Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Van Mááásik

28 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Lassan de biztosan ránk rogy ez a kertibudi forradalom. Mi ülünk bent a saját szagunkban, és a deszkák illesztékein pislogunk kifelé az odakint dühösen dörömbölő és öklüket rázó szomszédokra. Ilyenkor hasznos lehet, ha legalább az egyik cicamica magazin kéznél van, mert a…..
A Facebookon terjedő Mi az indián neved? alkalmazás, egy ügyesen álcázott adathalász eszköz. Ha megnyomtad a beleegyezés gombot az alkalmazás futtatására egy ékszerüzlet hozzájuthat személyes adataidhoz, és csatlakoznod kellett a Facebook oldalához, promócióhoz kötötte az…..
Van Mááásik 2011.12.10 21:16:08
hát igen ez már nekem is bökte a szemem:
awolf.hu/tech/mi-a-neved/

s nem csak ez, hanem az összes okleveles gyűjtő progi, plusz most már van ugyanez cigány névvel, sőt most már láttam egy zenei portál: ismert fel az albumot alkalmazását... szomoru..
Van mááásik! Költözés... 2011.10.26 20:49:00
Kedves Olvasó! Mostantól itt vagyok elérhető: Awolf.hu Tartalmak, cikkek, vélemények, fotók. Köszönettel:Awolf..
Nevetségesnek és szánalmasnak tartom azokat a kifogásokat, melyeket a szakszervezeti tüntetések ellen hoztak. Mondjuk ki őszintén: egyelőre betiltották őket, mert félnek. Félnek a rendbontástól, félnek a kezdődő „Orbán takarodj” uszításoktól, félnek hogy…..
Van mááásik! Nagy a baj! 2011.09.12 11:47:00
Gyors hír: Baj van, baj van! Aki tudjon meneküljön! A hétvégén megsérült Orbán Viktor "jobb keze"!..
Talán ’98-ban jártam utoljára Egerszalókon, pontosabban az egerszalóki hőforrásnál fürödni. Aki járt ott, tudja hogy micsoda élmény volt az erdőben, a csillagos ég alatt a hőforrás vízében megmártózni. Sokszor a bükki barlangászásból vagy…..
Nos, a három (three, trzy, trois, tre) az már egy szép életkor. Három évesen egy gyerek már jár, beszél, szobatiszta – sőt óvodába készül. A fent említett fesztivál is kiscsoportos korba lépett, de szögezzük is…..
A borotválkozó krém vagy az utána használt arckrém – kitudja – kikezdte az orrom alatt a bőrt, amely enyhén bepirosodott és viszketett. Mit tesz ilyenkor az ember? Elmegy az "állami" bőrgyógyászatra. A helyszínen meglepődve láttam, hogy idéntől be kell…..
Mandiner blog Ki mondta? 2011.06.29 07:01:00
  Az alábbi idézetek egy híres történelmi személyiségtől származnak. „Protecting the rights of even the least individual among us is basically the only excuse the government has for even existing.” „All the waste in a year from a nuclear power plant can be stored…..
Van Mááásik 2011.06.29 12:22:37
@figyelmeztetés: Bár a hatalmas fegyverkezés ellen vagyok - de akkor ez abban az időben taccsra vágta a ruszkikat és az egész keleti blokkot. Hála égnek. Lehet még most is cucializmusban csücsülnénk....
Tudomásunkra jutott, hogy a tegnapi nap folyamán sikerült bizonyítani a híres tudós A.Wolfmann sejtését amely az 1920-as évek óta áll bizonyítás nélkül. Az eltelt időszakban sokan próbálták bizonyítani – ez idáig sikertelenül. De ki is volt A.Wolfmann? A 20-as években…..
A két kép a mai Metropol újságból (2011.06.20) való. Tudom, hogy a szerkesztők is csak emberek, de azért tessék egy kicsit odafigyelni. Pláne, hogy a két kép ugyanazon lapszám, két egymás utáni (4. és 6.) oldalán helyezkedett el...
A minap nagyi padlásán egy gyöngyszemet találtam: másodikos olvasókönyv 1972-74ből. Tanulságos és egyben döbbenetes, hogy már 7 évesen, hogy "mosták az agyunkat". Érdemes elolvasgatni a tanulságos meséket - főleg azoknak, akik nem éltek abban a korban.(A képekre…..
Emlékeztem még az ugróbékára? A kutyanyelves perselyre? A törpeautóra? Találtam egy boltot, ahol a hetvenes-nyolcvanas évek játékai vehetők meg olcsón. A napokban egy belvárosi üzletben, a Zsigray stúdióban jártam, Budán, a Fő utca 12-ben, a Clark Ádám tér közelében.…..
Van Mááásik 2011.05.03 14:18:19
Nagyon sokat civódtam, hogy megírjam-e a következő cikket, de egy mobilos, méghozzá Android fejlesztésnél „betelt a pohár”, rávettem magam hogy digitális pennát fogjak, és összefoglalót írjak az elmúlt két éves mobil fejlesztésről. A cikkben csak a magyar piaccal és…..
Van mááásik! Ezek lopnak 2011.04.07 11:08:00
Lopnak. Összességében ez az egy szó még nem lenne hír, de ha hozzátesszük, hogy az óvodában, akkor talán már az. Az is lehet, hogy másokat már érintett ez a téma, a lényeg hogy minket, illetve pontosabban fiamat a minap „lopták” meg.Az hogy tőlem ellopnak valamit, az…..
  „A foglalkoztatási szolgálat januári adatai szerint egy hónap alatt 93 ezerrel, több mint 15 százalékkal nőtt a regisztrált munkanélküliek száma, ami így elérte a 684 ezres szintet” (index.hu, 2011. február 15.)  „A politikus szerint ha a gyerek után is…..
Hát ez már tényleg több a sok(k)nál! Döbbenettel hallgatom a kormányzati terveket arról, hogy vizsgálnák a versenyszférában lévő cégeket, a „kötelezően végrehajtandó” béremelésre. Döbbenet és döbbenet és mégegyszer döbbenet! Halló, valaki odafentről, mondja…..
"Kóstolja végig Magyarországot!" hirdette magát egy új szervezésű gasztronómia fesztivál.Erre el kell mennünk -gondoltam magamban- stul-stul-stul családostul. Azonban a déli kezdés egy kicsit átalakította a programot –kis gyerekekkel nem olyan egyszerű ez -…..
Van mááásik! Furmint február 2011.02.14 11:03:00
Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy nem vagyok nagyon boros ember, sőt nem vagyok borszakértő – alkoholt is ritkán iszom – viszont ha borospohár kerül a kezembe, akkor jöjjön egy jó üveg száraz magyar bor. Fogalmazhatok úgyis, hogy boltokban nem az alsó…..
Fiaimat mindig megpróbálom a lehető legjobb módon nevelni, az atyai hagyományokat követve, saját apámtól tanult intelmeket figyelembe véve. Tudom jól: evvel minden szülő így van, mindenki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb és az ő nevelési stílusában nincs hiba. Szóval…..
Van Mááásik 2011.02.10 19:00:20
@fourgee: Tökéletesen látod! :-)
A bank ügyfele néhány hónappal a válság kirobbanása előtt döntött úgy, hogy eladja a meglévő lakását és vásárol egy új ingatlant. A pénzintézet „úgyis csak vagy egy évre kell” alapon a legkedvezőbb kamatozás mellett kínált jen alapú lakáscsere hitelét…..
Napok óta gondolkozom, hogy kellene valami frappánsat írni erről, de egyszerűen nem találok szavakat. Hogy őszinte legyek - nagyon írni sincs kedvem róla: mert mint választó polgár, teljesen megalázónak, fárasztónak, otrombának, átgondolatlannak (és még…..
Orbán 2011 legfontosabb feladatának az alkotmányozást tartja. Ez kifejezetten rossz döntés: egy új alkotmány szükségessége biztosan nem fér rá Magyarország 50 legégetőbb problémájának listájára. (Fotó: Index) Orbán Viktor tegnapi évértékelője meglehetősen hasonlított…..
Megvolt a 13. Biztosan, sokan sokféle képpen fogják értékelni a 13. évértékelő beszédet. Igazából nekem egy dolog ütötte meg a fülemet: "... 2014 már a gyarapodás éve lesz...".Kérdem én, miért pont 2014? Miért nem 2013? Vagy 2016. Vagy 2014-15?Ja kérem, hogy pont…..