Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joseph_bp

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összefoglalták a kormány számára az évtized hátralévő időszakára vonatkozó ajánlásaikat a kerékpáros szervezetek. A végeredményt, a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót kedden át is adták Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának. A…..
joseph_bp 2013.09.17 19:39:23
Én nem értem, hogy miért kell külön említeni a "kerékpárost", a "gyalogost", meg az "autóst". Csak egy forma, hogy mivel közlekedsz. Na most ha én tömegközlekedem, akkor én tömegközlekedős, vagy pestiként BKK-s vagyok? Természetesen megértem azokat, akik autóban ülve anyáznak a dugóban, mert kényelmesebb, védve vagy, mozogni se kell (na de majd az öregkor az..). Csak nehogy aztán kiderüljön, hogy jót tesz a bicaj, meg kb 30 liter benzinből lehet venni egy kerékpárt, amivel aztán INGYEN lehet közlekedni egy olyan infrán, amivel jelentősen csökken a bejutási idő. Szomorú az, hogy sokan a WC-re menet se tudják letenni az autót (bár ez az ő bajuk. Aztán idős korra az SZTK-ban meg ugyanazon a közpénzen megy a mozgásszervi kezelés). Ha lenne egy külön infra, akkor lehet többen választanák ezt a módot, és ezzel kevesebb az autó, így kevesebb a dugó, és kevesebb a szmog.

Nem értem, hogy ha javítanak a közlekedésen, aminek ÁRA VAN, mert ehhez komoly háttér kell kivitelezni, akkor az miért kelt felháborodást azokban, akik inkább autóval szeretnek járni?

Elvesznek tőlük valamit? NEM.
Baj, ha járhatóbb a város? NEM.
Baj, ha a kerékpárral közlekedők nem autók között, hanem NORMÁLIS kerékpárúton tekernek? NEM
Baj, ha szeparált a közlekedés? NEM.
Baj, ha páran átpártolva csökkentik a dugót? NEM.
Baj a rendszeres testmozgás? NEM.
El kell adni az autót? NEM.
Csak egy újabb közlekedési opció. Ami városban sokszor a leggyorsabb.

Kb. egy WIN-WIN szituáció, egy hosszútávú beruházás, ami évek alatt térül meg, és legalább élhetőbb lenne a város.

Bár valakinek meg úgy is ez lenne a baj.
Meg a szomszéd tehene. És még bringám sincs (még).
Jöhet a fikázás.
Annyi eredménytelen év után részsikernek örvendhet a Kuruc.info letiltásáért eltökélten küzdő tábor. Törölték a Facebookról az oldal profilját, a Mandinerhez eljuttatott közlemény szerint a Tett és Védelem Alapítvány közbenjárására. Mint írják: „A magyarországi…..
joseph_bp 2013.07.18 20:26:41
A legnagyobb probléma a kuruc.infoval nem is igazán a gyűlöletbeszéd/rasszizmus stb., hanem egy olyan táptalaj a következő generációknak, amely a pozitív építő gondolkodást veti el, helyette a negatívat terjeszti. A nemzet gyermekeit, asszonyait, és férfiait olyan ideológiával, szemlélettel, és felfogással látja el, hogy a magyar nép minden más nép fölött ál, a magyaroknak semmit se kell tenni a boldogulásért, mert minden jár neki, mert magyar. A nemzet idővel elpuhul, elhülyül, és fogalma nem lesz, hogy miként oldjon meg problémákat egy globális világban más népekkel. Fogalma nem lesz arról, hogy miként kezeljen konfliktusokat más népekkel, vagy más nemzetiségekkel. Ezzel pedig a nemzet maga gyengévé válik, mivel sok minden fejben dől el, akkor a józan ész, és az önálló gondolatok, tolerancia, és alkalmazkodóképesség hiánya, és a mértéktelen hiszékenység fogja a nemzetet a pusztulásra vinni. Ez az agymosott tömeg jelenleg saját magát tartja rabszolga sorban, mivel képtelen felismerni a magában rejlő óriási lehetőségeket, és gondolkodás nélkül kajálja be azokat a baromságokat a kedves vezetőtől, miszerint minket minden oldalról támadnak, mi vagyunk azok, akiket rabszolga sorban tartanak, és minket nyomnak el. Egy olyan tömeget termel ki, amelyen uralkodni lehet, mivel az egyéni értékeit képtelen lesz felismerni, és képtelen lesz arra, hogy példát mutatva kitörjön ebből a negatív környezetből. Egy ilyen nemzet pedig önmaga számára veszélyes gazdaságilag a térségben.
Sokszor leírtuk már ezen a blogon, az érdemtelen és felelőtlen nácizás nem használ senkinek. Viszont azt is hozzátettük, van amikor ki kell mondanunk, hogy náci! Baráth Zsolt a Jobbik képviselője például egy náci! Egy olyan ember akinek semmi keresnivalója a magyar…..
joseph_bp 2012.04.04 18:53:59
Látom elindult a lavina minden irányból.

A Jobbik egyik hatalmas útvesztője, hogy a múltból táplálkozik. Az ilyen felszólalások meg általánosítóak, ugyanúgy, ahogy Szlovákiában minden magyart területfoglalónak állítanak be (ez pedig az ottani szélsőjobb baromsága). Egy dolgot kellene szem előtt tartani, hogy minden relatív. Ugyanis rengeteg zsidó menekült el Izraelből, mert olyan náci terrorállammá kezdte kinőni magát, hogy sokan ezt nem bírták elviselni, és eljöttek onnan. Ugyanúgy lövik halomra a palesztinokat, ugyanúgy fennáll a blokád, és a harag az kölcsönös a radikálisok között. A békésebb, vagy mérsékelt pedig ugyanúgy kezeli a helyi arabot, mint a helyi zsidót, ugyanúgy mulatnak, ugyanúgy dolgoznak. Rengeteg zsidónak pont ez a büntetés, ha hazaküldöd. Másrészt viccesnek tartom, hogy a Jobbik olyan irányban kampányol, mint az európai baloldal: Izrael-ellenesek, muszlimbarátok. A jobboldal pedig muszlim- és bevándorlóellenes, és Izraellel semmi problémája nincs, vagy ha van, akkor minimális. Emlékszünk ugye az osloi merényletre: Ott a fazont beállították nácinak. A tábor, ahol mészárolt, ott mindenféle "szélsőbaloldali" emberek haltak meg. A kérdés csupán annyi, hogy miért mészárol egy náci egy olyan táborban, ahol "Boikott Israel" transzparensek voltak kifeszítve? (http://mycatbirdseat.com/wp-content/uploads/2011/07/Boikott-2-631x450.jépégé). Azt kéne észrevenni, hogy más az oldal itt, és más nyugaton. Egyébként kedves Jobbik rajongók! Vannak fontosabb dolgok is, mint az, hogy ki milyen zsidó: Egészségügy, oktatás, mélyszegénység, állami cégeknél horribilis juttatások, indokolatlanul magas képviselői fizetések. További kérdés: Ha Vona Gábor bankellenes, akkor miért tőzsdézik? Morvai Krisztina, ha nem bírja a zsidókat, akkor miért ment anno feleségül Baló Györgyhöz? Pörzse Sándor, ha utálja az MSZP-t, akkor miért kampányolt nekik évekkel ezelőtt? Mi van az ügynöklistákkal? Egy dolgot kéne megérteni: A Jobbik is ugyanolyan karrierista, csak nincs olyan kiépült holdudvara, mint az MSZP-nek vagy Fidesznek. Minden más csak néphülyítő, és uszító baromság. Persze a napi gyűlölködés adagnak meg kell lennie, különben túl unalmas lenne az élet. A cikkíró egyébként a náci fogalommal kicsit el van tévedve, mivel a radikális cionista zsidók is ugyanolyan nácik, mint a hardcore muszlimok, vagy az árpádsávos zászlóval pózoló díszmagyarok: Egyik sem különb a másiknál.
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
joseph_bp 2011.04.24 11:17:01
Olvasva a bejegyzést, hát itt is azt látom, hogy hatalmas a tévút. A Jobbik dörzsöli a tenyerét, már riogatást kiált, a kormányzat (ez is) leszarja a cigányságot, a liberális jogvédők az MSZP-vel karöltve meg nácit kiáltanak.

Azt senki nem tette fel kérdésként, hogy mi a probléma valódi oka. Tudjuk azt, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztesei a cigányok. Bezártak a gyárak, 20 éve nincs munka a keleti régióban, marad a segély, és a gyerekcsinálás több segélyért, és nagyobb nyomorért ördögi kör. Ha megvizsgáljuk a cigány és nem cigány kultúrát, akkor észrevesszük, hogy a cigányság leginkább család centrikus. A nem cigány meg bátran küldi el gyerekét Pestre, Debrecenbe tanulni, hogy aztán ott találjon munkát, mert ott több a lehetőség. A cigány ezzel ellentétben nem fogja útnak küldeni a gyereket, mert egyrészt kell a pénz a családnak, másrészt a család centrikusság a kultúrában.

Az, hogy félkatonai szervezetek masíroznak a falvakban a tyúklopások miatt, az leginkább annak a jele, hogy a cigánykérdés 20 év után sincs megoldva, illetve a közbiztonság terén valami nagyon nagy probléma van. A cigányságot mindenki taposta 20 éven keresztül, és félek, hogy a roma stratégia program sem hoz semmi újat. Hiába iskoláztatják a gyereket, attól ő még ugyanúgy azt fogja csinálni, mint anyja, apja. Hiába kapnak több segélyt, az a kocsmában fog landolni. Ettől még nem lett munkahely a térségben, még ugyanúgy tűnnek el a tyúkok. Megértem a nem cigányokat is, hogy félnek, és gyűlölködnek, eltakarítanák a cigányokat. A katonás rend és fegyelem nem fogja megoldani a problémát. Az viszont szégyen, hogy az mszp lmp fidesz jobbik ebből akar politikai előnyt kovácsolni ki-ki a maga értelmezése szerint. Ki az aki ebből is szív? A cigány meg a többi helyi lakos.

A kormánynak fel kéne ébredni végre, és beindítani a térségben az oktatási gépezetet, majd leírható adókedvezményeket tenni a most megszorongatott szektoroknak, ha az munkahelyeket teremt a régióban. Lehet az összeszerelő üzem, csomagoló, raktár, akármi. Ha pedig a kedvezményt foglalkoztatottsághoz szabjuk, akkor lehet néhány cégnek megéri keleten létrehozni néhány kirendeltséget ilyen kvalitású munkára.
Vastagbőr Benyújtották 2011.03.14 13:01:00
Ahogy megígérték, a FIDESZ-KDNP alkotmányjavaslatát ma Lázár János és Harrach Péter beterjesztették az Országgyűlés elé. Március 22-én kezdődhet róla az általános vita, és április 18-án lehet a zárószavazása.(fotó:fidesz.hu) Lázár azt mondta, remélik, hogy "a…..
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
A Fitch Ratings csütörtöki lépése után a magyar államadós-osztályzatokat mindhárom nagy hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - a befektetésre ajánlott "BBB/Baa" osztályzati sáv alsó szélén tartja nyilván, egyaránt negatív…..
joseph_bp 2011.01.12 01:14:22
@Indriq: "így ha több marad az ember zsebében az SZJA miatt"

ha 300k fölött keresel, akkor több marad. Alatta szopókanyalóka, és az a réteg vásárolna inkább.