Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dan da Man

0 bejegyzést írt és 919 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kis szösszenet Neked szól, aki a hírek láttán viszkető ujjakkal ragadsz billentyűt, hogy a benned megfogalmazódott tartalmas és mély gondolatokat – lehetőleg minél több cikk alatt – megoszd a nagyérdeművel: „Felelőtlen”, „Ennyi esze van, így járt”, „Na, egy újabb Darwin-díj jelölt”, „Úgy kell…..
Dan da Man 2023.06.04 14:30:43
@ulpius66: Ebben egész biztos voltam a megnyilvánulásaid alapján. Te PONTOSAN ez a színvonal vagy. Egységsugarú orbánszavazó, aki ha utálja is véletlenül, azért hálás neki, mert a stadion-kultúra virágzik. És különben is a nagyapádat elvitték a pufajkások, így a baloldal csakis rosszat akarhat neked.

Kábé a "kutyás" hozzászólásodnál látszott, hogy az empátiát hírből sem ismered, de a nagyobb baj, hogy a törvényeket is csak akkor, ha azok arról szólnak, hogy mennyi kedvezmény jár neked.

Így kifejezetten szégyellem, hogy a felvetett kérdés fundamentumában egyetértünk. Csak nekem árnyaltabb a véleményem, te meg egy 70-es IQ-jú senki vagy, aki egy blogon tombolja ki magát, mert épp nincs fradiújpest.

Remélem, hogy a mentők nem érnek ki hozzád, amikor szükség lesz rá. Nem fogsz hiányozni senkinek.
Szebbnél szebb Mikulásos témát találhatnánk a mai napra, de mi mégsem így teszünk. Erre fontos okunk van, ugyanis ma 20 éve, hogy az amerikai mozik bemutatták az Equilibrium című filmet. Itthon megkapta még a beszélő Gyilkos Nyugalom alcímet, mert szeretjük az ilyet. A történet Libriában játszódik,…..
Kedves Olvasó, aki ezt a remekbeszabott blogbejegyzést olvasod - bár írhattam volna, hogy aki ezt a kritikát a kezedbe veszed, de modern idők járnak, és manapság az irodalomkedvelő ember szemét inkább a képernyőre tapasztja, semmint régimódi papíralapú könyvet forgasson - bizonyos lehetsz afelől,…..
A súlyosbodó ellentétek ősrégiek. A Repubblica a 19.századi irodalomban, ezen belül Nyikolaj Gogol műveiben kers rájuk magyarázatot. A revizor, az Egy őrült naplója, a Holt lelkek szerzője 1809-ben született az ukrajnai Szorocsinciben, kisnemesi családban. Írói pályáját szülőföldjéről írt…..
Dan da Man 2022.11.12 11:18:01
@CSOKKI MÁLNA: Igazad van. Ha ők ezt csinálják, te is tedd ezt. Nem véletlen egy majom az "arcképed". Hiszen ők utánoznak...

Más kérdés, hogy te ironikus szeretnél lenni, de csak egy bunkó vagy, aki nagy szavakkal dobálózol, és a régmúltban élsz. De legalább mindenki mást megvádolsz azzal, amit elkövetsz, és arra hivatkozol, hogy ha nekik szabad, akkor neked is. Hiszen ez a szabadság. Minek legyen bármiből sajátod, ha már véleményed nincs saját?

Buta, agresszív, gyűlölködő ember vagy. Azt még nem döntöttem el, hogy sajnáljam a családodat, mert van egy ilyen vadhajtásuk, vagy te vagy a szerencsétlen csicska fekete bárány, és ezért tombolsz itt, de az EGÉSZEN biztos, hogy társadalmunkban a senki kategóriát erősíted, akinek a helyére egy Thanos-i csettintés után azonnal 12 hasonlóan kvalifikált, de talán jobb ember állna sorba. Szerencsére a hangerőd nem kompenzál a létszámodért...
Dan da Man 2022.11.12 11:21:19
@gigabursch: Tudod, van ám egy jó módszer erre. Mielőtt elküldöd, elolvasod, kijavítod, aztán Enter.
A baj az, hogy semmiből sem tanulsz láthatóan.
Na, ez az a szellemi színvonal, amin mozognak a hozzászólásaid is. Úgyhogy a legmagasabb szék ahova el fogsz jutni, az az árnyékszék a panel 2. emeletén, ahol laksz.
De ez így van jól. Virágozzék minden virág. Még a büdöske is. Csak mókás, amikor orchideának hiszi magát...
Az idegen tulajdonnevek és szavak kiejtése természetesen csak olyan nyelv esetében gond a magyarnak, amelyeket latin betűkkel írnak. Az Akadémia helyesírási szabályzata szerint minden más nyelv esetében a kiejtés szerint kell írnunk a megfelelő magyar betűkkel. Az előbbi esetben kétféle mód van…..
Dan da Man 2022.10.29 11:44:08
Van amivel egyetértek benne, van, amivel nem.

Ugyanez igaz a kommentre.

Egyrészt a nyelv változó egység - vagy valahogy így szól az alap-axióma. Ennek megfelelően lehet a dolgokkal élni - bár nem visszaélni.

Másrészt úgy gondolom, hogy kulturális színvonalat tükröz a dolgok leírása. Ha azt írom, hogy iPhone, az arról árulkodik, hogy le tudom írni "kűföldiül" és nem csak filhallás alapján. Az ájfón az kábé azzal egyenlő, hogy "jólvan", meg hogy "megfogom csinálni". Szóval lehetni lehet, de osztán ne csodálkozzon a paraszt, ha törzsi funkcióján nevezik.

Harmadrészt, én úgy gondolom, hogy amennyiben én elvárom az ámerikai paraszttók, hogy ne bjudapeszt-ezzen, hanem tanulja meg kimondani, hogy "BUDAPEST", akkor nekem is illendő törekedni hasonlóképp az ő otthonának helyes kiejtésére. Illinois tehát nem illinoisz, mert úgy egyszerűbb, és nem árkánzász, mert csak leírva láttam eddig, és hát a "Kansas az kánzász". Nem, nem várom el, hogy Chicago sikágó legyen. De a Cherry Coke az kurvára nem serri kók.
Úgy gondolom tehát, hogy a szerző által javasoltak a maguk rendszerében logikusak és érthetőek, de bizonyos szempontból erősen korlátozóak, más szempontból pedig oly mértékű szabadságot biztosítanak, amellyel hazánk fiai leginkább garázdálkodni fognak.

Aki tehát képes az adott nevet/kiejtést akár írásban, akár szóban megfelelően abszolválni, az tegye meg, és igenis törekedjünk rá, hogy minél hasonlóbbak legyünk az eredetihez. Erőltetni nem kell feltétlenül. De a vasfüggöny felemelkedett. A dzsívíszí ma már nem elfogadható, a dzséjvíszí pedig nem urizálás. Egyszerűen arról szól, hogy elkezdtünk felnőni ahhoz, hogy más kultúrák is vannak a legfőbb, első és egyetlen magyar mellett. És ha én megteszem az erőfeszítést, majd akkor lehülyézhetem a tirpák amcsit, mert semmit sem tud kimondani helyesen, csak a maga kis twang-jével. Addig kuss a nevünk, és műveltség szempontjából ne törjünk nekünk nem járó babérokra.

Emeljük tehát a közös nevezőt, és fogadjuk el, ha valaki többre képes. Több Amerikában eltöltött év után ne én legyek már urizálónak stigmatizálva, mert megtanultam helyesen kimondani bizonyos szavakat, és ezután már nem akarok visszatérni a "tenk jú"-hoz. Kompromisszumokat hozzanak azok, akik nem képesek többre - aki viszont igen, attól igenis követeljük meg, hogy képviselje a tudásunkat méltóan...
Nem-nem, most nem egy jó kis túrós, vagy lekváros buktára gondolunk, amit egy gép alkotott meg. Hanem azokra az igazi öngólokra, amiket még a legnagyobbak is képesek elkövetni.Nem biztos, hogy az elképzelés rossz volt, de vagy a megvalósítás, vagy a befogadóközönség, vagy ezek keveredése…..
Dan da Man 2022.10.22 10:33:12
Azt tapasztaltam, hogy a laikusokat, vagyis a nyelvekhez hivatásból nem értő nagyközönséget élénken érdekli a Mennyi Birodalom nyelve bizonyos vonásai miatt, úgy is mondhatnám, hogy némi titokzatosság övezi. Mi tagadás, a kínai valóban méltó a kiemelt figyelmünkre, és ha itt csak a címben említett…..
Dan da Man 2022.10.22 09:25:58
Recensens Dredd (2012) [26.] 2022.07.02 17:25:34
Rég volt már, mikor 1995-ben Sylvester Stallone lenyűgözött bennünket a Dredd bíróval, magára öltve az arcát eltakaró, de száját és sajátos ajaktartását szabadon hagyó maszkját (a hatalmas vállszélesítőkkel). Szembeszállt Armand Assantével, miközben megnevettetett bennünket Rob Schneiderrel való…..
TINTA blog Tabu szavunk eredete 2022.08.01 11:10:37
Az alábbi írás eredeti megjelenési helye: Magyar Nyelvőr 97. évf. 1973., 350–351. oldal. Ez az eredetileg babonás tilalmat jelző szó nyelvünkben legelőször földrajzi nevek alkotóelemeként jelent meg. Benkő Ferenc 1796-ban a Parnassusi időtöltésekben (IV. rész 40) a Csendes-óceán kapcsán említette,…..
Dan da Man 2022.08.03 07:53:42
TINTA blog Astoria szavunk eredete 2022.07.29 08:11:34
Az alábbi írás eredeti megjelenési helye: Magyar Nyelvőr 96. évf. 1972., 364–366. oldal. Ez a szó több mint egy fél évszázadon át keveset mondott a legtöbb magyarnak. Hosszú ideig csak egy volt a sok pesti szállodanév közül. Két-három évvel ezelőtt azonban máról holnapra közismert és közhasználatú…..
Ismét egy filmes évforduló, és számunkra kedves. Egyrészt a címszereplőt alakító színész személye, másrészt a film minősége miatt is. 2012. július 11-én láthatták először a Dredd című filmet a San Diego Comic Conon. A főszereplőt alakító Karl Urbanról már számtalanszor áradoztunk. Rengeteg filmben…..
A Drakula sosem volt magasirodalom, Stoker pedig sosem volt az irodalmi kánon része, nagyjából úgy képzelhető el, mint kora Lőrincz L. Lászlója, tehát nem is olyan elvárásokkal álltam neki a regénynek, amelyek eleve csalódást generálhattak volna - de az tény, hogy legalább szórakozni akartam olvasás…..
Orbán Viktor kiosztotta a feladatokat magának és minisztereinek. (24.hu)  Gulyás Gergely (Budapest, 1981. szeptember 21. –) 2018 óta miniszterként vezeti a miniszterelnökséget. A befolyás-barométer szerint Magyarország 12. legbefolyásosabb embere. Ennek szép jeleként az új kormányban a kisvasutak…..
Dan da Man 2022.06.04 09:10:38
@kvadrillio: Ennél rosszabbat is kívánhattak volna neki. És még akkor is igazuk lett volna...
Könyvtacskó A jó fagyi titka 2022.05.28 09:19:45
A Könyvtacskó tavalyi fagyitesztje folytatódott. Visszatértem a legjobb helyekre és kipróbáltam újakat. A Málna The Pastry Shopban beszélgettem a fagyikészítő mesterekkel is. Kolonics Zoltán sok érdekesség mellett elárulta a jó fagyi titkát...
Dan da Man 2022.06.04 08:59:10
@Szabolcs282:
Engedd el! Ő volt a kötelező troll, akinek valamit ide kellett böfögni. (Persze tippet nem mondott, hogy mit kellett volna megnézned.)
Az ilyeneknek válaszolni sem érdemes. Sőt, én le is tiltanám, mert a stílusa arra utal, hogy nem egy konstruktív ember - az ilyesmire pedig szerintem sehol sincs igény. De ez csak az én véleményem.

Mindenesetre köszi a tippeket!
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
Olvasom ennek az okostojásnak az interjúját, de mindhiába, nem változik semmi, kikaphatnak ezek akárhogyan és akármilyen mértékben is. Ugyanakkor Orbán Viktor az erőtől fél. Erő volt a NOlimpia és erő volt a netadó elleni tüntetés. A fenti kijelentés Orbán döntésének Fekete-Győr-féle…..
Áder János azt mondja, nyugodt szívvel távozik a köztársasági elnöki posztról. Lelke rajta! Az biztos, hogy a magyar közélet utóbbi 30 esztendejének talán legszürkébb alakjától veszünk búcsút, ami valószínűleg a kormány szimpatizánsai szemébe se csal könnyeket. Áder János teljesítette a feladatát.…..
Hamarosan megalakul az újabb Orbán-kormány, a névsor már meg van, a területek elosztása még nem biztos, de már szivárognak az információk. Viszont ezek az információk azt sejtetik, hogy nem vár túl sikeres 4 év a fővárosra. Miért? Áttekintjük! A hírek arról szólnak, hogy a budapesti ügyek Lázár…..
Dan da Man 2022.05.19 08:31:30
@Ekrü: Aludni, te szerencsétlen fasz. Nem dolgozni.
Szóval az, hogy te mit tapasztalsz a panel második emeletén, nem igazán oszt vagy szoroz, mert a képességeid a pincébe predesztinálnának...
Dan da Man 2022.05.19 08:35:15
@gomboc r2r: Ne törd magad! Ez egy nagyon buta csávó, és semmiről nem tud semmit, viszont legalább nagyon hangos.

Őt láthatóan nem zavarja, hogy a magyarok 1/5-e él Budapesten. Ami nem azt jelenti, hogy Budapestnek kell kapnia MINDENT, de azt igen, hogy ARÁNYOSAN kellene kapnia. Már csak azért is, mert például turisztikai szempontból a külföldi emberek nem Taktaharkányt választják, hanem Budapestet. Tehát ha hagyjuk lerohadni az aranytojást tojó tyúkot, akkor már aranytojás SEM lesz.

De neki csak az a lényeg, hogy azt mondhassa, hogy "ballibbantak". Mondja csak! Ne válaszolj neki! Övé a mennyek országa. Érje be ennyivel, és hagyja élni azokat, akik alkalmasabbak rá nála...
A Fidesznek nem kell hirdetnie a médiában: megteszi helyette az állam és maguk a médiacégek. Röviden így foglalhatóak össze azok az adatok, amiket az Állami Számvevőszék honlapján tettek közzé a nyomtatott és elektronikus sajtóban megjelenő választási és népszavazási hirdetésekről. A politikai…..
Dan da Man 2022.05.08 08:52:42
@Nancsibacsi: Nagyon vágod a témát. Még humorizálni is tudol. Csak hát a poén nem vicces, mert Florida egy olyan hely, ahova idős emberek járnak lakni. És ők... hogy is mondjam... nem a legprogresszívebbek gondolkodásukban.

Ahogy te sem.

Bár rád jobban illene a korlátolt kifejezés.
Dan da Man 2022.05.08 08:55:45
@gigabursch: Így is van. De te legalább ember maradtál. Igaz, hogy rossz ember, primitív ember, utálkozó ember, aki másfél millió honfitársadról ítélkezel (majd csodálkozol és kikéred magadnak, hogy a komplett politikai oldaladat ugyanezek az emberek "letardáltazzák"). De a lényeg, hogy ember.

Hát tudod, nem bánom, hogy nem vagyok veled egy kategóriában, és sajnálom, hogy esélyes sincs előrébb lépni a cro magnoni színvonalból, amibe születtél. De legyél rá nagyon büszke, mert ennél többet soha nem fogsz elérni.
Ingergazdag korunk emberére csak egyre erősebb, látványosabb és több oldalról érkező üzenettel lehet hatni. A 19. század elején, amikor a francia forradalom és a polgárosodás hatására megingott az „Isten-Egyház-Uralkodó” szentháromságának tekintélye, akkor még elég volt felségsértésre és…..