Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Civis Scarbantia

11 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felismeritek melyik hol van?  1 2 3 4 5...
Február 28-án számoltak be róla a soproni országgyűlési képviselők (dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, Ivanics Ferenc), és a város polgármestere,  dr. Fodor Tamás, hogy "történelmi döntést hozott a kormány…..
Civis Scarbantia 2013.03.06 13:54:17
@Nap Pali: Ja, nagyon jó nekünk, a sok dísz meg kütyü. De nem ezért lett 2010-ben kétharmad, hanem mert a csodaváró nép elhitte a terülj-terülj asztalkát...

Most már belinkelhetne valaki, aki ért ehhez, valami Számvevőszéki jelentést a Város adósság helyzetéről, mikor kezdett milliárdos hiány lenni? Mert sokan még mindig a 10-12 év előtti Globex 800 milliót emlegetik.
Civis Scarbantia 2013.03.06 14:19:44
@Nap Pali: Ja ja, egyetértek, én is megszívtam az adósságcsökkentést, meg a nyugdíjkassza megvédését. Egyenlőre a munkahelyteremtést és a megvédést még sikerült elkerülnöm. ...
Civis Scarbantia 2013.03.06 13:37:57
@Secnir: " ...és Sopron népe mit szólt hozzá? csak úgy kérdem. "

Őket/minket/engem erről nem kérdezték meg. Mint ahogy az országban más népet sem szokás megkérdezni, legfeljebb négyévenként.. Vagy legfeljebb olyan Nemzeti Kérdőívekkel amelyekben olyan a kérdés hogy arra egy válasz adható csak... Szóval a szokásos.
Idén ősszel Sopronban jártunk. Nekem ez volt a harmadik soproni vizitem...
Isten tudja mikor jártam itt, most is csak véletlen néztem be a Várárokba. és tessék, ilyen rejtett streetart-ra bukkanhat az ember.                                            …..
Van annak valami gyermeki bája, amikor egy szervezet rácsodálkozik, hogy a tagjai hús-vér emberek, akiknek szabad akaratuk meg hasonló faszságaik vannak, és ha teszem azt, ügyvéd létükre szeretnének kőművesdekoltázst villantva hülyét csinálni magukból egy tévéműsorban, akkor…..
Giga leleplezés az Oázis Kertészet vendégkönyvéből: kérdezék ki a soförjeiket a megfigyeléseinkröl JO NAPOT KIVÁNOK BUDAPESTRÖL IROK ÖNÖKNEK . ÉSZREVETTÜK HOGY AZ EGYIK TEHERAUTOSOFÖRJÜK SOKAT ÖGYELEG, MOCCOROG A KÖZELÜNKBEN MEGFIGYELÉSEINKET VÉGEZTE PÁR ALKALOMMAL AZ…..
Hírben már megemlítettük, hogy álla bál az amerikai Fox csatorna és az egyik műholdas szolgáltató, a DirecTV közt, aminek az lehet a vége, hogy november egytől a DirecTV kínálatából kikerülnek a Fox adói (FS West, Prime Ticket, FX, Speed, National Geographic Channel, Fox Soccer,…..
Civis Scarbantia 2011.10.25 11:51:00
@saks: :-D
Az RTL zászlóshajója múlt szombaton már második élő adásával jelentkezett, az énekesek közül meg megint kiesett egy, ahogy az lenni szokott. Volt azonban egy kis probléma a szombat esti műsorral: a keleti országrész tévé háztartásainak egy része nem láthatta a teljes adást,…..
Nem tudtam, mi hiányzik az életemből addig, míg a Natgeo be nem jelentette, higy műsorra tűzi a Knights of Mayhemet, egy lovagi tornás műsort, amiben bajuszos autószerelők és pocakos Ned Stark-klónok esnek egymásnak 60 kilónyi páncélban, lóháton, kezükben lándzsával. Évtizedek…..
Civis Scarbantia 2011.10.21 23:07:20
@Iblys: " amcsiknál környezetidegennek érzem, mivel történelmileg nem sok közük van a lovagkorhoz. "
És ez az ő szerencséjük ! nem kell mindenféle történelmi gyökereken görcsölniük. Egyszerűen részt vesznek egy ilyenben ha ehhez van kedvük
Annyira, de annyira akartam szeretni ezt a sorozatot, hogy az valami hihetetlen, komolyan, Két olyan színész is van benne, akit kedvelek (Jason O'Mara és Stephen Lang), a történet az időutazással és a dínókkal engem nagyon érdekelt, az ilyen ember vs. természet cuccok meg mindig is a…..
J. McClane nevű olvasónk egy elképesztően vicces Westeros-térképet talált, amin a zseniális humorú szerző annyi belsős poént rejtett el, hogy még a legelvetemültebb Trónok harca-szakértők is bőven találnak rajta órákig tartó bogarásznivalót. A középkori kódexek…..
Civis Scarbantia 2011.10.19 22:17:08
Ha már lúd, legyen kövér.
Itt
picasaweb.google.com/sinehard/MapasCancionDeFuegoYHielo

a Westeroson kívüli területekről is vannak ugyanebben a stílusban készült térképek, ajánlom főleg a Braavost, remek !
Titokzatos ojjektumok rovat, első rész. Naptemplommal, vagy menhírekkel nem tudunk ugyan szolgálni, de van egy-két olyan építmény, dísz a városon belül is ami mellett csak elmegy az ember éveken évtizedeken át. És el sem merül a gondolat, vajon mi is ez? Legyen első ilyen, az…..
Civis Scarbantia 2011.10.17 09:52:31
@khairon: Kösz a választ. meg tudnád mondani azt is, mikor állították?
  A karikaturisták és humoristák kedvenc – bár csak tízévente elővehető – témája, hogyan viselkednek az emberek a népszámlálási biztossal. Íme néhány alaptípus. 1. Kérdésre kérdéssel…..
Civis Scarbantia 2011.10.16 14:48:31
A Kádár-korszakbéli Magyarországon a számítógépek mibenlétéről kevés embernek volt fogalma. Kevesen láttak működés közben számítógépet, és kevesen tudták elképzelni, a hétköznapi életben mire lehet felhasználni a számítógépeket. Nem véletlen, hogy kutatóintézeteket…..
Illetve mégis kommentálva. Fontos a megvilágítás, még őszi napfürdőzés közben is. ..
A nagy múltú, de sanyarú jövőjű Elit mozi. bevallom én is hozzájárultam állapotához, utoljára tán 15 éve voltam egy vetítésen. (Mentségemre, a plázamozikba sem jártam) Most ajánlom figyelmébe mindenkinek, aki gyerekként vagy már felnőttként is, de itt szerezte első mozis…..
Kommenteléshez belépési hiba elhárult,  sorry...
Szerintem ezt a címet idén már nemigen kell többször elsütni, mert nem nagyon maradt olyan új karakter a Trónok harca második évadára, akire még nem sikerült volna színészt találni. A legfrissebb újonc Yrgitte, a falon túl élő vad nőt alakítja majd, és Rose Leslie-nek…..
Civis Scarbantia 2011.10.12 11:45:07
@név_mindegy:
Érdeklődj itt inkább, de vigyázz ők haladók, sok a spoiler, az ötödik könyvet tárgyalják

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9107724
Múzeum utca, 110929 reggel..
Utántöltve, ahogy mondja a szak. Mostanra megoldódni látszik a terület sorsa, parkoló lett belőle. Persze fizetős, de talán mégis jobb, mint ami előtte volt itt.  ..
Régóta töröm a fejemet, mivel lehetne Sopron idegenforgalmát kissé megújítani, korszerűbbé tenni. Mert vannak ugye nekünk a jól bevált és ismételt közhelyeink, amelyeket már két generációval ez elötti Idegenforgalmi szakközép tankönyveiben is benne vannak. Hogy egyedi a…..
Romkertek rovatunk első része. Helyszín az Ikva és Fenyő áruházak mögött található, volt mentőállomás területe.   Ritka lepukkant egy hely, végül is csak a Város közepétől egy percnyire van, kibírható nem igaz?Maga a kerítés düledező már jó rég. A természet erői…..