Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zylaneda

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schmitt Páltól csütörtökön elvették doktori címét. A köztársasági elnöknek pénteken több nyilvános szereplése is lett volna, de mindet lemondták. Ma mindenki azt szeretné tudni, mi lesz Schmitt Pál döntése. Az utca emberét kérdeztük, a köztársasági elnök mondjon le,…..
– Magyarországon túl sok az egyetemista. Minek annyi ingyenélő? – Először is tisztázzuk: nincs olyan, hogy egyetemista. Teljesen más életet élnek, más kilátásokkal és attitűdökkel rendelkeznek, eltérő mennyiségű és minőségű munkát végeznek az orvostanhallgatók,…..
Zylaneda 2012.02.27 13:09:49
@TuRuL_2k2: Szarok az oktatók? Egy "apróságot" azért érdemes figyelembe venni: ma egy tanársegéd bruttó bére havi 174 ezer Ft, egy adjunktusé 212 ezer. A docensé már 300 felett van, de ahhoz minimum tíz évet kell gürizni. Ha valaki igazán nagy koponya, ezeknek a pénzeknek a többszörösét megkeresi a versenyszférában vagy esetleg egy másik ország egyetemén. Mindig van egy pár elhivatott őrült, aki ennyiért is az egyetemen marad, de a valóban tehetségesek többségének ez kevés.
Zylaneda 2012.02.27 13:41:35
@jan: Én is ismerek ilyen eseteket. Mindemellett ez pluszmunkát jelent, éjszakákat, hétvégéket, vagy ha nem, akkor a normál oktató-kutató munka kárára megy a dolog. Továbbá különleges emberek kellenek hozzá: olyan tanszékvezető, aki a) elég tehetséges a megbízás elnyeréséhez, b) elég humánus a kollégái igazságos megfizetéséhez; emellett olyan kollégák, akik minőségi munkát tudnak és akarnak végezni az említett túlmunkaidőben. Kisebb csoda kell, hogy mindez összejöjjön.
Nehéz ma érettségi és felvételi előtt álló nagykamasz édesszülejének lenni. De különösen kontrasztos ez akkor, ha a szülő visszagondol a saját érettségijére és felvételijére. Nyugodtnak és kiszámíthatónak nem volt mondható akkor sem semmi, hisz éppen rendszert…..
Zylaneda 2012.02.24 10:48:29
@aritus: "Ezért se értem a sok beszari, gerinctelen, takony dékánt, tanszékvezetőt, rektor, akik lapítanak, mint szar a fűben."

Miért is lapítanak? Mert remekül működik az alávetettség és a félelem szociálpszichológiája, hőn szeretett korrmányzatunk jóvoltából. A rektorok hallgatnak, mert hiába volt itt valamikor elvileg egy rendszerváltás, a hazai egyetemek léte, sikeressége azelőtt is, azóta is nagyban múlott azon, mennyire légmentesen simulnak hozzá vezetőik egyes fontos hatalmi szereplőkhöz. Persze mindig vannak karakán rektorok, akik cselekedeteikkel és véleményükkel képesek hitelesen megtestesíteni az egyetemi autonómia eszméjét, de ebben a folyamatosan alulfinanszírozott, agyhalott gazdálkodási és működési szabályok által gúzsba kötött rendszerben nem túl bölcs dolog látványosan ujjat húzni a hatalommal. Hisz ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy a következő állami pénzosztásnál (amit az illem kedvéért többnyire pályázatnak álcáznak) igencsak vékonyan fog fogni a döntéshozói ceruza. Az alapfinanszírozáson felüli rendszeres külső pénztámogatás pedig létfontosságú, mivel nélküle az egyetemek legfeljebb működ(get)ni tudnak, komolyabb fejlesztésekbe fogni már nem. Nem is beszélve azokról, akik egy folyamatosan növekvő adóssághegy árnyékában várják a csodát.

A mostani helyzet még az általánosnál is alattomosabb. Az egyetemek többkarúak, és mindnek van olyan képzése, aminek (még) jut államilag finanszírozott keretszám. A Hoffmann–Orbán korszak ugyanakkor megtanította nekik, hogy bármi megtörténhet. Ahol a jelentkezési határidő előtt néhány héttel a kormány képes derékba törni több ezer érettségiző közép- és hosszú távú terveit, ott semmin sem szabad csodálkozni. Az egyetemek ezért inkább hallgatnak, nehogy további veszteségeket kelljen elszenvedniük (mellékesen: nemrég írtak ki egy TÁMOP-pályázatot egyetemi kutatások fejlesztésére, pályázatonként 900 millió Ft-os támogatási plafonnal). Sok helyütt van vagy lehet belső megosztottság is: a műszaki, természettudományi, informatikai karok dékánjai nem érdekeltek a lázongásban, hiszen leginkább tőlük van mód elvonni azokat a helyeket, amiket át lehetne esetleg adni a közgazdászoknak vagy a jogászoknak. Inkább mentegetőzésképpen bebújnak a tényadatokkal nem alátámasztott, de a média jelentős része által előszeretettel terjesztett kormányzati néphülyítés frázisai mögé (pl. „közgazdászokból túlképzés van”, „közelíteni kell a piaci igényekhez” stb.). Ezzel tulajdonképpen csak beállnak bégetni a nyájba, hiszen ha végignézzük a témába vágó fórum- és blogbejegyzéseket, hozzászólásokat a közösségi oldalakon, sajnos zömmel ugyanezeket a sztereotip ostobaságokat látjuk viszont a legnagyobb számban (tisztelet a kivételnek).

Röviden: megosztották őket és uralkodnak. Szégyen, gyalázat. A megosztók és a megosztottak számára egyaránt.
Donald Trump semmit sem csinál kicsiben: a milliárdos magánrepülőjében is minden a luxust képviseli. A Rolls Royce motorral ellátott 757-es 43 főt tud elszállítani luxuskörülmények között. Trump a saját repülőjén akár 16 órán át utazhat egyfolytában. A belső…..
Zylaneda 2011.08.20 15:28:04
@S. Annyi: Ha csak gyilkolással tudnád megoldani a világ problémáit, akkor te egy breivik vagy.
  Belerondítottak a beteg, tömeggyilkos norvég fiatalember tervébe: egy német turista, Marcel Gleffe bérelt csónakjával többször is fordulva, szó nélkül mentette az Utoya szigetéről a vízbe menekült fiatalokat.  Marcel Gleffe éppen családjával készült kirándulni…..
Szívhez szóló imázsfilm készült Magyarországról. Enyhe meglepetést okozott ugyan a belbecs a szerkesztőségben, de a külcsínre nem lehet panaszunk. Véleményezés helyett (ez legyen a kedves kommentelők dolga) inkább lássuk, vajon tényleg tudnak-e a magyarok a semmiből várat…..
Zylaneda 2011.06.11 12:00:52
@zachar: "A lófasz fog neked/helyetted kikeresni bármit. Ha érdekel megteszed."

Így védekezik az, akinek nincs semmi bizonyíték a kezében. Az, hogy te miben hiszel, magánügy. De ha meg akarsz győzni másokat, bizonyíts. Anélkül csak egy nagyszájú mesemondó vagy.
Zylaneda 2011.06.11 12:02:56
@hulyeinformatikus: "Nem fogom helyetted megkeresni."

Lásd a 12:00:52-kor írt kommentemet. Pofázni könnyű.
Zylaneda 2011.06.11 12:13:37
@hulyeinformatikus: Feltaláltad a spanyolviaszt. De akkor ez már jobb lett volna: itthon.hu/site/upload/mtrt/Turizmus_Bulletin/bulletin200404/mester_tunde_usa.pdf

Mondjuk még ebben sincs arra bizonyíték, amit írtál.
A Sanyi által talált csodában talán már nem is a magyar helyesírás ellen elkövetett újabb merényletek miatt fogjuk a fejünket (kezdünk hozzászokni, bár miért is kellene elfogadnunk természetesnek?), sokkal szomorúbb az érintett honlap ügyhöz való hozzáállása. Az…..
2008-ban a Fidesz egy politikailag zseniális, ám alkotmányellenes varázsütéssel elintézte a tandíjat és nem mellékesen a Gyurcsány-kormánynak is két akkora pofont adott, hogy az nem állt többé lábra. Most egy másik varázsütéssel visszahozza a tandíjt – vajon a Fidesz…..
"A politika részéről nem kaptunk visszajelzéseket a hétfői adással kapcsolatban, se elmarasztalót, de dicsérőt" - idézi a Független Hírügynökség Rényi Ádámot, a 40 milliós játszma című tévéműsor főszerkesztőjét. Korábban mi is megírtuk: a tv2…..
Zylaneda 2011.03.22 13:40:04
@reálisan: A poént Pali bá követte el, ha nem vetted volna észre.
Vastagbőr Álamfő 2011.03.19 16:41:00
Schmitt Pál köztársasági elnök úr tavaly szeptemberben Bécsbe utazva megállt a hegyeshalmi Paprika Csárdában, gondolom evett-ivott, majd egy kedves kis üzenetet hagyott a helyi "hírességek falán"... Hát igen, necces ha nincs a szövegíró stáb a háta mögött, és…..
Zylaneda 2011.03.19 18:10:28
@Valaki Innen: Nézd meg az 'l' betűket az 'Első' és a 'látogatásom' szavakban. Pont ugyanolyanok, mint ahol kettőzve kellett volna írnia.
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Zylaneda 2011.03.01 12:08:57
Emberek, lazítsunk. Összegyűjtöttem, amit az ismerőseim posztjaiban találtam itt-ott. Garantáltan latintudatlan megfejtések következnek :)

Bakteriológia: a váltóőrzés tudománya
Etika: címkézéstan
Etnográfia: tűzhányókutatás
Hamartológia: a tudományosan megalapozott sietés tana
Infektológia: a ténylegesség tudománya (gy. k.: „in fact”)
Mammográfia: az őselefántok természetrajzának vizsgálata
Metafizika: egy kedvelt magyar labdajátékában a röppálya meghatározása
Numizmatika: a fesztelen csevegés tudománya (gy. k.: „Nu, mizújs ma?”)
Ontológia: az ontozeses foldmuveles tudomanya
Patológia: elhullott lovak lábának vizsgálatával foglalkozó orvosi szakterület
Patrológia: szódásszifon-töltészet
Propedeutika: helikopter-tan
Radiológia: a médiatörvény megalapozottságát igazoló tudomány
Szemantika: ókori látószervek rendszerezése
Virológia: a Vezetői Információs Rendszerek fejlesztésének tudománya
Faunisztika: az ember-kecske hibridek tanulmányozása
Kardiológia: a diófa puszta kézzel való leszüreletésének tudománya
Taxonómia: adózástan
Meteorológia: világűrből érkezett kőzetek vizsgálata
Terminológia: a termálvizekkel foglalkozó tudomány
Turizmus: használtruhakereskedés-tan
Addiktológia: a tollbamondás tudománya
Parapszichológia: a félelem miatti kényszeres tüsszentés leküzdésével foglalkozó orvoslás
Fonológia: a szövés-fonás tudománya
Kriptográfia: sírépület-formatervezés
Sinológia: vasútpályákkal foglalkozó tudományág
Topológia: a női domborulatokat megmutató, falatnyi felsőruházati cikkek továbbfejlesztésével foglalkozó tudományág
Gasztroenterológia: tudományos alapokra helyezett éttermi belsőépítészet
Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti,…..
Zylaneda 2011.02.28 18:06:47
@ghalleck: Van neki három is: Alexa, Petra és Gréta. Egykor az egész országot ugráltatták tévétorna címén. De az nem rémlik, hogy kedves apjuk egyszer is vagyontárgynak becézgette volna őket.
Zylaneda 2011.02.28 18:18:59
@levvente: "nem szép tőle"... Inkább azoktól nem "szép", akik többek között úgy lettek kétharmados párttá, hogy éveken át vadul komcsiztak, most meg szemrebbenés nélkül helyeznek csúcspozíciókba egykori kommunistákat vagy azokkal karrierista alkut kötő személyeket. Schmitt Pál, Pozsgay Imre, Matolcsy György, Martonyi János, Pintér Sándor például. Az utóbbi négy MSZMP-tag is volt. Az egész komcsizás csak elvtelen szavazatgyűjtésre volt jó.
Zylaneda 2011.02.28 19:49:02
@levvente: Személy szerint leszarom, ki volt kommunista és ki nem, különös tekintettel arra, hogy a kb. 800 ezer egykori tagból igazi, meggyőződéses proletárdiktátor nem lehetett több 2-3 ezernél, a többi csak karrierista volt. Csak attól áll fel a szőr a hátamon, hogy amikor a szavazatmaximalizálási logika úgy kívánta, akkor Viktor és csapata bőszen kommunistázott, de amikor látták, hogy ez nem vezet sehová, akkor egy vállrándítással elintézték az egészet, és egy csomó olyan embert is befogadtak soraikba, aki elvileg kicsit korábban még az ellenségük volt. Nem csak Pali bának nincs gerince.
Tavaly nagy siker volt Budapesten Sting különleges, Symphonicities elnevezésű koncertje, ahol saját, illetve a Police dalait hangszerelte át klasszikus nagyzenekar segítségével (mi itt írtunk róla). Mivel a fellépésre hetekkel a dátum előtt elfogyott az összes jegy, ráadásul ez nem…..
Zylaneda 2011.02.22 13:10:05
@Plumper_: Gondolom neked még akár az időjárás-jelentés is megfelelő alkalom lenne egy kis zsidózásra. Szánalmas egy idióta vagy.
Zylaneda 2011.02.22 13:22:43
@Plumper_: Ja, bocs. Csak annyi már a rasszista offtopic komment, hogy könnyen felkapom a vizet.
2010. szeptember 13-án írtam:"Amint lesz egy kis időm, kikérem a Szíjjártó bérezésére vonatkozó adatokat is, mert nagyon érdekel, mennyi pénzért hajlandó folyton segget csinálni a szájából."Nos, jól megfizeti Viktor az ő szóvivőjét, aki bármit hajlandó…..
Zylaneda 2011.02.04 00:09:56
@Bergeroth: Addig fog a nyakunkon ülni, amíg lesz mit osztogatni. MNYP-vagyont, például. Aztán ha kiürül a kassza, hagy nyerni valaki mást, aki kénytelen lesz megszorítani, szerkezetireformálni, államadósságot növelni. Így aztán megint jöhet Ő, a Megmentő, és megint kezdődhet ez az egész előről. Sose mászunk így ki a szarból.
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
Zylaneda 2011.01.20 16:25:54
@Paszternak: hőn szeretett Vezéred jobbján, illetve a háta mögött tegnap egy-egy volt MSZMP-tag ült. Két eset lehetséges: vagy meggyőződésből léptek be a pártba, vagy haszonlesésből. Egyik sem túl tiszta pedigré. Főnököd ebben (a "komcsiellenességben") is megalkuvó, mint annyi másban, ha a hatalmáról van szó. Csak közben ezzel a tökösvezér-maszlaggal felhergeli a hozzád hasonlókat, hogy a "komcsikon" vezessék le a dühüket, ne a ribancokon.