12.05 10:50:48