Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marika777

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
marika777 2017.05.17 08:52:09
@Tibi !: nem a bankok hozzák a törvényeket, de nem baj
marika777 2017.05.17 17:00:48
@Anyád!: ennél valami konkrétabbat is tudsz, vagy csak ennyi az össz tudásod
Az informatikai projektek sajnos sokszor igen kemény, embert próbáló körülmények között zajlanak. A külső szemlélő számára sokszor érthetetlen, milyen heroikus erőfeszítésekre és áldozatokra van szükség a sikerhez: a gyilkos körülmények sokakat megtörnek. Ugyanakkor sokan vannak olyanok is, akik már…..
Akkor fussunk neki megint, mert úgy látszik az elmúlt hónapokban semmi nem változott meg a "pereld a bankod" féle hozzáállások során. Nyugodtan állj bele a téged ért valós/vélt igazságtalanságokba és lehetőség szerint álljál ki magadért. Nem ezzel van a probléma, hanem az…..
Sokan csalódhattak már a banki elszámolásokat látva Sokan megkapták már az elszámolásról szóló banki értesítőjüket, jelentős részüknek azonban nem sok köszönetük lehet ennek megtörténtében. A valamiféle földöntúli csodára is számító, fizetésképtelenné váló…..
marika777 2015.04.24 15:03:09
A vizsgafelvétel idején az ELTE jogi karán is elárasztják a Facebookot a Neptunt szidó posztok. Amúgy is mindenki ideges, mert közelednek a vizsgák, a rendszer pedig állandóan lefagy, kidob, összeomlik. Általában ezen a napon mindig posztol valaki egy klasszikussá váló képet, vagy…..
marika777 2014.12.08 21:28:45
@babamackó: nem az egyetem akarta ezt a fos neptunt hanem drága szeretett kormányunk, hiába ugattunk hogy ne mert egy rakás szar és ott van a már jól bevált és működő ETR...
marika777 2014.12.08 21:30:07
@Krisz11: ha még az egyetem tehetne róla... megmondták az egyetemnek hogy ez lesz, kuss
marika777 2014.12.08 21:32:41
@csedársajt: ott a pont, legalább van aki nem sügér és ismeri is a történetet
A KSH csak novemberben hozza nyilvánosságra szegénységről szóló statisztikáit az akár a választásokat befolyásoló megrendítő következtetései anyagi helyzetének siralmas volta miatt. Nem ez az első alkalom, hogy a statisztikai hivatal sumákol a szegénységi mutatószámokkal:…..
marika777 2014.10.15 17:25:21
@bölcsbagoly: "01. mi az hogy létminimum, ki a franc állapitja meg?"
Szerencsére nem te, a KSH minden évben kiadja, hogy egy átlagembernek a havi létszükséglete mennyibe kerül. Mennyiért tudja megvenni ugyanazokat a dolgokat amik minimálisan szükségesek neki, a tavalyi árhoz képest. Mert ugye általában van árváltozás 1-1 év között.

2. az emberek családban élnek s nem mindenki szingli, ergo ha 3-5-en keresnek akkor is egy rezsit kell fizetni , ha kettő akkor is s ha egyedül él, akkor is. tehát már egészen mások a jövedelmi b viszonyok mint a statisztikában.

Aha, ha már 2en dolgoznak egy családban az nagy dolog, de ha még 3-5en is azt számold már ki, hogy mennyit kell keresniük, hogy félre is tudjon rakni mindegyik tagja..., mert gondolom nem életük végéig fognak együtt lakni(jön gyerek, iesmi), és 100-120 nettóból nem igazán lehet nagyot ugrani.

"3. az adatok nem mutatják ki sem az igényeket sem atz, hogy az illető család még milyen más címeken kap segitséget, jut jövedelemhez.
Ergo torzít. vannak országok ahol egy emberre 100x kevesebb jut mint nálunk s mégis élnek és sokasodnak. mert mások a feltételek, az igények, stb. Nálunk sem a a svájci vagy luxemburgi , norvég jövedelemszinthez kellene mérni a szegénységet, a létminimumot, stb. De persze, a demagógiához kiváló munició."

Itt mégis kire gondolsz? Netán Nigériára? Mert ott tuti h 100x kevesebb jut mégis sokasodnak, közben milliók éheznek. Egyébként ki tudják számolni hány család, milyen jogcímeken kap juttatást, és be tudják építeni a modellbe, vannak nálad okosabb emberek, akik ezt meg tudják gondolni. Ki méri te szerinted a külföldi bérekhez? A KSH magyar családokat kérdez meg, nem svájciakat meg luxemburgiakat te IQ bajnok.
marika777 2014.10.15 17:08:15
@bölcsbagoly: te életem értelme, vidéken aki fával fűt, te szerinted az a fűtésből mennyi rezsicsökkentést kapott? évről évre emelkedik a tüzifa ára
A Web 0.1 blog vette észre, hogy a közmédiákat felügyelő, hivatalosan azonban csak a megrendelésükre tartalmakat gyártó MTVA angol és magyar nyelvű honlapja is egy ingyenes sablonnal készült. A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült ugyancsak ingyen letölthető Oxygen…..